Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 4:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Stanisławie temat tego wątku to "pytania do moderacji" a nie pytania do Stanisłwa Adama, więc proszę o nieudzielanie się...

Czy jakiś MODERATOR lub osoba znająca się na tym wie, dlaczego kiedy włączam stronę główną forum, pojawia mi się policja.pl?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt sie 19, 2008 14:12
Czy jakiś MODERATOR lub osoba znająca się na tym wie, dlaczego kiedy włączam stronę główną forum, pojawia mi się policja.pl?

Przykro mi!!! Jesteś na CELOWNIKU!!! (Już wkrótce zapukaja o 6 rano...) :rotfl2: :rotfl:

Wt sie 19, 2008 18:04

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt sie 19, 2008 19:14
Mam petycję, żeby wątek "Piękne teksty "w dziale "kultura" podzielić na kilka mniejszych wątków- bo tak mamy piosenki rockowe, obok wierszy i tekstów o Eucharystii... :?

Śr sie 20, 2008 22:20

Teresse - widzisz coś złego/niestosownego/gorszącego/... w tym, że wszystkie "piękne teksty" są w jednym wątku (pytam z ciekawości, nie czytałam wątku ale na pierwszy rzut oka jak dla mnie nic w tym złego), czy postulujesz podział żeby wprowadzić porządek?

Do moderacji (choć nie wiem, czy to do moderacji, czy do admina): błędnie działają niektóre opcje formatowania tekstu (pogrubienie, kursywa i podkreślenie), to samo jest z cytowaniem (innych nie testowałam). Mimo tego, że zaznaczam konkretny tekst do sformatowania, odpowiednio: , , ,
Cytuj:
pojawia się na końcu całego tekstu (a nie przed tym, który chcę sformatować/zaytować), w dodatku bez "zamknięcia" (, , ). Da się coś z tym zrobić (jak na razie wpisuję ręcznie).
[/i][/b]

Cz sie 21, 2008 1:06

Aaa, ostatni post i jego niecodzienny wygląd to wynik tego, że wpisywałam ręcznie przykłady "otwarcia" i "zamknięcia" (oczywiście kompletnie nie myśląc o tym, że przecież zadziałają :glupek2: ), a do tego zapomniałam skasować to, co zostało na końcu po próbach "czy na pewno nie działa już automatycznie?".

Zmoderujecie :oops: ;-) ?

Cz sie 21, 2008 1:14

Czy tylko mnie użytkowniczka "florafauna" wydaje się dziwnie znajoma? :x

Cz sie 21, 2008 9:19

Wzywam moderację do przestrzegania regulaminu!! Albo proszę przestrzegajcie regulamin albo go zmieńcie!

Mam na myśli fragment:
§ II 4. podpunkt czwarty:
"Na forum zabrania się agitacji na rzecz poglądów i działań sprzecznych z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum"

myślę, że ten podpunkt powstał po to, aby to chrześcijańskie forum dawało dobre owoce zgodne z wiarą, a nie mieszało i wprowadzało zagrożenie zejścia na złą drogę.

Co innego dyskusja na tematy chrześcijańsko-niechrześcijańskie oraz opinie niechrześcijan, którzy są tutaj mile widziani, a co innego to co się pod tym podpunktem kryje.

Mam na myśli takie fakty jak:

1) Temat "chcę Szczerą spowiedź!... pomóżcie!!" znajdujący się tutaj: viewtopic.php?t=17708
w którym osoba zagubiona szuka pomocy, wsparcia i rady w dojściu do spowiedzi oraz szczerym jej przeżyciu, a tymczasem "Sympatyk Lewicy" nawołuje ją do niemówienia grzechów na spowiedzi oraz obraża księży ("śliniącemu się staruchowi") - a więc "agituje na rzecz poglądów i działań sprzecznych z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum".

On sam nie ukrywa swojej agitacji:
"Doceń to, że chce mi się z wami w ogóle prowadzić jakikolwiek dialog, tym bardziej, że staram się was uświadomić całkowicie bezinteresownie."
viewtopic.php?p=369900#369900

2) i inne mieszanie się w tematy do tego nieprzeznaczone. Gdy ktoś prosi o pomoc w powrocie do Boga albo w pokonaniu grzechu, a ktoś inny mu wyjeżdża o tym, że Kościół jest zły, że Boga nie ma, że nie powinien itd to nie dość, że jest to nie na temat, to jeszcze narusza ten punkt w regulaminie oraz jest sprzeczne z celem tego forum.

Nie chodzi mi o to, że nie można dyskutować o tym czy wierzyć czy nie, czy Bóg jest czy nie, czy Kościół ma rację czy nie, ale do tego jest odpowiedni dział "Wierzyć, nie wierzyć?" oraz ewentualnie "Kościół w społeczeństwie", a nie każdy pojedynczy temat.

Proszę moderację o zwrócenie szczególnej uwagi na to (i czyszczenie tematów z wypowiedzi łamiących regulamin) i przestrzeganie regulaminu (albo jego zmianę).

Pozdrawiam
jumik

Cz sie 21, 2008 19:17
Zobacz profil WWW

Ależ my widzimy że ktoś odbiega wogóle od tematu, pisze coś sprzecznego z założeniami danego działu i samego tematu. Sympatyk lewicy to bardziej taki krzykacz. Dziękuje jednak za reakcje, to jest dla nas wielką pomoc, gdy ktoś wskaże nam jakieś nieprawidłowości.

Cz sie 21, 2008 19:48
zbanowany na stałe

Chcę zauważyc, że moderator dokonujący czystki w temacie o działalności misjonarskiej w Ameryce Środkowej pousuwał był oprócz dwóch istotnie obraźliwych postów (mojego i Alus) całą reszte postów, w których toczyła się jak najbardziej merytoryczna dyskusja na temat, i nawet objaśnienia dotyczące meskaliny/pejotlu były jak najbardziej związane z wątkiem.

Co się nie spodobało? Ukazanie Indian nie poddających się chrystianizacji jako patriotów? Świadczyłoby o tym choćby usunięcie postu R6, w którym zauważył on jedynie,że przyjęcie chrześcijaństwa byłoby dla nich porzuceniem wiary ojców.

Czekam na sensowne wyjaśnienie.

Pt sie 22, 2008 8:51

Podobnie było w wątku "Koniec świata wedug ŚJ" w którym oprócz postów związanych z imieniem bożym które były odbiegnięciem od tematu skasowano kilka powplatanych miedzy nie postów jak najbardziej związanych z tematem.

Pt sie 22, 2008 9:30
zbanowany na stałe

Posze moj post z "Wierzyc nie wierzyc" praeniesc do "ateisci kwestionuja".
Pierwszy raz to i sie pomylilem. Przepraszam i dziekuje.

Pt sie 22, 2008 16:11
Teresse - widzisz coś złego/niestosownego/gorszącego/... w tym, że wszystkie "piękne teksty" są w jednym wątku (pytam z ciekawości, nie czytałam wątku ale na pierwszy rzut oka jak dla mnie nic w tym złego), czy postulujesz podział żeby wprowadzić porządek?

chciałam po prostu wprowadzić porządek- wątek ma wiele stron i łatwiej by się go przeglądało nowym osobom, gdyby go podzielić na mniejsze... :)

Pt sie 22, 2008 16:13
Moderator

A jaki podział masz na myśli? Piękne teksty religijne, piękne piosenki? Nie bardzo wiem...

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt sie 22, 2008 19:38
Moderator

Chcę zauważyc, że moderator dokonujący czystki w temacie o działalności misjonarskiej w Ameryce Środkowej pousuwał był oprócz dwóch istotnie obraźliwych postów (mojego i Alus) całą reszte postów, w których toczyła się jak najbardziej merytoryczna dyskusja na temat, i nawet objaśnienia dotyczące meskaliny/pejotlu były jak najbardziej związane z wątkiem.

Co się nie spodobało? Ukazanie Indian nie poddających się chrystianizacji jako patriotów? Świadczyłoby o tym choćby usunięcie postu R6, w którym zauważył on jedynie,że przyjęcie chrześcijaństwa byłoby dla nich porzuceniem wiary ojców.

Czekam na sensowne wyjaśnienie.

To moja pomyłka :P
Wyszło nie tak jak chciałem.
A z archiwum ja tego wyjąć nie mogę.
Wybacz :)

(J 8, 32b)

Pt sie 22, 2008 22:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 222  Następna strona