Wzajemne uwagi - między użytkownikami
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
medieval_man napisał(a): Kozioł... Przecież to nie mnie Panna_Funia tak potraktowała, tylko Val... bądź sprawiedliwy. Alez jestem. Metoda ta sama, a że osoba inna... @Val szat nie drze, bo i nie ma co armat wyciągać: i tak będzie tylko huk, a Panna_Funia w swej irytacji ewentualnego problemu nie zauważy. p.s. Widzę, że już wyjaśnione. Różne poziomy wrażliwości ... Panna_Funia problemu nie zauważyła, znaczy problemu nie ma  Nie ma co roztrząsać.
|
| Wt mar 26, 2013 22:55 |
|
|
|
 |
|
Panna_Funia
|
Możliwe że o różne poziomy wrażliwości chodzi. Przy czym nie zawsze w tę stronę. Bywa, że i teksty, które moim zdaniem są nie do przyjęcia, dla innych są całkiem w porządku. Pewnie każdy z nas odbiera świat trochę po swojemu 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
| Śr mar 27, 2013 10:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Panna_Funia napisał(a): Możliwe że o różne poziomy wrażliwości chodzi. Przy czym nie zawsze w tę stronę. Bywa, że i teksty, które moim zdaniem są nie do przyjęcia, dla innych są całkiem w porządku. Pewnie każdy z nas odbiera świat trochę po swojemu  Tak, to prawda. Czasem tak oczy bola, ze az nie chce się czytac, a co dopiero to wszystko komentować. Zachowujmy się wobec innych tak, jak byśmy chcieli aby zachowali sie wobec nas i problemu nie będzie.
|
| Śr mar 27, 2013 10:08 |
|
|
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Panna_Funia napisał(a): Czasami się słyszy jak niektórzy panowie skarżą się na kłótliwe kobiety, które gadają, gadają, gadają... i nie mogą skończyć. A sytuacja się tylko w tym wszystkim zaostrza. No ja tu reaguję jak typowy facet, bo w takich sytuacjach szybko zaczyna od czyjegoś ciągłego nawijania boleć mnie głowa Powyższy cytat bardzo trafnie opisuje moje wrażenie z lektury Twoich postów. Właśnie przeczytałem dwa ostatnie ( link) w wątku "Czy sakrament to rytuał" i przypomniały mi się te zarzuty wobec Val. Kiedyś zdarzały Ci się interesujące wypowiedzi, ale od dawna coraz rzadziej. Teraz zwykle piszesz to samo, i często możliwe do streszczenia w jakieś 10%. Dlatego te zarzuty brzmią dość zaskakująco. I tak, wiem, różni ludzie mogą mieć różne wrażenia, bo są różni  - jak często powtarzasz.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Cz mar 28, 2013 0:17 |
|
 |
|
Panna_Funia
|
Soul33->Cytuj: Kiedyś zdarzały Ci się interesujące wypowiedzi, Cóż, ja niestety nie mogę zrewanżować się tym samym. A od dłuższego czasu kojarzy mi się Pan tylko z wygłaszaniem krytycznych uwag, i lataniem po forum za Panną Funią. Cytuj: I tak, wiem, różni ludzie mogą mieć różne wrażenia, bo są różni  Oczywiście. A ja nie zamierzam pisać pod pańskie gusta.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
| Cz mar 28, 2013 0:53 |
|
|
|
 |
|
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Qwerty2011 napisał(a): Jako założyciel wątku mam prośbę do Otto_Katza o nieumieszczanie głupawych tekstów i zdjęć. Pozdrawiam viewtopic.php?p=744786#p744786A @MIXer, korzytstając z patentu @Iwony19 dołożył, jak zawsze "treściwie" swoje pięć groszy; MIXer napisał(a): Niektóre zdjęcia są rzeczywiście bardzo głupawe, zwłaszcza to ostatnie. Abstrahując: wesołych świąt! O ile nie upieram się przy usuniętej fotografii, wszak to forum, na którym najbardziej konfliktowi są ciężko wierzący propagatorzy specyficznego ascetyzmu i "ewangelizowania", a którym ciasno tu z bliźnim o odmiennych poglądach. O tyle określenie "głupawe" budzi już kontrowersje. Inne poczucie humoru czy jego brak nie upoważnia do ferowania takich ocen. De gustibus non est disputandum. Ponadto @Qwerty2011 zwracam uwagę, że temat Świąteczne Życzenia znajduje się w dziale Hyde Park. Nie jest to hermetyczny wątek modlitewny czy Żyć wiarą, a miejsce przeznaczone właśnie na "radosną twórczość". Proszę zatem o tym pamiętać i nie forsować własnych siermiężno-purytańskich wizji. Ja nie mam ochoty się dostosowywać do Twego "widzimisię" i nadal będę życzył, co uznam za stosowne. Chyba, że doprowadzimy do paradoksu, który zasugerowała @Panna_Funia i zaczniemy tworzyć tematy alternatywne dla potrafiących zgodnie koegzystować, bez względu na wyznawaną wiarę lub jej brak  /  ? Toteż Tobie oraz podobnie myślącym przypominam starą sentencję - żyj i daj żyć innym!A tutaj - gwoli zastanowienia dla pozbawionych poczucia humoru - próbka takich alternatywnych "życzeń". Myślę, że jednak chętnych na nie zabraknie  ; Załącznik:
SPECJALNE ŻYCZENIA DLA SMUTASÓW -.jpg [ 117.85 KiB | Przeglądane 2517 razy ]
I na koniec skojarzenie z mistrza Bareji; "nie będzie meczu, będzie chór!" - http://www.youtube.com/watch?v=BcnzM2lr0ckOby takich apodyktycznych "diabłów", jak Anioł  (Stanisław) było na naszym forum jak najmniej, bo w redukcję do zera nie wierzę  .
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
| Pt mar 29, 2013 20:55 |
|
 |
|
mareta
|
Ożesz ty to już wiem przez kogo ta zima na wiosnę.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| Pt mar 29, 2013 22:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Otto_Katz napisał(a): A @MIXer, korzytstając z patentu @Iwony19 dołożył, jak zawsze "treściwie" swoje pięć groszy Ach, Otto_Katz, jak ja Cię lubię irytować. Jesteś naprawdę uroczy, gdy się złościsz... ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
| So mar 30, 2013 3:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Panna_Funia napisał(a): Kael->Cytuj: Z doswiadczenia wiem, ze wychowanie (dzieci) to ciezka orka, Niech się Panu czasem nie pomyli gdzie Pan jest, i z kim ma do czynienia (podpowiem - z dorosłymi ludźmi na forum). Jeśli ktoś ma zapędy by wychowywać dzieci, to ani to miejsce, ani osoby względem których sobie może na to pozwolić. No coz, u niektorych braki w wychowaniu w dziecinstwie wychodza i w wieku doroslym. Nic na to nie mozna poradzic. Albo przeczekac, albo ignorowac albo jezeli z urzedu to niemozliwe, probowac korygowac zle przyzwyczajenia z mlodosci (wiek dojrzewania juz dawno mamy za soba, jak przypuszczam?). Albo sie uzytkownik dostosuje do zwyczajow ogolnie przyjetych, albo ....
|
| Śr kwi 03, 2013 8:43 |
|
 |
|
Panna_Funia
|
Kael->Cytuj: No coz, u niektorych braki w wychowaniu w dziecinstwie wychodza i w wieku doroslym. Przykład własny i projekcja, jak widzę. Cytuj: probowac korygowac zle przyzwyczajenia z mlodosci Ośmieszaj się Pan dalej  Od krygowania to ewentualnie własne potomstwo.
...to be who I am
|
| Śr kwi 03, 2013 8:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale ja nie o sobie pisze. Na szczescie ja moge (dalej) ignorowac niektorych uzytkownikow, ale moderacja nie moze. A niektorzy na tym forum dyskusyjnym maja do napisania tylko uwagi do innych.
|
| Śr kwi 03, 2013 9:10 |
|
 |
|
Panna_Funia
|
Kael->Cytuj: Ale ja nie o sobie pisze. Ale inni mogą w tym kontekście widzieć Pana, i pisać o Panu. Cytuj: A niektorzy na tym forum dyskusyjnym maja do napisania tylko uwagi do innych. W uwagach do innych i o innych, Pan również się świetnie odnajduje. EOT.
...to be who I am
|
| Śr kwi 03, 2013 9:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Panna_Funia napisał(a): Kael->Cytuj: A niektorzy na tym forum dyskusyjnym maja do napisania tylko uwagi do innych. W uwagach do innych i o innych, Pan również się świetnie odnajduje. EOT. No, raczej znacznie rzadziej niz pewne inne osoby...
|
| Śr kwi 03, 2013 9:28 |
|
 |
|
Panna_Funia
|
Soul33->Cytuj: Widzę, że Panna_Funia miała szczęście, bo akurat dziś (dla systemu) przedawniło się jedno z jej ostrzeżeń. Jest dokładnie tak jak P_F napisała: Cytuj: Wisi mi ostrzeżenie, wisi mi ban. Żeby to było jasne, możliwość pisania na tak moderowanym forum, to żadne szczęście. Czy mam ostrzeżenie, czy bana, wszystko mi jedno. A kwestii owego ostrzeżenia nie chce mi się nawet już komentować...  Nie warto.
...to be who I am
|
| Śr kwi 03, 2013 13:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Naprawde pewnych ludzi trudno zrozumiec. Przychodza dobrowolnie na forum dyskusyjne, zajmuja sie glownie wlasna osoba, tudziez uwagami o innych, jak w maglu i publicznie mowia, ze gospodarze im wisza. a obrazaja sie, kiedy im powiedziec, ze kindersztuby im brakuje.  Pewnie ze to nie moje pokolenie, ale takie zachowania sa dla mnie dopuszczalne u dwunastolatkow i to tylko w sytuacjach wyjatkowego stresu. Rozumiem, ze chca po prostu dostac bana, zeby jak zamachowcy- samobojcy w islamie chwalic sie na innych forach nietolerancja katolikow i meczenstwem (za zle maniery)...
|
| Śr kwi 03, 2013 13:25 |
|
|
|