Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 2:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Strollowano. Wyrażanie wątpliwości to trollowanie?

Cz mar 14, 2013 16:06
Jezeli systematycznie, z uporem i w 90% wyraza sie tylko watpliwosci i tylko w okreslonych sprawach, to jest to forma trollingu.

Cz mar 14, 2013 16:08

a jak w 89%?

Cz mar 14, 2013 16:10
Moderator

lubisz nabijać? Bo poza nabijaniem Twój powyższy post niczego rzeczowego ani senswonego nie wniósł.

Cz mar 14, 2013 16:18
Zobacz profil WWW
@Jajko: jak w 80, to tez. Szczegolnie, ze wkleja sie glownie pomowienia innych. I kaze uzytkownikom udowadniac, ze to nieprawda.

Cz mar 14, 2013 16:18

Nabijać czy nabijać się? Bo nie rozumiem.

Wniósł pewien sens, którego nie zauwazyłeś. Chodzi o arbitalnie przez Ciebie przyjętą definicję trollowania, z którą nie każdy musi się zgadzać.

Keal: sugerujesz, aby nie pisać o niczym na co nie ma się w ręku niezbitego dowodu???

Cz mar 14, 2013 16:20
No, raczej nalezaloby sie zastanowic po co wkleja sie nowinke z jakiejs prasy, bez sprawdzenia zrodla, innych mediow itp.
Chyba ze chodzi ci tylko o "zla prase" dla Kosciola katolickiego. I wpisujesz tu wszystko jak leci, co kto glupiego w necie spreparuje. Ale uczciwe to nie jest i nie wyglada na to, ze chcialbys o czyms dyskutowac szczerze. Ciebie interesuja tylko sensacyjki negatywne, tak jakby Kosciol to bylo to, co prasa o nim pisze.
A jak dobrze prasa jest poinformowana, widzielismy chocby przy okazji konklawe: najglupsze teorie, "pewni" kandydaci, naciski na kardynalow, jaki papiez by sie prasie podobal itp.
A kto zostal wybrany? Zaden "pewny" kandytat. A ty i tak natychmiast znalazles jedyne negatywne co o nim na przestrzeni 76 lat mozna bylo powiedziec.

Jajko, wyobraz sobie, ze twoi znajomi i bliscy opowiadaja o tobie i przy tobie tylko historie, kiedy wypadles niekorzystnie, kiedy cos ci nie wyszlo, kiedy komus zabrales cukierka, przylozyles koledze, oplules sasiadke, nawet jezeli miales wtedy tylko 2 lata. I NIC DOBREGO. To bylaby taka sama prawda, jak ty probujesz wmowic nam o Kosciele.
Ae obawiam sie, ze ty po prostu nie potrafisz postawic sie w czyjejs sytuacji. Ciebie bola negatywne uwagi pod twoim adresem, ale zebys sam zaprzestal podobnych o innych, a przynajmniej zastanowil sie, zanim wkleisz kolejna "sensacje"? Skad!

Cz mar 14, 2013 18:52

Kael napisał(a):
A jak dobrze prasa jest poinformowana, widzielismy chocby przy okazji konklawe: najglupsze teorie, "pewni" kandydaci, naciski na kardynalow, jaki papiez by sie prasie podobal itp.
A kto zostal wybrany? Zaden "pewny" kandytat. A ty i tak natychmiast znalazles jedyne negatywne co o nim na przestrzeni 76 lat mozna bylo powiedziec.

A wklejałem coś z tych teorii o "pewnych" kandydatach? I natychmiast wkleiłem konkret o nim. Gdyby wkleił laurkę, to byś się nie czepiał, ale że wkleiłem coś negatywnego co znalazłem w Wikipedii, to wielkie aj waj podnosisz.

Kael napisał(a):
Jajko, wyobraz sobie, ze twoi znajomi i bliscy opowiadaja o tobie i przy tobie tylko historie, kiedy wypadles niekorzystnie, kiedy cos ci nie wyszlo, kiedy komus zabrales cukierka, przylozyles koledze, oplules sasiadke, nawet jezeli miales wtedy tylko 2 lata. I NIC DOBREGO. To bylaby taka sama prawda, jak ty probujesz wmowic nam o Kosciele.

Paralela chybiona. Byłaby lepsza gdybyś zamiast mnie postawił moją ulubioną partię. Takie dyskusje są u mnie w domu niemal zawsze, jak rodzina się zwali. I jakoś nikomu nie jest specjalnie przykro, że adwersarze nie lubią jego partii.

Kael napisał(a):
Ae obawiam sie, ze ty po prostu nie potrafisz postawic sie w czyjejs sytuacji. Ciebie bola negatywne uwagi pod twoim adresem, ale zebys sam zaprzestal podobnych o innych, a przynajmniej zastanowil sie, zanim wkleisz kolejna "sensacje"? Skad!

Mnie bolą niegatywne uwagi pod moim adresem???? Chyba mnie z kimś pomyliłeś...Pisz co chcesz, ale jak będzie to chamskie i bez cienia podstaw, to raportuję moderacji :D

Cz mar 14, 2013 18:58
Jajko napisał(a):
A wklejałem coś z tych teorii o "pewnych" kandydatach? I natychmiast wkleiłem konkret o nim. Gdyby wkleił laurkę, to byś się nie czepiał, ale że wkleiłem coś negatywnego co znalazłem w Wikipedii, to wielkie aj waj podnosisz.

No wlasnie: natychmiast znalazles cos negatywnego w wikipedii i musiales, no po prostu musiales tym podejrzeniem (bo nie ma na to dowodow) podzielic. Nic innego ci nie wpadlo w oczy. To jest chore, Jajko. Naprawde.
Jajko napisał(a):
Mnie bolą niegatywne uwagi pod moim adresem???? Chyba mnie z kimś pomyliłeś...Pisz co chcesz, ale jak będzie to chamskie i bez cienia podstaw, to raportuję moderacji :D

Aha, a kiedy sa chamskie, to ty oceniasz? No to dla mnie przynajmniej niewlasciwe sa te, ktore wklejasz jak leci, bez sprawdzenia zrodla, tylko zeby Kosciolowi dokopac. Raz moze sie zdarzyc, ale u ciebie to standard.

Cz mar 14, 2013 19:06

Znalazłem coś kontrowersyjnego - trudno nie było, artykuł był krótki, a dział Kontrowersje wyróżniony - nie naszukałem się.

A czy chamskie to oceni moderacja, nie ja :D znowu pudło hue hue

Cz mar 14, 2013 19:19
@Jajko nic nie rozumiesz.
Ale jezeli u was w domu, w gronie rodzinnym rozmawiacie tylko o tym, co jest zle u innych (chocby to byly partie polityczne), to ja sie nie dziwie, ze nie potrrafisz rozmawiac normalnie. Nikt ciebie tego nie nauczyl i rozrywka dla ciebie jest plucie na innych.
Moze choc smrod zostanie.

Cz mar 14, 2013 19:25

nie tylko ale takze

Cz mar 14, 2013 19:33

Z Jajkiem macie klopot, nie da sie ukryc. Gdyby wypisywal banialuki, bylby uwazany za nieszkodliwego maniaka. Pisze prawde i o tym wiecie. Prawda ta was irytuje, kaleczy pewnosc obowiazku przymykania oka.
W sumie powinniscie mu podziekowac. Wasze zachowanie swiadczy o posiadaniu cech ludzkich. Popracowac troche nad soba i osiagniecie pelnie czlowieczenstwa cechujaca ateistow! :P

Cz mar 14, 2013 22:50
Nie - my po prostu mamy skrajnie różne patrzenie na świat. Jajko, Mike, Funia, Drapke czy Ty tego nie rozumiecie co mnie w żadnym wypadku nie dziwi. Wasze spojrzenie na wiarę i kościół jest prymitywne i przyziemne, nacechowane typowo ludzkim systemem wartości.

Czy naprawdę sądzisz, że Jajko "otwiera" nam oczy każdą swoją wypowiedzią i to nas tak irytuje? O naiwności! Nas na prawdę nie da się do niczego przekonać a już na bank nie tak prostackimi argumentami :)
Tym niemniej Jajko istotnie irytuje. A czym? Swoją namolnością. I tylko tym. W dodatku jest arogancki i większość jego prześmiewczych wypowiedzi jest nacechowana pogardą i fałszem. Niestety z takim kimś nikt nie ma przyjemności rozmawiać.

Najciekawsze, że moderacja na ten fakt nie reaguje. Jajko "rozwala" to forum w najlepsze - w co drugim temacie jest kłótnia albo żenująca dyskusja, w której jedna strona rozmawia a Jajko udaje nieświadomego i rzuca durnowatymi tekstami. Czysty trolling. Pamiętam, że jeszcze kiedyś można tu było się świetnie podbudować ciekawymi rozmowami etc. a obecnie to mnie mdli jak w 10 tematach czytam awanturę Jajko i spółka vs reszta świata. Nie wiem, może się doczekam odpowiedzi.

Cz mar 14, 2013 23:52
lokis napisał(a):
Z Jajkiem macie klopot, nie da sie ukryc. Gdyby wypisywal banialuki, bylby uwazany za nieszkodliwego maniaka. Pisze prawde i o tym wiecie. Prawda ta was irytuje, kaleczy pewnosc obowiazku przymykania oka.
W sumie powinniscie mu podziekowac. Wasze zachowanie swiadczy o posiadaniu cech ludzkich. Popracowac troche nad soba i osiagniecie pelnie czlowieczenstwa cechujaca ateistow! :P

Czyli tak negatywne patrzenie na swiat jak ma Jajko, gdzie kazdego trzeba sciagnac do poziomu bagna, zeby wszyscy byli rowno uswinieni nazywasz "normalne (dla ateistow)? To ja dziekuje.

Zeby Jajko jeszcze dyskutowal. Jajko wkleja niusa z brukowca i mowi: "zobaczcie jaki brudny ten Kosciol". A kiedy mu sie udowodnic, ze nius byl klamstwem i insynuacja, to mowi: "No ja tak przeciez nie mowie, dobrze, zescie to wykazali".
Albo to trolling, albo objaw niskiej inteligencji (Jajko nie umie szukac w necie zrodel i porownywayc informacji), albo objaw niskiej kultury, bo przychodzi w gosci i gospodarzom wytka jakie to chamidla sa i probuje uczyc "normalnej" kultury.

Jezeli to ma byc przyszlosciowa kultura jaka nam ateisci chca zafundowac jako "normalnosc", to czarno to widze ... dla ateistow. Samym wam sie zyc odechce w takim otoczeniu.

Pt mar 15, 2013 8:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 498  Następna strona