Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Droga moderacjo - zgadzam się z uwagami Zencognito.
Jak to się stało, że wczesniej buddyjsie posty Zencognito nie były kasowane w dziale "żyć wiarą" pomimo takich deklaracji moderacji:
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami. Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.
jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą posługiwano się takimi słowami jak: miłość czy skrucha.... lub wewnętrza przemiana.... bez odniesienia się do tego co jest źródłem tych pojęć - DO Jedynego Boga
jak mogło dojść do tego by moderacja pozwalała na to, by w dziale żyć wiarą pisano o ćwiczeniach się w dobroci, skrusze czy miłosierdziu bez przedmiotu czy intencji, które kierować nas muszą ku Jedynemu Prawdziwemu Bogu
Jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą podstawowe chrześcijańskie pojęcia takie jak np. miłosierdzie czy dobro sprowadzać jedynie do wyćwiczonych zachowań, jak u tresowanego psa...
Jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą miesiącami tolerowano podszywanie się pod chrześcijańskie pojęcia tego, co jest sprzeczne z chrześcijaństwem....
Dla jasności - nie mam żadnych uwag do moderacji jesli posty o takich treściach znajdują się np. w dziale inne religie... buddyzm
pzdr
|
Pn gru 01, 2008 11:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Idąc dalej:
Cytuj: Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.
Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.
Tam nigdzie nie jest napisane, że dotyczy to tylko chrześcijaństwa, albo jeszcze szczegółowiej, katolicyzmu. Z tego co ja wyczytałem, to każdy w tym dziale może dzielić się swoją wiarą - buddysta, muzułmanin, poganin. Z tego opisu nie widzę tam tylko ateistów. To raz.
A dwa - poczytałem te posty... jak tak wygląda dzielenie się wiarą katolików, to ja podziękuję...
Crosis
|
Pn gru 01, 2008 16:38 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Ja też odnośnie nieszczęsnego działu Wiara i Prawda. Prosiłabym o wskazanie za który post napisany przeze mnie w tymże dziale uszczęśliwiono mnie tygodniową eksmisją?
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pn gru 01, 2008 18:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pewnie za to, ze wyslalas do psychiatry o ile dobrze pamietam, a poniewaz jestes ateistka nie powinnas tam w ogole pisac;]
|
Pn gru 01, 2008 21:50 |
|
 |
saxon
|
Uwagi przyjęte do wiadomości.
Wprawdzie pewne sprawy wydawały mi się oczywiste ze względu na gospodarzy forum, ale skoro jak widać nie są - uściśliłem charakter działu "Żyć wiarą"
|
Pn gru 01, 2008 22:19 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
A ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie, zwracając jednocześnie uwagę na to, że w podanym temacie nie polemizowałem z chrześcijańskimi poglądami.
|
Pn gru 01, 2008 22:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A, teraz po uściśleniu to inna bajka
Widzisz saxon, w regulaminach nic nie jest oczywiste, a co nie jest zakazane, jest dozwolone
Crosis 
|
Pn gru 01, 2008 23:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie, zwracając jednocześnie uwagę na to, że w podanym temacie nie polemizowałem z chrześcijańskimi poglądami.
Z tego miejsca również mógłbym prosić o wskazanie mi wypowiedzi, która miałaby na celu dyskusję na temat wiary 
|
Pn gru 01, 2008 23:38 |
|
 |
Rojza Genendel
|
zuco napisał(a): pewnie za to, ze wyslalas do psychiatry o ile dobrze pamietam, a poniewaz jestes ateistka nie powinnas tam w ogole pisac;]
I za to dostałam bana?
Katolikom nie wolno chodzić do psychiatry?
Ponawiam moje pytanie do moda, bo jak dotąd nikt nie pofatygował mi się odpowiedzieć- za co?
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt gru 02, 2008 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tu masz wytłumaczenie:
saxon napisał(a): Zablokowani na tydzień za zignorowanie charakteru działu "Żyć wiarą":
Zencognito Rita Rojza Genendel xeloreu Eandil w sumie najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby osoba zakładająca wątek pisała, czy chce wypowiedzi katolików czy wszystkich- choć jeśli dobrze pamiętam, czasami takie prośby są ignorowane- nie mówię, że przez was...[/quote]
|
Wt gru 02, 2008 19:35 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Teresse napisał(a): Tu masz wytłumaczenie:
Nie widzę tu żadnego wytłumaczenia. Poza tym, chyba nie ty mnie zbanowałaś?
|
Wt gru 02, 2008 20:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, ale chciałam pomóc...mea culpa
|
Wt gru 02, 2008 21:12 |
|
 |
Zencognito
|
Saxon niesłusznie zbanował i teraz się wstydzi przyznać :]
|
Wt gru 02, 2008 21:17 |
|
 |
saxon
|
pilaster - z tego co wiem, temat został zamknięty, ponieważ dyskusja na temat tego eseju już się toczyła w innym temacie - jaki zatem sens ma jej dublowanie?
--------------------------
Odnośnie tygodniowych banów - tak jak napisałem wcześniej, pewne rzeczy wydawały mi się oczywiste, jak widać niestety nie były. Stąd uściślenie w Regulaminie działu. Z założenia ma to być dział, w którym katolicy pisząc o swoich problemach związanych z wiarą mogą oczekiwać pomocy w ich rozwiązaniu w duchu wiary katolickiej.
To tyle z mojej strony - ten temat uważam za zakończony.
--------------------------
I dla przypomnienia, któryś już raz z kolei:
saxon napisał(a): Moi drodzy - mam tego dosyć ! 
Przypominam, że to jest miejsce na uwagi DO MODERACJI, a nie do siebie nawzajem czy wzajemnych kłótni. Jeśli więc ktoś ma uwagi DO MODERACJI - czyli albo o pracy moderatorów, albo o niewłaściwych wypowiedziach użytkowników może je napisać tutaj - i tyle !
Odpowiadać na te uwagi może JEDYNIE moderacja, jako ich adresat.
Wszelkie inne posty będą usuwane.
Pozdrawiam
Tym razem przymknę oko na posty niezgodne z powyższym - tym razem...
|
Wt gru 02, 2008 22:00 |
|
 |
Zencognito
|
saxon napisał(a): Z założenia ma to być dział, w którym katolicy pisząc o swoich problemach związanych z wiarą mogą oczekiwać pomocy w ich rozwiązaniu w duchu wiary katolickiej.
To tyle z mojej strony - ten temat uważam za zakończony.
A ja nie, bo nie widzę konfliktu między tym co tam napisałem, a wiarą katolicką. Spacer połączony z kultywacją spokoju i pozytywnej postawy oraz wywoływanie w sobie skruchy w konflikcie z katolicyzmem nie stoją. Ja nie proponowałem żadnych odwołań do Buddy, także jeszcze raz proszę o konkretne wyjaśnienie co było nie tak w moim poście.
|
Wt gru 02, 2008 23:06 |
|
|
|