Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Ja myślę, żeby przy okazji wycinać wszystkie watki i wypowiedzi tego człowieka- bo tak ostatecznie to mimo banów ciągle będzie pisać- choćby po kilka postów na jednym koncie- ale w sumie to już chyba nabił około 500...

Pn paź 06, 2008 19:22

Szanowna Moderacjo!

Czy mogłaby Szanowna Moderacja zwrócić uwagę Szanownej Pani Teresse, aby zmieniła swój podpis. Nie wiem czym się kierowała, ale wydaje mi się, że niby tylko cytując słowa Mahometa, tym samym pokazuje swoją nienawiść do Żydów, którzy są naszymi starszymi braćmi, mimo odrzucenia Chrystusa jako Syna Bożego, który to w swojej ludzkiej naturze także był Żydem, jak również Matka Jego, Maryja.

Pn paź 06, 2008 20:25
Zobacz profil WWW

Zapomniałam wspomnieć, że drugim wcieleniem Silvers'a itd była postać rzekomo uwielbiająca ponad życie katolicyzm, RM itp. a w rzeczywistości robiąca z tej obrony wiary farsę. To taka wskazówka na przyszłość ;)

Pn paź 06, 2008 20:46

"Prorok Mahomet powiedział: Wy, muzułmanie będziecie dotąd walczyć z Żydami, aż niektórzy z nich schowają sie za kamień, a kamień powie: O niewolniku Allaha, za mną ukrywa się Żyd, zabij go."

Dla mnie to jest tylko i wyłącznie przypomnienie jaką "religią miłości i pokoju" jest islam. Przypomnienie słowami samego proroka, że dla nich wartością nadrzędną jest zabijanie "niewiernych". LOL.

Wt paź 07, 2008 8:40

Powiedzcie mi modzi wgląd w IP mający, czy kawazmlekiem to nie jest kolejne wcielenie matkipolki tudzież innego SilveraS? Tak mi się jakoś wydaje.

Wt paź 07, 2008 11:32
"Prorok Mahomet powiedział: Wy, muzułmanie będziecie dotąd walczyć z Żydami, aż niektórzy z nich schowają sie za kamień, a kamień powie: O niewolniku Allaha, za mną ukrywa się Żyd, zabij go."

Dla mnie to jest tylko i wyłącznie przypomnienie jaką "religią miłości i pokoju" jest islam. Przypomnienie słowami samego proroka, że dla nich wartością nadrzędną jest zabijanie "niewiernych". LOL.

Dzięki, czereśniowa...Właśnie o to mi chodziło...:piwo:

Niech ludzie broniący islamu na tym forum, wiedzą czego bronią...

Cytuj:
Powiedzcie mi modzi wgląd w IP mający, czy kawazmlekiem to nie jest kolejne wcielenie matkipolki tudzież innego SilveraS? Tak mi się jakoś wydaje.

Ta osoba ma zmienne IP albo proxy- bo założyła już kilkanaście kont- i tak samo nawiedza regularnie forum katolika...

Profesjonalny prowokator albo wiadomo... :-)

Wt paź 07, 2008 14:38

Czy mogłaby Szanowna Moderacja zwrócić uwagę Szanownej Pani Teresse, aby zmieniła swój podpis. Nie wiem czym się kierowała, ale wydaje mi się, że niby tylko cytując słowa Mahometa, tym samym pokazuje swoją nienawiść do Żydów, którzy są naszymi starszymi braćmi, mimo odrzucenia Chrystusa jako Syna Bożego, który to w swojej ludzkiej naturze także był Żydem, jak również Matka Jego, Maryja.

Tak, a Pan wie, co oni sądzą o Jezusie? A Maryję uważają za prostytutkę zgwałconą przez legionistę... To nieźli starsi bracia...[/quote]

Wt paź 07, 2008 14:44

Tak, a Pan wie, co oni sądzą o Jezusie? A Maryję uważają za prostytutkę zgwałconą przez legionistę... To nieźli starsi bracia...

O niczym takim nie słyszałem :? To bzdura!! Widzę, że kolejna osoba pod wpływem Wielmożnego Ojca Dyrektora :?

Wt paź 07, 2008 14:51
Zobacz profil WWW

Tak, a Pan wie, co oni sądzą o Jezusie? A Maryję uważają za prostytutkę zgwałconą przez legionistę... To nieźli starsi bracia...

Religie Ci się pomieszały. Piszesz o judaizmie komentując fragment nauk muzułmańskich.

Wt paź 07, 2008 14:59

Pisałem o Żydach, bo fragment muzułmańskiego tekstu o nim mówił, a Bartas bronił Judaizmu. Troche to zawiłe :)
Bartas
Rydzyka nie trawię, a takich rzeczy to się można dowiedzieć choćby z wikipedii.... Swoją drogą jakiś rok przed II wojną Prymas Polski wdał dekret nakazujący tępienie Żydów (ale to jako ciekawostka, nie żebym był antysemitą jakimś - po prostu uważam, że nie należy ich traktować jak niewiadomo jakichś przyjaciół - bo kiedyś taki KTOŚ powiedział, że to snagoga szatana)[/b]

Wt paź 07, 2008 15:08
Moderator

A jaką macie w związku z tą dyskusją uwagę do moderacji?
Jak chcecie dyskutować o Żydach, to do tematu o Żydach!
Nie ma się co tu rozwodzić.

(J 8, 32b)

Wt paź 07, 2008 15:39

O Żydach i Rydzyku można wszędzie. W związku i bez związku. Paradoksalnie, im mniej związku, tym ciekawsza dyskusja.

Wt paź 07, 2008 16:04
Zobacz profil WWW

Dzięki, czereśniowa...Właśnie o to mi chodziło...:piwo:

W tym temacie Tereso zawsze będziesz miała we mnie sprzymierzeńca. Całkowicie pomijając w tej chwili kwestię mojego ewentualnego sprzeciwu wobec niektórych nauk czy zwyczajów katolicyzmu, mogę powiedzieć otwarcie, że trudno mi nawet wyobrazić sobie (a co dopiero podać przykład wśród istniejących) gorszą religię niż islam.
Islam to wg mnie (nie tylko mnie, ale wolno mi tylko o własnym zdaniu mówić) religia kłamstwa (nie twierdzę, że tyczy się to samej treści głoszonej, ale na razie mogę powiedzieć z obserwacji, że tyczy się to kłamstw sprzedawanych "niewiernym" bez żenady celem ich "nawrócenia" - wszystko dozwolone), przemocy, nierówności płci, ograniczenia, przesady i niewoli. To moje jedyne skojarzenia i jedyne obserwacje.
:piwo: Teresko, a muzułmanie nie mogą, hehehe.

[moderujcie jak chcecie, starałam się nie obrażać religii samej w sobie, a wypowiedzieć się w formie "sądzę, że", "moim zdaniem", bez inwektyw i częściowo na przykładach]

Wt paź 07, 2008 17:00

Czereśniowa, a Ty czytać umiesz? ;) Teresa (mniemam, że tak ma naprawdę na imię) napisała:

Cytuj:

A Ty napisałaś coś zupełnie odwrotnego:

Cytuj:
W tym temacie Tereso zawsze będziesz miała we mnie sprzymierzeńca(...)Islam to wg mnie (nie tylko mnie, ale wolno mi tylko o własnym zdaniu mówić) religia kłamstwa (nie twierdzę, że tyczy się to samej treści głoszonej, ale na razie mogę powiedzieć z obserwacji, że tyczy się to kłamstw sprzedawanych "niewiernym" bez żenady celem ich "nawrócenia" - wszystko dozwolone), przemocy, nierówności płci, ograniczenia, przesady i niewoli. To moje jedyne skojarzenia i jedyne obserwacje.

Więc jak możesz być w tej kwestii jej sprzymierzeńcem? :)

Więc teraz ze spokojem powiedz mi, Tereso droga, siostro w Chrystusie Panu, o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi? Tak, wiem, ze jako student teologii powinienem wiedzieć co nieco o Islamie, ale ... wiesz, ja mam takie samo zdanie jak czereśniowa na temat tej religii, więc nie wtapiam się w szczegóły.

Wt paź 07, 2008 17:20
Zobacz profil WWW

Czereśniowa, a Ty czytać umiesz? ;) Teresa (mniemam, że tak ma naprawdę na imię) napisała:
Cytuj:

A Ty napisałaś coś zupełnie odwrotnego:

Z moją umiejętnością czytania wszystko w porządku.
A przyjdzie Teresa to Tobie wyjaśni :)

Wt paź 07, 2008 17:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 222  Następna strona