Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Post Lurkera przeniosłam. Ostatni raz proszę, aby uwagi do userów umieszczać w uwagach wzajemnych między użytkownikami. Edit:Chciałabym dorzucić do tego co zostało już powiedziane (w sprawie rogacizny) dwa słowa. Przypadek mamy dość szczególny, bo chodzi o dwóch userów którzy znają się jak łyse konie (proszę zwrócić uwagę na słówko "jak"  ) i w związku z tym rozmawiają w tonie dość... familiarnym. Ostre inwektywy nie mają miejsca, a rogaciznę w tym wypadku rozumiem jak trochę mocniejszy w tonie synonim uparciucha. O ile wszelkiego tykania na forum zawsze lepiej unikać to tutaj wydaje mi się, że w tym konkretnym przypadku nikomu nie dzieje się krzywda; userzy rozmawiają mniej więcej w podobnym tonie, trochę uszczypliwym (ukryć się nie da), ale jednak trzymającym póki co poziom. Gdybym się jednak myliła i @Johnny poczuł się tym określeniem dotknięty to proszę go o zgłaszanie takich postów opcją z wykrzyknikiem.
|
Pn lis 11, 2013 13:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nazwanie kogoś bydłem nie jest obrażaniem, o ile "konwersacja jest wesoła"  Dość oryginalne podejście do zagadnienia obrażania... Soul33 napisał(a): I właśnie dlatego kiedyś dałem jednemu i drugiem po banie na tydzień.
Ale ja nie pisałam o tym, co było kiedyś, ale o Twoich ostatnich działaniach. Przypominam, że tylko Hosiemu zarzuciłeś postawę "konfliktogenną", akbara pominąłeś, co obie strony sporu odnotowały i jedna się cieszy,a druga dziwi. Nie ma to jak wykorzystywanie funkcji moda do podkręcania konfliktu. Dziwnie również wygląda atakowanie Hosiego, poprzez wytykanie mu tego i owego za to, że ... Cię pochwalił.
|
Pn lis 11, 2013 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Nazwanie kogoś bydłem @Val, ponosi Cię wyobraźnia, takiego słowa nie użyto. Sprawę rogacizny uważam za wyjaśnioną, chyba że (jak podałam wcześniej) sam zainteresowany nie życzy sobie takiego spoufalania (por. dwa posty wyżej).
|
Pn lis 11, 2013 14:33 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Val, ptaszyno (nie, nie nazwałem Cię właśnie np. kraczącą wroną), o tyle masz rację, że z obrażaniem bywa różnie. Po prostu w tym przypadku ja nie widziałem powodu do reakcji. Val napisał(a): akbara pominąłeś Trochę zaskakujące to stwierdzenie, skoro moja reakcja w tamtym wątku zaczęła się od uwagi skierowanej właśnie do akbara. Ale przyzwyczaiłem się już, że Twoje zarzuty mają taki związek z faktami jak cząstki elementarne z danym miejscem w przestrzeni - probabilistyczny.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lis 11, 2013 19:25 |
|
 |
Hosi
|
Soul33 Soul33 napisał(a): Trochę zaskakujące to stwierdzenie, skoro moja reakcja w tamtym wątku zaczęła się od uwagi skierowanej właśnie do akbara.
Val napisała: Cytuj: Ale ja nie pisałam o tym, co było kiedyś, ale o Twoich ostatnich działaniach. Przypominam, że tylko Hosiemu zarzuciłeś postawę "konfliktogenną", akbara pominąłeś, Jak widac Val odnosi zwrot "akbara pominąłeś"do zarzutu postawy konfliktogennej. Czy w takim razie Twoja uwaga Soul33 zawierała w stosunku do akbara taki sam zarzut? Jezeli nie,to Val ma tutaj jak najbardziej rację.
|
Wt lis 12, 2013 3:01 |
|
|
|
 |
mareta
|
Informuję, że "satyra na wszystker świętości " autorstwa niejakiego Lurkera obraża Imię Boże, jak również Jego Osobę.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt lis 12, 2013 18:33 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Czy mogę prosić, aby moderacja zachęcała do tego, by w innych działach niż w "Z kraju i ze świata" uczestnicy tacy jak pilaster nie umieszczali zbednych i irytujących wtrętow o charakterze politycznym? http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=777040#p777040
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr lis 13, 2013 10:16 |
|
 |
Lurker
|
Przepraszam bardzo, ale to, o, to: quas napisał(a): Począki państwa Polskiego są związane z chrześcijaństwem, a nie z pogaństwem. - jak najbardziej pasuje do tematu wątku: Manipulacje w mediach. No, chyba że Internet z jego forami dyskusyjnymi do mediów się nie zalicza.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So lis 16, 2013 8:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Lurker, o pogaństwie zrobiło się na forum kilka aktywnych tematów. Nie będziemy siać tym wątkiem gdzie popadnie, bo dobrze wiesz, że jak się uprzeć to można wykazać pośredni związek wszystkiego ze wszystkim. Wpisz w wyszukiwarkę pogaństwo i zobacz ile masz otwartych tematów o pogaństwie. Może nawet znajdzie się coś stricte o początkach państwa polskiego. Wystarczy. Można spokojnie tam kontynuować. Edit: proszę Cię bardzo, może ten się nada: viewtopic.php?f=6&t=14637&hilit=pocz%C4%85tki+pa%C5%84stwa+polskiegoa może ten: viewtopic.php?f=52&t=23439&hilit=s%C5%82owia%C5%84skie+korzenie
|
So lis 16, 2013 8:31 |
|
 |
Lurker
|
Ale ja się odnoszę do historii! A że w historii mamy okres pogański, to już sprawa drugorzędna...
A zresztą. Niech będzie.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So lis 16, 2013 8:42 |
|
 |
slowianski2
|
 Re: Rodzimowiercy piszą do papieża w sprawie Ślęży
Moderatorzy odchodzący od temtu?
|
So lis 23, 2013 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W którym miejscu odeszłam od tematu?
|
So lis 23, 2013 12:56 |
|
 |
slowianski2
|
Byłaś blisko, Soul33 w ostatnim poście zaś odszedł.
|
So lis 23, 2013 13:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Byłam jak najbardziej w temacie pisząc o trzystu latach pobytu Słowian na naszych ziemiach i odnosząc się do słów autorów listu o Ślęży. Natomiast Ty napisałeś o moderatorach odchodzących od tematu.
|
So lis 23, 2013 13:15 |
|
 |
slowianski2
|
Owszem.
|
So lis 23, 2013 13:17 |
|
|
|