Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 6:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 posty tego samego usera pod soba [propozycja] 
Autor Wiadomość
Post posty tego samego usera pod soba [propozycja]
Jeszcze raz porusze ten temat, odnosnie krotkich postow lub dopisywania czegos do swojego ostatniego posta w poscie pod spodem. Tak, wiem, edytowania postow nie bedzie. Ok. Ale do phpBB jest dostepny mod, zmieniajacy kolejny post danego uzytkownika w edycje ostatniego postu (oczywiscie kiedy dwa posty jednego usera mialyby byc pod soba). Nie wymaga to przyznawania uzytkownikom praw zmieniania postow.

Mysle, ze byloby to dobre rozwiazanie, poniewaz uniknelibysmy 3 postow jednego usera pod soba, tak samo jak nie byloby problemu z poprawieniem czegos, co napisalibysmy w ostatnim poscie lub jesli chcemy cos dopowiedziec.

Skrociloby to tez strone, poniewaz wyswietlany avatar, informacje o temacie postu (to na gorze) troche zajmuja.

Co myslicie?

Crosis

Śr wrz 14, 2005 12:49

Rozumiem że chodzi o to, że treść kolejnego dopisywanego przez tego samego usera postu "doklejałaby się" do poprzedniego?

Śr wrz 14, 2005 13:58

Nawet z odpowiednia adnotacja, czyli:

Dodano: data i godzina

Mysle, ze to nie byloby zle rozwiazanie.

Crosis

Śr wrz 14, 2005 14:17

Słuchaj Crosie. Niezależnie od mojego zdania na temat ewentualnego włączenia możliwości edycji własnych postów przez userów, opcja łączenia listów, którą proponujesz posiada pewną wadę. Otóż uczestniczyłem w dyskusji kilka miesięcy temu na forum z taką opcją i umówiliśmy się, że odpiszę jak zbiorę argumenty. Rzeczywiście odpisałem po dwóch tygodniach. Ponieważ minęły jusio dwa tygodnie wątek poleciał w dół na spisie tematów. Mój list został złączony ze starym, który był ostatni. Wątek natomiast nie pojawił się jako pierwszy, tak jakby to było normalnie, gdy jest dodawany nowy list i wisiał sobie na drugiej stronie. Generalnie nie było informacji o tym, że coś zostało napisane. Po kolejnych dwóch tygodniach posłałem PW do starego dyskutanta by zwrócił uwagę, że dostał odpowiedź.

(PTR z konta Angu)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr wrz 14, 2005 14:31
A w czym problem? To nie jest duzo roboty w php, zeby po takiej opcji watek sie swiecil jako ten z nowym postem ;)

Crosis

Śr wrz 14, 2005 14:35

Obserwując sobie watek prawyborów w sondach dochodzę do wniosku że np sweet nie byłby zadowolony z takiej opcji. On każdym swoim postem odpowiada na argumenty poszczególnych osób... i chyba woli taką formę niż pisać jednego tasiemca z wyszczególnieniem, która część postu jest do którj osoby.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Śr wrz 14, 2005 15:15

Nie wiem czy to jest na temat, ale napisze. Na niektorych "forums" mozna adytowac swoje posty w ciagu pol godziny. Czasem zdarza mi sie zrobic glopia pomylke i chcialabym ja poprawic. Dziekuje moderatorom ktorzy za mnie to robia, ale mozliwosc poprawy swojego postu ulatwilaby im prace na tym forum. Czy mozna byloby na cos takiego tu pozwolic? Mi sie wydaje, ze to byloby dobrym rozwiazanie.

Pn wrz 19, 2005 4:51
Zobacz profil WWW

zobacz ten temat: viewtopic.php?t=201
a dokładniej np. te posty:
viewtopic.php?p=9241#9241
viewtopic.php?p=11858#11858

W czym jest rzecz...
1) Na pewno nie wchodzi w grę ograniczenie czasowe - nie raz odpowiedź pada dużo szybciej, niż po pół godzinie;

2) Ograniczenie "do odpowiedzi" jest mało precyzyjne - czasem już piszesz odpowiedź, a w "międzyczasie" pojawia się post kogoś innego. Zupełnie spokojnie wyobrażam sobie sytuację, w której ktoś zacytował fragment, napisał odpowiedź (pisał dłuższą chwilę), a w międzyczasie autor ten fragment usunął lub zmienił;

3) Nie ma możliwości "edycji postów wyłącznie w celu poprawy literówki" bez możliwości jej "edycji w celu zmiany sensu";

4) Nie raz zdarzało się wklejanie tego samego tekstu kilkanaście razy. Niespecjalnie sobie wyobrażam sytuację, w której usuwam np. obraźliwy fragment czyjegoś postu, po czym jest on przywracany przez autora w ramach możliwości edycji własnego postu;

I niech to już będzie ostatni raz na ten temat :)

Pozdrawiam

Pn wrz 19, 2005 7:03

Obserwując sobie watek prawyborów w sondach dochodzę do wniosku że np sweet nie byłby zadowolony z takiej opcji. On każdym swoim postem odpowiada na argumenty poszczególnych osób... i chyba woli taką formę niż pisać jednego tasiemca z wyszczególnieniem, która część postu jest do którj osoby.

Zielona_mrówko, czytasz w moich myślach ;-) Rzeczywiście, nie byłbym zadowolony. Podobnie uważam, że lepiej gdy forumowicze nie mają możliwości edycji własnych postów i zgadzam się z argumentami moderatorów.

Pn wrz 19, 2005 9:07
Tylko ja to nie pisze o daniu userom prawa do edycji swoich postow, tylko do laczenia dwoch postow tego samego usera bedacych pod soba w jeden przeedytowany post z odpowiednia adnotacja. Do obejrzenia: forum na stonie polskiego supportu phpBB2 czyli: www.phpbb2.pl

I wypraszam sobie nazywanie mnie przez karlusa wszechpolakiem, bo jednoznacznie kojarzy mi sie to z organizacja zwana Mlodziez Wszechpolska.

Crosis

Pn wrz 19, 2005 11:17

I niech to już będzie ostatni raz na ten temat :)

Pozdrawiam

Jasne jak slonce. 8) ;)

Wt wrz 20, 2005 8:09
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]