Autor |
Wiadomość |
jogurt
|
Radziłbym się przyjrzeć- przecież to promowanie piractwa!
viewtopic.php?t=20044
Temat wisi od środy.
|
Wt mar 03, 2009 8:35 |
|
|
|
 |
Triplex
|
Ponieważ temat zamknięty - viewtopic.php?t=20144 - pytam dalej tutaj, a raczej zgłaszam zastrzeżenie...
W dalszym ciągu nie podano co niby było "nie tak". Dziwne jest to, że nie potrafi a może nie chce tego napisać ani mod, ani admin. Poza tym zapis w regulaminie jest taki, że mod może sobie nie wiem co wymyślić, nie wiadomo czego się czepić i już? Sorry, ale jakoś na innych forach trzymają się regulaminu i jakoś można... A tu nawet nie wiem o co KONKRETNIE chodzi modowi. moje wypowiedzi były obszerne...
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2
|
Wt mar 03, 2009 9:27 |
|
 |
SweetChild
|
Teresse napisał(a): No cóż- ja zastanawiam się na ile była słuszna decyzja od odblokowaniu "PTRqwerty"? tym bardziej że łamał regulamin cały czas tworząc klony i pisząc pod nickiem "nhyujm"
Jeśli ten zarzut (moje wytłuszczenie) jest nieprawdziwy, to myślę, że powinien zostać sprostowany albo usunięty. Jeśli natomiast jest prawdziwy, to faktycznie decyzja moderacji jest dość dziwna i przydałoby się krótkie wyjaśnienie na temat zasad warunkowego odbanowania zbanowanych nicków.
PS. "Nieprawdziwy" w znaczeniu "moderacja nie widzi dostatecznych przesłanek dla takiego stwierdzenia".
|
Wt mar 03, 2009 9:38 |
|
|
|
 |
elka
|
nie odpowiedziałam, bo temat został zablokowany
trzymam się regulaminu - jego ducha, nie litery, dlatego wyjaśnienia dot. słów Marka o protestantyzmie i odpowiedzi Piotra zostały w tamtym temacie, choć nie stanowiły meritum rozmowy
poza tym był to ułamek wypowiedzi obu panów i mam nadzieję, że pozwolił obu spojrzeć na to, co dalej będą pisali, głębiej
gdyby dany wątek się rozwinął, gdyby któryś z nich poprosił o usunięcie rozbieżnych zdań, wtedy bym moderowała [bądź nie  ]
Twoje 3 wypowiedzi sprowadziły się do jednego argumentu: dogmat nie ma uzasadnienia w Biblii, a poza tym większość wypowiedzi to uszczypliwości i kpiny z katolików, podkreślanie wyższości protestantów
a duch regulaminu stara się przeciwdziałać wszystkiemu, co prowadzi do obrażenia rozmówcy [kpiny i uszczypliwości też obrażają], do tego, by temat nie zaczął przemieniać się w pyskówke [kpiny i uszczypliwości do tego prowadzą]
polecam też ku rozważeniu słowa Pawła: "On [Chrystus] też sprawił, żeśmy mogli stać się sługami Nowego Przymierza, przymierza nie litery, lecz Ducha; litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia" 2 Kor 3,6
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Wt mar 03, 2009 9:50 |
|
 |
Triplex
|
elka napisał(a): Twoje 3 wypowiedzi sprowadziły się do jednego argumentu: dogmat nie ma uzasadnienia w Biblii, a poza tym większość wypowiedzi to uszczypliwości i kpiny z katolików, podkreślanie wyższości protestantów Gdzie niby były kpiny z katolików? elka napisał(a): polecam też ku rozważeniu słowa Pawła: "On [Chrystus] też sprawił, żeśmy mogli stać się sługami Nowego Przymierza, przymierza nie litery, lecz Ducha; litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia" 2 Kor 3,6
Nie ma związku z tematem.
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
|
Wt mar 03, 2009 9:54 |
|
|
|
 |
Triplex
|
Poza tym wciąż pytanie: co ze skandalicznymi wręcz zarzutami stawianymi w tym temacie protestantom przez użytkownika "On"? Cytuję:
Cytuj: Zagadnienie jest teologicznie bardzo trudne, stąd niezrozumienie szczególnie u osób o mentalności protestanckiej opierającej się na omylnym rozumie a nie na darze Ducha. Tak postawiony zarzut jest oszczerstwem i dla mnie, jako dla chrześcijanina - protestanta jest obraźliwy... Co to jest "mentalność protestancka"? I co ma znaczyć oskarżanie, że opieramy się na rozumie, podczas gdy opieramy się na Biblii i jesteśmy posłuszni Duchowi Świętemu? Cytuj: Wielkość i rolę Maryji można zrozumieć dopiero po zrozumieniu Jezusa w tym istoty Jego działania-naszego odkupienia i zbawienia. Niestety z przerażeniem zauważyłem, że nie rozumieją tego nawet katolicy na forum, o protestantach i ŚJ to nawet nie wspomnę. Dlatego do zrozumienia Maryji baaaaardzo długa droga.Zrozumienie Maryji a także nas samych prowadzi przez Jezusa.
I tu kolejne fałszywe oskarżenie...
Dlaczego takie prowokacje uchodzą a moje drobne uszczypliwości nie?
|
Wt mar 03, 2009 10:01 |
|
 |
elka
|
Triplex napisał(a): Poza tym wciąż pytanie: co ze skandalicznymi wręcz zarzutami stawianymi w tym temacie protestantom przez użytkownika "On"? Cytuję: Cytuj: Zagadnienie jest teologicznie bardzo trudne, stąd niezrozumienie szczególnie u osób o mentalności protestanckiej opierającej się na omylnym rozumie a nie na darze Ducha. Tak postawiony zarzut jest oszczerstwem i dla mnie, jako dla chrześcijanina - protestanta jest obraźliwy... Co to jest "mentalność protestancka"? I co ma znaczyć oskarżanie, że opieramy się na rozumie, podczas gdy opieramy się na Biblii i jesteśmy posłuszni Duchowi Świętemu? jeśli nie rozumiesz czyjejś wypowiedzi, to zapytaj w odpowiednim dziale i poproś o wyjaśnienie dla mnie to stwierdzenie nie jest oszczerstwem oszczerstwo to podnoszenie lub rozgłaszanie nieprawdziwych zarzutów o postępowaniu lub właściwości innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego na danym stanowisku, w danym zawodzie lub rodzaju działalności.
tak sobie myślę, że patrząc w ten sposób na Twoje wypowiedzi, to też sa tam oszczerstwa wobec katolikówCytuj: Wielkość i rolę Maryji można zrozumieć dopiero po zrozumieniu Jezusa w tym istoty Jego działania-naszego odkupienia i zbawienia. Niestety z przerażeniem zauważyłem, że nie rozumieją tego nawet katolicy na forum, o protestantach i ŚJ to nawet nie wspomnę. Dlatego do zrozumienia Maryji baaaaardzo długa droga.Zrozumienie Maryji a także nas samych prowadzi przez Jezusa. I tu kolejne fałszywe oskarżenie...
tu został stwierdzony fakt: ŚJ i protestanci inaczej niż katolicy patrzą na wielkość i rolę Maryi, co więcej sami katolicy patrzą na to rozmaicie
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Wt mar 03, 2009 10:20 |
|
 |
Triplex
|
elka napisał(a): jeśli nie rozumiesz czyjejś wypowiedzi, to zapytaj w odpowiednim dziale i poproś o wyjaśnienie Rozumiem doskonale. elka napisał(a): dla mnie to stwierdzenie nie jest oszczerstwem oszczerstwo to podnoszenie lub rozgłaszanie nieprawdziwych zarzutów o postępowaniu lub właściwości innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego na danym stanowisku, w danym zawodzie lub rodzaju działalności. A co miało miejsce? Sugerowanie, że nie opieramy się na Biblii i Duchu Świętym. To jest oszczerstwo. elka napisał(a): tak sobie myślę, że patrząc w ten sposób na Twoje wypowiedzi, to też sa tam oszczerstwa wobec katolików Niby co? ha, ha, ha... Sorry, ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu... Bardzo ciekawy sposób oceniania. nie napisałem nic obraźliwego, czy poniżajacego katolików! elka napisał(a): tu został stwierdzony fakt: ŚJ i protestanci inaczej niż katolicy patrzą na wielkość i rolę Maryi, co więcej sami katolicy patrzą na to rozmaicie
Sformułowanie jest co najmniej dwuznaczne i można je różnie rozumieć.
|
Wt mar 03, 2009 10:36 |
|
 |
saxon
|
Przypominam, że to jest miejsce na uwagi DO MODERACJI, a nie do siebie nawzajem czy wzajemnych kłótni. Jeśli więc ktoś ma uwagi DO MODERACJI - czyli albo o pracy moderatorów, albo o niewłaściwych wypowiedziach użytkowników może je napisać tutaj - i tyle !
Odpowiadać na te uwagi może JEDYNIE moderacja, jako ich adresat.
Wszelkie inne posty będą usuwane.
W związku z powyższym:
zbędne posty zostały usunięte
slowianin_wschodni - kolejne ostrzeżenie za ignorowanie zasad tematu i tygodniowy ban na forum
SweetChild i Triplex - ostrzeżenie za ignorowanie zasad tematu
|
Wt mar 03, 2009 14:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz mar 05, 2009 19:56 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: uwagi dotyczące moderacji czy uwagi dotyczące sposobu traktowania protestantów proszę wpisywać w odpowiednim dziale
Śledzę uważnie temat o domniemanym i jak dla mnie przesadzonym "V dogmacie maryjnym" (opierającym się na jakichś tam zwidach).
Mój post to typowa "uwaga do moderacji".
Niestety (mimo, iż jestem katolikiem), uważam działanie moderatora elka za wysoce tendencyjne i nieuczciwe w stosunku do triplexa. Nie będę się wgłębiał w dyskusję (przynajmniej w tym temacie), ale "maryjnośc" katolików przechodzi w obsesję i staje się niekiedy szkodliwa. Co widać w reakcji moderatora na słuszne oburzenie Triplexa wobec maryjnego oszołomstwa AHAWY.
To zwykły wstyd dla nas katolików.
Mierne argumenty, nieprzekonywujące nawet katolików, przykrywane zawoulowanymi groźbami moderatora.
Wstyd drodzy moderatorzy, wstyd. Jeżeli nie potraficie zając stanowiska, to lepiej sie nie odzywajcie.
Chociaż można to nazwać inaczej - ASEKURANCTWO. Bo, a nuż purpuraci uznają ten watpliwy Dogmat. Wtedy będziecie "czyści" jak łza 
|
Cz mar 05, 2009 20:57 |
|
 |
On
|
Dlaczego moje ostatnie posty jak chociażby z wątku V dogmat maryjny zostaly usunięte?
|
Cz mar 05, 2009 22:03 |
|
 |
On
|
Czy doczekam się jakiejś merytorycznej odpowiedzi? Nie od wczoraj usuwane są całe ciągi moich postów a zostawiane jakieś majaczenia mojego adwersarza-modera.
|
Pt mar 06, 2009 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę o skasowanie postów 20 czerwca 2008 z mojego wątku viewtopic.php?t=20168 , które są nie na miejscu- myślę, że głodne dzieci to problem, który nie powinien być omawiany w "Hyde Parku "
|
Pt mar 06, 2009 22:09 |
|
 |
saxon
|
eu_geniusz - jeśli na prawdach wiary znasz się lepiej niź biskupi, kardynałowie, a nawet i sam papież - to "gratuluję" takiej "katolickości"
On - bo temat jest o Maryi, a nie o Piśmie Świętym
arcana85 - post usunięty, ostrzeżenie za zignorowanie zasad obowiązujących w tym temacie
Teresse - usunięte
grzmot - post usunięty, ostrzeżenie za zignorowanie zasad obowiązujących w tym temacie
A nazwa Hyde Park nie oznacza, że można wszystkim i wszystkie tematy zaśmiecać
|
Pt mar 06, 2009 23:13 |
|
|
|