Czy moderacja przysnęła ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zatrudniam : pensja 1 złoty na godzinę  Zgadzasz się?
Ja nie napisalam tego żeby skrytykować, że wolno reagujecie, tylko aby sprowokować dyskusję czy takie tematy jak masturbacja w ogole powinny być poruszane...
Bo co my na to poradzimy?
Stanowisko KKK chyba każdy zna...A jak nie zna to na necie jest mnóstwo informacji na ten temat...
Nawet caly katechizm jest dostepny online...
|
Pt lis 10, 2006 19:27 |
|
|
|
 |
dobry_dziekan
|
Ekhem... Teresse chyba nie chcesz go karać za jego poglądy?
A zwrotu zauważ, że użył w cudzysłowiu, jako określenia przez młodych.
A co do jego przesłania, to nei wiem co w nim jest niby nie tak.
Nie można rozmawiać o masturbacji nie zachaczając o mentalność ludzką, potrzeby, oraz działanie człowieka, bo nocne zmazy do rzecz normalna.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Pt lis 10, 2006 19:29 |
|
 |
mateola
|
Teresse napisał(a): Ja nie napisalam tego żeby skrytykować, że wolno reagujecie, tylko aby sprowokować dyskusję czy takie tematy jak masturbacja w ogole powinny być poruszane...
Teresse, co Ty chcesz osiągnąć? Złudzenie, że nie ma problemu?
A wiesz, co da takie wypieranie problemu? Ano to, że przyczai się gdzieś w podświadomości i uderzy kiedyś ze zdwojoną siłą...
Do poczytania - Anselm Grun:
http://www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=760
|
Pt lis 10, 2006 19:31 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Teresse napisał(a): czy takie tematy jak masturbacja w ogole powinny być poruszane...
Bo co my na to poradzimy? Stanowisko KKK chyba każdy zna...
Wychodzi - nie rozumiesz, po co to forum istnieje.
Oczywiście, że powinny. PO to jest forum. Żeby kulturalnie dyskutować - w tym konkretnym przypadku - o kwestiach wiary. Masturbacja (kwalifikacja tego czynu), seks przedmałżeński, problem pedofilii wśród księży nie powinny tabu być.
Stanowisko Kościoła... Zazwyczaj jest jasne. Ale są ludzie, którzy go nie znają. Albo czegoś nie rozumieją. Po to także jest forum.
Proponuję - więcej tolerancji dla tych, co mniej wiedzą.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt lis 10, 2006 22:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny kwiatek...
[...]
ToMu według mnie tych osob nie interesuje stanowisko koscioła, bo same mówią, że są nie wierzące...
Chodzi chyba o to by wymienić doswiadczeniami tego typu...
I kpić z kościoła...
|
Pt lis 10, 2006 23:09 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Teresse - mam prośbę - możesz wysyłać moderatorom na PW - ewentualne posty do wycięcia - i dodać do tego trochę cierpliwości?
Jeżeli faktycznie są obraźliwe (itp) - to dajesz moderatorom dodatkową pracę - muszą wycinać cytaty, które tu wklejasz - a jak to trzeba będzie zrobić - wtedy nie wiadomo będzie do czego mają się Twoje posty - po usunięciu obraźliwego cytatu.
Chyba trochę namotałam  - jednak mam nadzieję, że pozytywnie odniesiesz się do mojej prośby.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt lis 10, 2006 23:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ok..
Ja nie wkleiłam tego żeby pokazać, że śpicie czy cos w tym stylu
Chciałam tylko sprowokować dyskusję, czy tematy tego typu (onanizm itp.) w ogole powinny funkjonować...
Niestety, chyba nie wszyscy dorosli do tego by rozmawiać na temat seksualności powaznie...
Pytania mozna zadawac w dziale zapytań przecież... 
|
Pt lis 10, 2006 23:29 |
|
 |
Asienkka
|
Ok, rozumiem - dzięki za sprostowanie 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt lis 10, 2006 23:34 |
|
 |
ToMu
|
Teresse napisał(a): Kolejny kwiatek... Cytuj: Nie no to widze chlopaki latacie do spowiedzi dwa razy na dzien....Dla starszych: lataliscie....No bo ja innej opcji nie widze...a przepraszam czy ze zmaz nocnych tez powinienem sie spowiadac? Ale powiedzcie jeszcze kogo krzywdze masturbując sie? Kosciół czepia sie takich błahych rzeczy, ze to po prostu ręce człowiekowi opadają....A moze jeszcze musze sie spowiadac z każdego wzwodu co? w koncu mysli nieczyste to powodują?
ToMu według mnie tych osob nie interesuje stanowisko koscioła, bo same mówią, że są nie wierzące... Chodzi chyba o to by wymienić doswiadczeniami tego typu... I kpić z kościoła...
A wg mnie - bazujesz na jednej wypowiedzi.
Jednej z wielu.
Z których - owszem - są takie w tonie podanym wyżej.
Ale też jest sporo pytań ludzi, którzy po prostu chcieliby się czegoś dowiedzieć.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
So lis 11, 2006 8:10 |
|
 |
akacja
|
Tutaj należy się podziękowanie Barankowi  Za to że zareagowała, usunęła tą wypowiedź i napisała komentarz.
Rzeczywiście nawet na pierwszy rzut oka te wypowiedzi wydały się mi obrzydliwe i łamiące jakieś normy obyczajowe. Aż mnie to trochę zszokowało. Jest oczywiste że coś będzie wisiało jakiś czas zanim usunie to moderator. Dlatego niepotrzebnie wkleiłaś to Teresse, aby to co miało być usunięte aby to czytali inni.
Ludzie na forum podejmują dyskusję na ten temat bo być może szukają rozwiązania tego problemu. Ale równocześnie pojawiają się takie wypowiedzi, jakie być nie powinny, bo łamią jakieś normy dobrych obyczajów.
|
So lis 11, 2006 10:14 |
|
 |
mateola
|
Teresse napisał(a): ToMu według mnie tych osob nie interesuje stanowisko koscioła, bo same mówią, że są nie wierzące...
Chodzi chyba o to by wymienić doswiadczeniami tego typu... I kpić z kościoła...
Przypomnij sobie własną historię Teresse; brak wiary, podejscie do Kościoła...
Tomu napiał, że forum jest miejscem zdobywania wiedzy i wymiany poglądów. Na pewno. Ale to nie koniec.
Czasem jest tak, że trudny probelm trzeba po prostu przegadac, choc wiemy, jakie kto ma stanowisko. Dotyczy to właśnie tematów, które mają pewną otoczkę tabu. Ludzie mają potrzebę, by o tym mówic, gdzie mieliby to robic? Tłumienie tych treści - jak już wiesz - to ślepa uliczka...
Czasem opowiadamy o sobie, o swoich przeżyciach - przecież nie po to, by rozwijac czyjąs wiedzę, lecz by zaspokoic jakieś swoje cele...
Czasem pojawiają sie słowa buntu... skąd wiesz, co się za nimi kryje, co się z nich wykluje? Niejeden z nas sie buntował, prawda?
Zgadzam się co do uwag na temat języka, jakim się posługuja rozmówcy, sama nie lubię niektórych sformułowań. Niektórzy na pewno nie dorośli do mówienia o pewnch tematach normalnym językiem, bez wulgaryzmów (jak myślisz, dlaczego?)... co z nimi? Na Madagaskar?
|
So lis 11, 2006 10:28 |
|
 |
Emil
|
Łatwo Teressie krytykować młodych ludzi mających problem z onanizmem. Ale Teressa nie ma członka, nie wie, jak to jest jak się siedzi w ławce w szkole ze wzwodem, jak się jedzie autobusem z "namiocikiem", jak nagle na basenie czy na plaży członek staje dęba. Albo jak się facet budzi rano. Tak po prostu - fizjologicznie. Tak dla przypomnienie, żołądź należy do najbardziej unerwionych fragmentów męskiego ciała.
Inaczej byśmy rozmawiali gdyby kobiety miały łechtaczkę na wierzchu 
|
So lis 11, 2006 10:57 |
|
 |
ToMu
|
Emil... Dosadne
Chodzi o otwartość na dyskusję, skoro są chętni do dyskusji na dany temat. To, co dla Teresse jest oczywiste - dla innych nie jest. Po to jest forum.
|
So lis 11, 2006 14:10 |
|
|
|