Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
No to jak poznać które Poznanie jest najwłaściwsze? Bo się nie doczekałem odpowiedzi...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr mar 13, 2013 7:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Znajomość geografii to sugeruje, a że skojarzenie nie tylko z tym związane jest  to pozwoli Cię trzymać w przyszłości w ryzach, boś innej orientacji jest Waszmość i owe sprawy działają na Ciebie jak płachta na byka. Aczkolwiek człowiek nie … , poglądy zmienia, więc niewykluczone, że po czkawkach PO i zwrot u Ciebie w radykalnie prawą stronę nastąpi  . Przetłumacz ten bełkot na jakis ludzki jezyk....bo nic nie kumam
|
Śr mar 13, 2013 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@humalog, chyba od fratra ludzkiego jezyka nie oczekujesz? Frater uwielbia "wiedziec i nie powiedziec" i wszystko tak zamacic, zeby jego bylo na wierzchu, ale bez zobowiazan. Prawde wprost powiedziec? Skad. On ci niczego nie insynuuowal. To ty masz sam sie domyslec, czy to byla obelga, czy tylko taki sobie niewinny zarcik. Dla moderacji jest obowiazujaca wersja "zarcik". Ale frater nic nie robi bez powodu, wiec ja optuje raczej za "obelga".
|
Śr mar 13, 2013 9:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): frater napisał(a): Znajomość geografii to sugeruje, a że skojarzenie nie tylko z tym związane jest  to pozwoli Cię trzymać w przyszłości w ryzach, boś innej orientacji jest Waszmość i owe sprawy działają na Ciebie jak płachta na byka. Aczkolwiek człowiek nie … , poglądy zmienia, więc niewykluczone, że po czkawkach PO i zwrot u Ciebie w radykalnie prawą stronę nastąpi  . Przetłumacz ten bełkot na jakis ludzki jezyk....bo nic nie kumam Nie kumasz? - według fratra aktualnie jesteś wszechpolakiem jeszcze jeden krok w prawo i zaprezentujesz nam to ideologię NOP 
|
Śr mar 13, 2013 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ze względu na wiek, nazwanie mnie Wszech_Polakiem może byc dla mnie tylko komplementem, gdyz czuję się odmłodzony  Ja juz wiecej fratera nie bede pytał.....byłem tylko ciekaw z czego wywnioskował moją przynależnośc  Znajomośc geografii.....hmmm czy tylko wszech_Polacy charakteryzują się tą cechą? Ciekawa interpretacja  Cytuj: Nie kumasz? - według fratra aktualnie jesteś wszechpolakiem jeszcze jeden krok w prawo i zaprezentujesz nam to ideologię NOP No dobra, ale co ma do tego geografia?  Ale rozumiem, ze jak zrobie z Poznania krok w prawo....to znajdę sie w Warszawie, a tam to juz tylko NOP 
|
Śr mar 13, 2013 9:11 |
|
|
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
humalog napisał(a): Przetłumacz ten bełkot na jakis ludzki jezyk....bo nic nie kumam Te, zadymiarz na @h... Obawiam się, że możesz czekać do św. Nigdy. @fraterek wali "całą prawdę, całą dobę" i wydaje mu się, że jest zabawny. (Oczywiście źródła "prawdy" opatrzone są klauzulą top secrets i niepojmowalne dla forumowych prostaków naszego pokroju  ). Ja myślę, że on przebił współczesnych kabareciarzy, którzy podają "dowcip" na talerzu i bez ubarwienia wulgaryzmami lub obrażania na ślepo, uważają, że tępa publika aluzji nie pojmie. Braciszek jest już chyba na etapie wiców jednego błazna, percepowanych tylko przez jednego (oczywiście i niewątpliwie) "genialnego błazna"? Brak tylko śmiechu z sitcomu, coby usery wiedziały, w którym momencie nad jego "humorem" zapłakać, gdyż bez tego pozostaje tylko popukać się w to i owo oraz pochylić litościwie nad ułomnością niedoskonałego aktu stwarzania  . Lecz, aby nie było tak ponuro, odpłaćmy mu jego dobrą wolą, zaznaczoną w (jego) podpisie; To jak towarz(error) kochani - pomożemy, porozmawiamy  ? PS. Bóg zapłać Ci @fraterku za dobre słowo. No i widzisz braciszku, jak to dobrym słowem i przykładem osobistym nawróciłem Cię ździebko z błędnej drogi ewangelizowania siłą. W Tobie chybać aż tak wiele szatanizmu nie ma i praca od podstaw przywróci Cię na łono społeczności i wierności naukom Zbawiciela - wspólnym wysiłkiem - damy radę. Co daj Boże. Amen t  .
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
Ostatnio edytowano Śr mar 13, 2013 10:49 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr mar 13, 2013 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomożemy! Mło-dzież zpar-... ups 
|
Śr mar 13, 2013 10:28 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Kael napisał(a): i wszystko tak zamacic, zeby jego bylo na wierzchu, ale bez zobowiazan. Mylisz się. Chętnie przyznaję się do błędów, wszak jestem istotą omylną. Czym innym jest konkretna wiedza i ją dawkuję w zależności, czy dany odbiorca jest wstanie ją przyjąć, czy nie, czy jest dla niego pożyteczna, czy nie, a może tylko sugestia jest pożyteczna, by sam w swej izdebce do tego doszedł bez świadków. I prześledź moje posty z opinią swojej osoby nigdy się nie liczyłem - powiewa mi to  . W realu jest trudniej, gdyż idą za mną konkretne fakty i one stawiają mnie w trudnym położeniu gdzie muszę walczyć z pychą, jakby nie rozumiały te osoby, że to tylko Posługa, a nie wyższy poziom, a jako że mam większe `Poznanie ` nawet od Kaela  to i poprzeczkę mam wyższą po śmierci cielesnej i muszę się bardziej starać w ascezie. @Otto_Katz U Ciebie też jest tendencja wznosząca i znacznie bardziej stonowana niż na tych niebezpiecznych forach. Tak trzymać.  Może i Świętym zostaniesz - czego Ci szczerze życzę. Cieszy mnie to bo w historii to wiesz jak bywało.
Ostatnio edytowano Śr mar 13, 2013 11:02 przez frater, łącznie edytowano 4 razy
|
Śr mar 13, 2013 10:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): @Otto_Katz U Ciebie też jest tendencja wznosząca i znacznie bardziej stonowana niż na tych niebezpiecznych forach. Tak trzymać.  Może i Świętym zostaniesz - czego Ci szczerze życzę. Cieszy mnie to bo w historii to wiesz jak bywało. Święty Kac...hmmmm brzmi nieźle  No ale frater! ciesze się, ze zszedłeś z wyzyn i zacząłes gadać o wszech_polakach, oraz innych świetych, gdyz powrotu do tematu "posranych diabłów, jedzących spod siebie" mój żołądek mógłby nie strawic 
|
Śr mar 13, 2013 10:51 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
To co robią z tą śmierdzącą materią nie jest ważne wszak piekło to nie królestwo, a tylko klatka dla niebezpiecznych nieśmiertelnych bytów.
Na tamtym świecie też jest materia tylko nie Einsteinowa. Czy to tak ciężko zrozumieć?
|
Śr mar 13, 2013 11:00 |
|
 |
SweetChild
|
Nie pisz mi więc o zasadach jakimi kieruja sie tutaj niektórzy moderatorzy, gdyz jedyna zasadą jest brak zasad.... Na podstawie moich obserwacji powiedziałbym raczej, że są Forumowicze, którzy dostrzegają panujące zasady i są w stanie się ich trzymać (co nie znaczy, że sporadycznie nie otrzymują ostrzeżenia) i są Forumowicze (na moje oko wyraźna, choć dość aktywna mniejszość), którzy mają ciągłe problemy z dostrzeżeniem panujących zasad  Taka refleksja natury ogólnej mnie naszła, bo widzę, że humalog ponownie na przymusowym, choć na szczęście czasowym urlopie.
|
Śr mar 13, 2013 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A pan wloczykij to, oprócz ad personam względem Jajka, ma dzisiaj cokolwiek do powiedzenia?
Doczytaj co to ad personam. I tak - miałem cokolwiek do powiedzenia, jednak straciłem ochotę bo wszystkie tematy pozamieniały się w wojenki.
|
Cz mar 14, 2013 0:30 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jajko napisał(a): A co do postu medievala: to nie to samo, bo zło może płynąć też z samej wiary a raczej jej interpretacji przez wiernych, ale wówczas mój podpis musiałby być jeszce dłuższy. I zwracam uwagę, że istnieje wiele różnych wiar i nie mam tu na myśli jedynie jednej, jedynie słusznej wiary katolickiej. A więc z interpretacji a nie z wiary.... I zwracam uwagę, że Twoje posty dotyczą tylko jednej, jedynej wiary katolickiej, czy ogólniej: chrześcijaństwa. Więc nie mydl oczu. Powtarzam: Twój podpis wprowadza w błąd, bo źródlem zla nie jest ani wiara ani kler, ale Szatan. Zło może co najwyżej się w interpretacji wiary czy postawie kleru przejawiać, ale nie ma w nich źródła.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz mar 14, 2013 12:43 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Poczytaj dokładnie, to zobaczysz,że nie tylko o złu wypływającym z wiary kat. piszę. Ale faktycznie, o tym najwięcej.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz mar 14, 2013 12:51 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
wloczykij napisał(a): tak - miałem cokolwiek do powiedzenia, jednak straciłem ochotę bo wszystkie tematy pozamieniały się w wojenki. To marne pocieszenie ale na katoliku też strollowano wątek o wyborze papieża (choć usunęli już te posty). Poza tym ja też nic nie napisałem z tego samego powodu.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz mar 14, 2013 15:33 |
|
|
|