Autor |
Wiadomość |
k66
|
jo_tka napisał(a): Cytuj: moj tesc studiowal zaocznie na KUL (niedawno ukonczyl). Egzaminy tam czesto wygladaly tak, ze jakis ksiadz prof. polecal swoja ksiazke (do nabycia w Lublinie ul. Gliniana nr nie pamietam). Ci co kupili dostali po 5 bez pytania a ci co nie kupili mieli problemy. Uśmiech... Tak to jest z prof. na KUL jo_tka napisał(a): To jest o jednym profesorze? Ten jeden profesor to są te "częste" egzaminy? O jednym profesorze były dywagacje w temacie? (jeszcze pozostały, możesz doczytać...) o jednym a ilu wymienilem? Ta sama sytuacja miala miejsce rok pozniej na egzaminie u tego samego wykladowcy - tym razem ksiazki kupowala grupa tesciowej. Podalem tylko ten przyklad, bo sam w tym uczestniczylem, nie jest to wiec tylko zaslyszana opinia. TEN przypadek jestem w stanie udowodniec (nie w formie pisemnej na forum) ale takich zagrywek bylo w trakcie ich studiowania kilka. O innych nie pisalem bo dotarly do mnie wylacznie jako przekaz slowny. ale zakladam (nauczony doswiadczeniem z tamtym ks.) ze pozostale przypadki tez byly faktami. jo_tka napisał(a): "Kłamstw" komentować nie będę. To tyle w kwestii uzasadnień w tym temacie. jak sie nie ma nic do powiedzenia bo zatkalo to faktycznie sie nic nie pisze.
|
Pt mar 03, 2006 19:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
K66
Z tego, co mi wiadomo, to podobne "praktyki" jak opisujesz mają miejsce na wielu uczelniach.
Jednak są to sprawy, które szalenie trudno udowodnić i pozostają tylko "tajemnicą poliszynela"
Jeżeli zatem zależy Ci na wyjaśnieniu problemu i masz na to dobre materiały - to sądzę, że należałoby o takich "praktykach" jak opisujesz powiadomić:
- wpierw rektorat (może się rzeczywiście zdarzyć, że takie działania dzieją się za plecami Rektora i psują reputację Uczelni.
- później prokuraturę.
Tu, na forum, niestety, ale nie ma możliwości spradzenia Twoich "rewelacji" i tak naprawdę nie wiadomo czy to, co piszesz jest prawdą czy tylko wymysłem Twojej wyobraźni i dlatego - jak sądzę - najlepszym rozwiązaniem byłoby zablokowanie tego temau oraz powiadomienie przez Admina Rektoratu KUL o tym, co wypisuje sie w internecie na temat rzekomych "nieprawidłowości" opisywanych przez Ciebie.
|
So mar 04, 2006 10:15 |
|
 |
k66
|
ddv163 napisał(a): najlepszym rozwiązaniem byłoby zablokowanie tego temau oraz powiadomienie przez Admina Rektoratu KUL o tym, co wypisuje sie w internecie a prosze bardzo
|
So mar 04, 2006 18:14 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Historie molestowań różnych nie dotyczą tego wątku zupełnie.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn mar 06, 2006 3:45 |
|
 |
k66
|
jo_tka napisał(a): Historie molestowań różnych nie dotyczą tego wątku zupełnie. jo_tka napisał(a): W ten sposób można równie dobrze powiedzieć, że ponieważ jeden psycholog (nie po KUL-u, mam wrażenie) jest podejrzany o pedofilię, to uzasadnione jest stawianie takich podejrzeń w odniesieniu do wszystkich psychologów (nie po KUL-u) . Mam nadzieję, że widzisz absurd tego zdania i jego krzywdzący charakter i powstrzymasz się od podobnych uogólnień.
|
Pn mar 06, 2006 8:58 |
|
|
|
 |
Agatka
|
witam k66, my to się chyba znamy z portalu [...]
Widzę, że wszedłes w dyskusję z moderatorami na tym forum - uprzedzam lojalnie - nie masz szans chłopie. Cokolwiek bys nie napisał - i tak sie obróci przeciwko Tobie. Dlatego tu nie chodzę i nie pisuję, obserwuję jednak z boku ciąg wydarzeń, to bardzo ciekawe obserwacje
Pozdrawiam wszystkich, nawet tych źle myślących
[...] - proszę tego typu informacje zatrzymywać dla siebie... - jo_tka
_________________ słowa są dla mnie ważne, jestem w połowie drogi:)))
|
Śr mar 08, 2006 22:41 |
|
 |
Agatka
|
Widzę, że cenzura naprawdę działa, nie ma się co więc dziwić, że później się śmieją inne nacje z kołtuństwa i absolutnego braku tolerancji części katolików polskich. Mam nadzieję, że się do nich nie zaliczam, broń mnie Panie Boże. Zyczę dalszej owocnej pracy w wycinaniu i mozolnym wyłapywaniu nieprawomyślnych skrótów i poglądów 
|
Pt mar 10, 2006 21:46 |
|
 |
k66
|
aaa kurcze to tutaj ci to jot-ka wyciachala - teraz dopiero obczailem. Nie wiem czemu mi nie pokazywalo, ze sa w tym topie nowe posty.
a swoja droga cos sprawdze
ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD ADHD
no i co ukamienuja mnie za to czy nie ? 
|
Cz mar 16, 2006 8:20 |
|
 |
jo_tka
|
K66 - nie  Ale do podawania niektórych informacji w mojej ocenie ma wyłącznie ten, którego one dotyczą. I tylko on.
|
Cz mar 16, 2006 9:10 |
|
 |
k66
|
jo_tka napisał(a): K66 - nie  Ale do podawania niektórych informacji w mojej ocenie ma wyłącznie ten, którego one dotyczą. I tylko on.
czyli jak rozumiem to bylo dla mojego dobra ?
thx ale ja sie swoje ADHD nie wstydze 
_________________ Naraz przerywam marazm i BASTA!
Kto poszukuje prawdy ten uszu nie zatyka,
kto poszukuje szczescie temu nigdy nie styka!
|
Cz mar 16, 2006 22:26 |
|
 |
Agatka
|
No rany, ale ten skrót też dotyczył mnie, więc późniejsze tłumaczenie jotko - jakieś dziwnawe  Cóz może być wstydliwego w jakimś portalu?
|
Cz mar 16, 2006 22:57 |
|
 |
k66
|
Pewnie jest grzechem 
|
Cz mar 16, 2006 23:13 |
|
 |
jo_tka
|
K66 - i nie widzę powodu do wstydzenia się. Niemniej nadal twierdzę, że tego typu informacje (tzn - należące do sfery osobistej człowieka) ma prawo rozpowszechniać zainteresowany.
|
Cz mar 16, 2006 23:19 |
|
 |
k66
|
jo_tka napisał(a): K66 - i nie widzę powodu do wstydzenia się. Niemniej nadal twierdzę, że tego typu informacje (tzn - należące do sfery osobistej człowieka) ma prawo rozpowszechniać zainteresowany. Ale Agatka napisala w liczbie mnogiej jak sie nie myle (a ja sie nie myle). Cytuj: my to się chyba znamy z portalu [...]
A wiec byla strona zainteresowana. Cos nielogiczne masz uzasadnienie
Podaj prawdziwy powod - boisz sie konkurencji ze strony innych portali ?

|
Cz mar 16, 2006 23:28 |
|
 |
Agatka
|
Nie, jotka się boi, że inni dynamiczni przyjdą za nami i nie nadąży czytać i wycinać, kopiować i poprawiać  A przyjdą gorsi od nas! 
|
Pt mar 17, 2006 1:06 |
|
|
|