Wzajemne uwagi - między użytkownikami
| Autor |
Wiadomość |
|
Lurker
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ale wiesz, to akurat nie jest wina Administracji, że z obozu ateistów przychodzą tacy atheist czy marek_max, czy nasz Duch Niezniszczalny i jadą ostro po wierzących w stylu Racjonalisty. A ateiści z klasą siedzą na swoim forum i kiszą się we własnym sosie, tutaj nie przychodząc. Z jednym wyjątkiem Soula właśnie (chyba że ktoś używa innej ksywy). I potem okazuje się, że chcąc ukrócić kłótnie trzeba ukrócić ateistów, bo akurat wierzący są sui generis dobrze wychowani (z najjaskrawszym wyjątkiem humaloga, który wszelako został już wyproszony).
A tak nawiasem mówiąc, domyślam się że w Twoim przypadku chodziło po prostu o to, że nie chciałaś przyjąć do wiadomości jakiegoś prikazu Moderacji i wykazywałaś się asertywnością w stężeniu niestrawnym dla otoczenia. Przyznajnosię. : P
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
| Pn mar 18, 2013 3:51 |
|
|
|
 |
|
Panna_Funia
|
Lurker->Cytuj: A tak nawiasem mówiąc, domyślam się że w Twoim przypadku chodziło po prostu o to, że nie chciałaś przyjąć do wiadomości jakiegoś prikazu Moderacji i wykazywałaś się asertywnością w stężeniu niestrawnym dla otoczenia. Przyznajnosię. : P Lurkerze, nie czytasz co napisałam. Albo czytasz, tylko nie chcesz przyjąć do wiadomości wersji innej niż ta, która Tobie odpowiada  Powtarzam po raz kolejny i ostatni! Tamte dyskusje, tamte kwestie, w ogóle nie zahaczyły o moderację! To użytkownik Soul33 miał z nimi jakiś problem. Zresztą nawet nie wtedy, tylko później w tym wątku, gdzie po raz kolejny miał jakieś wąty do mojej osoby. Ot, i cała historia. Naprawdę nie widzę sensu w dłuższym jej maglowaniu. Z Twoim stanowiskiem w żadnej z poruszonych kwestii się nie zgadzam, napisałam, podając jeden z przykładów, co myślę o nowym moderatorze, i tyle. Ty się dalej i nim i nowymi zasadami zachwycaj jeśli chcesz, a ja - pozwól - sobie trochę od tego odpocznę. Zaczynam dostawać alergii na wyżej wymieniony nick, więc sobie ów czynnik wywołujący przykre reakcje organizmu, znacznie ograniczę  Może odezwę się za jakiś czas, nocną porą pewnie  , w jednym z wątków, o których pisałam. Do miłego! 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
| Pn mar 18, 2013 9:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): lokis napisał(a): Wina wylaczna Panny_Funi i Mike29? W takim razie zapowiedz zaostrzenia rygoru wyglada na porachunki osobiste. Mogę Ci odpowiedzieć, jeśli chcesz. Długo ciągnące się kłótnie są faktem, podobnie jak to, że niejeden wierzący user miał dość i odszedł. A moje poglądy były znane dużo wcześniej zanim zostałem modem i wyrażałem je nie raz. Jeśli o mnie chodzi zwykle nie udzielam się w długich polemikach poza wątkami homo, natomiast Ty masz przypadłośc wchrzaniania się w wątki, gdzie jedyną Twoją rolą jest rozwalanie dyskusji poprzez udzielanie swoich porad pozamerytorycznych, które nikogo nie interesują i nikt nie jest zainteresowany wcieleniem ich w życie. Dlatego jesteś trollem, ponieważ rzadko masz do powiedzenia cokolwiek ad meritum, a zwykle jest to niestety ad personam odnośnie stylu wypowiedzi, który Ci nie odpowiada nawet wtedy, gdy spełnia założenia regulaminu tego forum. I nawet jakbym miał ochotę wypowiadać się namiętnie również w wątkach poza-homo to nic Ci do tego, jak również nie masz żadnych dowodów, że osoby, które rzekomo odeszły (ciekawe które) uczyniły to akurat przez skonfliktowanych z Tobą userów, bo takie bajeczki bez pokrycia to każdy głupi sobie może wymyślać w celu ataku na inne osoby, co właśnie namiętnie czynisz. Nie wspominając o tym, że mijasz się z prawdą również w kwestii popularności forum. Ja już dawno nie wiedziałem tylu naraz zalogowanych userów. Co najmniej od kilku miesięcy. Wzorem Twojej śmiesznej logiki powinienem teraz stwierdzić, że miejsce zyskało m.in dzięki mnie na popularności. I jeszcze jedno - uważam, że Ty chcesz zaklinać rzeczywistość. I uważam, że Ci się to nie uda. Nie zmusisz ludzi do tańczenia jak im zagrasz. Większość for, w tym wiara.pl opiera się na regulaminie dopuszczającym wszelakie poglądy w ramach szeroko przyjętej kultury wypowiedzi. I będzie tu tak nadal, a jak będziesz chciał to zmienić to na forum będzie panować zamordyzm. I wtedy powiesz, że przez Mike29 odeszło jeszcze więcej ludzi, bo prawie nikt już się nie będzie tu wypowiadał. I oczywiście nie Ty będziesz winny, tylko wszyscy twoi oponenci. Lurker napisał(a): Daj spokój. Mike29 udziela się również, pod innym nickiem, na ateiście i wyrobił tam sobie identyczną reputację, jak tutaj. I oczywiście też zarobił bana, na trzy tygodnie. A tamtejsza Moderacja postanowiła założyć jeden wątek poświęcony homoseksualizmowi i teraz tylko w nim wolno pisać o homo. Bo nie dało sie już normalnie dyskutować.
Phi, ładnie Lurker czaruje!  Tak się składa, że na WSZYSTKICH forach, gdzie się udzielam, cieszę się niezmienną aprobatą 99% społeczności LGBT, czego ścierpieć nie możesz, dlatego od czasu, gdy sobie to uświadomiłeś, szumnie ogłosiłeś "przestałem lubić Mike'a" i wylewasz nieustannie na mnie swoje frustracje. I oczywiście, że jestem atakowany, poniżany, nielubiany przez wielu, w tym homofobów, ponieważ nie kryję się z orientacją oraz mam bardzo wyraziste poglądy, jak również udzielam się na forach, które przyświecają idei dyskryminacji innych osób niż realizujących np. jedynie słuszną religię. Pozostaję osobą szczerą i otwartą, niż głaskającą się po główce z osobnikami, które mają mnie za śmiecia i stawiają się w roli nadludzi, do których to ja mam się dostosowywać skamlając o ich łaskę. Wybij to sobie Lurkerze z głowy.
|
| Pn mar 18, 2013 16:55 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Mike29 napisał(a): Tak się składa, że na WSZYSTKICH forach, gdzie się udzielam, cieszę się niezmienną aprobatą 99% społeczności LGBT, I pewnie niechęcią 99% społeczności wielokrotnie liczniejszej, czyli tej normalnej. Ale grunt to mieć dobre samopoczucie.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn mar 18, 2013 17:10 |
|
 |
|
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
W dziale Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji - frater napisał(a): Jestem tu także po to by prostować Ciebie. Mimo żeś transparentny ateista to przynajmniej stonowałeś jeżyk, bo na np ezoterycznym forum byłeś i wybitnie arogancki i opryskliwy i daleki od respektowania Przykazań Miłości (wiele niewiast miało Cię powyżej `dziurek w nosie`), że tak to bardzo delikatnie ujmę. Ciebie też nie trzyma nikt na siłę, ale dobrze że tutaj jesteś - jest szansa że kiedyś zaskoczysz. Znacznie lepsze to środowisko od okultystycznego(Wyróżnienia niebieską barwą - moje).- przenoszę tutaj, gdyż jasnowidzenia @fratra stają się coraz bardziej "kokieteryjne"  . Rzeczywiście włosy mi się ~"zjeżyły", po czym ~"sprostowały" i mina zrzedła na @fratrowe dictum. Załącznik:
Otto Lisa -.gif [ 15.08 KiB | Przeglądane 2456 razy ]
Jak babcię kocham, zanim braciszek zapodał, nie miałem pojęcia, co to ezoteryka (aż żem se dokształt w sjp zafundował). A że takie szatanistyczne portale istnieją - nigdy bym naszej katolickiej ojczyzny nie podejrzewał o deprawację w sieci. Ale widać licho nie śpi i fraterka kusi, bo skąd niby świętoszek "zaskoczył", że pisuje tam ktoś o moim niku lub stylu? (Oj nieładnie posługaczu, szlajać się po podejrzanych forach  ). I daj se Ty ekscentryku spokój z "prostowaniem" mnie na Twoją gładka modłę! Zwoje mózgowe mam mocno pofałdowane i daj Boże aby takimi pozostały do końca śmierci  . A teraz bywalcu grzesznych portali zalinkuj tego ezoteryka, który ~"nie respektuje Przykazań Miłości". Poczynimy porównania i pośmiejemy się wspólnie z Twojego nosa psa tropiciela  . Tylko nie wykręcaj się znów, że to informacja top secret  , a "ciało kierownicze" zabrania Ci ujawniać tych okultystycznych tajemnic, coby i inni nie zostali (jak Ty?) masonami, zwolennikami spiskowej teorii dziejów, itp. posług nie służących zdrowiu  .
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
| Pn mar 18, 2013 18:03 |
|
|
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ja mam swoje prywatne źródła wiedzy dotykające MATERII, w którą nie wierzysz. A dla weryfikacji Twój cytacik z ostatnich dni podczas tej konkretnie Twej edycji; "Ostatnio edytowano Śr mar 13, 2013 10:49 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz" Otto_Katz napisał(a): PS. Bóg zapłać Ci @fraterku za dobre słowo. No i widzisz braciszku, jak to dobrym słowem i przykładem osobistym nawróciłem Cię ździebko z błędnej drogi ewangelizowania siłą. W Tobie chybać aż tak wiele szatanizmu nie ma i praca od podstaw przywróci Cię na łono społeczności i wierności naukom Zbawiciela - wspólnym wysiłkiem - damy radę. Co daj Boże. Amen t  . Więc wiedz, że kłamstwo jest grzechem także dla racjonalisty, abstrahując że jak ateista kłamie to nijak nie można mu zaufać nawet na płaszczyźnie żartu.ps ze mną trudno się rozmawia, bo mam potężną przewagę nad Tobą związaną z wielowymiarowością Świata, mówiąc bliższym Ci językiem Już choćby z tego względu winneś Uwierzyć w ... wielowymiarowość Świata  A na onym portalu (gwoli przypomnienia) w szrankach skrajnych byłeś z jedną z wiedźm ( nazwa wiedźma w nomenklaturze okultystycznej jest wyróżnieniem i odnosi się do osób bardzo niebezpiecznych z prawie graniczącym z pewnością opętaniem wielobytowym)
|
| Pn mar 18, 2013 18:31 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
frater, weź się nie wygłupiaj... Poza tym regulamin nakazuje udowadniać oskarżenia. W związku z tym mam dla Ciebie następujące propozycje: udowodnij je, odwołaj albo dostaniesz ostrzeżenie. Wybierz co lubisz. Mike29 napisał(a): mijasz się z prawdą również w kwestii popularności forum. Forum przegląda 42 użytkowników :: 6 zidentyfikowanych, 4 ukryci i 32 gości (dane z ostatnich 5 minut) Najwięcej użytkowników online (459) było 18 maja 2009 09:37 Zidentyfikowani użytkownicy: BumBleBee, fairy, frater, kratka, Romuald1976, zuzka3209Później, wieczorem, pewnie będzie więcej ale generalnie to i tak nie jest dużo. Pamiętam też co było rok i dwa lata temu. Nie da się też zaprzeczyć, że potrafisz ciągnąć wyjątkowo długie kłótnie. Nikt Cię w tym nie przebija. I widać to było na dwóch forach. Sugeruje to, że problem jest raczej po Twojej stronie, więc możesz sobie darować oskarżenie innych, bo nie brzmi to wiarygodnie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn mar 18, 2013 19:08 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Nie będę na Katolickim forum, cytował jednego z najniebezpieczniejszych portali w sieci, nie licząc satanistycznych. Ale sam się tam udaj i sprawdź u źródła. Na PW mogę dać ci link Proponuję też byś wchodził tam z bezpiecznego zatajonego IP, bo satanistów sterujących tymi dziedzinami okultystyki niechybnie `będziesz miał na karku`. Nadto wystarczającym dowodem w sprawie jest cytat wspomnianego użytkownika pochodzący stąd; viewtopic.php?f=18&t=32426&p=740804#p740804i odwołującym się do mego po nim postu Otto_Katz edytował w trakcie mego postowania. Jedynym moim przewinieniem na forach jest anonimowość - w tej chwili na forum.wiara.pl jestem czysty w używanych obecnie nickach (po uwadze Moderatorki używam tylko nicku frater) . Ale i Biskupi w Chinach się ukrywają więc nie ma tu grzechu. Innych uchybień nigdy nie miałem na żadnym forum. Jestem czasem też dosyć bezpośredni, ale piszę tylko prawdę i bez wulgaryzmów. Czasem też przepraszam jak zbyt dobitnie coś powiem (dotyczy to też okultystów - czasem może jestem za gruboskórny, gdyż mam doczynienia z bardzo mocno wymagającymi Modlitwy osobami.).
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 19:45 przez frater, łącznie edytowano 3 razy
|
| Pn mar 18, 2013 19:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Forum przegląda 42 użytkowników :: 6 zidentyfikowanych, 4 ukryci i 32 gości (dane z ostatnich 5 minut) Najwięcej użytkowników online (459) było 18 maja 2009 09:37 Zidentyfikowani użytkownicy: BumBleBee, fairy, frater, kratka, Romuald1976, zuzka3209
Później, wieczorem, pewnie będzie więcej ale generalnie to i tak nie jest dużo. Pamiętam też co było rok i dwa lata temu.
A teraz: "Forum przegląda 54 użytkowników :: 14 zidentyfikowanych, 7 ukryci i 33 gości (dane z ostatnich 5 minut)" Tak jak pisałem od kilku misięcy ciężko było uzyskać pułap kilkunastu userów naraz zalogowanych. Zaś porównywanie tego do 2009, a zwłaszcza przy użyciu Twoich śmiesznych argumentów, jest bezpodstawne. Ja sobie też mogę napisać, że kiedyś było lepiej, jak Ciebie tu nie było. Często piszesz tego typu kwiatki, nie popierając tego żadnymi dowodami. Soul33 napisał(a): Nie da się też zaprzeczyć, że potrafisz ciągnąć wyjątkowo długie kłótnie. Nikt Cię w tym nie przebija. I widać to było na dwóch forach. Sugeruje to, że problem jest raczej po Twojej stronie, więc możesz sobie darować oskarżenie innych, bo nie brzmi to wiarygodnie. Ja podaję argumenty za moim i nie tylko moim zdaniem. Ty nie potrafisz nic poza zwykłym zaprzeczeniem i odwróceniem kota ogonem argumentów, które sam podałem jako pierwszy. Ja prowadzę długie polemiki (do czego jak każdy user mam prawo) właściwie tylko w wątkach homo. Ty niemal wszędzie gdzie się pojawiasz, rozwalasz dyskusje trollując tematy swoimi jak dotąd nieudanymi próbami dostosowywania użytkowników pod swoje prywatne dziwne standardy, nie szanując przy tym regulaminu miejsca, w którym jesteś gościem. Pal sześć te Twoje śmieszne wizje, jednak dobrze by było jakbyś udzielał się bardziej merytorycznie, zamiast ad personam, bo raczej nikt nie chce czytać co Ty myślisz o swoich oponentach, tylko chcą czytać o wątkach, które przeglądają.
Ostatnio edytowano Pn mar 18, 2013 19:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn mar 18, 2013 19:38 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
frater, nie, oczywiście nie może być żadne PW. Po prostu nigdy więcej nie rzucaj oskarżeń, których nie masz zamiaru udowadniać. Miej też jakiś umiar i nie przekraczaj granic kultury w wyciąganiu czyichś brudów (gdyby nawet były prawdziwe - chociaż obecnie trzeba założyć, że nie są).
Otto, w przyszłości najlepiej nie sugeruj żadnego związku z satanizmem komuś, kto sobie tego nie życzy. Tak będzie prościej.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn mar 18, 2013 19:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wy tu dyskutujecie o teorii według której niektórzy userzy ponoszą odpowiedzialność za odpływ pewnej części zalogowanych userów z forum??
|
| Pn mar 18, 2013 19:49 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Na bardzo wielu forach spada ruch, więc nie można tak z pewnością stwierdzić. Natomiast sama pewnie widziałaś, że niektórzy narzekają na kłótnie, prowokacje itd.
|
| Pn mar 18, 2013 20:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To akurat nie jest nic nowego. Marudzenie nie jest nowym wynalazkiem, ani nie udało się jeszcze wszystkich zadowolić  . Jak nie narzekanie na kłótnie, to na nudę, jak nie na nudę, to na sztywność, jak nie na sztywność, to na żarty, które komuś się nie podobają i tak wkoło macieju.
|
| Pn mar 18, 2013 20:04 |
|
 |
|
lokis
|
Frater! Bardzo nie lubie typu "wyznania" ktore przedstawiasz. Jeden straszy czarnym kotem, inny wielokropkiem. Jako "fachowcy" juz wszystko wiecie, dlugosc diabelskiego ogona 112 cm, a jak sie wejdzie na nieodpowiednia strone internetu, to zeby wypadna. Dowody tez macie. Miesiecznik "Egzorcysta" reklamujacy sie jako "Nowoczesne (sic!) narzedzie ewangielizacji". O Gutenbergu nie slyszeli. Nie masz juz Boze tajemnic przed czlowiekiem, wszystko wiadome! I ile skruchy w tym wszystkim, i zadnej pychy.
|
| Pn mar 18, 2013 20:18 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Oczywiście masz rację, ale nigdy nie jest dobrze, gdy ktoś zanadto uprzykrza innym korzystanie z forum. Do tego jest właśnie moderacja na forach, aby takie problemy rozwiązywać. Btw, widzę, że przegoniłaś mnie w liczbie postów, gaduło 
|
| Pn mar 18, 2013 20:26 |
|
|
|