Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 12:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 czy Haereticus został zbanowany? 
Autor Wiadomość

Taka opcja bywa stosowana, zwłaszcza jeżeli w chwili banowania nie wykluczam powrotu, jeśli użytkownik zdecyduje się zmienić swoje postępowanie. Jest to o tyle wygodne, że rzeczywiście można odnaleźć jego posty. Po usunięciu konta jest to niemożliwe.

Pn lip 03, 2006 17:57

Haereticus ma zablokowane konto.

Taka opcja bywa stosowana, zwłaszcza jeżeli w chwili banowania nie wykluczam powrotu, jeśli użytkownik zdecyduje się zmienić swoje postępowanie. Jest to o tyle wygodne, że rzeczywiście można odnaleźć jego posty. Po usunięciu konta jest to niemożliwe.

Może dobrze byłoby w jakiś sposób zaznaczać taką blokadę konta? Bana łatwo można rozpoznać, ale taka czasowa blokada jest w zasadzie niezauważalna dla pozostałych użytkowników.

Pn lip 03, 2006 18:03

Sweet - może dobrze. Nie miałam nigdy zablokowanego konta, nie sprawdzałam czy można do osoby zablokowanej pisać PW. I mam nadzieję, że część sytuacji niedługo stanie się jaśniejsza...

PS. Napisałam "zwłaszcza". To nie oznacza, że zawsze jest to czasowa blokada - ale jeśli dopuszczam czasową, to z oczywistych powodów konta nie kasuję.

Pn lip 03, 2006 18:14

po co ta kłutnia czy jest zabanowany czy nie, ja przeczytałem to na jego blogu gdzie się żalił na forum wiara że go dyskryminuje, stąd moja wypowiedz że nie odpisze bo jest zabanowany. :)

Pn lip 03, 2006 18:18
Zobacz profil WWW

Profil jest aktywny, uzytkownik nie zostal zbanowany

Crosis napisał(a):
A moze nie rozumiesz zdania: konto jest aktywne?

Crosis napisał(a):
Fakt aktywnego konta nic dla Ciebie nie znaczy, nie rozumiesz, ze onzacza ono, ze uzytkownik jest aktywny.

No i popatrz, Crosis. Konto aktywne :?: Chyba jednak nie do końca. Skoro Jo_tka napisała Haereticus ma zablokowane konto.

Czy ja Ci już pisałem, że starasz się być mądrzejszy :?: Chyba tak. Ale jednak Ty wiesz lepiej. No i nie masz, chłopie racji.

Crosis napisał(a):
Nie, Ty musisz przeczytac to od moda.

Właśnie to zrobiłem.
I okazało się, że mod wie lepiej od Ciebie - co jest oczywiste, bo po to jest modem.

Teraz już wiesz, czemu pisałem że pytam moda i od moda oczekuję odpowiedzi :?:

Pewnie teraz napiszesz, że ban = wywalenie. Ja jako ban rozumiem ograniczenie dostępu do forum, bez względu na to czy czasowe czy stałe (usunięcie konta).

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 03, 2006 18:46
Zobacz profil WWW

Co ciekawe, jedna z wyrzuconych z forum osób twierdzi, że to, co napisała Jo_tka w viewtopic.php?p=172046#172046 - jest nieprawdą.

Cytuję:
Cytuj:
Banuja, a dopiero po kilku miesiacach likwiduja konta.

Jo_tko - proszę o komentarz.

Pn lip 03, 2006 18:49
Zobacz profil WWW

Pozwolę sobie, anonimowo, zacytować wypowiedź z PW pewnego aktywnego i niebanowanego użytkownika - właśnie w kontekście sposobu usuwania użytkowników:

Cytuj:
(...) mam wrażenie, że to trochę dziwny obyczaj by faceta najpierw zablokować i dopiero po jego usilnych prośbach i paru miesiącach zlikwidować mu konto. Nie sprzyja to klarowności funkcjonowania forum, bo o takim gościu możnaby pomyśleć, że się po prostu znudził i tu nie zagląda, podczas gdy najzwyczajniej w świecie został zbanowany.

Więc pytam wprost - czy w jakimkolwiek przypadku było tak, że użytkonika zbanowano i dopiero po jakimś czasie usunięto konto :?:

Bo uważam, że jest to ewidentnie nie w porządku. Z powodów podanych w cytacie.

Pn lip 03, 2006 19:17
Zobacz profil WWW

W jednym. Dokładnie rzecz biorąc - Belizariusza, na jego własną prośbę. Jego konto zniknęło stosunkowo niedawno, według mojego GG między 29 maja godz. 23:20 (prośba) a 2 czerwca, godz. 23:28 (podziękowanie za usuniecie).

Ktoś miał wątpliwości, że Beli jest zbanowany dużo dłużej?

Pn lip 03, 2006 20:30

Tylko że on twierdzi, że prosił o likwidację konta wcześniej niż zostało ono zlikwidowane. Czy to jest w porządku :?:

Tym bardziej, skoro Beli został wywalony dokumentnie.

Pn lip 03, 2006 20:32
Zobacz profil WWW

ToMu - to znaczy co twierdzi? Bo nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Pn lip 03, 2006 20:35

Pierwsza sprawa dla reszty forumowiczów: cytat ToMa z "wypowiedzi z PW pewnego aktywnego i niebanowanego użytkownika" pochodzi ode mnie. Otóż zaniepokoiła mnie informacja,którą otrzymałem na PW od zbanowanego, że konto się komuś blokuje, a dopiero parę miesięcy później likwiduje bo to sprawia wrażenie jakby ktoś się znudził forum, podczas gdy został wyrzucony.

jo_tka napisał(a):
to znaczy co twierdzi?

Delikwent, o którym mówimy twierdzi, że domagał się by zlikwidowano jego konto skoro został zbanowany, a wy zwlekaliście parę miesięcy trzymając blokadę, ale nie likwidując konta.

Pn lip 03, 2006 20:46

Na to odpowiem tylko to co wyżej - bo rozumiem, z poprzedniego postu ToMu, że sprawa dotyczy Belizariusza, zwłaszcza że zostałam dzisiaj uprzedzona, że nie jest mu cięzko wysłać pw do wszystkich zainteresowanych tym tematem...

29 maja o 23:20 usłyszałam: "własnie teraz zauważyłem że nick Belizariusz jest czynny i mozna do niego pisac PW
chciałbym by mój nick zniknał z Forum cąłkowice"

02 czerwca o 23:28 usłyszałam: "dziękuję za usuniecie mojego profilu z forum"

Kiedy Belizariusz to forum opuścił można sobie poszukać w moderacji. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę.

PS. Jako komentarz dodam tylko, że też się zdziwiłam, że to było tak niedawno. Tylko ja sprawdzałam daty pisząc odpowiedź...

Ostatnio edytowano Pn lip 03, 2006 21:11 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

Pn lip 03, 2006 20:54

A czemu konto Belizariusza nie zostało od razu usunięte, tylko dopiero po jakimś czasie, po tym jak sam o to poprosił? Czy dobrze rozumiem twoją wcześniejszą wypowiedź...

ToMu napisał(a):
Więc pytam wprost - czy w jakimkolwiek przypadku było tak, że użytkonika zbanowano i dopiero po jakimś czasie usunięto konto?

jo_tka napisał(a):
W jednym. Dokładnie rzecz biorąc - Belizariusza, na jego własną prośbę.

...że uważasz, iż on sam wcześniej prosił was żebyście nie usuwali od razu po zbanowaniu jego konta?

Pn lip 03, 2006 21:10

Na to odpowiem tylko to co wyżej - bo rozumiem, z poprzedniego postu ToMu, że sprawa dotyczy Belizariusza, zwłaszcza że zostałam dzisiaj uprzedzona, że nie jest mu cięzko wysłać pw do wszystkich zainteresowanych tym tematem...

29 maja o 23:20 usłyszałam: "własnie teraz zauważyłem że nick Belizariusz jest czynny i mozna do niego pisac PW
chciałbym by mój nick zniknał z Forum cąłkowice"

02 czerwca o 23:28 usłyszałam: "dziękuję za usuniecie mojego profilu z forum"

Kiedy Belizariusz to forum opuścił można sobie poszukać w moderacji. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę.

PS. Jako komentarz dodam tylko, że też się zdziwiłam, że to było tak niedawno. Tylko ja sprawdzałam daty pisząc odpowiedź...

Jak już Paschalis zapytał - czemu to tyle trwało :?: Przecież Beli został wywalony stąd już duuuuuuuużo wcześniej :!:

Pn lip 03, 2006 21:16
Zobacz profil WWW

Nie. W chwili banowania nie było o tym rozmowy.

Jego konto zostało po prostu zablokowane, nie skasowane. Z kilku powodów, głównie technicznych, docierania do starych postów (Beli napisał tu dużo mądrych postów) ta forma jest dla mnie wygodniejsza. A fakt bana nigdy nie był ukrywany, co zresztą widać w moderacji. O pw nie pomyślałam.

Natomiast skoro poprosił, żeby jego konto skasować, zostało skasowane, (choć przyznam że niechętnie :) ).

ToMu - bo dopiero wtedy o to poprosił :)

Pn lip 03, 2006 21:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona