kapłani, zakonnicy, zakonnice na forum
Autor |
Wiadomość |
Meg
|
Aha bym zapomniała z zakonników to jest na forum jeszcze ojciec Rydzyk, widuję go codziennie 
|
Wt maja 16, 2006 21:57 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
hmmmm w zasadzie zacząłem być ciekawy kto tutaj jest ks
no to dalej przyznawać się , no już
no chyba , że powaga nie pozwala
bo tak na chłopski rozum to biorąc to gdybym był księdzem to bym ani na ten watek nie spojrzał a jak spojrzał to: i nic więcej ni zrobił  więc nie ma sie co dziwic ,że nie ma tutaj lawiny zgłoszeń maja co innego do roboty ot choćby spowiadanie  i lepiej niech sa przy tych konfesjonałach księża zamiast na czacie i forum może bo tam więcej roboty maja niż tu i bardziej potrzebni  [nie naciągać się prosi by odeszli z pustego konfesjonału bez kolejki bo taki gość jak ja potem może wpaść akurat znając mojego pecha...] tutaj raczej w wolnych chwilach dla rozerwania się wpadną zapewne o np do wątku "czy Bóg sie uśmiecha" ooooo
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Wt maja 16, 2006 22:16 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dobrze wiemy, że księża są na tym forum.
A ja nie rozumiem, zego się boją, żeby napisać "tak, ja jestem księdzem". Czy to jest fakt do ukrywania 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr maja 17, 2006 8:30 |
|
|
|
 |
elka
|
a ja nie rozumiem, czemu ty nie rozumiesz, że nie napisanie na forum "jestem ksiedzem" nie musi oznaczać strachu
Tomu, co takiego dałaby ci świadomosc, ze dana osoba jest księdzem? Uwazniej byś jej słuchał? Założyłbys, ze ona ma rację w dyskusjach?
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Śr maja 17, 2006 8:51 |
|
 |
ToMu
|
Zastanawiałbym się bardziej nad poglądami tej osoby, nad jej racjami.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr maja 17, 2006 9:58 |
|
|
|
 |
elka
|
a dlaczego? 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Śr maja 17, 2006 10:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzisz ToMu... Jeżeli jest ktoś kto uznał, że nie chce byś znał jego tożsamość i zawód, który wykonuje, to nie po to, aby na Twój apel się ujawnić. Po prostu nie będziesz wiedział tego, co ktoś mógł zechcieć przed Tobą zataić a także nie będziesz znał powodów dla których tak postąpił.
|
Śr maja 17, 2006 10:05 |
|
 |
elka
|
właśnie, ptr, ale zawsze mozna snuc rozmaite dywagacje i przypisywac rózne intencje  - i "dyskusja" sie toczy, i jakos czas mija 
|
Śr maja 17, 2006 10:12 |
|
 |
ToMu
|
PTR - czy ja napisałem, że "poproszę, aby pisali o sobie księża - podawali nazwiska, swoje diecezje, parafie pracy i najlepiej jeszcze komórki"
Nie.
PTR napisał(a): Jeżeli jest ktoś kto uznał, że nie chce byś znał jego tożsamość
Nie interesuje mnie tożsamość tej osoby, tyylko to czy jest księdzem/zakonnikiem/zakonnicą.
Stanisława już prosiłem - teraz Elkę i PTRa, a zarazem tych, którzy zamierzają pytać "po co pytasz": nie jesteście księżmi/zakonnicami/zakonnikami, a przynajmniej nic na ten temat nie napisaliście tutaj - więc piszcie gdzie indziej, a zostawcie ten temat dla tych, którzy chcieliby o sobie napisać 
|
Śr maja 17, 2006 10:18 |
|
 |
elka
|
zgoda, Tomu, o ile ty zaprzestaniesz snucia domyslow nad inetncjami osób, nie chcących, by na forum wiedziano, że są kiężmi czy zakonnicami  o ile uszanujesz ich postępowanie i nie będziesz "dywagował" - "dlaczego tego nie ujawniają?" 
|
Śr maja 17, 2006 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToooMu... posłuchaj... jeżeli ktoś nie chciał podać swoich danych, w tym zawodu, który wykonuje byś Ty wiedział, to pewnie nie po to, aby Ci to powiedzieć, gdy się zapytasz  A czemu? Np. dlatego, bo tej osobie jest przyjemnie, gdy jest całkowicie (CAŁKOWICIE) anonimowa, albo dlatego, że chce się zorientować jak reagują owieczki, gdy ktoś się podaje za ateistę No wiele może być przyczyn :D:D
|
Śr maja 17, 2006 10:39 |
|
 |
ToMu
|
Widzę, że nie umiecie uszanować prośby.
Trudno.
|
Śr maja 17, 2006 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja obudzę temat, i stanę po stronie ToMa  Rozumiem jego intencje - czysta ciekawość. Chodzi o to, że może osoby, które są księżmi, a nigdy o tym nie mówiły po prostu tu o tym napiszą. Z własnej i nieprzymuszonej woli  Jeśli ktoś się nie chce ujawniać, nikt go przecież nie zmusza. Ale może po prostu ktoś nigdy nie wpadł na pomysł ujawnienia się. A nie przeszkadza mu wcale, że ludzie będą wiedzieć że jest księdzem. To ludzka ciekawość (normalne) - chcieć wiedzieć, kto jest po drugiej stronie. O tak, żeby sobie pogadać.
Poza tym każdy ma prawo coś takiego napisać, i nie rozumiem czepiania się.
|
Śr cze 07, 2006 20:38 |
|
 |
jo_tka
|
To tylko ja uprzedzę - że jeśli ktoś taką informację poda, będę chciała ją zweryfikować...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr cze 07, 2006 21:02 |
|
 |
klarowna
|
jo_tka to jak taką wiadomość , że ktoś jest kapłanem, bądź zakonnicą zweryfikujesz??????? żądacie dowodu?legitymacji kapłańskiej? czy czegoś podobnego> , samo IP napewno nie wstarczy..... Pytam przez czystą babską ciekawość...a może dostajecie numer tel;) (z żartem i poważnie)
Śr cze 07, 2006 21:07 |
|
|
|