Cytuj:
Z powodu nie dostarczenia tłumaczenia przez marcin_jarzębski, temat zostaje przeniesiony do czytelni.
Pozdrawiam
zielona_mrowka - moderator
rozmowa była po angielsku i nie mam zamiaru wypaczac jej sensu tłumaczeniem
To forum to jakaś parodia, zamyk się temat bo nie ma tłumaczenia! Żenada!
Cytuj:
I właśnie przed tym ostrzegałem w wątku "Nacjonalizm Chrześcijański"... Blizsza koszula ciału? Lepsi i gorsi? Myślisz jak nacjonalista a nie jak chrześcijanin
naprawde udajesz czy masz tak organiczona zdolność rozumowania.
Powtarzam jeszcze raz, niewiem jakbyś duzo pisał o tym że wszyscy sa ci bliscy i tak najbardziej bedziesz kochał, martwił się o swoja rodzinę, dla mnie wszyscy chrzesicjanie to wielka rodzina w Chrtystusie, i co...? Zabronisz mi tam myslec. Nie jestem internacjonałem. Jestem konserwatystą który nie neguje istnienia wspólnot jak rodzina, parafia, naród, i wspólnota ldzi wierzących - Lud Boży.
Jesli ktos będzie mił mojego brata i jednoczesnie beda bic kogoś obecego komu pomoge najpierw? Oczywiste jest że bratu! Co nie zanczy że gdyby bili tylko obcego bym mu nie pomogł. Do ciebie nie dociera że można czuc bliższa więź z pewna wspólnotą a jednoczesnie nie czuć nienawiści czy pogardy dla innych?
Cytuj:
zkoda że Jezus Chrystus o tym nie wiedział, bo pewnie by nie opowiadał bajek o jakiś tam miłosiernym Samarytaninie ...
najgorsze jest to że ktoś chce komus dowalić tylko nie wie jak i pisze brednie. Co ma historia z samarytaninem do tego co ja pisze?
Cytuj:
Bo kto pełni wolę Bożą, ten Mi jest bratem, siostrą i matką'.
no własnie, muzułmanie tej woli nie pełnią, pełnia ją chrześcijanie ( mówąc bardzo ogólnie).
Wracają do Libanu, dziś w TVN 24 prof Danecki powiedział jednoznacznie "Hezbollah nie jest organizacją terrorystyczną" oraz potwierdził moje obazy wobec stosunku Libanu do Syrii, IZRAEL WPYCHA LIBAN W EXTRAMIZM SYRYJSKO-IRANSKI!
Zacznie sie piekło, i historia rozstrzygnie, Izrael całkowicie straci prawo do moralnego współczucia, Hezbollah jest całkowicie poza kontrola władz Libanu, jest panstwem w państwie, atak na niezalzene państwo tylko dlatego że organizacja niezalezna od władz porwała 2 zołnierzy....
dla osób szukających prawdy polecam ten serwis
http://viva.palestyna.pl/
kiedyś byłem po stronie Izraela ale kiedy się zobaczy ogrom krzywd jakie wyrzada niby demokratyczne panstwo ludności cywilnej, to przeraża, nie wiem jakby sie krytykowało Hamas, według mnie to sa fanatycy i mordercy nie ma usprawiedliwienia dla Izraela za akcje odwetowe nie na Hamasie ale na cywilizach! To rodzi extremizmy!