Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 5:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Droga moderacjo - zgadzam się z uwagami Zencognito.
Jak to się stało, że wczesniej buddyjsie posty Zencognito nie były kasowane w dziale "żyć wiarą" pomimo takich deklaracji moderacji:

Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.
Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.

jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą posługiwano się takimi słowami jak: miłość czy skrucha.... lub wewnętrza przemiana.... bez odniesienia się do tego co jest źródłem tych pojęć - DO Jedynego Boga

jak mogło dojść do tego by moderacja pozwalała na to, by w dziale żyć wiarą pisano o ćwiczeniach się w dobroci, skrusze czy miłosierdziu bez przedmiotu czy intencji, które kierować nas muszą ku Jedynemu Prawdziwemu Bogu

Jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą podstawowe chrześcijańskie pojęcia takie jak np. miłosierdzie czy dobro sprowadzać jedynie do wyćwiczonych zachowań, jak u tresowanego psa...

Jak mogło dojść do tego by w dziale żyć wiarą miesiącami tolerowano podszywanie się pod chrześcijańskie pojęcia tego, co jest sprzeczne z chrześcijaństwem....

Dla jasności - nie mam żadnych uwag do moderacji jesli posty o takich treściach znajdują się np. w dziale inne religie... buddyzm

pzdr

Pn gru 01, 2008 11:34

Cytuj:
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.

Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.

Tam nigdzie nie jest napisane, że dotyczy to tylko chrześcijaństwa, albo jeszcze szczegółowiej, katolicyzmu. Z tego co ja wyczytałem, to każdy w tym dziale może dzielić się swoją wiarą - buddysta, muzułmanin, poganin. Z tego opisu nie widzę tam tylko ateistów. To raz.

A dwa - poczytałem te posty... jak tak wygląda dzielenie się wiarą katolików, to ja podziękuję...

Crosis

Pn gru 01, 2008 16:38

Ja też odnośnie nieszczęsnego działu Wiara i Prawda. Prosiłabym o wskazanie za który post napisany przeze mnie w tymże dziale uszczęśliwiono mnie tygodniową eksmisją?

Pn gru 01, 2008 18:54
pewnie za to, ze wyslalas do psychiatry o ile dobrze pamietam, a poniewaz jestes ateistka nie powinnas tam w ogole pisac;]

Pn gru 01, 2008 21:50

Wprawdzie pewne sprawy wydawały mi się oczywiste ze względu na gospodarzy forum, ale skoro jak widać nie są - uściśliłem charakter działu "Żyć wiarą"

Pn gru 01, 2008 22:19

A ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie, zwracając jednocześnie uwagę na to, że w podanym temacie nie polemizowałem z chrześcijańskimi poglądami.

Pn gru 01, 2008 22:58

Widzisz saxon, w regulaminach nic nie jest oczywiste, a co nie jest zakazane, jest dozwolone :)

Crosis ;)

Pn gru 01, 2008 23:30
A ja poproszę o odpowiedź na moje pytanie, zwracając jednocześnie uwagę na to, że w podanym temacie nie polemizowałem z chrześcijańskimi poglądami.

Z tego miejsca również mógłbym prosić o wskazanie mi wypowiedzi, która miałaby na celu dyskusję na temat wiary :)

Pn gru 01, 2008 23:38

pewnie za to, ze wyslalas do psychiatry o ile dobrze pamietam, a poniewaz jestes ateistka nie powinnas tam w ogole pisac;]

I za to dostałam bana?
Katolikom nie wolno chodzić do psychiatry?
Ponawiam moje pytanie do moda, bo jak dotąd nikt nie pofatygował mi się odpowiedzieć- za co?

Wt gru 02, 2008 18:08

saxon napisał(a):
Zablokowani na tydzień za zignorowanie charakteru działu "Żyć wiarą":

Zencognito
Rita
Rojza Genendel
xeloreu
Eandil

w sumie najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby osoba zakładająca wątek pisała, czy chce wypowiedzi katolików czy wszystkich- choć jeśli dobrze pamiętam, czasami takie prośby są ignorowane- nie mówię, że przez was...[/quote]

Wt gru 02, 2008 19:35

Tu masz wytłumaczenie:

Nie widzę tu żadnego wytłumaczenia. Poza tym, chyba nie ty mnie zbanowałaś?

Wt gru 02, 2008 20:53

Wt gru 02, 2008 21:12

Saxon niesłusznie zbanował i teraz się wstydzi przyznać :]

Wt gru 02, 2008 21:17

pilaster - z tego co wiem, temat został zamknięty, ponieważ dyskusja na temat tego eseju już się toczyła w innym temacie - jaki zatem sens ma jej dublowanie?

--------------------------

Odnośnie tygodniowych banów - tak jak napisałem wcześniej, pewne rzeczy wydawały mi się oczywiste, jak widać niestety nie były. Stąd uściślenie w Regulaminie działu. Z założenia ma to być dział, w którym katolicy pisząc o swoich problemach związanych z wiarą mogą oczekiwać pomocy w ich rozwiązaniu w duchu wiary katolickiej.

To tyle z mojej strony - ten temat uważam za zakończony.

--------------------------

I dla przypomnienia, któryś już raz z kolei:

saxon napisał(a):
Moi drodzy - mam tego dosyć ! :)

Przypominam, że to jest miejsce na uwagi DO MODERACJI, a nie do siebie nawzajem czy wzajemnych kłótni. Jeśli więc ktoś ma uwagi DO MODERACJI - czyli albo o pracy moderatorów, albo o niewłaściwych wypowiedziach użytkowników może je napisać tutaj - i tyle !

Odpowiadać na te uwagi może JEDYNIE moderacja, jako ich adresat.

Wszelkie inne posty będą usuwane.

Pozdrawiam :)

Tym razem przymknę oko na posty niezgodne z powyższym - tym razem...

Wt gru 02, 2008 22:00

Z założenia ma to być dział, w którym katolicy pisząc o swoich problemach związanych z wiarą mogą oczekiwać pomocy w ich rozwiązaniu w duchu wiary katolickiej.

To tyle z mojej strony - ten temat uważam za zakończony.

A ja nie, bo nie widzę konfliktu między tym co tam napisałem, a wiarą katolicką. Spacer połączony z kultywacją spokoju i pozytywnej postawy oraz wywoływanie w sobie skruchy w konflikcie z katolicyzmem nie stoją. Ja nie proponowałem żadnych odwołań do Buddy, także jeszcze raz proszę o konkretne wyjaśnienie co było nie tak w moim poście.

Wt gru 02, 2008 23:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 222  Następna strona