Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 13:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
 Pomoc dla Libanu 
Autor Wiadomość

Post Pomoc dla Libanu
Cytuj:
Z powodu nie dostarczenia tłumaczenia przez marcin_jarzębski, temat zostaje przeniesiony do czytelni.
Pozdrawiam
zielona_mrowka - moderator

rozmowa była po angielsku i nie mam zamiaru wypaczac jej sensu tłumaczeniem

To forum to jakaś parodia, zamyk się temat bo nie ma tłumaczenia! Żenada!

Cytuj:
I właśnie przed tym ostrzegałem w wątku "Nacjonalizm Chrześcijański"... Blizsza koszula ciału? Lepsi i gorsi? Myślisz jak nacjonalista a nie jak chrześcijanin

naprawde udajesz czy masz tak organiczona zdolność rozumowania.
Powtarzam jeszcze raz, niewiem jakbyś duzo pisał o tym że wszyscy sa ci bliscy i tak najbardziej bedziesz kochał, martwił się o swoja rodzinę, dla mnie wszyscy chrzesicjanie to wielka rodzina w Chrtystusie, i co...? Zabronisz mi tam myslec. Nie jestem internacjonałem. Jestem konserwatystą który nie neguje istnienia wspólnot jak rodzina, parafia, naród, i wspólnota ldzi wierzących - Lud Boży.
Jesli ktos będzie mił mojego brata i jednoczesnie beda bic kogoś obecego komu pomoge najpierw? Oczywiste jest że bratu! Co nie zanczy że gdyby bili tylko obcego bym mu nie pomogł. Do ciebie nie dociera że można czuc bliższa więź z pewna wspólnotą a jednoczesnie nie czuć nienawiści czy pogardy dla innych?

Cytuj:
zkoda że Jezus Chrystus o tym nie wiedział, bo pewnie by nie opowiadał bajek o jakiś tam miłosiernym Samarytaninie ...

najgorsze jest to że ktoś chce komus dowalić tylko nie wie jak i pisze brednie. Co ma historia z samarytaninem do tego co ja pisze?

Cytuj:
Bo kto pełni wolę Bożą, ten Mi jest bratem, siostrą i matką'.

no własnie, muzułmanie tej woli nie pełnią, pełnia ją chrześcijanie ( mówąc bardzo ogólnie).

Wracają do Libanu, dziś w TVN 24 prof Danecki powiedział jednoznacznie "Hezbollah nie jest organizacją terrorystyczną" oraz potwierdził moje obazy wobec stosunku Libanu do Syrii, IZRAEL WPYCHA LIBAN W EXTRAMIZM SYRYJSKO-IRANSKI!

Zacznie sie piekło, i historia rozstrzygnie, Izrael całkowicie straci prawo do moralnego współczucia, Hezbollah jest całkowicie poza kontrola władz Libanu, jest panstwem w państwie, atak na niezalzene państwo tylko dlatego że organizacja niezalezna od władz porwała 2 zołnierzy....

dla osób szukających prawdy polecam ten serwis http://viva.palestyna.pl/
kiedyś byłem po stronie Izraela ale kiedy się zobaczy ogrom krzywd jakie wyrzada niby demokratyczne panstwo ludności cywilnej, to przeraża, nie wiem jakby sie krytykowało Hamas, według mnie to sa fanatycy i mordercy nie ma usprawiedliwienia dla Izraela za akcje odwetowe nie na Hamasie ale na cywilizach! To rodzi extremizmy!

Pn lip 17, 2006 18:20
Zobacz profil WWW

Post Re: Pomoc dla Libanu
marcin_jarzębski napisał(a):
Zacznie sie piekło, i historia rozstrzygnie, Izrael całkowicie straci prawo do moralnego współczucia, Hezbollah jest całkowicie poza kontrola władz Libanu, jest panstwem w państwie, atak na niezalzene państwo tylko dlatego że organizacja niezalezna od władz porwała 2 zołnierzy....

Przecież sam pisałeś, że to Hezbollah kontroluje sytuację w południowym Libanie. I przecież to Hezbollah rozpoczął obecne "igrzyska" atakiem na Izrael (zabijając kilku żołnierzy i uprowadzając dwóch). Jak nazwać taką organizację jak nie terrorystyczną?

Pn lip 17, 2006 18:31

Ja tam jestem bardziej za Izraelem. Ktoś zabija i porywa ich ludzi. Co więcej, pewnie myślą, że są poza zasięgiem bo władza w Libanie i tak im nic nie zrobi. A tu, haha, zonk. I tak być powinno- gdy ktoś sobie z takim zagrożeniem nie jest w stanie dać rady, to porządek robi ktoś inny. Tu Izreal.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn lip 17, 2006 19:36

Jakby nie patrzeć, ich obowiązuje raczej Stary Testament - a tam same "oko za oko", krwawa zemsta i rzeź wrogów narodu wybranego ;)

Pn lip 17, 2006 20:09

To forum to jakaś parodia, zamyk się temat bo nie ma tłumaczenia! Żenada!

Ty chyba czytać nie umiesz.

regulamin napisał(a):
§ I: Zasady ogólne:wania stron o takiej tematyce).

3. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

:roll:

marcin_jarzębski napisał(a):
rozmowa była po angielsku i nie mam zamiaru wypaczac jej sensu tłumaczeniem

Ty nie masz zamiaru - a regulamin mówi jasno.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 17, 2006 21:33
Zobacz profil WWW

po pierwsze nikt z forumowiczów nie prosił o tłumaczenie tylko moderator, po drugie jakby sie stosowac do wszystkich pkt forum było by martwe, wiesz na czym polega straj włoski? To ścisłe przestrzeganie przpeisów które prowadzi do spowolnienia bądz całkowitego zastoju, tak samo jest z tym regulaminem.
Rozmowa była po angielsku i koniec. Gdyby ktoś sie zwrócił z prośba o tłumaczenie bo nie zna na tyle angielskiego aby ja zrozumieć nie było by problemu .

Co do wojny, to w Libanie zgineło juz ponad 200 cywilów, sa głosy że Izrael stosuje zakazanych bomb fosforowych, co wiecej Izrael łamie wszystkie mozliwe konwencje, na Hajfe spadają rakiety, to jest złe ale co ma robić Hezbollah który jest jedyna armią w Libanie kiedy na Bejrut sa naloty, spadają bomby, jest atak z morza? Sami Żydzi przynzja że jezykiem dla arabów ejst jezyk przemocy. Ktos przypomniał o Starym Testamencie, jesli się nie mylę pierwszym zamachowcem samobójcą był Samson...

Pn lip 17, 2006 21:49
Zobacz profil WWW

Tak się składa, że mod też jest użytkownikiem. To raz. A dwa po to są przepisy i zapewniam Cię że setki for działają sprawnie przestrzegając zasady. I zwrócił się.

A ile zginęło Izraelczyków? A ile bomb wybucha pod żydowskimi restauracjami?

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn lip 17, 2006 21:55

Przepisy są po to, żeby je przestrzegać - a nie po to, żeby "wiedzieć lepiej" jak Ty.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lip 18, 2006 7:51
Zobacz profil WWW

Temat został przeniesiony do "tematów zamkniętych" a nie usunięty z forum. Ja spokojnie poczekam na tłumaczenie i przywrócę z chęcią ten wątek, ale uważam za dalece nie fair jest wykluczanie części użytkowników z rozmowy tylko dlatego, że "mi się nie chce" przetłumaczyć kilku linijek. Punkt który przytoczył ToMu jak najbardziej obowiązuje. A Ty drogi Marcinie nie czuj się zaskoczony bo dostałeś PW (które odebrałeś) z prośbą o tłumaczenia a ja dobe czekałam na odpowiedź - jednak Ty wolałeś inną aktywność na forum.[/url]

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt lip 18, 2006 8:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 9 ]