Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 3:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
medieval_man napisał(a):
Kozioł... Przecież to nie mnie Panna_Funia tak potraktowała, tylko Val... bądź sprawiedliwy.
Alez jestem. Metoda ta sama, a że osoba inna...
@Val szat nie drze, bo i nie ma co armat wyciągać: i tak będzie tylko huk, a Panna_Funia w swej irytacji ewentualnego problemu nie zauważy.
p.s. Widzę, że już wyjaśnione. Różne poziomy wrażliwości ... Panna_Funia problemu nie zauważyła, znaczy problemu nie ma ;)
Nie ma co roztrząsać.

Wt mar 26, 2013 22:55

Możliwe że o różne poziomy wrażliwości chodzi. Przy czym nie zawsze w tę stronę. Bywa, że i teksty, które moim zdaniem są nie do przyjęcia, dla innych są całkiem w porządku. Pewnie każdy z nas odbiera świat trochę po swojemu ;-)

...to be who I am

Śr mar 27, 2013 10:01
Panna_Funia napisał(a):
Możliwe że o różne poziomy wrażliwości chodzi. Przy czym nie zawsze w tę stronę. Bywa, że i teksty, które moim zdaniem są nie do przyjęcia, dla innych są całkiem w porządku. Pewnie każdy z nas odbiera świat trochę po swojemu ;-)

Tak, to prawda. Czasem tak oczy bola, ze az nie chce się czytac, a co dopiero to wszystko komentować.
Zachowujmy się wobec innych tak, jak byśmy chcieli aby zachowali sie wobec nas i problemu nie będzie.

Śr mar 27, 2013 10:08
Moderator

Panna_Funia napisał(a):
Czasami się słyszy jak niektórzy panowie skarżą się na kłótliwe kobiety, które gadają, gadają, gadają... i nie mogą skończyć. A sytuacja się tylko w tym wszystkim zaostrza. No ja tu reaguję jak typowy facet, bo w takich sytuacjach szybko zaczyna od czyjegoś ciągłego nawijania boleć mnie głowa

Powyższy cytat bardzo trafnie opisuje moje wrażenie z lektury Twoich postów. Właśnie przeczytałem dwa ostatnie (link) w wątku "Czy sakrament to rytuał" i przypomniały mi się te zarzuty wobec Val. Kiedyś zdarzały Ci się interesujące wypowiedzi, ale od dawna coraz rzadziej. Teraz zwykle piszesz to samo, i często możliwe do streszczenia w jakieś 10%. Dlatego te zarzuty brzmią dość zaskakująco. I tak, wiem, różni ludzie mogą mieć różne wrażenia, bo są różni ;) - jak często powtarzasz.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 28, 2013 0:17

Soul33->
Cytuj:
Kiedyś zdarzały Ci się interesujące wypowiedzi,

Cóż, ja niestety nie mogę zrewanżować się tym samym.
A od dłuższego czasu kojarzy mi się Pan tylko z wygłaszaniem krytycznych uwag, i lataniem po forum za Panną Funią.

Cytuj:
I tak, wiem, różni ludzie mogą mieć różne wrażenia, bo są różni ;)

Oczywiście. A ja nie zamierzam pisać pod pańskie gusta.

...to be who I am

Cz mar 28, 2013 0:53

Qwerty2011 napisał(a):
Jako założyciel wątku mam prośbę do Otto_Katza o nieumieszczanie głupawych tekstów i zdjęć.
Pozdrawiam
viewtopic.php?p=744786#p744786

A @MIXer, korzytstając z patentu @Iwony19 dołożył, jak zawsze "treściwie" swoje pięć groszy;
MIXer napisał(a):
Niektóre zdjęcia są rzeczywiście bardzo głupawe, zwłaszcza to ostatnie.
Abstrahując: wesołych świąt!

O ile nie upieram się przy usuniętej fotografii, wszak to forum, na którym najbardziej konfliktowi są ciężko wierzący propagatorzy specyficznego ascetyzmu i "ewangelizowania", a którym ciasno tu z bliźnim o odmiennych poglądach. O tyle określenie "głupawe" budzi już kontrowersje. Inne poczucie humoru czy jego brak nie upoważnia do ferowania takich ocen. De gustibus non est disputandum.

Ponadto @Qwerty2011 zwracam uwagę, że temat Świąteczne Życzenia znajduje się w dziale Hyde Park. Nie jest to hermetyczny wątek modlitewny czy Żyć wiarą, a miejsce przeznaczone właśnie na "radosną twórczość".

Proszę zatem o tym pamiętać i nie forsować własnych siermiężno-purytańskich wizji. Ja nie mam ochoty się dostosowywać do Twego "widzimisię" i nadal będę życzył, co uznam za stosowne.
Chyba, że doprowadzimy do paradoksu, który zasugerowała @Panna_Funia i zaczniemy tworzyć tematy alternatywne dla potrafiących zgodnie koegzystować, bez względu na wyznawaną wiarę lub jej brak :glaszcze:/ :piwo:?

Toteż Tobie oraz podobnie myślącym przypominam starą sentencję - żyj i daj żyć innym!

A tutaj - gwoli zastanowienia dla pozbawionych poczucia humoru - próbka takich alternatywnych "życzeń". Myślę, że jednak chętnych na nie zabraknie :badgrin:;

Załącznik:
SPECJALNE ŻYCZENIA DLA SMUTASÓW -.jpg
SPECJALNE ŻYCZENIA DLA SMUTASÓW -.jpg [ 117.85 KiB | Przeglądane 2517 razy ]

I na koniec skojarzenie z mistrza Bareji; "nie będzie meczu, będzie chór!" -http://www.youtube.com/watch?v=BcnzM2lr0ck

Oby takich apodyktycznych "diabłów", jak Anioł :evil: (Stanisław) było na naszym forum jak najmniej, bo w redukcję do zera nie wierzę ;).

Pt mar 29, 2013 20:55

Ożesz ty to już wiem przez kogo ta zima na wiosnę.

Pt mar 29, 2013 22:03
Otto_Katz napisał(a):
A @MIXer, korzytstając z patentu @Iwony19 dołożył, jak zawsze "treściwie" swoje pięć groszy
Ach, Otto_Katz, jak ja Cię lubię irytować. Jesteś naprawdę uroczy, gdy się złościsz... ;]

So mar 30, 2013 3:12
Panna_Funia napisał(a):

Kael->
Cytuj:
Z doswiadczenia wiem, ze wychowanie (dzieci) to ciezka orka,

Niech się Panu czasem nie pomyli gdzie Pan jest, i z kim ma do czynienia (podpowiem - z dorosłymi ludźmi na forum). Jeśli ktoś ma zapędy by wychowywać dzieci, to ani to miejsce, ani osoby względem których sobie może na to pozwolić.

No coz, u niektorych braki w wychowaniu w dziecinstwie wychodza i w wieku doroslym. Nic na to nie mozna poradzic. Albo przeczekac, albo ignorowac albo jezeli z urzedu to niemozliwe, probowac korygowac zle przyzwyczajenia z mlodosci (wiek dojrzewania juz dawno mamy za soba, jak przypuszczam?). Albo sie uzytkownik dostosuje do zwyczajow ogolnie przyjetych, albo ....

Śr kwi 03, 2013 8:43

Kael->
Cytuj:
No coz, u niektorych braki w wychowaniu w dziecinstwie wychodza i w wieku doroslym.

Przykład własny i projekcja, jak widzę.

Cytuj:
probowac korygowac zle przyzwyczajenia z mlodosci

Ośmieszaj się Pan dalej :roll: Od krygowania to ewentualnie własne potomstwo.

...to be who I am

Śr kwi 03, 2013 8:49
Ale ja nie o sobie pisze. :D
Na szczescie ja moge (dalej) ignorowac niektorych uzytkownikow, ale moderacja nie moze.
A niektorzy na tym forum dyskusyjnym maja do napisania tylko uwagi do innych.

Śr kwi 03, 2013 9:10

Kael->
Cytuj:
Ale ja nie o sobie pisze. :D

Ale inni mogą w tym kontekście widzieć Pana, i pisać o Panu.

Cytuj:

W uwagach do innych i o innych, Pan również się świetnie odnajduje.

EOT.

...to be who I am

Śr kwi 03, 2013 9:24
Panna_Funia napisał(a):
Kael->
Cytuj:

W uwagach do innych i o innych, Pan również się świetnie odnajduje.

EOT.

No, raczej znacznie rzadziej niz pewne inne osoby...

Śr kwi 03, 2013 9:28

Soul33->
Cytuj:
Widzę, że Panna_Funia miała szczęście, bo akurat dziś (dla systemu) przedawniło się jedno z jej ostrzeżeń.

Jest dokładnie tak jak P_F napisała:
Cytuj:
Wisi mi ostrzeżenie, wisi mi ban.

Żeby to było jasne, możliwość pisania na tak moderowanym forum, to żadne szczęście. Czy mam ostrzeżenie, czy bana, wszystko mi jedno. A kwestii owego ostrzeżenia nie chce mi się nawet już komentować... :roll: Nie warto.

...to be who I am

Śr kwi 03, 2013 13:16
Naprawde pewnych ludzi trudno zrozumiec.
Przychodza dobrowolnie na forum dyskusyjne, zajmuja sie glownie wlasna osoba, tudziez uwagami o innych, jak w maglu i publicznie mowia, ze gospodarze im wisza. a obrazaja sie, kiedy im powiedziec, ze kindersztuby im brakuje. :hmmm:

Pewnie ze to nie moje pokolenie, ale takie zachowania sa dla mnie dopuszczalne u dwunastolatkow i to tylko w sytuacjach wyjatkowego stresu.

Rozumiem, ze chca po prostu dostac bana, zeby jak zamachowcy- samobojcy w islamie chwalic sie na innych forach nietolerancja katolikow i meczenstwem (za zle maniery)...

Śr kwi 03, 2013 13:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 498  Następna strona