Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Drapke
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Drapke napisał(a): [szerzenie oszczerstw wobec KK - s33] Usłużnie donoszę, że mod. S-33 swoimi decyzjami ośmiesza powagę tego Forum. Wlepił mi ostrzeżenie za pogląd, który był przede mną i w tym samym wątku "Rwanda 1994" wyrażany kilkukrotnie przez innych użytkowników. Ich wypowiedzi (popartę nota bene źródłem) wiszą na foWiara od ponad tygodnia bez uwag i innych konsekwencji, a moją o tej samej treści wycięto zarzucając mi oszczerstwo wc Krk. Czy można taką postawę moderatora nazwać inaczej, niż zamordyzmem? Nawet mój oponent w dyskusji o Rwandzie bert04 przyznał, że mój skasowany post w jego ocenie nie był wcale rażący, więc może zechce ktoś sprawdzić poczynania S-33? Jeżeli kogokolwiek na tym fo obchodzi skarga ateisty, chętnie podlinkuję i przytoczę na priv. lub publicznie dowody na wybiórczość i zamordyzm wspomnianego moderatora.
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Wt lip 16, 2013 12:31 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Cytuj: Rozmawiać można na temat każdej religii. Ale za niedopuszczalne uważam obrażanie jej wyznawców, ważnych dla niej osób lub samej religii.
Cokolwiek byście chcieli by ludzie wam czynili i wy im czyńcie. Jeśli nie chcesz, by obrażano Jezusa czy świętych nie obrażaj innych religii. No właśnie, i Hosi w tym momencie nadużywa tego punktu regulaminu, wymyślonego do zwalczania oszczerstw, podczas gdy on chce zwalczać nim prawdę obiektywną. Czegóż innego mogłem się spodziewać po sympatyku (wyznawcy?) religii Proroka? Strzeżcie się wilków w owczej skórze, czy jakoś tak.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 16, 2013 17:17 |
|
 |
Hosi
|
Zgłaszam do moderacji po raz kolejny dwie wypowiedzi Lurkera z wątku:Prorok Mahomet- słowa i czyny(Sunna) I tak: Cytuj: Tyżeś zakrzyknął: ruchać, ruchać ponad wszystko! - oraz: Cytuj: Ale ten twój pan (wojna z nim!) jest na smyczy Szatana. 16 lipca 2013 12:51
|
Wt lip 16, 2013 18:03 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jest całkiem jasne, że określając zasady dyskusji w dziale Inne religie, jo_tce chodziło o to, aby na tym forum rozmowy dotyczące innych religii utrzymywały się na pewnym poziomie. Przede wszystkim, na poziomie kultury wykluczającym obrażanie, co też wyraziła w pełni jednoznacznie. Nie ma wątpliwości, że próby dowodzenia i twierdzenie, że któraś religia pochodzi z piekieł jest poniżej tego poziomu. Ponadto, cała ta dyskusja to od dłuższego czasu głównie kpiny i przepychanki. Przypomnę więc dalszy fragment wypowiedzi jo_tki odnośnie zasad dyskusji: jo_tka napisał(a): I dla wyjaśnienia: wątki, w których wyłuskiwanie postów kulturalnych spośród przepychanek będzie zajmowało zbyt wiele czasu będą usuwane w całości. Może to spowoduje, że szkoda będzie wysiłku na udział w przepychankach. Dlatego obecnie wątek zamykam. Wkrótce przejrzę go, aby sprawdzić, do którego postu nadaje się on na forum, ale od razu zaznaczam, że będzie to bliżej początku. Resztę usunę. Bardzo proszę o kulturalną rozmowę bez wyśmiewania. ----------- Drapke, ostrzeżenie dostałeś za szerzenie oszczerstw wobec KK. Nie chodzi wyłącznie o ten jeden usunięty post. Często przekręcasz, naginasz fakty, manipulujesz, insynuujesz. W taki sposób też można szerzyć oszczerstwa. Ja bym naprawdę chciał, aby rozmówcy do dyskusji zawsze podchodzili rzetelnie. Ale jest, jak widać.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lip 16, 2013 19:47 |
|
 |
Lurker
|
Oho. Satanizm również pochodzi z Wysokości? : PPP
A poza tym: to były deklaracje polityczne. Chcesz mieć więźnia sumienia na forum - proszę Cię bardzo, będziesz go miał. Ale nie wiem, czy z pożytkiem dla swojego miejsca pracy...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lip 16, 2013 19:53 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Prośba o poprawienie imienia bóstwa tak aby zaczynało się wielką literą. Zamiast jehowa powinno być Jehowa. viewtopic.php?p=762163#p762163
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt lip 16, 2013 21:53 |
|
 |
Drapke
|
Soul33 napisał(a): Drapke, ostrzeżenie dostałeś za szerzenie oszczerstw wobec KK.
Co niby w moim usuniętym poście było ponad to, czego inni nie napisali lub nie cytowali wcześniej w tym wątku? Żadna z poniższych wypowiedzi nie zasłużyła na Twoją reakcję, a moja skromna uwaga po przeczytaniu tego wszystkiego, poddająca w wątpliwość dobre intencje Hosera tak? Cytuj: Niezależnie od powyższego pragnę zwrócić uwagę na fakt, na który zwrócił uwagę pilaster. Mianowicie tylko niektórzy księża zostali skazani za udział w ludobójstwie.Część zbrodniarzy jakoś uniknęła wymiarowi sprawiedliwości i "nie wiadomo jakim cudem" nagle znaleźli się za granicą.W linku zapodanym przeze mnie Pan Wojciech Tochman napisał Cytuj: " Pan Hoser wyjechał z Rwandy kilka miesięcy przed rozpoczęciem rzezi i wrócił zaraz po, kiedy ziemia wciąż uginała się od miliona świeżych trupów. Mówi się tam o panu Hoserze, że pomagał wtedy ewakuować z Rwandy duchownych, którzy mieli niebawem być ścigani za popełnienie zbrodni. Nie wiem, czy to prawda. " . Niestety to może być prawda.Nawet pilaster nie uwierzy w twierdzenie, że jakikolwiek kapłan może sobie swobodnie uciec z dotychczasowego miejsca "posługi" bez wiedzy i zgody swego ordynariusza, czyli PORZUCIĆ SAMOWOLNIE parafię, diecezję, i bez żadnych kłopotów zostanie przyjęty przez biskupa w innym kraju do "posługi". Więc jeśli kapłani rwandzcy znaleźli się za granicą, to musiało to odbyć się na skutek działań ich zwierzchników. Koordynatorem działalności KK w Rwandzie bezpośrednio po ludobójstwie był.... Abp Hoser:Cytuj: " Posiadając prawa przysługujące Nuncjuszowi, Ks. Henryk Hoser wizytował diecezje, mianował administratorów apostolskich na diecezje wakujące, pomagał biskupom i kapłanom organizować na nowo pracę duszpasterską." http://www.diecezja.waw.pl/dokument.php?id=1200Cytuj: I tu trzeba postawić pytania, które pojawiły się w mojej książce: kto ewakuował z Rwandy duchownych Hutu podejrzanych o zbrodnie ludobójstwa? Kto ich chroni dzisiaj?http://tygodnik.onet.pl/1,63437,druk.htmlCytuj: Natomiast pojawiają się uzasadnione podejrzenia, że abp Hoser mógł maczać palce w wywożeniu zbrodniarzy za granicę Rwandy. W tym kontekście informacja o tym, że p.o. nuncjusza po wojnie ma kluczowe znaczenie. Jeśli nie ja, lecz TY SAM wyciągłeś wniosek, że p.o. nuncjusza w konkretnym okresie oznacza "rzeczywistą władzę nad lokalnym Kościołem" w tym właśnie okresie - to tym samym uprawdopadabniasz pojawiające się podejrzenia o udział abpa Hosera w wywożeniu zbrodniarzy poza Rwandę, co przecież miało miejsce po wojnie, czyli za czasów p.o. nuncjusza abpa Hosera Cytuj: Oczywiscie, jezeli ks Hoser byl w Kosmisjach, to "samo z siebie wynika", ze byl czescia etablismentu, ergo sam nawolywal do mordow etnicznych. Ale wg tej pani, to bp Hoser uprawia "rewizjonizm historyczny". Bo pani Linda wyciagnela takie wnioski z kilku faktow, i te akurat wnioski sa prawdziwe. Bo tak! Cytuj: abp Hoser - "Oskarżanie duchownych o udział w dokonywanych zbrodniach jest mijaniem się z prawdą." bert04 - "sąd skazał księdza za WSPÓŁUDZIAŁ w morderstwie" Kłamstwo Hosera widoczne jak na dłoni. Powyższe i inne wpisy userów podparte cytatami Lindy Melvern, ks. Bonieckiego, Tochmana wiszą do dziś spokojnie i bez zastrzeżeń na forum, chociaż wyrażają więcej, niż ja napisałem w poście za którego wlepiłeś mi ostrzeżenie. I co Ty na to stosujący podwójne standardy modzie? Choćbyś cały wątek skasował nie zmieni to faktu, że ew. udział Hosera w przenoszeniu oskarżanych o ludobójstwo księży na zagraniczne parafie nigdy nie został wyjaśniony. Sam abepe nabrał wody w usta i od 3 lat unika odpowiedzi na postawione mu w tej sprawie pytania świadomie narażając się na ostracyzm sceptyków. Gdzie Ty w tu widzisz szerzenie oszczerstw wobec Krk i dlaczego przpisujesz je mi, skoro cytuję jedynie znawców tematu? Soul33 napisał(a): Nie chodzi wyłącznie o ten jeden usunięty post. Dlaczego w takim razie kłamałeś mi na privie, że to właśnie o ten konkretny post chodziło? Soul33 napisał(a): Często przekręcasz, naginasz fakty, manipulujesz, insynuujesz. W taki sposób też można szerzyć oszczerstwa. Wykaż na konkretnych przykładach to "częste przekręcanie faktów", albo przestań mnie zniesławiać! Soul33 napisał(a): Ja bym naprawdę chciał, aby rozmówcy do dyskusji zawsze podchodzili rzetelnie. Ale jest, jak widać. Skończ z zamordyzmem, przestań stosować podwójne standardy, banuj za łamanie regulaminu, a nie za poglądy, nie wykorzystuj funkcji moderatora do prowadzenia prywatnej wendety, a Twoje marzenia się spełnią. 
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Śr lip 17, 2013 0:57 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Drapke napisał(a): Dlaczego w takim razie kłamałeś mi na privie, że to właśnie o ten konkretny post chodziło? Nie wysyłałem do Ciebie żadnej wiadomości. Dostałeś już trzy ostrzeżenia i jeszcze nie zauważyłeś, że wraz z ostrzeżeniem dostaje się standardową wiadomość generowaną automatycznie? Po prostu zwykle w tej wiadomości znajduje się link do konkretnego postu. Drapke napisał(a): Soul33 napisał(a): Często przekręcasz, naginasz fakty, manipulujesz, insynuujesz. W taki sposób też można szerzyć oszczerstwa. Wykaż na konkretnych przykładach to "częste przekręcanie faktów" W takim razie jeszcze raz: Często przekręcasz - przecinek - naginasz fakty, manipulujesz, insynuujesz. Twoja lista "zamieszanych w pedofilię" to była jedna z najgorszych manipulacji na forum. Wymieniłeś tam też osoby, które nigdy nie były skazane, a wobec niektórych z nich nawet nie wszczęto postępowania. Aby znaleźć inne przykłady, wystarczy przejrzeć Twoje posty. Znajdzie się bardzo szybko. Drapke napisał(a): moja skromna uwaga po przeczytaniu tego wszystkiego, poddająca w wątpliwość dobre intencje Hosera Jeśli to miał być żart, to jest bardzo słaby. Napisałeś tam jednak trochę więcej. Podchodź bardziej rzetelnie do dyskusji - a to naprawdę nie jest trudne - i nie będzie podobnych sytuacji.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr lip 17, 2013 19:59 |
|
 |
Asienkka
|
Drapke - żartujesz sobie? Nazwałeś wypowiedzi abp Hosera kłamstwem (ogólnie, nawet nie wiem o jakie wypowiedzi chodziło...), insynuujesz ukrywanie "czegoś" przez abp Hosera... I jeszcze dziwisz się, że Twoja wypowiedź została usunięta?! 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr lip 17, 2013 20:06 |
|
 |
Lurker
|
Dlaczego offtop "szatański" z Wzajemnych uwag... nie został nigdzie zahaczony, tylko wykasowany?
|
Cz lip 18, 2013 22:02 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
|
Cz lip 18, 2013 22:03 |
|
 |
Lurker
|
Rzeczywiście, słabo. Przepraszam za niepiękne posądzenie.
|
Cz lip 18, 2013 22:07 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A właśnie, przypomniałeś mi o czymś.
|
Cz lip 18, 2013 22:12 |
|
 |
Hosi
|
Pomimo tego ze wielokrotnie zamieszczałem informację, że nie popieram pedofilii np tu: Cytuj: Hosi nigdy nie wyrazał zgody na pedofilię Nie ma ani jednego wpisu który by to potwierdzał. akbar notorycznie kłamie i wypisuje oszczerstwa pod moim adresem.I tak: Cytuj: Nie ma tutaj Panowie sprzeciwu Hosiego wobec pedofilii, 20 lipca 2013 17:51 Cytuj: Suma summarum: Hosi w Polsce nie popiera pedofilii, Hosi w Jemenie popiera pedofilię. 20 lipca 2013 18:30 Stwierdzenie Val: Val napisał(a): Hosi pedofilii nie popiera. i akbar Cytuj: Nie popiera, ale zgadza się na jej praktykowanie.
22 lipca 2013 7:45
|
Pn lip 22, 2013 10:51 |
|
 |
Asienkka
|
Akbar! Proszę o to, abyś już nie drążył tematu. Hosi jasno i wyraźnie napisał (kilkukrotnie?), że nie popiera pedofilii. Czasami mam wrażenie, że niektórzy forumowicze piszą na tym forum chyba tylko po to, żeby móc się z kimś pokłócić, podrażnić etc.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn lip 22, 2013 13:40 |
|
|
|