Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Jak na razie udało Ci się jedynie obnażyć marność własnej argumentacji. Zakłożyłeś kilka tematów, a w każdym z nich bardzo szybko padłeś pod argumentami przeciwników, tymsamym sprawiając wrażenie człowieka, który robi wiele krzyku a nie ma nic sensownego do powiedzenia. To jest właśnie niedźwiedzia przysługa, bo wysuwasz się na pierwszy plan nie mając argumentów i propagujesz tymsamym obraz katolika który nie potrafi sobie dać rady w dyskusji światopoglądowej.
|
Cz lip 12, 2007 17:49 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Paschalis napisał:Oczywiście jest to rozwiązanie trudniejsze, ale każdemu z nas przyda się rozwijanie zdolności nie odpowiadania na każde głupoty, które się na forum pojawią.
Seweryn:
Święte słowa ,ale jak trolluje przy każdym przecinku, to jest naprawdę trudne.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz lip 12, 2007 17:51 |
|
 |
Seweryn
|
Zencognito napisał(a): Jak na razie udało Ci się jedynie obnażyć marność własnej argumentacji. Zakłożyłeś kilka tematów, a w każdym z nich bardzo szybko padłeś pod argumentami przeciwników, tymsamym sprawiając wrażenie człowieka, który robi wiele krzyku a nie ma nic sensownego do powiedzenia. To jest właśnie niedźwiedzia przysługa, bo wysuwasz się na pierwszy plan nie mając argumentów i propagujesz tymsamym obraz katolika który nie potrafi sobie dać rady w dyskusji światopoglądowej.
Muszę trochę poćwiczyć .Myślę to zignoruje bez problemu 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz lip 12, 2007 18:00 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
Bardzo bym prosił by nie przenosić sporów personalnych między userami do tego wątku. Do tego służy PW.
Zencognito napisał(a): Paschalis napisał(a): Dopiero jak forum będzie ulepszone do phpBB2 to wtedy będzie ta użyteczna opcja dostępna. A jest to planowane? Jeśli tak to kiedy można się tego spodziewać i czy będzie to modyfikacja "phpbb by przemo"? Teraz jak tam patrzę to nie jestem pewny czy to będzie dokładnie phpBB2 ale na pewno jest to modyfikacja phpBB by przemo i jest znacznie lepsze od tej wersji. Istnieje więcej możliwości zarówno dla userów, jak i dla modów, w tym również możliwość stworzenia listy ignorowanych. Jeśli chodzi o termin powstania to tego nikt nie wie. Niektórzy niepoprawni optymiści wśród modów (w tym i ja  ) twierdzą, że to powstanie jeszcze w te wakacje, ale to zależy od wielu czynników i nie należy się z góry nastawiać na żaden termin bo może też się tak zdarzyć, że dopiero w przyszłym roku. SweetChild napisał(a): Paschalis napisał(a): Ale np. w tej sprawie derka/przema czy w innych podobnych ja osobiście uważam, że moderacja mogłaby podawać do publicznej wiadomości informacje o tym, że user Y to tak naprawdę user X. Oczywiście bez ujawniania numeru IP bo to dane prywatne. Userzy nie byliby wówczas wprowadzani w błąd nowymi wcieleniami istniejących bądź zbanowanych użytkowników. To raz. A dwa to że może powstać wrażenie, że ktoś został zbanowany za nieprawomyślne poglądy, chociaż akurat w nowym wcieleniu wyrażał je z zachowaniem Regulaminu.
No więc jest kolejny argument za.  Ale pamiętajmy, że decyzja należy do Admina.
_________________ www.onephoto.net
|
Cz lip 12, 2007 18:20 |
|
 |
akacja
|
Paschalis napisał(a): To, że ktoś został zbanowany możesz rozpoznać patrząc po czyichś postach. Wszystkie cechy i opcje indywidualne znikają, poza nickiem, pod którym widnieje napis: "gość". Myślę więc, że nie istnieje ryzyko uznania zbanowanego usera, za milczącego.
Ale widząc taki status gościa nie wiadomo dlaczego tej osobie zostało konto skasowane, można snuć różne domysły.
Czy ta osoba została zbanowana za złe zachowanie na forum, czy też mogłoby być tak że poprosiła admina o skasowanie konta, bo nie chce mieć nic wspólnego z tym forum.
Na niektórych forach jest opcja, gdzie widać wszystkie ostrzeżenia przyznawane od moderatorów z choć krótkim uzasadnieniem.
Wtedy jest jasne za co ktoś został zbanowany, a także też wiadomo jakie zachowania są nieakceptowalne na forum i tym samym jak mi się wydaje pozostali forumowicze widząc to będą unikali tego za co można otrzymać ostrzeżenie.
A skasowanie konta odbiera możliwość osobie ewentualnego wyrażenia skruchy i warunkowego powrotu na forum gdy ktoś zadekleruje chęć poprawy, a więc może lepiej by było żeby istniała możliwość odblokowania banu.
|
Cz lip 12, 2007 19:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już było wiele razy powtarzane > nikt nie jest wyrzucany za jedno przewinienie. Osoby, które wyleciały z forum, najczęściej mają dość spory dorobek umieszczony w naszym moderatorskim archiwum, a także na swoich kontach po kilka PW od moderacji i administracji z ostrzeżeniami i prośbami o zmianę zachowania. Jest czas na wyrażanie skruchy i poprawę. W zasadzie każy wylot jest wylotem "na życzenie".
A co do opcji gdzie widać wszystkie ostrzeżenia > to też już tu było mówione, że póki co działamy na wersji forum, która nie daje wielu możliwości.
|
Cz lip 12, 2007 19:15 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Czy ta osoba została zbanowana za złe zachowanie na forum, czy też mogłoby być tak że poprosiła admina o skasowanie konta, bo nie chce mieć nic wspólnego z tym forum. Tego typu prośby o skasowanie własnego konta się pojawiały, ale taka praktyka nie jest tutaj stosowana  Cytuj: A skasowanie konta odbiera możliwość osobie ewentualnego wyrażenia skruchy i warunkowego powrotu na forum gdy ktoś zadekleruje chęć poprawy, a więc może lepiej by było żeby istniała możliwość odblokowania banu.
Tak stricte to tutaj nie ma banu, czyli zablokowania konta. Jest tylko skasowanie konta, a wynika to chyba z nienajnowszej wersji skryptu, na jakim dział forum, a co już Monika zaznaczyła 
|
Cz lip 12, 2007 19:29 |
|
 |
akacja
|
Tylko czy status gościa we wszystkich przypadkach oznacza że ktoś został zbanowany?
Bo czasem widać skasowane konta użytkowników którzy byli krótko na forum, lub mieli niewiele postów, i po tych postach które są na forum nie wydaje się by był powód do skasowania konta, a czasem wręcz wydaje się przeciwnie, że są te posty wartościowe i mądre.
Czy zdarza się że ktoś sam poprosił o skasowanie konta, bo poprostu nie chciał być na tym forum?
|
Cz lip 12, 2007 19:33 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Tylko czy status gościa we wszystkich przypadkach oznacza że ktoś został zbanowany? Bo czasem widać skasowane konta użytkowników którzy byli krótko na forum, lub mieli niewiele postów, i po tych postach które są na forum nie wydaje się by był powód do skasowania konta, a czasem wręcz wydaje się przeciwnie, że są te posty wartościowe i mądre. Posty osoby zbanowanej i zwykłego gościa wyglądają tak samo, różnią się nickiem Niestety na chwilę obecną nie widzę innej mozliwości Cytuj: Czy zdarza się że ktoś sam poprosił o skasowanie konta, bo poprostu nie chciał być na tym forum?
Tak, była przynajmneij raz taka sytuacja, ale dosyć dawno i nie pamiętam kto to był. Nie skasowano tego konta
|
Cz lip 12, 2007 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akcjo - przeczytaj co napisałam wyżej.
Ilość i jakość postów, które zostały na forum jeszcze o niczym nie świadczy. Są osoby zabanowane, których ani jednego posta nie znajdziesz na forum, za to w archiwum az się od nich roi.
Są osoby, których postów nie ma nigdzie (ani na forum, ani w archiwum) - np. w sobotni wieczór tydzień temu skasowałam chyba ze sto (słownie: sto) postów pewnego osbnika, któremu zachciało się napisac durnowaty post i wklejać go po kolei do wszystkich istniejących wątków.
Większośc zabanowanych osób ma posty na forum i w archiwum. Czasami zdarza im się mądrze pisać, ale niestety negatywne (np. chamskie i obraźliwe dla kogoś) wypowiedzi przeważają
akacja napisał(a): Czy zdarza się że ktoś sam poprosił o skasowanie konta, bo poprostu nie chciał być na tym forum?
Ja pamiętam jeden przypadek. Życzenie nie zostało spełnione. Po jakimś czasie ta osoba wrócił i pisze do tej pory (i to nawet sporo).
|
Cz lip 12, 2007 19:58 |
|
 |
Seweryn
|
Panie Paschalis co pan proponuje w związku z tematem DOWÓD NA ISTNIENIE PRZEWROTNYCH ,bo materiał jaki dostaję oferują mi sami rozmówcy.  Czy w związku z tym, że zostało już udowodnione istnienie przewrotnych ,mam zamknąć temat?
|
Cz lip 12, 2007 20:20 |
|
 |
akacja
|
Kamyku i Moniko sugerujecie że status gościa raczej oznacza że ktoś został zbanowany?
Że poza tym jednym przypadkiem raczej nie zdarzają się sytuacje by ktoś prosił o skasowanie konta i admin to życzenie spełnił?
Chamskie wypowiedzi na forum i tak się znajdują, czy może być tak że kogoś wrażliwego te przepychanki i spory na forum zniechęcają i chce się od tego odciąć i w tym nie uczestniczyć nawet w sposób bierny by nie miało to na niego negatywnego wpływu dlatego składa swą prosbę o skasowanie konta a ona zostaje spełniona?
|
Cz lip 12, 2007 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może i był przypadek, że ktoś chciał odejść i usunięto jego konto, ale ja tego nie pamiętam. Jednak nie jestem moderatorem "od zawsze" a od października zeszłego roku. Ci którzy pisali jeszcze po październiku to osoby zabanowane - bo odkąd jestem moderatorem to wiem kto jest usuwany i wiedziałabym chyba że skasowano czyjeś konto bo o to prosił (no chyba że mnie aż tak bardzo pamięć zawodzi, że tego nie pamiętam  ).
Jedyna prośba o usnięcie o jakiej ja wiem to ta o której pisałam wyżej. Nie wiem czy osoba podała dlaczego chce żeby jej konto zostało skasowane (nie do mnie pisała w tej sprawie). Nie wiem tez dlaczego po jakimś czasie wróciła i pisze nadal. Powodów mogą być tysiące.
|
Cz lip 12, 2007 20:55 |
|
 |
Zencognito
|
Monika75 napisał(a): Jedyna prośba o usnięcie o jakiej ja wiem to ta o której pisałam wyżej. Nie wiem czy osoba podała dlaczego chce żeby jej konto zostało skasowane (nie do mnie pisała w tej sprawie). Nie wiem tez dlaczego po jakimś czasie wróciła i pisze nadal. Powodów mogą być tysiące.
Niech opadnie zasłona tajemnicy - tą osobą byłem ja, pod nickiem Incognito. Poprosiłem o usunięcie konta dlatego, bo forum miało na mnie zły wpływ - można powiedzieć, że stawałem się bezduszny, a zdałem sobie sprawę z tego po tym jak kilka osób napisało do mnie, że dyskutując ze mną czują się jakby rozmawiały z robotem, który tylko wnioskuje i posługuje się logiką, a nie z żywym człowiekiem, który czuje. Zdałem sobie sprawę z tego, że podtrzymywana, ta tendencja będzie iść dalej i być może stanę się takim wypranym z uczuć człowiekiem w realu, a tego nie chciałem. Dlatego poprosiłem o usunięcie konta - łatwiej jest odejść czyniąc zdecydowany krok.
Zaś żeby rozwiać wątpliwości Moniki - od czasu do czasu jak np. musiałem się uczyć i wymyślałem tysiące wymówek żeby tego nie robić, zaglądałem na to forum. Podczas jednej z takich sytuacji, po tym jak już przeszedłem na buddyzm, zobaczyłem, że jest na tym forum wątek o dialogu buddyjsko chrześcijańskim i nabrałem ochoty się w niego włączyć. Dlatego założyłem nowe konto (nawiasem mówiąc do tej pory nie mogę zrozumieć czemu nie usunięto starego tak jak o to prosiłem, zwłaszcza że osoba z którą na ten temat rozmawiałem zapewniła mnie, że tak się stanie), a że natrafiałem na ciekawe wątki to zacząłem się w nich wypowiadać i taka jest historia wielkiego powrotu. 
|
Cz lip 12, 2007 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Niech opadnie zasłona tajemnicy - tą osobą byłem ja, pod nickiem Incognito.
Oooooo.... to o Tobie nie wiedziałam  To znaczy wiedziałam, że Incognito to Ty, ale nie wiedziałam że prosiłeś o wykasowanie konta.
Wiem natomiast o kimś innym, że też prosił o usunięcie konta (po powrocie nadal z niego korzysta) i nie wiem czemu tego chciał.
PS. Wrzuciłam sobie Twojego nicka w wyszukiwarkę i widze, że Incognito rozstał się z nami w pierwszym dniu listopada. To były początki mojej działalności moderatorskiej i pewnie dlatego nie zanotowałam tego w pamięci (miałam setkę innych spraw na głowie, m. in. jak się toto obsługuje od strony moderatora  )
|
Cz lip 12, 2007 21:38 |
|
|
|