Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
brunero
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
MIXer napisał(a): brunero napisał(a): Proszę moderatorów o zastanowienie się, czy obecność osób wyznających satanizm jest zgodna z duchem i zasadami tego forum? Forum jest otwarte dla wszystkich, dla satanistów też jest tu miejsce. brunero napisał(a): Czy określanie Boga w Trójcy Jedynego mianem "istoty nadprzyrodzonej" nie jest aby lekceważące i czy jest dopuszczalne na tym forum? A co jest lekceważącego w takim określaniu Pana Boga? Ponawiam moje pytanie. Skoro jest to dział: Uwagi- tylko i wyłacznie- do moderacji to moje pytanie kieruję do moderatora i nie oczekuję odpowiedzi od innych osób.
_________________ laudare benedicere praedicare
|
Pt cze 28, 2013 20:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na forum pojawiaja sie osoby, którym nie w smak obecność bliźnich majacych inne zapatrywania na niektóre kwestie niż oni sami. Świadomy ich delikatnej struktury psychicznej przejawiajacej sie niesłychaną zdolnościa do obrazania sie z powodu totalnych pierdół zwracam się z do moderacji z zapytaniem:
czy istnieje możliwośc wyodrębnienia działu, który przeznaczony byłby tylko i wyłącznie dla satanistów, okultystów, osób parajacych sie magiją, dział w którym osoby zainteresowane wymieniałyby sie spostrzeżeniami, informacjami, linkami do stron o tematyce satanistycznej czy też najnormalniej w świecie ze sobą dyskutowały?
Obrażalskim zaoszczędziłoby to codziennych traum spowodowanych przypadkowym zetknieciem się takimi treściami, które obecnie rozsiane sa po całym forum. Ponadto taki dział miałby walory edukacyjne - pomijając juz kwestie tematyczne w nim poruszane, uczyłby co to znaczy szacunek dla drugiego człowieka, że mozna rozmawiac ze sobą bez pogardliwego obrażania ludzi czy wysyłania ich na stos. Jednym słowem pokazywał, że dla wspólnego dobra wszystkich ludzi warto brac przykład z satanistów.
|
Pt cze 28, 2013 21:28 |
|
 |
Barnaba
|
brunero napisał(a): MIXer napisał(a): brunero napisał(a): Proszę moderatorów o zastanowienie się, czy obecność osób wyznających satanizm jest zgodna z duchem i zasadami tego forum? A ja uzupełnię - nawet jeśli uznajemy te osoby za gości, czy każda forma wyrażenia ich poglądów jest dopuszczalna (chodzi mi konkretnie o bluźnierstwo)?
_________________ pozdrawiam Barnaba (dawniej Marek MRB) www.analizy.biz
|
Pt cze 28, 2013 21:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Barnaba napisał(a): [...]nawet jeśli uznajemy te osoby za gości, czy każda forma wyrażenia ich poglądów jest dopuszczalna (chodzi mi konkretnie o bluźnierstwo)? Jakiś przykład z forum Barnabo?
|
Pt cze 28, 2013 21:53 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Zwracałem uwagę Szanownej Moderacji, że Endek ma status 'czasowo zablokowany', a mimo to pisze. To mylące. Pisałem o tym ponad tydzień temu. Czy Szanowna Moderacja ignoruje moje wpisy????
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 28, 2013 21:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Zwracałem uwagę Szanownej Moderacji, że Endek ma status 'czasowo zablokowany', a mimo to pisze. Zwracałam uwagę szanownym userom, że moderacja nie ma możliwości usunąć tej notki, może to zrobić wyłącznie administrator. Jajko napisał(a): Czy Szanowna Moderacja ignoruje moje wpisy???? Gdzieżbyśmy śmieli. Ten czerwony jest zarezerwowany dla modów btw 
|
Pt cze 28, 2013 22:02 |
|
 |
Jajko
|
MARIEL napisał(a): Gdzieżbyśmy śmieli. Ten czerwony jest zarezerwowany dla modów btw  Przeoczyłem coś? Gdzie to jest napisane? I jest gdzieś jakieś miejsce dla uwag do Administracji??? Wy się tam na górze nie porozumiewacie czy jak???
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 28, 2013 22:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wszystko musi być wyłuszczone co do litery, pewne rzeczy po prostu są ogólnie przyjęte, jak na przykład niektóre z zasad netykiety. Skoro nie wiedziałeś, że to kolor moderatorski to teraz już wiesz i co z tym zrobisz?
Uwagi do administratora możesz składać tutaj, ale pretensji gdy nie odpowiada nie miej do moderatorów.
|
Pt cze 28, 2013 22:10 |
|
 |
Jajko
|
Pierwsze słyszę by kolor czerwony był zarezerwowany dla moderacji....netykieta o tym nie wspomina... Dobrze by to było wpisać do regulaminu, aby nikt niechcący nie postąpił wbrew zasadom. Co więcej, niektórzy mają słabą pamięć i mogą o tym zapomnieć, a wówczas nie będą mieli szans sprawdzić tego zakazu w regulaminie. Byłbym niezmiernie wdzięczny, z uwagi na dobro forum, aby taki zapis znalazł się w regulaminie, a nie tylko w widzimisię moderatora....
|
Pt cze 28, 2013 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Pierwsze słyszę by kolor czerwony był zarezerwowany dla moderacji....netykieta o tym nie wspomina... Dobrze by to było wpisać do regulaminu, aby nikt niechcący nie postąpił wbrew zasadom. Co więcej, niektórzy mają słabą pamięć i mogą o tym zapomnieć, a wówczas nie będą mieli szans sprawdzić tego zakazu w regulaminie.
Ty ogólnie "pierwsze słyszysz" o wielu rzeczach  ...jak np. o tym, że notatkę o czasowej blokadzie usuwa administrator (chociaż już Ci o tym mówiłam). ____________ Uwagę fullera traktuję jak żart, kiepski bo kiepski, ale puszczam "mimo oczu".
|
Pt cze 28, 2013 22:22 |
|
 |
Jajko
|
No właśnie to świetny przykład na zapominanie. A swoją drogą to jakiś Admin tu w ogóle działa?? Może macie wakat??? 
|
Pt cze 28, 2013 22:26 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Barnaba, jeśli zauważasz takie posty, to może zgłaszaj? Przeważnie staramy się je usuwać. fuller napisał(a): czy istnieje możliwośc wyodrębnienia działu... Owszem. Choć prawdopodobieństwo takiego zdarzenia oszacowałbym jako mniejsze niż 1 do liczby atomów we wszechświecie. Jednakowoż niewiele trudniej jest założyć własne darmowe forum. Polecam  Doradzam tylko przeczytać regulamin, co by forum np. nagle nie zniknęło.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt cze 28, 2013 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Może macie wakat???  Chętny i kandydat w jednej osobie?
|
Pt cze 28, 2013 22:29 |
|
 |
Asienkka
|
Jajko, w Twojej kwestii zawsze sie porozumiewamy  Aktualnie jestem chwilowo nieobecna... Widze, ze chcialbys mnie zastapic  I jeszcze jedno - coby tradycji stalo sie zadosc - Jajko prosze powstrzymaj sie od uzywania czerwonego koloru 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So cze 29, 2013 0:37 |
|
 |
lokis
|
Ja do nieobecnej "chwilowo". Oczywiscie kazdy Polak rozumie, "chwilowa nieobecnosc" ma zwiazek z czasowym banem uzytkownika "beret gita" z 19 czerwca!!! Droga Asiennko! Nie poddawaj sie! Idz na dywanik, uklon sie, plamy nie dawaj! Trudno, co bedzie, to bedzie, jakos cie wspomozemy ostojo ty zycia naszego!!! 
|
So cze 29, 2013 16:28 |
|
|
|