Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Akurat się wstrzeliłaś z kliknięciem na link w moment, kiedy usuwałam z tego wątku spam do archiwum. Chociaż jesteś tu niezwykle mile widziana, to do archiwum Cię nie wpuszczę  
|
So paź 12, 2013 14:48 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ale jeśli miałaś chęć dobrze wydać pieniądze, to możemy Ci ten spamerski link przesłać na PW 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So paź 12, 2013 15:01 |
|
 |
sonniger
|
viewtopic.php?f=24&t=32225&start=2865"Grupa różańcowa" nie jest miejscem na dyskusje o zasadności modlitwy. Prosze o usuniecie zbędnych postów i zdyscyplinowanie usera Tomek44. Tymbardziej, że nie należy do grupy. Jest tyle innych miejsc na tym forum....
|
So paź 12, 2013 20:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Grupa różańcowa" jest tematem podlegającym takim samym regułom jak pozostałe. Proszę o zachowanie rozsądku i nie stosowanie wykluczeń ani prewencyjnej cenzury.
|
So paź 12, 2013 21:03 |
|
 |
sonniger
|
[ad personam - s33]
|
So paź 12, 2013 21:52 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
sonniger, nie trzeba od razu być nieuprzejmym.
Kozioł, prośba była zasadna na podstawie Reg. I/6. Dyskutować o sensie i sposobie modlitwy można w innych wątkach.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So paź 12, 2013 22:12 |
|
 |
Eubulides
|
Dostałem na skrzynkę tu na forum już dwie informacje następującej treści: Cytuj: "Zwracam się z uprzejmą i gorąca prośbą o pomoc do ludzi dobrego serca którzy mogli by mi pomóc Jestem wdowa pobieramz tylko rentę rodzinna w wysokości 1060 zł Pieniędzy nie wystarcza na życie.sytuacja rodzinna jest trudna odkąd zmarł mi mąż wychowuje sama syna który jeszcze się uczy ,,ja mam 56 lata choruje na serce choroba wieńcowa i silna depresje sporo co miesiąc wydaje na leki brakuje mi na żywność i środki czystości najbardziej na opłaty mam zadłużenia za energie i wodę dostaje upomnienia o wyłączeniu energi i wody , nie mamy pomocy z ops. ponieważ przekraczamy dochód z caritasu otrzymałam jednorazowo 100 zł. dlatego zwracam się do was ludzi którym nie jest obojętny los mojej rodziny . Bardzo proszę o pomoc. wiele już w życiu przeszłam a zwłaszcza w ostatnich latach w w ciągu 1,5 roku straciłam najbliższych męża ,ojca i matkę a syn parę lat temu przeżył bardzo rozległy uraz głowy pękniecie podst. czaszki i obrzęg mózgu 9 dni w śpiączce wyszedł z tego Bóg dał ze żyje i jest sprawny jeszcze raz proszę o pomoc i odpowiedz MÓJ APEL JEST UMIESZCZONY NA TYM FORUM" Wiadomość przesłał użytkownik dps. Nie jestem pewien czy wiadomości te są godne zaufania, dlatego przedstawiam je moderacji. Czy Administracja Forum wie coś więcej na ten temat? Nie chciałbym jutro otworzyć skrzynki i znów odczytywać tę samą informację x2. Z mojej strony mogę zapewnić o modlitwie (jej nigdy nie za dużo) ale tylko tyle, gdyż nie mam nawet pewności czy przedstawiane problemy są prawdziwe.
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
N paź 13, 2013 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Akurat się wstrzeliłaś z kliknięciem na link w moment, kiedy usuwałam z tego wątku spam do archiwum. Chociaż jesteś tu niezwykle mile widziana, to do archiwum Cię nie wpuszczę   Dziękuję. Macie tu bardzo tajne archiwum. Nawet pooglądać nie można?  .
|
Pn paź 21, 2013 6:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Styl i treść wypowiedzi wskazuje, że login "Pocieszyciel" nie ma znaczenia potocznego, ale miał oznaczać jedną z Osób Trójcy.
J 14,26: A Pocieszyciel, Duch Święty, którego Ojciec pośle w moim imieniu, On was wszystkiego nauczy i przypomni wam wszystko, co Ja wam powiedziałem.
Zatem zgodnie z punktem II/7 regulaminu - ban stały. Widzę, że Soul33 ostatnio zaczytany w literaturze religijnej  . Pragnę poinformować, że termin "Pocieszyciel" nie jest w swej oficjalnej definicji zarezerwowany dla terminologii bibilijnej, wobec czego nieuprawnione jest twierdzenie, że niebibilijne znaczenie "Pocieszyciela" rozpatruje się w...znaczeniu potocznym. Gdyby było inaczej, słownik SJP odnotowałby ten fakt. Wg SJP: pocieszyciel «ten, kto dodaje otuchy»
Ostatnio edytowano Wt paź 22, 2013 19:01 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt paź 22, 2013 18:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt paź 22, 2013 19:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale co to ma do rzeczy? Ja jestem zdziwiona, że Soul33 stawia słownik bibilijny ponad "świeckim" i to co zdefiniowała biblia jest dla niego podstawowym znaczeniem danego terminu, a inne definicje należy rozumieć potocznie.
|
Wt paź 22, 2013 19:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie to nie dziwi: jezeli ktos pisze tak Pocieszyciel napisał(a): ad 5. Zakończ to co zacząłeś - to jest koniec i Twoja Apokalipsa. Czekam po drugiej stronie, chcę Cię i Was wyrwać, nie zostawię Was tam, gdzie nie jest godne abyście przebywali. To jest powód mojej obecności pomijając konteksty dla mnie mało istotne. "Głoszenie wiary" w aktualnej formie też ma swój koniec, patrz i czytaj, upadnie Twój kościół i upadną inne z racji Waszego wyzwolenia. Nowe Jeruzalem, które stworzycie będzie wreszcie powodem do waszej dumy z siebie samych, bowiem drzewo zacznie rodzić zdrowy i obfity owoc. To chyba jasne, dlaczego wybral taki nick.
|
Wt paź 22, 2013 19:27 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
W moim mniemaniu wypowiedzi użytkownika wskazywały, że nick miał przywodzić na myśl właśnie tego Pocieszyciela, o którym mowa w PŚ, a nie miał mieć jakiekolwiek inne znaczenie. I tyle.
|
Wt paź 22, 2013 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): W moim mniemaniu wypowiedzi użytkownika wskazywały, że nick miał przywodzić na myśl właśnie tego Pocieszyciela, o którym mowa w PŚ, a nie miał mieć jakiekolwiek inne znaczenie. I tyle.
A to już co innego, ale dobrze że się poprawiłeś.
|
Wt paź 22, 2013 19:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pocieszyciel napisał(a): ad 2. Napisane jest, że przyjdzie, Pan Twój i stanie się sługą Twoim. W czym mogę Ci służyć? Oczywiście ja wiem w czym ale chciałbym potwierdzenia, czy masz jakieś potrzeby? Może masz już to co mogę Ci dać i serdecznie podziękujesz za mój wspaniały gest miłosierdzia? Mało tego mając to co mogę Ci dać z radością zweryfikujesz to czy faktycznie niosę to co już masz, Ty i każdy zbawiony, oświecony przez Jezusa i w Jezusie człowiek. Wyrażam się jasno? Pocieszyciel napisał(a): Moje studia tematu i poszukiwania zwróciły (i nadal codziennie zwracają) jednoznaczną odpowiedź: nie tylko nie istnieją żadne walentne podstawy wskazujące na prawdziwość, ale istnieją bardzo liczne podstawy wskazujące na ich nieprawdziwość.
Nie tylko nie znasz, ale mierząc własną miarą ślepoty negujesz moje istnienie [dla przypomnienia autor wątku we wpisie, do którego odnosi się banita neguje/nie przyjmuje za prawdziwe istnienie bogów- Mariel]. Szatan się cieszy lecz to nie potrwa długo, no chyba że uciekniesz od rozmowy ze Mną.
(Dlatego uważam fragment Ewangelii Jana 8:32 za niezamierzoną autoironię.)
Fragment 8,12-59 - dobre podłoże do rozmowy ze Mną i zadawania pytań. Czego nie rozumiesz? Nawiasem mówiąc fragment Ew. Jana na który się @Pocieszyciel powołuje mówi o Chrystusie, który Sam o Sobie daje świadectwo... Moderacja forum ma prawo ukarać banem za publikację takich postów, których autor sugeruje że jest posłanym na forum Duchem św. Pocieszycielem, w przeciwnym razie mielibyśmy tu zatrzęsienie rozmaitych internetowych objawień, czy orędzi, a nie jesteśmy ciałem powołanym do orzekania o ich autentyczności. Od tego w KK są komisje teologiczne, jeśli ktoś uważa, że przemawia przez niego Bóg (czy wręcz Nim jest) niech się najpierw podda jej (komisji) badaniu. @Val-uś, zdajesz sobie sprawę, że każdy mógłby się u nas zarejestrować jako dajmy na to Syn Boży i głosić co mu się żywnie podoba? Nie ma. Bezdyskusyjny banan.
|
Wt paź 22, 2013 19:54 |
|
|
|