Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 14:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Zdaję sobie sprawę, że nie mam dostępu do wyrzuconych postów forumowiczy, ale Antek coś przeskrobał, że został zbanowany, czy sam poprosił o usunięcie konta? Wydawało mi się, że on pisze normalnie..

Pt mar 23, 2007 12:11

Bo nie każdy ma taki odruch ;) Na prawie wszystkich forach opcja edycji jest. I prawdę mówiąc nie zauważyłem jakichś szczególnych nadużyć, zwłaszcza, jeżeli ten czas jest ograniczony.

Pt mar 23, 2007 13:29

No i teraz ta opcja właśnie by się przydała :) To o odruchy było do Asienkki :)

Pt mar 23, 2007 13:31

Zdaję sobie sprawę, że nie mam dostępu do wyrzuconych postów forumowiczy, ale Antek coś przeskrobał, że został zbanowany, czy sam poprosił o usunięcie konta? Wydawało mi się, że on pisze normalnie..

Mam wrażenie, że za bardzo przypominał pewne postaci z przeszłości.

A drugie wrażenie to takie, że straszny chaos zapanował na forum w ostatnim czasie...

Pt mar 23, 2007 15:00
PTRqwerty napisał(a):

Mam wrażenie, że za bardzo przypominał pewne postaci z przeszłości.

A drugie wrażenie to takie, że straszny chaos zapanował na forum w ostatnim czasie...

Co do pierwszego to dotarły do mnie pewne wytłumaczenia, które to tłumaczenia sprawiają, że zaczynam częściowo coś rozumieć z tego wszystkiego.
Co do drugiego... za rzadko pisuję teraz na forum, by potrafić to ocenić.

Pt mar 23, 2007 15:35

PTR wystarczającą odpowiedź masz w temacie obok, to po pierwsze. A po drugie to chyba dość naturalne, że powody pewnych decyzji są tłumaczone osobie zainteresowanej bezpośrednio, a nie całemu ogółowi użytkowników. Chyba, że uważasz się za adwokata takiej osoby, ale informuję, że taka instytucja nie jest tutaj uznawana. Dlatego nie dziw się, że tego typu pytania nie będą mieć bezpośrednich odpowiedzi na allu, więc proszę nie zadawaj ich.

Pozdrawiam.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pt mar 23, 2007 20:33
ty mrowka a co z nasza opcja edytuj i cytowaniem selektywnym ?
moge dla admina przygotować kilka stron z opisem tych modyfikacji

Pt mar 23, 2007 20:34
PTR wystarczającą odpowiedź masz w temacie obok, to po pierwsze. A po drugie to chyba dość naturalne, że powody pewnych decyzji są tłumaczone osobie zainteresowanej bezpośrednio, a nie całemu ogółowi użytkowników. Chyba, że uważasz się za adwokata takiej osoby, ale informuję, że taka instytucja nie jest tutaj uznawana. Dlatego nie dziw się, że tego typu pytania nie będą mieć bezpośrednich odpowiedzi na allu, więc proszę nie zadawaj ich.

Pozdrawiam.

Cóż oznacza "naturalne" ??
Zielona_mrówko, to że dla Ciebie jest coś "naturalne" nie oznacza, że takim jest w istocie. Mylisz swój pogląd na sprawę z "naturalnym" (=poprawnym?) poglądem na sprawę. Nie wystarczy powiedzieć, że mój pogląd jest słuszny, bo jest słuszny (ewentualnie racjonalny, naturalny, prawdziwy), ale należy posłużyć się argumentem (uzasadnieniem). Pętelka, że ja mam rację, bo ja mam rację, powoduje, że nie daje się rozmawiać. Ale za to można święty gniew odczuwać! To tak odnośnie poziomu Twojej odpowiedzi. Ja zaś całkowicie się zgadzam z tym, że podjęto słuszną decyzję. Jeśli to co już wiem jest prawdziwe, to decyzja była słuszna. O czym zresztą wcześniej pisałem. No, ale skoro uraczyłaś mnie "ja mam rację, bo ja mam rację" (taka mantra), to postanowiłem Ci zwrócić uwagę na ten drobny szczegół w Twojej argumentacji.
:P

A nie jest to "naturalne" dla tej prostej przyczyny, że znam dwa fora dyskusyjne, gdzie usuwanie forumowiczy wiąże się z publiczną dyskusją. Tak widać co innego jest "naturalne". Co nie znaczy wcale, że proponuję wprowadzenie tamtych rozwiązań tu.

Pt mar 23, 2007 21:13

Mam pytanie ;) co do 10 minutowej edycji postów - dlaczego nie możecie poprawiać swoich postów "na podglądzie"?

Nawet gdy poprawia się błędy na "podglądzie" nie zauważy się wszystkich błędów, które dopiero zobaczy się gdy tekst zostanie wyslany, gdy widzi się go tak jak wygląda on forum.
Za dużo czasu zajmuje pisanie wiadomości dokładnie sprawdzajac wszelkie błędy literowe, składniowe itd. Gdy się je zobaczy po wysłaniu tekstu niestety nie ma już moźliwości ich poprawy :cry: I trzeba zaakceptować fakt, że post zawiera błędy.

Dlatego jestem za opcją 10 minutowej edycji postów 8)

N mar 25, 2007 9:53
Mam prośbę do Admina forum.Pragnę większej dyscypliny,kontroli i przede wszystkim egzekwowania prawa.Proszę też o nie usuwanie dowcipów,które piszę nawet jeśli nie wyjdą śmieszne,w końcu nikogo te dowcipy nie gorszą i są wolne od wulgaryzmów,czyli zgodne z regulaminem forum.Niech prawo na forum zacznie się liczyć.Dziękuję i pozdrawiam.

Tajny współpracownik moderacji.

Wt kwi 03, 2007 9:47
Tajny współpracownik moderacji.

Czy ja może o czymś nie wiem :co:

Śr kwi 04, 2007 11:46
Nie chodzi mi o kwestię wiedzy czy niewiedzy.Moderacja i admin wiedzą bowiem o wszystkim.Chodzi raczej o to,że każdy może być takim współpracownikiem informując o pojawieniu się obraźliwych słów,chaosu czy treści gorszących lub o braku kultury na forum.Jednak czasami obserwuję lub jestem wciągany w różne walki słowne na tym forum.Chciałem moderację powiadomić o występujących w niektórych miejscach tegoż forum problemach.

Thank you .

Śr kwi 04, 2007 14:47

Mam prośbę do Admina forum.Pragnę większej dyscypliny,kontroli i przede wszystkim egzekwowania prawa.

Oki, to jedziemy:
Cytuj:
Proszę też o nie usuwanie dowcipów,które piszę

Regulamin:
Cytuj:
7. O sposobie moderowania zawsze decyduje moderator, nie autor tematu.(...)

Cytuj:
Thank you .

Regulamin:
Cytuj:
5. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

Tak na dobry początek tej większej dyscypliny, kontroli i egzekwowania prawa.

Z konspiracyjnym pozdrowieniem TW Dziki Rodrigez z Krainy Mustangów.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr kwi 04, 2007 16:10
Moderator

Odnośnie dowcipów, to może ja się wypowiem, bo dość często wycinają je moje nożyczki ;)

Tylko co by tu powiedzieć... Hmm. Niech będzie tak.

EIRE, wątek Czy Bóg sie uśmiecha? zakłada umieszczanie dowcipów. Dowcipy z założenia są śmieszne. Twoje niestety takie nie są. Prawdopodobnie sam je wymyślasz, tylko nie wiem po co. Zatem, idąc dalej, piszesz nie na temat - dlatego wycinam.

Uważam, że pomysł angui o wydzieleniu odrębnego wątku Co śmieszy EIRE był świetny.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr kwi 04, 2007 17:08
Co do dowcipów to nie do końca się zgodzę.Część sam wymyślam,ale reszta jest z internetu (na tych obrazkowych jest odnośnik do różnych stron www).

To spytam jeszcze w kwestii wątka irlandzkiego i odnośnie Młodzieży Wszechpolskiej.Chyba temat o Wszechpolakach nie będzie wycięty,a w piaskownicy nie było wątku wszechpolskiego bo zmieniłem nazwę. W sumie statut Młodzieży Wszechpolskiej uważam za całkiem sensowny i propatriotyczny.Ruchy narodowe są jak najbardziej potrzebne.

P.S.Radosnych Świąt. :bukiet:

Śr kwi 04, 2007 18:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 125  Następna strona