Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 5:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
No właśnie zastanawiałem się nad tym, co Kamyk mógł uznać za chamskie w tym poście i powiem Ci, że "Stolec Piotrowy" raczej mi nie przyszło do głowy...

O ile pamiętam, to to określenie pojawiało się nawet w lekturach ;)

Pozdrawiam,
Crosis

Wt gru 23, 2008 18:53

A mnie jedynie to przyszło - bo nic innego się nie nadawało do wywalenia :D

Ale się upewniłem w rozmowie telefonicznej na wszelki wypadek :)

Wt gru 23, 2008 19:01

Dzięki za reakcję,
Pozdrawiam,
Crosis

Wt gru 23, 2008 20:26
Może to i dziwne, ale Kamykowi chodziło o zwrot "Stolec Piotrowy", a nie o treść postu.
Faktem jest, że moderator powinien posiadać odpowiednią wiedzę, ale też nie jest w stanie wiedzieć wszystkiego, np. tego, że ów zwrot był kiedyś powszechnie używany i nie kojarzył się tak, jak nam może kojarzyć się dzisiaj.

Za zamieszanie przepraszam. Post przywróciłem - dwa zbędne usunąłem.

Pozdrawiam

saxon napisał(a):
A mnie jedynie to przyszło - bo nic innego się nie nadawało do wywalenia

Ale się upewniłem w rozmowie telefonicznej na wszelki wypadek

Jestem zażenowana zachowaniem księdza...

Post oprócz wyrażenia na s...(użytego zapewne rozmyślnie) nie zawiera nic prócz wycieczek osobistych i chamstwa...

ale to nieważne..."Crosis" może jeszcze napisać 2000 postów na mój temat - tak chamskich jak tylko umie...

Jednak naśmiewa się on także z innych osób i dziwi mnie brak reakcji...

Rozmowa telefoniczna...nie...to już PW nie starcza ?
Redakcja "gościa" musi być zamożna skoro w tak błahych sprawach korzysta się z telefonu...

ale już otrzymał ksiądz pochwałę: "cholernie" ksiądz skuteczny...

jestem tak zażenowana, że szczerze to odechciewa mi się pisać tutaj...

Wt gru 23, 2008 21:04

Po pierwsze, saxon mógł użyć prywatnego telefonu. Twoje insynuacje są więc tutaj nie dość, że zbędę, to jeszcze krzywdzące i co najmniej nie na miejscu.

Po drugie, widać to co napisałem było prawdą - powinno to Ci dać do myślenia, zamiast nakręcać do następnych ataków na świat dookoła.

Po trzecie, okazujesz się osobą wybitnie wąskich horyzontów. Wyrażenie "stolec piotrowy" (dla Twojej informacji - stolec to nie jest żaden wulgaryzm, a w języku polskim wyraz ten używany był jako określenie stołka) - było i jest używane jako określenie stolicy apostolskiej, a dokładnie papieża. Osoba zasiadająca na Stolcu Piotrowym to nikt inny jak urzędujący papież, który jest następcą św. Piotra i zasiada na jego tronie - stolcu.

Tak więc zostało to jak najbardziej użyte rozmyślnie, ale nie ma w tym wyrażeniu nic złego. Nie kompromituj się już.

Cytuj:
ale to nieważne..."Crosis" może jeszcze napisać 2000 postów na mój temat - tak chamskich jak tylko umie...

Już Ci wyjaśniłem - to co Ty określasz tutaj chamstwem, jest po prostu bogatym słownictwem. To, że nie potrafisz tego zrozumieć świadczy o Tobie, a nie o mnie.

Cytuj:
Rozmowa telefoniczna...nie...to już PW nie starcza ?
Redakcja "gościa" musi być zamożna skoro w tak błahych sprawach korzysta się z telefonu...

Już Ci napisałem, że dopuszczając się takich insynuacji, to Ty wykazujesz się chamstwem.

Cytuj:
ale już otrzymał ksiądz pochwałę: "cholernie" ksiądz skuteczny...
Cytuj:

Dla mnie saxon to saxon, admin forum i tyle. Żaden ksiądz, chociaż oczywiście doceniam jego autorytet w wykładni Pisma i nauk KrK. Ale nic więcej. Wybacz mi więc moje prostactwo, droga Teresse, ale nie mam zamiaru robić z niego ikony dobroci kiedy akurat mi to pasuje, żeby potem wykorzystać jego stan duchowny przeciwko niemu, tak jak robisz Ty to teraz.

Cytuj:
jestem tak zażenowana, że szczerze to odechciewa mi się pisać tutaj...

I masz rację. Na Twoim miejscu też czułbym się zażenowany własnym zachowaniem i chyba serio przestałbym tu pisać.

Z wyrazami szacunku,
Crosis

Wt gru 23, 2008 22:30
Ps. Ojczyzna - ziemia Ojców. Żaden murzyn Polakiem nie będzie, bo nie ma korzeni. Może mieć obywatelstwo /niestety/.

To tak trochę rasizm w wykonaniu Metalika:
viewtopic.php?t=18510&start=30

Crosis

Wt gru 23, 2008 22:40

To saxon jest księdzem? XD Dobrze wiedzieć. :S

Anyway Teresse jak zwykle przechodzisz samą siebie. Wiesz, jak się komuś zarzuca chamstwo w postach to wypadałoby wskazać konkretnie w którym miejscu się ono znajduje. Zwłaszcza, że post masz napisany więc nie problem jest skopiować.

Ja tam widzę konkretny i rzeczowy post bez ŻADNYCH wycieczek osobistych, zero obrazy. Ale każdy we wszystkim może zobaczyć wszystko co widać po niektórych tematach i userach na forum. ;]

A wzmianka o telefonie to rotfl. Nawet jeśli użył redakcyjnego telefonu to jednak po coś to urządzenie jest, a służy raczej do dzwonienia w celu wykonania rozmowy. Wypadałoby wiedzieć takie podstawy. :S

Anyway post Crosisa jest poniekąd edukacyjny. Ja np. nie wiedziałem, że mówi się Stolec Piotrowy, teraz już wiem. ;P

Śr gru 24, 2008 6:48

Cytuj:
Ps. Ojczyzna - ziemia Ojców. Żaden murzyn Polakiem nie będzie, bo nie ma korzeni. Może mieć obywatelstwo /niestety/.

Crosis

hahahahahaha no i znowu donosik na mnie :D
Ludzie czy wy nie macie większych problemów? Crosis, dobrze że zyjesz s tych czasach, bo pewnie zwerbowaliby cię do SB :?

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr gru 24, 2008 8:03

Metalik - bądź łaskaw nie obrażać :?

Śr gru 24, 2008 8:58

Crosis napisał(a):
Cytuj:

Crosis

hahahahahaha no i znowu donosik na mnie :D
Ludzie czy wy nie macie większych problemów? Crosis, dobrze że zyjesz s tych czasach, bo pewnie zwerbowaliby cię do SB :?

Punkt 4. regulaminu:
Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, erotyczne (szczególnie w jakikolwiek sposób promujace pedofilię), faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne, neopogańskie itp. czy głoszących naukę sekt (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce).

Śr gru 24, 2008 14:37

Patrz na siebie. Inni tak samo. Wszyscy próbujecie przypisać mi rzeczy, których tu nie przedstawiłem. Samo mówienie o rasach nie musi oznaczać rasizmu !

Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – pseudonaukowa ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi"[2].

Ta definicja w ogóle nie pasuje do moich postów na tym forum.

Kto jeszcze rzuci kamieniem...?

Śr gru 24, 2008 15:10

Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – pseudonaukowa ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi"[2].

Ta definicja w ogóle nie pasuje do moich postów na tym forum.

Bo to nie jest definicja rasizmu, już pierwsze słowo ją dyskwalifikuje.

A Twoje słowa:

Cytuj:

w szczególności ostatnie, dowodzą, że była to wypowiedź na tle rasistowskim.

Śr gru 24, 2008 15:17

Kto jeszcze rzuci kamieniem...?

Tutaj nie rzucamy kamieniami, to nie forum Krucjaty :-)

Śr gru 24, 2008 15:22

A Twoje słowa:

Cytuj:

w szczególności ostatnie, dowodzą, że była to wypowiedź na tle rasistowskim.

To nie był rasizm to zwykłe stwierdzenie faktu. Murzyn się tu nie urodził, nie ma przodków, nie zna kultury, nie czuje więzi do tej Ziemi, do ludzi, którzy oddali za Nią życie, nawet porządnie nie umie po polsku się wysłowić. Nie jest Polakiem i NIGDY nie będzie.
To samo mógłbym powiedzieć o każdym innym, nie tylko kolorowym.

Jesteście ofiarami politycznej poprawności, która chce wymazać wszelką różnorodność kulturową i rasową. Chcecie to wszystko zniszczyć w imię chorej idei multi-kulti. Przykład krajów Zachodu pokazuje tę utopię.A JA MAM PRAWO WYRAZIĆ SWOJĄ OPINIĘ !!

Cz gru 25, 2008 10:28

A ty oddawałeś życie za tą ziemię? Potrafisz wysłowić się poprawnie po polsku (a nie tak jak pani z Jogobelli)? Twoja rodzina od zawsze ma w swoich szeregach jedynie Polaków-katolików?

A co z murzynami, którzy żyją z dziada pradziada w Polsce? Oni też nie są Polakami? Wyobraź sobie, że niektórzy"kolorowi" są większymi Polakami i patriotami niż niektórzy "właściciele tej ziemi"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz gru 25, 2008 11:15
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 222  Następna strona