Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 nowy podział na forum !
Jako weteran moderowania w stanie spoczynku pragnę wyrazić głębokie uznanie za sprawne i bardzo szybkie przeprowadzenie zmian na forum. Wiele wysiłku, a szczególnie tego mobilizacyjnego, musiało to wymagać.
HIP, HIP...
|
Wt sty 09, 2007 22:09 |
|
|
|
 |
Meg
|
Również jestem wzruszona 
|
Wt sty 09, 2007 22:25 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
A ja jestem zagubiona w tej roszadzie i nie bardzo zadowolona z niektórych podziałów ,np. wytłumaczcie mi kryterium rodzielenia teraz tematów "Z życia kościoła"-a "Kościół w społeczeństwie"? nie są to zbyt pokrewne działy żeby robić aż taki szczegółowy podział? Mnie sie wydaje że wniesie to dużo chaosu, co gdzie dać , niepotrzebnego przenoszenia tematów:P
Te same wątpliwości mam co do działów "O Bogu w sieci"-a "Internet".
Wiem, wiem tak sie moderacja starała a tu juz marudzenie
Pozdrawiam
|
Wt sty 09, 2007 23:51 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Troszkę pomarudzić możecie, byle nie za bardzo 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr sty 10, 2007 0:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego nie ma działu "Smiechu warte", gdzie swoje eseje mógłby pisać Magister Paweł Tatrocki?
|
Śr sty 10, 2007 0:11 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
quarana - to akurat nic nowego...
Z życia Kościoła i Z kraju i ze świata to Aktualności. Cała reszta, niedotycząca bieżących wydarzeń powinna lądować w Kościele - tak jak do tej pory zresztą, tylko dział miał mniej szczegółową nazwę.
Nie powinno być w nim za to liturgii, sakramentów, prawa kościelnego - bo od dawna istnieją na to osobne działy...
O Bogu w sieci ma podpis "chrześcijańskie strony www". Internet, to cała reszta.
A pogubienie - jak znam życie - za jakiś czas minie. Uczciwie mówiąc - każdy z nas się w pierszej chwili gubił
Pozdrawiam 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sty 10, 2007 0:18 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Co do zmian w regulaminie, kto to jest neopogan? :S Bo chyba tego wcześniej w nim nie było o ile mnie pamięć nie myli.
Rozumiem, że to taki współczesny pogan, innowierca/ateista or sth?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr sty 10, 2007 0:41 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Co do zmian w regulaminie, kto to jest neopogan? :S Bo chyba tego wcześniej w nim nie było o ile mnie pamięć nie myli.
Rozumiem, że to taki współczesny pogan, innowierca/ateista or sth?
Niezupełnie. To taki "poganin", który:
- wrócił do pogaństwa odwróciwszy się od chrześcijaństwa (a może i innych wielkich religii).
i/lub
- jego "pogaństwo" (pojęcia, praktyki itp.) są pochodną wyobrażeń z lektur historyków, etnologów, antropologów i naukowców z takich nauk jak parapsychologia, teozofia. Czyli ma we łbie swoisty melanż z wszystkiego po trochu.
Do Wysokiej Moderacji.
1. Może, podobnie jak jest przyklejony poradnik pisowni nazewnictwa religinego, można by podobny podręczny gdzieś przykleić a tyczący pewnych najczęstszych trudności ortograficznych np.:
- "wogóle" czy "w ogóle",
- "możnaby" czy "można by".
2. Czy dałoby się dokleić gdzieś informację, na bieżąco pokazującą, który z moderatorów, jest właśnie na dyżurze i on-line. Gdy się chce coś zgłosić na PW, to nie wiadomo czy się nie pisze na Berdyczów.
3. Reforma? Ujdzie.

Śr sty 10, 2007 2:46 |
|
 |
jo_tka
|
Stanisław - taka informacja jest. Na dole. Tylko moderatorzy zwykle bywają ukryci... OK - zmieniłam to w swoim profilu, będę widoczna, zobaczymy czy da się to przeżyć 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sty 10, 2007 7:33 |
|
 |
Kropka
|
Dział Wiara napewno się uporządkuje
Jest pewne prawdopodobieństwo że większośc wątków przestanie się sprowadzać do dyskusji ateiści kontra wierzący 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Śr sty 10, 2007 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiecie co... może się troche przyczepię, ale umieszczanie treści neopogańskich obok satanistycznych, erotycznych, faszystowskich czy związanych z pedofilią jest wg mnie krzywdzące. Z tego co pamiętam forum miało mieć charakter nieco ekumeniczny - dla mnie rodzimowierstwo jest religią zasługującą na dialog, a nie wykreślanie.
Ale to tylko takie moje małe "ale"
Crosis
|
Śr sty 10, 2007 15:26 |
|
 |
Kamyk
|
A ja sie przyczepie do takiej rzeczy - może i nie zmieniano silnika strony, ale BARDZO brakuje opcji cytowania selektywnego
|
Śr sty 10, 2007 16:16 |
|
 |
Meg
|
Cytuj: Dlaczego nie ma działu "Smiechu warte", gdzie swoje eseje mógłby pisać Magister Paweł Tatrocki?
NIE! Bo wróci EIRE i zacznie umieszczać swój humor
|
Śr sty 10, 2007 20:15 |
|
 |
Kropka
|
Stało się Meg 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Śr sty 10, 2007 20:23 |
|
 |
Meg
|
A to.... szczęście  Ciekawe tylko kto wygrał zakład? 
|
Cz sty 11, 2007 13:33 |
|
|
|