Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 22:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Val napisał(a):
Skoro S33 wie, że niejaki Baraksik to multikonto któregoś z userów, dlaczego go nie zbanował?? (...) Pomijam już, że jest to ewidentny offtop...

Wszędzie byłby to offtop, a chciałem aby przeczytał.

I nie da się zbanować kogoś, kto codziennie zakłada nowe konto, wrzuca kilka postów i już na to konto nie wraca, a jego IP jest zmienne.
Kiedyś dodawali/dodawał link reklamowy do postów, ale wtedy te posty były usuwane, więc teraz link pojawia się po jakimś czasie. Popatrz np. w ten wątek: viewtopic.php?f=43&t=5050&start=525

Znudziło mnie to jednak i teraz dla odmiany ja spróbuję znudzić jego/ich :-)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 28, 2013 20:23
I nie da się dojść po e-mailu, że to ta sama osoba, czy też codziennie zakłada nowy e-mail i nowe konto na forum?

Soul33 napisał(a):
Znudziło mnie to jednak i teraz dla odmiany ja spróbuję znudzić jego/ich :-)

Przez PW? Nie ma nic bardziej motywującego dla trolli niż podjęcie z nimi gry. Kiepska strategia :dokitu:

Pn paź 28, 2013 20:27
Moderator

Jakich trolli? To usługodawcy zajmujący się pozycjonowaniem stron w Google.
Co do adresu e-mail, to domyślam się, że każdy w takiej pracy zaczyna dzień od założenia nowego.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 28, 2013 20:36

https://moja.wiara.pl/info/aishadziewica

generator reklam

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr paź 30, 2013 10:16
Soul33 napisał(a):
I nie da się zbanować kogoś, kto codziennie zakłada nowe konto, wrzuca kilka postów i już na to konto nie wraca, a jego IP jest zmienne.
Spróbujcie dla odmiany go wyMACać. W sieci można znaleźć skrypty Java podające MAC docelowego użytkownika. Na tej podstawie można go odciąć.

Śr paź 30, 2013 11:46
Moderator

Dzięki. Na samym forum nie ma opcji zbanowania adresu MAC ale przekażę sprawę wyżej.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 30, 2013 13:12

Chciałem zgłosić wypowiedz akbara do weryfikacji moderacji.
Po raz kolejny stosuje argumenty ad personam zamiast merytorycznej dyskusji.
I tak:

Cytuj:
Facet ma problemy z własnymi emocjami i mota się pomiędzy unitarianami i islamem. Nienawidzi USA, polskich żołnierzy i krytyków islamu.

Cytuj:

Unitarianie głównie opierają swoje nauki na naukach Jezusa, a niestety Hosi raczej tej osoby nienawidzi i kompletnie nie stosuje się do jego nauk, przeciwnie do unitarian

Wypowiedzi z dnia:5 listopada 19:18 "Bóstwo Jezusa w swietle fragmentów NT"

Znalazłem jeszcze inną prowokacyjną wypowiedz akbara z tego samego wątku:

Cytuj:
Zapraszam na stronę "inne religie", gdzie Hosi pisze wiele absurdów :D Te tutaj to pikuś :badgrin:

Muzułmanin o unitariańskich korzeniach ;)

Pomimo tego że pisałem wczesniej że nie jestem muzłumaninem szerzy kłamstwa na mój temat.
27 wrzesnia 2013 19:18

Śr lis 06, 2013 10:25

Hosi widze, ze się popłakałeś :mrgreen: :brawo:

To tak dla moderacji tylko napomknę, bo mnie tam daleko do prowokacji, aby popatrzyli jak właśnie wyżej ten waćpan prowokuje i poniża innego rozmówcę.
Dodam, ze sam on mnie nazywał ATEISTĄ mimo, że się z tym nie zgadzałem, więc odpuście jemu te bzdury.

A to wypowiedź z 09.11 w temacie Islam.

Cytuj:
Moje stwierdzenie
akbar napisał(a):

Nie wiem, czy pamiętasz jak sam pisałeś, że wymagasz 2 lub 3 źródeł, ale poważnych. Skoro tak to sam od siebie wymagaj.

Odpowiedź
Pamiętam.
Z tym że było to kiedyś, na innym etapie dyskusji.Chcąc dostosować się do Twojej percepcji musiałem zaniechać tych praktyk i zastosować metodologię adekwatną.Empatia,po prostu

W sumie zostałem poniżony, ale jakoś mi nie jest ciężko na duszy.
Sam proetom zrezygnował z dyskusji z tym człowiekiem,a le niestety moderacja najwidoczniej chce mieć kreta konfliktogennego (jak go nazwał sam SOUL33 - sic!!!) więc macie problemy.
A Hosi o przynależności do muzułmanów sam wykazał wielokrotnie, nawet bez szahady.

pozdrawiam i zycze miłego użerania się z tym paniczem.

So lis 09, 2013 19:18
Moderator

Gwoli ścisłości, to napisałem, że styl dyskusji Hosiego bywa bardzo konfliktogenny. Choć najbardziej w rozmowach o islamie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lis 09, 2013 19:27

Soul33 napisał(a):
Gwoli ścisłości, to napisałem, że styl dyskusji Hosiego bywa bardzo konfliktogenny. Choć najbardziej w rozmowach o islamie.

Jezeli mój styl dyskusji bywa bardzo konfliktogenny to należałoby dodać z kim i dlaczego.
Formułowanie takich zdań "w próżni"czyli bez odniesienia do konkretnych oponentów i kontekstu jest bardzo nieprecyzyjne i może powodować niejasnosci.Chciałem również zauważyć że pomimo udowodnienia przeze mnie Lurkerowi wielu kłamstw,a które to de facto powodowały moje reakcje, nie zachowałes się adekwatnie.Zwracałeś tendencyjnie uwagę tylko na moje wypowiedzi pomimo tego,że to Lurker prowokował utarczki słowne.Na kazdą akcję jest reakcja.Warto to sobie uświadomić.Tak więc moderator również może być bardzo konfliktogenny.Nie zmienia to mojej oceny w stosunku do Ciebie w której stwierdziłem, że doskonale rozumiesz moją strategie dyskutowania.

N lis 10, 2013 10:56

Jakich kłamstw i jakimi dowodami? Hosi przytoczy, coby nie wyszło, że rzuca oszczerstwa.

Nawiasem mówiąc, jest to trochę zabawne: "na każdą akcję jest reakcja"... Znaczy się co: człowiek to jest bryła sztywna, elektron, który płynie tylko z prądem jak napięcie przyłoży, obiekt taki materialny pozbawiony wolnej woli i opanowania, a w związku z tym odpowiedzialności? Kurczę. Nawet marksiści-leniniści nie stawiali chyba sprawy tak drastycznie.

Orkiestra!

Pn lis 11, 2013 7:40

Lurker napisał(a):
Jakich kłamstw i jakimi dowodami? Hosi przytoczy, coby nie wyszło, że rzuca oszczerstwa.

Kolejna zgrywa czy co?

Wszystkie Twoje kłamstwa zostały przeze mnie wypunktowane podczas naszej dyskusji.
Jak chcesz to sobie do nich wróć.

Pn lis 11, 2013 10:51
Soul33 napisał(a):

A co to ma do rzeczy :shock: ? Dla mnie dziwnie wyglądają uwagi osobiste ze strony moda, wobec usera zgłaszającego fakt łamania regulaminu, sugerując tym samym, że sam zgłaszający jest współwinny, że jego oponentowi puszczają nerwy :shock: . Dlaczego kierujesz się osobistymi sympatiami i rozstrzygasz kto kogo prowokuje? Wystarczy przeczytać posty akbara i Hosi, aby się przekonać, ze obaj się nakręcają w postawie "konfliktogennej".

Tak z ciekawości: czy J99 "bywając konfliktogennym" jest w jakimś stopniu współwinny temu, że Lurker użył względem niego określenia: Posłuchaj - rogacizno na rozstajach??

Pn lis 11, 2013 11:15
Przypominam, że ten wątek nie jest odpowiednim miejscem do wymiany zdań między użytkownikami.

Moderacja nie ma obowiązku głowić się gdzie posty nie na temat przenosić, za to użytkownik jak najbardziej jest zobowiązany by pisać na temat.
W ostateczności za uporczywe offtopowanie (zwłaszcza w tym temacie) będziemy przyznawać ostrzeżenia.

Pn lis 11, 2013 11:25
Moderator

To jest zawsze zabawne, gdy w jednej sytuacji można spotkać się ze sprzecznymi zarzutami o stronniczość na rzecz obu stron.

Val napisał(a):
Wystarczy przeczytać posty akbara i Hosi, aby się przekonać, ze obaj się nakręcają w postawie "konfliktogennej".

I właśnie dlatego kiedyś dałem jednemu i drugiem po banie na tydzień.

Val napisał(a):
Tak z ciekawości: czy J99 "bywając konfliktogennym" jest w jakimś stopniu współwinny temu, że Lurker użył względem niego określenia: Posłuchaj - rogacizno na rozstajach??

Nie wiem. Może. Ale w moim mniemaniu Johnny i Lurker tylko przerzucają się czasem złośliwościami, a nie obrażają. Nie widziałem dotąd powodu, aby im przeszkadzać w tej wesołej konwersacji. :)

Reg. III/2. Odczucie obraźliwości danego określenia czy stwierdzenia jest wypadkową rzeczywiście wypowiedzianych słów i intencji i wrażliwości zainteresowanego.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn lis 11, 2013 12:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 437  Następna strona