Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Kael napisał(a): lokis napisał(a): Z Jajkiem macie klopot, nie da sie ukryc. Gdyby wypisywal banialuki, bylby uwazany za nieszkodliwego maniaka. Pisze prawde i o tym wiecie. Prawda ta was irytuje, kaleczy pewnosc obowiazku przymykania oka. W sumie powinniscie mu podziekowac. Wasze zachowanie swiadczy o posiadaniu cech ludzkich. Popracowac troche nad soba i osiagniecie pelnie czlowieczenstwa cechujaca ateistow!  Czyli tak negatywne patrzenie na swiat jak ma Jajko, gdzie kazdego trzeba sciagnac do poziomu bagna, zeby wszyscy byli rowno uswinieni nazywasz "normalne (dla ateistow)? To ja dziekuje. Dzięki Lokis. Cieszę się, że patrzysz na to obiektywnie. Kael: 1. Negatywnie patrzę na to co negatywne, a nie na cały świat - to zasadnicza różnica. 2. Poproszę o garść moich cytatów w których "ściągam każdego do poziomu bagna". Niestety założę się, że się nie doczekam. 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt mar 15, 2013 9:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sciagasz do poziomu bagna pokazujac, ze Kosciol to tylko bagno. (Partie polityczne zalatwiacie w gronie rodzinnym, te brudy juz nam darowujesz) Pokaz mi inne twoje posty, w ktorych cos pozytywnego o Kosciele napisales? Moze 1 by sie znalazl...
|
Pt mar 15, 2013 9:17 |
|
 |
Jajko
|
Dla równowagi pokaż, że Kościół to nie tylko bagno. No a cytatu oczywiście nie ma  Bo każde pokazanie ZŁA to bagno! Co za logika!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt mar 15, 2013 9:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, Matka Teresa - bagno. Papieze, jak leci - tez. Ksieza? A co tam dobrego. Zakony? Tylko bija i wykorzystuja, ale UWGAGA: tylko zakony katolickie. Cale szkolnictwo, panstwowe szpitale, domy dziecka, to raj na ziemi. To jest Kosciol wedlug Jajka.
Ja ci nie bede udowadniac, ze Kosciol jest inny, bo to ty obrzucasz blotem i ja nie bede siebie bronic dla twojej uciechy. Po parokrotnym wykazaniu ci ewidentnych klamstw (bo to ty odpowiedasz za informacje, ktore wklejasz bez sprawdzenia) mam dosyc odkrecania twoich insynuacji.
Poniewaz wykazujesz wedlug mnie ewidentnie zla wole, musisz w przyszlosci z mojego uczestnictwa w twoich zabawach w blocie zrezygnowac. Mam nadzieje, ze i moderacja kiedys bedzie konsekwentnie trolling kasowac.
|
Pt mar 15, 2013 9:37 |
|
 |
Panna_Funia
|
wloczykij->Cytuj: Doczytaj co to ad personam. Doskonale wiem co to znaczy, i napisałam to, co miałam na myśli. Cytuj: I tak - miałem cokolwiek do powiedzenia, jednak straciłem ochotę bo wszystkie tematy pozamieniały się w wojenki. Jak już to ktoś zauważył, Pan nie ma - przynajmniej ostatnio - nic do powiedzenia. Jedyny Pana udział odnotowuje się ostatnio we wspomnianych wojenkach. Jak widać, tylko na to nie traci Pan nigdy ochoty. Cytuj: Wasze spojrzenie na wiarę i kościół jest prymitywne i przyziemne, nacechowane typowo ludzkim systemem wartości. Nasz system wartości może i typowo ludzki, ale za to pański - uduchowiony pewnie, czy jakoś tak  – to raczej kiepski przykład. A nasze spojrzenie na kościół – jakim KK się widzi, takim go piszą. Proste. Jajko->Cytuj: Wyrażanie wątpliwości to trollowanie? Według naczelnego forumowego apologety – tak. Wszystko co napiszesz na 'nie' względem KK czy wiary chrześcijańskiej, to dla niego trolling i prowokacje Kael->Cytuj: Pokaz mi inne twoje posty, w ktorych cos pozytywnego o Kosciele napisales? Moze 1 by sie znalazl... A jeśli ktoś nic takowego nie znajduje, to oczywistym chyba jest, że nie będzie w tym tonie pisać. I nie chodzi mi tu o Jajko, piszę ogólnie.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 15, 2013 9:50 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Panna_Funia napisał(a): [ Jajko->Cytuj: Wyrażanie wątpliwości to trollowanie? Według naczelnego forumowego apologety – tak. Wszystko co napiszesz na 'nie' względem KK czy wiary chrześcijańskiej, to dla niego trolling i prowokacje Dlatego też określiłem to mianem bredni.
|
Pt mar 15, 2013 10:46 |
|
 |
SweetChild
|
wloczykij napisał(a): Tym niemniej Jajko istotnie irytuje. A czym? Swoją namolnością. I tylko tym. W dodatku jest arogancki i większość jego prześmiewczych wypowiedzi jest nacechowana pogardą i fałszem. Niestety z takim kimś nikt nie ma przyjemności rozmawiać. Ale Regulamin nie nakazuje rozmawiać z wszystkimi, odpowiadać na każdy post ani nawet wszystkiego czytać. Forum nie ma co prawda opcji "ignoruj", jednak przy odrobinie wysiłku i samodyscypliny można "ręcznie" omijać nielubianego autora. Sam tak robię, więc wiem, że to możliwe  Zgadzam się, że Jajko był namolny w zakładaniu nowych wątków, praktycznie na ten sam temat, przy okazji każdego nowego njusa. Natomiast Regulamin Forum nie zabrania poruszania zagadnień, które dowolny użytkownik uzna za ciekawe, o ile odbywa się to z poszanowaniem porządku. Jeśli problem nikogo nie zainteresuje, to nikt nie włączy się do dyskusji i... po problemie  Nie ma też w Regulaminie zapisu, że Forumowicz powinien być obiektywny, ani nawet, że powinien starać się być obiektywny. Zresztą z tego przywileju też osobiście korzystam, np. przytaczając pozytywne wiadomości odnośnie partii rządzącej. Przytaczanie negatywów pozostawiam opozycji  .
|
Pt mar 15, 2013 11:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Forum nie ma co prawda opcji "ignoruj", jednak przy odrobinie wysiłku i samodyscypliny można "ręcznie" omijać nielubianego autora. Sam tak robię, więc wiem, że to możliwe  Acha, w takim razie wrzucisz mnie do szuflady "nielubiany autor" w wątkach o PO, żebym mogła bez przeszkód szerzyć propagandę "sukcesu"?? SweetChild napisał(a): Nie ma też w Regulaminie zapisu, że Forumowicz powinien być obiektywny, ani nawet, że powinien starać się być obiektywny. No właśnie, więc mi nie prostuj kwiatków pod adresem partii fachowców. Bo uznam to za atak  , a jak słusznie prawi regulamin gdzie utworzono parasol ochronny dla wszelkiej maści propagandzistów : II/3: Żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. @Wloczykiju, @Jajko ma swój niepowtarzalny urok, wystarczy obejrzeć reklamę Maybelline, aby się o tym przekonać  I chyba przez ten jego urok, nie potrafisz powstrzymać swoich oczu przed czytaniem jego wypowiedzi: 
|
Pt mar 15, 2013 11:49 |
|
 |
SweetChild
|
Val napisał(a): Acha, w takim razie wrzucisz mnie do szuflady "nielubiany autor" w wątkach o PO, żebym mogła bez przeszkód szerzyć propagandę "sukcesu"?? Jak zaczniesz pisać bełkotliwie, to niestety tak  Val napisał(a): No właśnie, więc mi nie prostuj kwiatków pod adresem partii fachowców. Bo uznam to za atak  , a jak prawi regulamin : II/3: Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Regulamin nie zabrania polemiki czy prostowania. Choć autor może to uznać za atak, to decydujące jest zdanie moderacji 
|
Pt mar 15, 2013 11:59 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
@Jajko.Tylko jedno konkretne pytanie. Dlaczego nie założysz wreszcie proponowanego Ci przez Asiennkę, jednego zbiorczego tematu, w którym będziesz podawał wszelkie newsy ~ "o złu płynącym z wiary i od kleru" itp?Zyskujesz Ty i inni same pozytywy, gdyż pozwoli to przecież na; - uniknięcie przez niechętnych Tobie, lub Twoim monotematycznym wpisom narażania się na czytanie tego czego sobie nie życzą. (Nikt nie musi otwierać takiego tematu, a jeśli to uczyni, wówczas pretensje może skierować tylko do siebie.) - poprawi relacje między niewielkimi, acz głośnymi grupami antagonistów szukających jedynie(?) zwady. (Tak @Jajko, nie tylko niektórzy tutejsi katolicy tak mają, to przykre ADHD dotyka również agno/ateo i innowierców). - oszczędzisz sobie nerwów na ciągłe tłumaczenie, że chciałeś tylko objawić userom prawdę lub "prawdę". Że nie rozumiesz w czym problem, a masz z tym (moim zdaniem) ogromny problem, iż nie szanujesz zasady, że nie wchodzi się z butami tam gdzie Cię nie proszą, a nawet apelują "daj nam spokój". I owszem, można skrytykować "stryjka Antoniego, lecz w dniu jego urodzin i w jego domu" - delikatnie mówiąc - nie wypada (chodzi o wpisy publikowane w nieodpowiednich wątkach). - będziesz mógł zastąpić ten jakże podkreślający męskość, bijący czerwienią lament w Twoim podpisie czymkolwiek mniej martyrologicznym. - natomiast mnie (bo za innych wypowiadać się nie mogę) pozwoli nie rumienić się, że Swoją "namolnością" kompromitujesz niekiedy ateizm, racjonalizm... a odium negatywnego postrzegania takiej (nomen omen) mesjańskiej indoktrynacji niemesjańską ideologią - spada nie tylko na Ciebie. (Przed dwoma dniami "poległ" @humalog, czyżby godni następcy chcieli go wesprzeć w "zamilkłej samotności" zadymiarza  ?) A przykładowo tak, wygląda epatowanie całą niezawoalowaną prawdą w praktyce, którą (acz dotycząca innych kwestii) niektórzy tutaj "za prawdę" muszą głosić wszem i wobec. (Dotyczy nie tylko Ciebie) Załącznik:
Prawdomówność gimbusa. -.jpg [ 65.66 KiB | Przeglądane 1987 razy ]
Jeśli poczujesz się urażony - trudno, jakoś to przeżyję. Jednakże nie czynię na forum podziałów na "swój" i "obcy" oraz staram się (na ile to możliwe) zachować obiektywizm  .
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
Ostatnio edytowano Pt mar 15, 2013 12:29 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt mar 15, 2013 12:27 |
|
 |
lokis
|
1. Jajko nie lubi KrK 2. Jajko jest bardzo aktywnym uczestnikiem forum 3. Jajko jest skrupulatny Czego oczekujecie od Jajka? Mnie osobiscie denerwuje bioslawek. Bardzo podobna postac. Grzeczny, nie lamiacy regulaminu i namolny jak dzwon koscielny. Przestalem czytac jego posty. Szanuje prawo wolnosci slowa.
Pozwolcie Jajku otworzyc piec roznoimienych kont. Niech przeplata wpisy. Problem sie skonczy.
Edit: Otto, Jajko juz tlumaczyl. Jego zdaniem, jeden temat bedzie "grochem z kapusta".
|
Pt mar 15, 2013 12:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): 3. Jajko jest skrupulatny
 Dzięki, dawno się tak nie uśmiałam.
|
Pt mar 15, 2013 12:36 |
|
 |
Jajko
|
Otto_Katz napisał(a): @Jajko.Tylko jedno konkretne pytanie.
Dlaczego nie założysz wreszcie proponowanego Ci przez Asiennkę, jednego zbiorczego tematu, w którym będziesz podawał wszelkie newsy ~ "o złu płynącym z wiary i od kleru" itp?
Nie chce mi się. To byłby temat bełkot. Wszystko w jednym. Bez sensu. Nikt by tego nie czytał - no ale taki był właśnie cel administracji. Wolę już wypowiadać się w tematach założonych przez innych. Jak widać, w wielu mam coś do powiedzenia  A przykład z cellulitem zarąbisty, choć nie bardzo widzę związek z moją osobą.
|
Pt mar 15, 2013 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Nie - my po prostu mamy skrajnie różne patrzenie na świat. Jajko, Mike, Funia, Drapke czy Ty tego nie rozumiecie co mnie w żadnym wypadku nie dziwi. Wasze spojrzenie na wiarę i kościół jest prymitywne i przyziemne, nacechowane typowo ludzkim systemem wartości.
Jestem człowiekiem, więc kieruję się wartościami humanistycznymi. Ty, mimo, że wierzysz w jakiegoś Boga, sam żadnym nadludziem nie jesteś. To zresztą i tak bez znaczenia w tej kwestii, bo Ty masz ewidentny problem z różnorodnością. Dążysz do monolitu, drażni Cię sama obecność inaczej myślących, robisz z nich cel do wyeliminowania. Od dłuższego czasu chamsko czepiasz się Jajko, ale nie tylko. wloczykij napisał(a): Tym niemniej Jajko istotnie irytuje. A czym? Swoją namolnością. I tylko tym. W dodatku jest arogancki i większość jego prześmiewczych wypowiedzi jest nacechowana pogardą i fałszem. Niestety z takim kimś nikt nie ma przyjemności rozmawiać.
Z jednej strony Cię Jajko irytuje, z drugiej strony nie chcesz z nim rozmawiać, a z trzeciej strony namiętnie się do jego postów odnosisz. Roztrojenie jaźni? Masz ewidentny problem z innym myśleniem niż twoje, już z samą obecnością innego myślenia, innej wersji wydarzeń. Jajko podaje fakty, poparte solidnymi dowodami zawsze są to linki, opracowania, źródła. Nie wymyśla danych kwestii z kosmosu. Jajko podaje sprawy nieprzychylne Krk, dlatego z góry jest u Ciebie na przegranej pozycji. Nie musisz go lubić, nie musisz z nim nawet rozmawiać. Ty masz problem z akceptacją jego obecności, a to już jest niebezpieczne. wloczykij napisał(a): Najciekawsze, że moderacja na ten fakt nie reaguje. Jajko "rozwala" to forum w najlepsze - w co drugim temacie jest kłótnia albo żenująca dyskusja, w której jedna strona rozmawia a Jajko udaje nieświadomego i rzuca durnowatymi tekstami. Czysty trolling. Pamiętam, że jeszcze kiedyś można tu było się świetnie podbudować ciekawymi rozmowami etc. a obecnie to mnie mdli jak w 10 tematach czytam awanturę Jajko i spółka vs reszta świata. Nie wiem, może się doczekam odpowiedzi. Jak wyżej. Epoka monolitu dobiegła końca. Oczekiwanie jej, zwłaszcza w internecie jest marnym dowcipem. Nawet wśród wierzących w tego samego Boga nie ma monolitu i są wielkie spory.
|
Pt mar 15, 2013 14:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): Jajko podaje fakty, poparte solidnymi dowodami zawsze są to linki, opracowania, źródła. Nie wymyśla danych kwestii z kosmosu. Jajko, badz odwazny i naprostuj te nieprawdziwa opinie o sobie. Przynajmniej tu napisz prawde.
|
Pt mar 15, 2013 14:56 |
|
|
|