Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
Sweet - nie bazuj Ty lepiej na swoich wrażeniach
Temat zamknęłam, gdyż uwagi do moderacji (a odnosiło się to własnie do moderowania) piszemy w tym wątku. A skoro sama autorka jest przeciwna tworzeniu "zbędnych" bytów - po co sama takie tworzy (mogła tutaj jaśniej opisać tamtą kwestię).
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz maja 24, 2007 16:33 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Asienkka napisał(a): Sweet - nie bazuj Ty lepiej na swoich wrażeniach  Temat zamknęłam, gdyż uwagi do moderacji (a odnosiło się to własnie do moderowania) piszemy w tym wątku. A skoro sama autorka jest przeciwna tworzeniu "zbędnych" bytów - po co sama takie tworzy (mogła tutaj jaśniej opisać tamtą kwestię).
Po lekturze pierwszego postu odniosłem wrażenie  , że chodzi bardziej o dyskusję nad konkretnym wątkiem pt. "Uwaga ! potrzeba pomoc !", który to nie podoba się Teresse (niezależnie od tego, kto go założył; w tym wypadku akurat moderacja). Co więcej, Teresse przedstawiła uzasadnienie dla swojego punktu widzenia, a problem wcale nie wydaje mi się taki banalny.
Na moje oko ten byt nie był zbędny. Ale to tylko moje zdanie, nie oflaguje się w akcji poparcia dla Teresse 
|
Cz maja 24, 2007 17:59 |
|
 |
Asienkka
|
Widzisz, a ja odnoszę ostatnio wrażenie  - że Teresse "szuka dziury w całym" i stała się czepialska - oczywiście, jest to tylko wrażenie.
A Twoje słowa na temat kary - szczerze powiem (a raczej napiszę  ) - bardzo mnie zdziwiły, bo ani razu mi to przez myśl nie przeszło...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz maja 24, 2007 18:07 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Asienkka napisał(a): Widzisz, a ja odnoszę ostatnio wrażenie  - że Teresse "szuka dziury w całym" i stała się czepialska - oczywiście, jest to tylko wrażenie. A Twoje słowa na temat kary - szczerze powiem (a raczej napiszę  ) - bardzo mnie zdziwiły, bo ani razu mi to przez myśl nie przeszło...
To może być działanie z pogranicza podświadomości  : uważasz, że Teresse stała się czepialska, więc zablokowałaś jej wątek za całokształt. Ale mniejsza o tę moją hipotezę, nie zamierzam jej bronić. Chodzi głownie o to, że nie widzę powodu, dla którego wątek został zamknięty.
|
Cz maja 24, 2007 18:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sweetchild- jak ty rycersko mnie bronisz...
Dzieki...
Asienkko-moze faktycznie jestem czepialska- zwłaszcza po drugiej kawie- ale to nie powod by blokowac moje wątki...
|
Cz maja 24, 2007 20:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cóż rycerskiego w walce z kobietą... 
|
Cz maja 24, 2007 21:22 |
|
 |
akacja
|
Niestety Teresse, ale z mojej strony nie udzielę poparcia za Twoje zachowanie.
Wydaje mi się że to mało istotne zamknięcie tego wątku, rzeczywisty powód To było Twoje zachowanie na forum z ostatnich dni.
To ja widziałam jakąś manifestacją że coś Ci się nie podoba, gdy piszą tematy inni.
Żądasz by nie wylewać na forum pretensji i złości ale sama czynisz dokładnie to samo.
Wiesz, może poprostu trzeba wiedzieć w jaki sposób coś napisać, nie ulegać tak emocjom i wzburzeniom, bo naprawdę nawet zdobywając się na konstruktywną krytykę ale gdy czyni to odpowiednio, z poszanowaniem zasad obowiązujących na forum to nikt nie będzie wycinał postów ani blokował wątku. Może też potrzeba pokory w przyznaniu sie do błędu, gdy zdarzy się że moderator usunie post lub zablokuje wątek.
|
Cz maja 24, 2007 21:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cóż rycerskiego w walce z kobietą.
Z kobietą administratorem- czyli taką, która porzuciła skromność przystającą naturze niewieściej i bezwstydnie rządzić mężami poczęła-
Rycerskie jest to, ze broni mnie...
Akacjo- faktycznie, moze zblizają się te dni w miesiącu i jestem zmierzła
Ale to nie powód, by blokowac mój wątek...Nie wiem jakie zasady złamał moj wątek "Mnożenie bytów ponad potrzeby"...
Nie wiem, czy wiesz, ale wycięto juz wiele moich postów i zamknięto chyba ze 3 watki, ale nie zawsze protestuję tak stanowczo...
Czasami zgadzam się z modami...
Pozdrawiam  !
|
Cz maja 24, 2007 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Ale to nie powód, by blokowac mój wątek...Nie wiem jakie zasady złamał moj wątek "Mnożenie bytów ponad potrzeby"...
Jedną podstawową : sam był mnożeniem bytów ... Trochę wcześniej napisałas post na ten sam temat:
viewtopic.php?p=250845#250845
post nie został usunięty - każdy mógł więc tam odpisać, gdyby chciał- mimo to Ty założyłaś osobny temnat dokładnie o tym samym - narzekając na mnożenie bytów, sama je mnożysz ... to jest w tym najzabawniejsze, że nie dostrzegasz komizmu sytuacji 
|
Cz maja 24, 2007 21:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ehh, baranku- bo już sama nie wiem co mam dostrzegać - komizm tej sytuacji, czy to, że się czepiam-podobno...
Owszem, napisalam 2 razy- ale dział moderacja nie sluzy chyba temu, by dyskutowac o pomocy charytatywnej...
Przynajmniej Cię rozsmieszylam... 
|
Cz maja 24, 2007 21:54 |
|
 |
Zencognito
|
Może ktoś wyciąć niewłaściwe posty z tego tematu Teresse?
Autorka tematu napisała:
Cytuj: Zaczynamy nową zabawę...Bedzie ona polegac na mówieniu osobom, które pozytywnie nas zaskoczyły milych rzeczy i komplementów... [...] Nie chcialabym, aby z tego watku zrobil się kolejny wybór najsympatyczniejszego forumowicza- dlatego mam na mysli raczej komplementowanie kultury dyskusji, madrości wypowiedzi itp...
Już na samy początku dwie z forumowych moderatorek nie potrafiły powstrzymać się od offtopa, a teraz jeszcze administratorka wykazała niezrozumienie prostej klarownej idei tematu, biorąc go za miejsce podziękowań (tak samo zresztą jak Lucyna, a Polonium też się z tematem minął) i to w dodatku złośliwych w stylu "dzięki Teresse, że mogłam się pośmiać z twoich uwag". Jeszcze nie widziałem tematu w którym sam zarząd forum robił by taki bajzel. Wstyd. Proszę posprzątać.
|
Pt maja 25, 2007 5:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dokładnie tak. Zachowałyście się tak, jakbyście moderowały nowo powstające forum grupy kilku znajomych ze szkoły, podjaranych że robią coś nowego.
|
Pt maja 25, 2007 6:28 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Niestety moderator nie może wycinać postów innych moderatorów. Fajnie, nie?  Dlatego jedynie zwróciłam uwagę. Cóż mi więcej pozostało? 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt maja 25, 2007 7:05 |
|
 |
m_q
|
Czy moderator (konkretnie Monika75) może na podstawie swoich subiektywnych odczuć zarzucić (jako, jak sama podkreślała, "szeregowy forumowicz) zarzucić komuś kłamstwo a poproszona o dowód (lub choćby argument) pisać "koniec tematu" i (już jako moderator) wycinać niewygodne posty?
Czy punkt regulaminu:
Cytuj: § II: Prawa i obowiązki użytkownika:
3. (...) celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.
nie obowiązuje Moniki75?
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Pt maja 25, 2007 7:48 |
|
 |
m_q
|
Który moderator (zakładam roboczo, że to Monika75) kasuje posty moje i użytkownika "vox de profundis"?
Prosze o uzasadnienie w świetle regulaminu - również w świetle zacytowanego przeze mnie powyżej punktu.
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Pt maja 25, 2007 8:05 |
|
|
|