Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 19:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Sweet - nie bazuj Ty lepiej na swoich wrażeniach ;)
Temat zamknęłam, gdyż uwagi do moderacji (a odnosiło się to własnie do moderowania) piszemy w tym wątku. A skoro sama autorka jest przeciwna tworzeniu "zbędnych" bytów - po co sama takie tworzy (mogła tutaj jaśniej opisać tamtą kwestię).

Cz maja 24, 2007 16:33

Sweet - nie bazuj Ty lepiej na swoich wrażeniach ;)
Temat zamknęłam, gdyż uwagi do moderacji (a odnosiło się to własnie do moderowania) piszemy w tym wątku. A skoro sama autorka jest przeciwna tworzeniu "zbędnych" bytów - po co sama takie tworzy (mogła tutaj jaśniej opisać tamtą kwestię).

Po lekturze pierwszego postu odniosłem wrażenie ;), że chodzi bardziej o dyskusję nad konkretnym wątkiem pt. "Uwaga ! potrzeba pomoc !", który to nie podoba się Teresse (niezależnie od tego, kto go założył; w tym wypadku akurat moderacja). Co więcej, Teresse przedstawiła uzasadnienie dla swojego punktu widzenia, a problem wcale nie wydaje mi się taki banalny.

Na moje oko ten byt nie był zbędny. Ale to tylko moje zdanie, nie oflaguje się w akcji poparcia dla Teresse :x

Cz maja 24, 2007 17:59

Widzisz, a ja odnoszę ostatnio wrażenie ;) - że Teresse "szuka dziury w całym" i stała się czepialska - oczywiście, jest to tylko wrażenie.

A Twoje słowa na temat kary - szczerze powiem (a raczej napiszę ;) ) - bardzo mnie zdziwiły, bo ani razu mi to przez myśl nie przeszło...

Cz maja 24, 2007 18:07

Widzisz, a ja odnoszę ostatnio wrażenie ;) - że Teresse "szuka dziury w całym" i stała się czepialska - oczywiście, jest to tylko wrażenie.

A Twoje słowa na temat kary - szczerze powiem (a raczej napiszę ;) ) - bardzo mnie zdziwiły, bo ani razu mi to przez myśl nie przeszło...

To może być działanie z pogranicza podświadomości ;): uważasz, że Teresse stała się czepialska, więc zablokowałaś jej wątek za całokształt. Ale mniejsza o tę moją hipotezę, nie zamierzam jej bronić. Chodzi głownie o to, że nie widzę powodu, dla którego wątek został zamknięty.

Cz maja 24, 2007 18:26
Sweetchild- jak ty rycersko mnie bronisz... :mrgreen:

Dzieki...:przytul:

Asienkko-moze faktycznie jestem czepialska- zwłaszcza po drugiej kawie- ale to nie powod by blokowac moje wątki...

Cz maja 24, 2007 20:58

Cz maja 24, 2007 21:22

Niestety Teresse, ale z mojej strony nie udzielę poparcia za Twoje zachowanie.
Wydaje mi się że to mało istotne zamknięcie tego wątku, rzeczywisty powód To było Twoje zachowanie na forum z ostatnich dni.
To ja widziałam jakąś manifestacją że coś Ci się nie podoba, gdy piszą tematy inni.
Żądasz by nie wylewać na forum pretensji i złości ale sama czynisz dokładnie to samo.
Wiesz, może poprostu trzeba wiedzieć w jaki sposób coś napisać, nie ulegać tak emocjom i wzburzeniom, bo naprawdę nawet zdobywając się na konstruktywną krytykę ale gdy czyni to odpowiednio, z poszanowaniem zasad obowiązujących na forum to nikt nie będzie wycinał postów ani blokował wątku. Może też potrzeba pokory w przyznaniu sie do błędu, gdy zdarzy się że moderator usunie post lub zablokuje wątek.

Cz maja 24, 2007 21:24
Cóż rycerskiego w walce z kobietą.

Z kobietą administratorem- czyli taką, która porzuciła skromność przystającą naturze niewieściej i bezwstydnie rządzić mężami poczęła- :D

Rycerskie jest to, ze broni mnie... :)

Akacjo- faktycznie, moze zblizają się te dni w miesiącu i jestem zmierzła :razz:

Ale to nie powód, by blokowac mój wątek...Nie wiem jakie zasady złamał moj wątek "Mnożenie bytów ponad potrzeby"...

Nie wiem, czy wiesz, ale wycięto juz wiele moich postów i zamknięto chyba ze 3 watki, ale nie zawsze protestuję tak stanowczo...

Czasami zgadzam się z modami...

Pozdrawiam !!!

Cz maja 24, 2007 21:40

Ale to nie powód, by blokowac mój wątek...Nie wiem jakie zasady złamał moj wątek "Mnożenie bytów ponad potrzeby"...

Jedną podstawową : sam był mnożeniem bytów ... Trochę wcześniej napisałas post na ten sam temat:
viewtopic.php?p=250845#250845
post nie został usunięty - każdy mógł więc tam odpisać, gdyby chciał- mimo to Ty założyłaś osobny temnat dokładnie o tym samym - narzekając na mnożenie bytów, sama je mnożysz ... to jest w tym najzabawniejsze, że nie dostrzegasz komizmu sytuacji :D

Cz maja 24, 2007 21:45
Ehh, baranku- bo już sama nie wiem co mam dostrzegać - komizm tej sytuacji, czy to, że się czepiam-podobno...

Owszem, napisalam 2 razy- ale dział moderacja nie sluzy chyba temu, by dyskutowac o pomocy charytatywnej...

Przynajmniej Cię rozsmieszylam... :)

Cz maja 24, 2007 21:54

Może ktoś wyciąć niewłaściwe posty z tego tematu Teresse?
Autorka tematu napisała:
Cytuj:
Zaczynamy nową zabawę...Bedzie ona polegac na mówieniu osobom, które pozytywnie nas zaskoczyły milych rzeczy i komplementów...
[...]
Nie chcialabym, aby z tego watku zrobil się kolejny wybór najsympatyczniejszego forumowicza- dlatego mam na mysli raczej komplementowanie kultury dyskusji, madrości wypowiedzi itp...

Już na samy początku dwie z forumowych moderatorek nie potrafiły powstrzymać się od offtopa, a teraz jeszcze administratorka wykazała niezrozumienie prostej klarownej idei tematu, biorąc go za miejsce podziękowań (tak samo zresztą jak Lucyna, a Polonium też się z tematem minął) i to w dodatku złośliwych w stylu "dzięki Teresse, że mogłam się pośmiać z twoich uwag". Jeszcze nie widziałem tematu w którym sam zarząd forum robił by taki bajzel. Wstyd. Proszę posprzątać.

Pt maja 25, 2007 5:42
Dokładnie tak. Zachowałyście się tak, jakbyście moderowały nowo powstające forum grupy kilku znajomych ze szkoły, podjaranych że robią coś nowego.

Pt maja 25, 2007 6:28
Moderator

Niestety moderator nie może wycinać postów innych moderatorów. Fajnie, nie? :hahaha: Dlatego jedynie zwróciłam uwagę. Cóż mi więcej pozostało? :D

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt maja 25, 2007 7:05

Czy moderator (konkretnie Monika75) może na podstawie swoich subiektywnych odczuć zarzucić (jako, jak sama podkreślała, "szeregowy forumowicz) zarzucić komuś kłamstwo a poproszona o dowód (lub choćby argument) pisać "koniec tematu" i (już jako moderator) wycinać niewygodne posty?

Czy punkt regulaminu:
Cytuj:
§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:

3. (...) celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

nie obowiązuje Moniki75?

Pt maja 25, 2007 7:48

Który moderator (zakładam roboczo, że to Monika75) kasuje posty moje i użytkownika "vox de profundis"?

Prosze o uzasadnienie w świetle regulaminu - również w świetle zacytowanego przeze mnie powyżej punktu.

Pt maja 25, 2007 8:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 125  Następna strona