Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
@Jajko ja zawsze wierzylem w Twoja inteligencje  . Mozesz jej uzywac w innych watkach inteligentnie dyskutujac. Przedobrzyles z tymi rewelacjami  . Prase brukowa mamy na codzien.
|
Pt kwi 05, 2013 10:57 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Jasne że przedobrzyłem. Niektórzy nie chcą widzieć tyle zła w Kościele, wolą udawać, że go nie ma 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt kwi 05, 2013 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Jasne że przedobrzyłem. Niektórzy nie chcą widzieć tyle zła w Kościele, wolą udawać, że go nie ma  Tyle - czyli konkretnie ile? Każdy chciałby mieć bezgrzesznych duchownych, samemu uniknąć wszelkiego zła. Jednak wbrew przekonaniom ateistów, jesteśmy większymi racjonalistami niż oni i wiemy, że ten świat bez zła to utopia.
|
Pt kwi 05, 2013 11:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Niebo jest niebieskie jak patrzeć na nie z powierzchni Ziemi. Z innych miejsc może być czarne albo i czerwone. Wszystko jest względne  No za to Jajko jest czerwone. 
|
Pt kwi 05, 2013 12:37 |
|
 |
Jajko
|
Alus: ale jakoś o tym złu słuchać i rozmawiać nie chcecie. Lepiej udawać, że go nie ma, no nie?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt kwi 05, 2013 13:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko nie chodzi o to, zeby zla nie widziec, ale nie ma co go rozdmuchiwac, zeby medialnie pecznialo i roslo i sprawialo wrazenie, ze nic, tylko zlo jest w Kosciele. Rownie dobrze mozesz wynajdywac to co dobre w Kosciele (zeby swoja wiarygodnosc poprawic) i pisac do upadlego, rozwazajac z kazdej strony, jakie to dobro płynie z wiary i od kleru
|
Pt kwi 05, 2013 13:34 |
|
 |
Jajko
|
Pozostawie to Tobie  Aż tyle czasu nie mam
|
Pt kwi 05, 2013 13:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Milczenie na temat zła, nie reagowanie na zło, przymykanie oka na zło, nie - przeciwstawianie się złu słowem bądź czynem , kamuflowanie zła , ukrywanie zła, zakrywanie zła ,przemilczenie zła , nie - "pokazywanie palcem" zła - bez względu na środowisko w jakim istnieje - jest otwarciem pola manewrowego Szatanowi , który wiedząc o " uśpionej świadomości człowieka , może zrobić wszystko .Idąc słuszną i właściwą drogą , nie należy" płaszczem " przykrywać zła i zachować się tak jakby zło nie istniało. W przeciwnym wypadku dajemy wolną rękę Szatanowi.
|
Pt kwi 05, 2013 14:30 |
|
 |
Jajko
|
Ha! Ktoś się jednak ze mną zgadza  To cieszy  Niestety większość katolików myśli inaczej  Wolą o tym nie mówić.
|
Pt kwi 05, 2013 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Ha! Ktoś się jednak ze mną zgadza  To cieszy  Zastanawiałam sie tylko czy Jesteś w stanie zrozumieć to o czym napisałam, ponieważ ostatnio nic a nic z tego co pisałam - nie rozumiesz.Starałam się jednak ując to w najbardziej zrozumiałym ludzkim języku Cały czas uważam, że zło trzeba " pokazywać" budząc w ten sposób ludzką świadomość .Ponieważ Szatan jest mistrzem kamuflażu . Nie ma najmniejszego znaczenia tutaj wzgląd na środowisko - ponieważ Szatan działa wszędzie.
|
Pt kwi 05, 2013 14:44 |
|
 |
Jajko
|
Teraz napisałaś w miarę zrozumiale, co prawda sporo tam błędów ortograficznych, ale da się pojąć sens.
|
Pt kwi 05, 2013 14:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Pozostawie to Tobie  Aż tyle czasu nie mam Czyli nie potrafisz byc obiektywny i wolisz rozdmuchiwac zlo, niz szukac dobra?
|
Pt kwi 05, 2013 15:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Czyli nie potrafisz byc obiektywny i wolisz rozdmuchiwac zlo, niz szukac dobra? To jest łatwiejsze i bardziej medialne 
|
Pt kwi 05, 2013 15:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wlasnie. Dobro jest banalne, zlo jest medialne, latwiej i szybciej sie sprzedaje.
|
Pt kwi 05, 2013 15:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Teraz napisałaś w miarę zrozumiale, co prawda sporo tam błędów ortograficznych, ale da się pojąć sens. Jako znawca błędów, zakreśl na czerwono , złośliwiec.
|
Pt kwi 05, 2013 15:44 |
|
|
|