Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jajko napisał(a): A co do jumika, to niestety nadal uważam, że moja sygnatura nie jest w żaden sposób polemiką, więc jumik bezsensownie uzasadnił swój zakaz używania przeze mnie sygnatury na jego forum. Oczywiście, jako moderator ma prawo wydawać dowolnie bezsensowne zakazy i ja to uznaję - dostałem ostrzeżenie, bo zapomniałem o tym bezsensownym zakazie. Może gdybyś zmienił "zło płynące z wiary i od kleru" na "zło czynione przez wierzących i kler", to nie byłoby to rażąco niezgodne z nauczaniem KK? Ale radzę zapytać jumika  . A najlepiej przemyśl sobie jeszcze raz, czy tym podpisem się nie wygłupiasz 
|
Cz mar 21, 2013 14:23 |
|
|
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Jajko napisał(a): A co do jumika, to niestety nadal uważam, że moja sygnatura nie jest w żaden sposób polemiką, więc jumik bezsensownie uzasadnił swój zakaz używania przeze mnie sygnatury na jego forum. Ach ta współczesna >trzydziestoletnia "młódź", która nie ma pojęcia, jak za dawnych dobrych czasów omijało się cenzurę na Mysiej  . @Jajek, Ty zamiast płakać na spoko @Jumika, zamień wpierw ten menstruacyjny kolor podpisu na mniej krwisty i uzbieraj na porządną flachę - zrobię Ci indywidualnego dokształta. Najsampierw klasyka kabaretów; Zielony balonik, Qui Pro Quo, Kabaret Starszych Panów, Dudek i TEY. Ponadto radiowe 60 minut na godzinę i Powtórka z rozrywki. I na tym klasyka się kończy, bo po 1989r, gdy można było już mówić więcej, kabareciarze zaczęli przeklinać i podawać wszystko na talerzu. (Coś ździebko jak u Ciebie, gdy bronisz swoich praw/a "praw"; cała prawda - całą dobę  ). Ani wesołe, ani uczące (teraźniejsze estradowcy), a gdyby nie sztuczny śmiech zza kulis, widownia spała by w najlepsze. Aha i Pythoni nie są tu dobrym wzorcem, gdyż byli pierwszymi, którzy zaczęli przeginać. A my gościmy na zacnym wiara.pl, a nie dziubuś, solara, chłopaczek, bobibobi czy innych kwejkach. Oczywiście aby móc "powiedzieć wszystko, co pomyśli głowa", bez narażania się na konsekwencje i zarzut arogancji należy sięgnąć do mistrzów. Tadeusz Boy-Żeleński, Stanisław Jerzy Lec, Antoni Słonimski. Szczególnie zaś dużo można się nauczyć od Juliana Tuwima, który był niedoścignionym wzorcem inteligentnego kopania tyłków adwersarzom, a oni przyjmowali to z błogim uśmiechem balsamowanych wazeliną  ! Owszem, gdy ochłonęli mieli minę zbitego psa, lecz mogli co najwyżej panu Julianowi skoczyć na pukiel. (Oczywiście wrogów na forum nie mamy, toteż nie ma potrzeby wytaczać armat). No i nie zapominajmy o słowotwórstwie. Tutaj masz od Otta w ramach promocji przykład, jak to się robi.Bo widzisz @Jajek, nie po to dobry Stwórca dał nam kiepełę, aby palce w klawiaturę tłukły, lecz palce po to, by z kiepeły poprzez klawiaturę "tłuc"  . (O kurcze pióro. Dużo tego materiału na dokształt. Stary, na początku wspomniałem o flaszce, ale muszę uzupełnić, że godziwą zapłatą byłaby buteleczka o pojemności hektolitra. Liczę, że z poszukaniem dwóch żyrantów nie będziesz miał większego problemu  ?)
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 16:04 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz mar 21, 2013 15:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Współcześnie za wzór może posłużyć satyryk A. Andrus - lubię tego faceta 
|
Cz mar 21, 2013 16:03 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
SweetChild napisał(a): Może gdybyś zmienił "zło płynące z wiary i od kleru" na "zło czynione przez wierzących i kler", to nie byłoby to rażąco niezgodne z nauczaniem KK? Ale radzę zapytać jumika  . A najlepiej przemyśl sobie jeszcze raz, czy tym podpisem się nie wygłupiasz  A to jest dobre! Zapytam. Ale założę się o weekend abstynencji forumowej, że jumik się nie zgodzi. Tylko GDZIE tu jest polemika??? Otto: niby masz rację, ale ja kieruję się radą św. Mateusza: Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi. Do czego więc Ty mnie namawiasz?? 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 16:17 przez Jajko, łącznie edytowano 2 razy
|
Cz mar 21, 2013 16:11 |
|
 |
Otto_Katz
|
EDIT: Dzięki @Alus za zwrócenie uwagi na ten aspekt. Rzeczywiście niesprawiedliwie uogólniłem, a nie śledzę na bieżąco dzisiejszej twórczości kabaretowej. Chodziło mi przede wszystkim o wyeksponowanie subtelnego, zawoalowanego humoru.
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Cz mar 21, 2013 16:14 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Otto_Katz napisał(a): @Jajko. Wydaje mi się, że nie po to Asiennka usuwała wczoraj - na mój wniosek - wpisy typu "Ateizm robi z ludzi debili", "Jesteście niepoważni i śmieszni", itp. abyś z kolei Ty uogólniał przeciwko wierzącym?Poniewaz usiłujesz otrzymać "błogosławieństwo" moderacji na podpis o treści: ~" Mam zakaz zakładania nowych wątków o złu czynionym przez wierzących i kler'". Prawda? Jeśli tak, powiedz jakie zło wyrządzili/a wyrządzili Tobie np. @Val, Kozioł, Alus, Gacjan i mnóstwo innych wierzących? Zaświeciła się teraz żarówka  ? (A w temacie sąsiednim zaoferowałem Ci pomoc  ). Zło czynione przez wierzących to nie to samo co stwierdzenie, że wiara prowadzi do zła. To raczej to samo, co zło czynione czasem przez niektórych wierzących. Ale mogę to uściślić na żądanie jumika  Co do "pomocy" odpowiedziałem wyżej.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz mar 21, 2013 17:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko Ty to masz problemy  . Możesz wyłączać sygnaturkę na czas pisania w dziale @jumika. Jak wyślesz posta, w ustawieniach znowu ją przywracasz. W poście który zdążyłeś wysłać już się sygnaturka nie pojawi, ale w kolejnym już tak. Proste? Ponadto: wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.Uważasz, że Twoja sygnaturka nie ma nic wspólnego z wytłuszczonym tekstem, a już na pewno nie kwalifikuje się do wszelkich uwag krytycznych??
|
Cz mar 21, 2013 17:06 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Panna_Funia napisał(a): Fakty są takie, że chrześcijaństwo jest religią. Istnienie Jezusa-człowieka to jedno. Jego przypisywana mu przez wyznawców boskość, to drugie. A tego drugiego nauka w żaden sposób nie potwierdza. I wszystko co się odnosi do tej strefy ewentualnej boskości, pozostaje wyłącznie kwestią czyjejś wiary. A nie wiedzy. Tyle.
A to już kwestia Twojej interpretacji. Nie wynikającej z wiedzy, lecz z uprzedzeń. Panna_Funia napisał(a): A twierdzić sobie może Pan co chce. Pana prawo ograniczyć sobie pole widzenia do jednej wąziutkiej możliwości, i totalnie zamknąć się na choćby wzmiankę o czymkolwiek innym. Ale ani to niczego nie zmienia w funkcjonowaniu świata, ani dla ludzi niezainteresowanych nie ma to znaczenia.
już napisałem, że nie intresuje mnie sprowadzenie wymiany zdań do poziomu: wszystko może być prawdą, więc nic nie jest prawdą. Mogę przyjąć, że ktoś myśli na dany temat inaczej i całkiem dobrze sobie z tym funkcjonuje, ale nie mogę przyjąć, że każde myślenie tylko dlatego, że inne, jest równie prawdziwe. Jedna wąziutka możliwość może być po prostu jedyną prawdziwą możliwością i w związku z tym inne szerokie pola widzenia są zupełnie zbędne, a może nawet szkodliwe? Panna_Funia napisał(a): Cytuj: Chyba wiem, od kogo się tego sposobu wypowiadania nauczyłem...  No a ja nie wiem skąd Pan to przyniósł tu na forum. I w sumie to bez znaczenia. Znaczenia ma to, że z Pana wypowiedzi przebija wyjątkowa pycha. Nie od dziś, i nie tylko w dyskusjach ze mną, co choćby i ostatnio da się zauważyć w innym temacie, w którym się Pan udzielał. Skoro aluzje nie przemawiają to trzeba siekierą w łeb: nauczyłem się tego między innymi od Ciebie. Z Twoich wypowiedzi przebija wyjątkowa pycha. Nie od dziś, i nie tylko w dyskusjach ze mną. Panna_Funia napisał(a): Koniec tematu, bo ta dyskusja ani nie polega na wymianie spostrzeżeń (określił Pan swoje stanowisko w tej kwestii), ani do niczego sensownego nie prowadzi. A w dodatku, jak zwykle z Panem, jest po prostu niemiło. Rozmowy w tym dziale nie polegają na wymianie spostrzeżeń. Odpowiedziałem tylko na Twoje uwagi. A że do niczego sensownego nie prowadzą? Zależy kogo. Poza tym nie zależy mi na tym, żeby było miło. Nie po to tu jestem.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz mar 21, 2013 17:42 |
|
 |
Panna_Funia
|
'medieval_man'->Cytuj: Skoro aluzje nie przemawiają to trzeba siekierą w łeb: nauczyłem się tego między innymi od Ciebie. Z Twoich wypowiedzi przebija wyjątkowa pycha. Nie od dziś, i nie tylko w dyskusjach ze mną. Tak, tak... jedyne co Pan umie, to powtarzać w kółko to samo  Najlepiej słowo w słowo po kimś  Zaciętą płytę już przerabialiśmy. Może sam sobie Pan powinien – jak Pan to ujmuje – w łeb..., coby się wreszcie odblokować A kwestia końca dyskusji o Pana wierzeniach – wciąż aktualna. fuller->Cytuj: Kiedys napisał a ostatnio powtórzył mi na PW (biedak frater stara sie mnie nawrócic, (...) Hehe, Wy to macie z Ottem 'fajnie'  Jednego pan fraterek chce prostować, drugiego na PW próbuje nawracać...  Czym żeście sobie obaj na tą wyjątkową jego uwagę zasłużyli, co?  Do mnie na szczęście takich podchodów nie robi. Może Ktoś  mnie dobrze przed tym strzeże, a może pan fraterek boi się że faktycznie mogłabym go zjeść viewtopic.php?p=740736#p740736W każdym razie, nie zazdroszczę Wam Fuller, gdzieś Ty był przez tę chwilę, jak Ciebie tu nie było?  Tak się zastanawiałam, czy będę miała jeszcze z kim kiedy po nocy 'głupotki' jakieś popisać, czy już nie 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Cz mar 21, 2013 18:22 |
|
 |
Asienkka
|
Frater! Ja Cię proszę - uspokój się. Jakiś nakręcony jesteś od kilku dni, nie wiem co się z Tobą dzieje - zaczynam się martwić...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz mar 21, 2013 19:33 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Nakręcenie wynika tylko z czasu poświęconego na to forum (widocznie dobrze się Modlą za mnie, że mi sił starcza  ) . Proszę Was bardzo przeczytajcie dokument Papieża Emeryta i wskażcie, za co dostałem ostrzeżenie, bo pisałem tylko prawdę. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR ... _2_18.html Abstrahuję od tego, że wypowiedź tam soul33`a kwalifikuje się na ... . Proszę tylko o uczciwość 
|
Cz mar 21, 2013 19:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ejże, przeciez ty sataniską nie jesteś  , przynajmniej fraterek ciebie nie wyczuł a on juz nosa ma wyczulonego. Cytuj: A satanistki to tu żadnej nie czuję poza jednym błądzącym - i ocierającym się o nożowników (te niższe pospolite warstwy wyznawców `tego z ogonem`), viewtopic.php?p=742265#p742265Ten ocierajacy sie o nożowników to ja  - powiedział mi o tym. Ale nie zjem go. [...] Wybrednym trzeba być! Panna_Funia napisał(a): Fuller, gdzieś Ty był przez tę chwilę, jak Ciebie tu nie było? A poszedłem sobie w tango Szlajałem się bo bezkresnych krainach internetu z wirtualnym winkiem w ręku. Ale o to jestem. Asienkka napisał(a): Jakiś nakręcony jesteś od kilku dni, nie wiem co się z Tobą dzieje - zaczynam się martwić... Odpowiedź jest prosta - to wynik nieumiejetnej zabawy w duchowość. Tak już jest - magia, mistycyzm i generalnie wszelkie zabawy z własna psyche do bezpiecznych nie należą. Jeżeli nie wie się jak, wtenczas łatwo o zrobienie sobie przysłowiowego kuku. Nie wiem w co bawił się frater, być może to efekt tych kontemplacji męki pańskiej (no wiecie krew, jęki, agonia, cierpienie, batożenie) ale zdecydowanie myli własne wariactwo w które popadł z Poznaniem ( cokolwiek to znaczy - dodam że nie chodzi o to brzydkie miasto w wielkopolsce)
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 20:57 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
.
|
Cz mar 21, 2013 20:52 |
|
 |
Otto_Katz
|
O ja pórkuję. Nawet my z obubieńczą konkubinką Hertunią roważania różniczkowe przerwali i pewnie alertu jeleniogórskiego nie obejrzym, bo tu kochani mamy od tego miejsca, darmo pojedynek moderancja w l.m. v/s user sztuk jedna. I samotny wojownik daje radę, w razie jakby co, zacznie korzystać z mocy. Chyba, że wspólne siły derekcyjne świsną mu bana 24 h, ale to chwyt poniżej sznura od habitu. Dobra idę śledzić przebieg walki, bo atmosfera się zagęszcza i już osoby wyższe duchowne i święte brane są na sekundantów. Narka. Info zapodał korespondent Otto. Edit. Znalazłem jedna literówkę , Ty, Ty MARIELu  .
Ostatnio edytowano Cz mar 21, 2013 21:32 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz mar 21, 2013 21:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Ty zamiast się z nim sprzymierzyć wojenki toczyłeś. A widzisz, trzeba se było dwa razy przemyśleć - może byś coś ugrał  Ps. Ale widać, że się rozgrzałeś, bo literówek narobiłeeeś...
|
Cz mar 21, 2013 21:12 |
|
 |
Otto_Katz
|
MARIEL napisał(a): A Ty zamiast się z nim sprzymierzyć wojenki toczyłeś. A widzisz, trzeba se było dwa razy przemyśleć - może byś coś ugrał  To debiutant powinien przemyśleć, że osta nie przyznaje się za nieprawomyślne poglądy, a konkretne zachowania, jak trolling , obrażanie userów lub całych grup społecznych. Tylko w dzisiejszych wpisach podpadziocha miał 5 -7 takich wpadek. (Linkował nie będę , bo mnie ninja na gładko sprostuje  ). I @Soul ma okazję uczyć się na błędach. Ot, co  ! (A ja mu w tym samokształceniu kibicuję i nawet wystosuję apel do dusz lewostronnych, mu podpadniętych, aby wstrzymały się - w okresie próbnym - od krytyk  ).
|
Cz mar 21, 2013 21:25 |
|
|
|