Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 6:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
 Protestuję! 
Autor Wiadomość

Post Protestuję!
Protestuję! Zamknięto temat http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=7896&start=15 sugerując, jakobym to ja doprowadził tam do zatargu i był winien kłótni. Tymczasem widac wyraźnie kto jest winien. Ja tylko odpowiedziałęm na poruszoną kwestię - grzecznie i spokojnie. Ale to było solą w oku zwolennikowi hiszpańskiego mordercy i zaczęły się ataki na mnie. Ja się pytam: dlaczego TO JA zostałęm obwiniony a nie autor kretyńskiej prowokacji? I na jakiej podstawie grozi mi się zbanowaniem, a dpouszcza się obecnosć takiego "Torquemady", który zachowuje się tak, jak widać chocby w tym własnie temacie?

Śr maja 24, 2006 19:30
Zobacz profil WWW

Na podstawie Twojego zachowania w wielu tematach.
Po prostu zacznij uważać na to co i jak piszesz.

Śr maja 24, 2006 19:33

Źle znoszę prowokatorów i pychę. Źle znoszę, gdy ktoś się naśmiewa z moich poglądów, wywyższa się, nazywa mnie "Heretykiem", twierdzi, że Kościołów protestanckich nie można określać jako "Kościołów", gdyż na to nie zasługują, gdy drwi się z dorobku i wiary protestanckiej, gdy sugeruje się jakoby wiara protestancka nie maiła nic wspólnego z Ewangelią i chrześcijaństwem, dczy wreszcie gdy gloryfikuje się morderców (Inkwizycja)... To ostatnie tym bardziej śmieszne, że nazywając zbrodnie po imieniu zostałę oskarzony o obelgi wobec Kr-k. To jest po prostu NIEPOWAŻNE!

Śr maja 24, 2006 19:41
Zobacz profil WWW

To jest forum katolickie, ale jeśli jest ogólnodostępne to należy być przygotowanym na to, że rózne osoby się pojawiają i należałoby przede wszystkim ukrócić arogancję tych, co są wprawdzie marginesem w Kr-k, ale za to bardzo krzykliwym. A odnośnie T.T. - przyjrzyj się postom i zwróć uwagę w jaki wredny sposób manipuluje on moimi słowami. Obrzydliwość!

Śr maja 24, 2006 19:43
Zobacz profil WWW

Haereticus - mówiąc szczerze nie interesuje mnie, jak coś znosisz. Interesuje mnie, w jaki sposób się wypowiadasz. I przypominam, że gospodarzami tego forum są katolicy, więc pohamuj obelgi.

Śr maja 24, 2006 19:45
Źle znoszę prowokatorów i pychę. Źle znoszę, gdy ktoś się naśmiewa z moich poglądów, wywyższa się, nazywa mnie "Heretykiem", (...)

Czegoś nie rozumiem - sam sobie wybrałeś taki login :D ( Haereticus = Heretyk ;) ) - więc się nie dziw i nie miej pretensji, że ktoś tak się do Ciebie zwraca ;)

Śr maja 24, 2006 19:50

Gospodarzem - tak, ale gospodarze też powinni dbać o to, aby jedni goscie nie obrażali drugich. Tymczasem ze strony kilku osób obelgi się sypią co chwila i to pod adresem protestantów. :(

Śr maja 24, 2006 19:50
Zobacz profil WWW

Baranku - bodajże Jo_tka w jednym z tematów zwróciła jednemu z adwersarzy Heareticusa uwagę na nazywanie go wprost "Heretykiem".

Skoro wybrał login Heareticus - to powinien być nazywany Heareticus, a nie inaczej :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr maja 24, 2006 19:53
Zobacz profil WWW

Haereticus napisał(a):
Źle znoszę prowokatorów i pychę. Źle znoszę, gdy ktoś się naśmiewa z moich poglądów, wywyższa się, nazywa mnie "Heretykiem", (...)

Czegoś nie rozumiem - sam sobie wybrałeś taki login :D ( Haereticus = Heretyk ;) ) - więc się nie dziw i nie miej pretensji, że ktoś tak się do Ciebie zwraca ;)

Powód jest prosty - zawarłem go tutaj: http://haereticus.blox.pl/2005/11/DLACZ ... TICUS.html . Ponieważ mojeglo bloga założyłem dajac mu adres w formie ironii - i to nie wobec siebie, ale wobec tych, którzy wieszaja na mnie psy i wyzywają od najgorszych, bo smiem mieć własne zdanie i wierzyć inaczej. "Haereticus" brzmi nawet zabawnie. "Heretyk" - zdecydowanie nie.

Śr maja 24, 2006 19:54
Zobacz profil WWW
(...) "Haereticus" brzmi nawet zabawnie. "Heretyk" - zdecydowanie nie.

A to już kwestia odbioru. Dla mnie np. określenie łacińskie wcale nie jest zabawne( zabawniejsze) - a oznacza dokładnie to samo co polskie :) / i przypuszczam, że nie wszyscy nazywający Cię Heretykiem robią to złośliwie, tak samo jak nie każdy używający tłumaczenia łacińskiego uważa, że to tylko ironia ;) /

Śr maja 24, 2006 20:05

ToMu - jesli ktoś sobie nie życzy tłumaczenia nicku, to należy to uszanować.

Haereticus - żeby było jasne - niczyje zachowanie, obraźliwe czy nie, nie uprawnia Ciebie do obrażania. Więc zamiast się kłócić o innych zwróć uwagę na siebie.

Śr maja 24, 2006 20:05

Haereticus napisał(a):
(...) "Haereticus" brzmi nawet zabawnie. "Heretyk" - zdecydowanie nie.

A to już kwestia odbioru. Dla mnie np. określenie łacińskie wcale nie jest zabawne( zabawniejsze) - a oznacza dokładnie to samo co polskie :) / i przypuszczam, że nie wszyscy nazywający Cię Heretykiem robią to złośliwie, tak samo jak nie każdy używający tłumaczenia łacińskiego uważa, że to tylko ironia ;) /

Niemniej kultura osobista obliguje by nie zniekształcać imion, nazwisk, czy także nicków, które - jak już wspominałem są jakby "zastępczymi imionami".

jo_tka napisał(a):
Haereticus - żeby było jasne - niczyje zachowanie, obraźliwe czy nie, nie uprawnia Ciebie do obrażania. Więc zamiast się kłócić o innych zwróć uwagę na siebie.

Ja tu przyszedłem po to, żeby z ludźmi rozmawiać. I chciałbym sie tutaj czuć dobrze i czuć, że szanuje się mój światopogląd. jest on rozbieżny z tym, co glosi tu ortodoksja w rodzaju Mieszka, T.T., Leszka Jana czy Jarzębskiego. Jednak jest to światopogląd chrześcijański i nie godzę się na to, aby go poniżano i mieszano z błotem. Zastanów się lepiej co zrobić, aby tego rodzajów ekscesów ze strony wymienionych osób nie było.

Śr maja 24, 2006 20:15
Zobacz profil WWW

I chciałbym sie tutaj czuć dobrze i czuć, że szanuje się mój światopogląd. [...] ednak jest to światopogląd chrześcijański i nie godzę się na to, aby go poniżano i mieszano z błotem.

Ponieważ mogę powiedzieć dokładnie to samo

Cytuj:
Zastanów się lepiej co zrobić, aby tego rodzajów ekscesów ze strony wymienionych osób nie było.

Zastanowiłam się właśnie nad metodą uniknięcia Twoich ekscesów.

I potraktuj to jako zdanie ostateczne i nie podlegające dyskusji.
Wybór masz - owszem - ale może mieć konsekwencje.

Śr maja 24, 2006 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 13 ]