Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 9:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 275 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna strona
 Nieodpowiedni podpis użytkownika... 
Autor Wiadomość
Nie pamiętam, ale był tożsamy z hasłami głoszonymi przez LPR. Coœ o tym, że kobiety powinny siedzieć w domu i płodzić dzieci dla dobra narodu

No, to jednak trochę co innego...Znam kobiety, które chciałyby spełniac takš rolę, no może nie dla dobra narodu... :-)

Cytuj:
ale wulgarnoœć jest uzasadniona - porusza zarówno emocje jak i wzbudza refleksje

Wiesz, gdybym nazwała teraz kogoœ z forumowiczów ch...to tez wzbudziłoby emocje...
Nie każde emocje sš dobre...

Kultura polega na tym, żeby wiedzieć co gdzie wypada.
Nie wiem, czy ten chlopak przy swojej mamie czy siostrze używa takich naturalistycznych opisów ?

Wt paź 24, 2006 18:47
Nie pamiętam, ale był tożsamy z hasłami głoszonymi przez LPR. Coś o tym, że kobiety powinny siedzieć w domu i płodzić dzieci dla dobra narodu

No, to jednak trochę co innego...Znam kobiety, które chciałyby spełniac taką rolę, no może nie dla dobra narodu... :-)

Cytuj:
ale wulgarność jest uzasadniona - porusza zarówno emocje jak i wzbudza refleksje

Wiesz, gdybym nazwała teraz kogoś z forumowiczów ch...to tez wzbudziłoby emocje...
Nie każde emocje są dobre...

Kultura polega na tym, żeby wiedzieć co gdzie wypada.
To nie jest pub, gdzie na piwie z kumplami mozna sobie pozwolić na uzywanie pewnych wyrazów...
Nie wiem, czy ten chlopak przy swojej mamie, cioci czy siostrze używa takich naturalistycznych opisów ?

Wt paź 24, 2006 18:50

Cytuj:
ale wulgarno�ć jest uzasadniona - porusza zarówno emocje jak i wzbudza refleksje
Wiesz, gdybym nazwała teraz kogo� z forumowiczów ch...to tez wzbudziłoby emocje...
Nie każde emocje sš dobre...
Ale to nie byłoby mądre. Opis Criosisa dotyczy rzeczy prawdziwych, a nie jest czczym ch..aniem. Przypomina o rzeczach prawdziwych, złych, do których dopuszczamy nawet o tym nie wiedząc, bo przestaliśmy o nich myśleć. Ten tekst nie jest "pusty" - ma przesłanie i głębie... I do tego się rymuje :)

Wt paź 24, 2006 18:56

Chyba w którymś wątku była już dyskusja na temat podpisu Crosisa. Ale jakoś nie mogę tego znaleźć.

Wt paź 24, 2006 19:05
Opis Criosisa dotyczy rzeczy prawdziwych

Tak, niewątpliwie...Prawdziwe jest też to, że ktoś wdepnął do kupy psiej...Tylko po co o tym pisać....I to jeszcze 3477 razy?

Mógł założyć temat o nieletnich prostytutkach...
Poniżanych, bitych, gwałconych, obrzygiwanych przez pijanych klientów...Napisać ile jest takich dziewczyn w Polsce, jak można im pomóc...Jak zwalczać handel dziećmi...

Cytuj:
Ten tekst nie jest "pusty" - ma przesłanie i głębie...

Tak , Cyrano de Bergerac wymięka...
Proponuje wszystkim facetom, by recytowali ten czterowiersz na randkach swoim ukochanym...
Nobla temu, kto napisał...

Wt paź 24, 2006 19:07

I poznacie PRAWDĘ, a Ona was wyzwoli...

I po co o takiej głupocie pisać 20pare razy?
Zresztą Crosis tego nie pisze. To pisze się automatycznie jakbyś nie wiedział 8)
A do tego sam podpis Crosisa, jakby nie patrzeć, jest inteligentniejszy, prawdziwszy i poruszający o wiele poważniejsze sprawy niż Twój, więc bo co się miotasz...
To mi pod trolling podchodzi :D

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt paź 24, 2006 19:19
I po co o takiej głupocie pisać 20pare razy?

Ta głupota to słowa Jezusa Chrystusa...J 8,32
Jesli uważasz jego słowa za głupotę...
Cytuj:
To pisze się automatycznie jakbyś nie wiedział

Wiem o tym, jednak każdy to co wysyła automatycznie ustawia sam...
[/quote]

Wt paź 24, 2006 19:34

A wiesz ile razy to już pisano? I po co mieć to w podpisie? To nie są nawet jego najważniejsze słowa, więc po co zaśmiecasz?
Poza tym tu są ateiści, na których przupuszczasz brutalny i niehumanitarny atak...

No i dobrze, że Crosis to sobie ustawił. Może Twoje pojęcie PRAWDY i wyzwalania nie obejmuje problemów poruszonych w podpisie Crosisa i nie znaczy też, że inni muszą być na to obojętni i udawać, że tego nie widzą.

And shame on you

Wt paź 24, 2006 19:47
Zapytano kiedyś Jana Pawła II, jakie słowa Biblii uważa za najważniejsze dla współczesnego człowieka ? Odpowiedział bez wahania: "Poznacie prawdę i prawda was wyzwoli" z Ewangelii według św. Jana...
Nie wiesz, to nie pisz...

To ty mnie atakujesz w obronie jak podejrzewam kolegi...Nazwałeś słowa Jezusa głupotą , a teraz się wykręcasz...

To jest forum katolickie więc jeśli ateiści chcą tu przebywać, to robią to na własną odpowiedzialność i muszą pewne rzeczy znosić...

Dajesz przykład tolerancji najpierw mówiąc, że się miotam i zasmiecam ...

Niech inni ocenią kto ma rację...

Wt paź 24, 2006 20:01

Fanem moderacji nie jestem - ale uważam, że słusznie nie zajmują się takimi bzdurami, jak to kto i co ma w podpisie (o ile nie jest to wulgaryzm).

Proponuję zająć się dyskusją na jakiś ciekawszy temat.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt paź 24, 2006 20:08
Zobacz profil WWW
Moderator

Każdy ma inną wrażliwość. Nie można uogólniać, prawda A.? ;)
Teresse ma prawo odbierać podpis Crosisa w taki, a nie inny sposób, tak jak i A.
Pamiętam jak pierwszy raz przeczytałam ten podpis. Na początku się zniesmaczyłam i zapytałam: dlaczego akurat czternastolatka? :D Po chwili pomyślałam, że to pewnie jakiś tekst Kultu czy czegoś takiego i przestałam sobie zawracać tym głowę.
Tak jak napisał Incognito - to sprawa tylko i wyłącznie dobrego smaku i rozumiem, że kogoś może to urazić. Sam tekst nie zawiera przekleństw i nie obraża nikogo. Słowo "prostytutka" czy "rzygać" jest przecież w powszechnym użyciu. No, może nie przez wszystkich ;)

Pozdrawiam ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt paź 24, 2006 20:15

Mi napisano, że Jezus na tle kolorów tęczy - symbolu ruchu homoseksualnego, jednak obraża :) Także tekst "twoja matka była księdzem" który mnie robawił do łez (może przez kontekst) wzbudził niejaki sprzeciw, połączony z uprzejmą prośbą na priva :)
Więc jednak moderatorzy nie są jednak botami ;-)

Wt paź 24, 2006 20:21

Tak się składa, że JPII nie jest dla mnie jakimkolwiek autorytetem, więc to, że tak uważa- jego osobiste zdanie, moje jest zupełnie inne.

Crosis nie jest moim kolegą. Nawet go nie znam. Wiem tylko, że jest jednym z niewielu userów tego forum, z którym mógłbym obalić browca, albo i dwa(druga to rozalka, która już wie, że nie można uogólniać;])

Cytuj:
To jest forum katolickie więc jeśli ateiści chcą tu przebywać, to robią to na własną odpowiedzialność i muszą pewne rzeczy znosić...

O ile, po napisaniu prawie półtora tysiąca postów, się nie myle to forum mimo, że z założenia służy do rozmów o religii katolickiej, to jest dla wszystkich. Tak samo Crosis, jak i ja czy Ty musisz pewne rzeczy znosić. Nie sądzisz, że tych 3 tys postów nie napisał w jeden dzień, a co za tym idzie, moderacja by się za to już dawno zabrała. Choć ja bardziej sądzę, że jesteś nowa/wy i po prostu nagorliwie się czymś podjarałaś.

Cytuj:
Dajesz przykład tolerancji najpierw mówiąc, że się miotam i zasmiecam ...

Użyłem tylko Twojej retoryki w krzywym zwierciadle.

Cytuj:
Niech inni ocenią kto ma rację...

A najlepiej niech to zrobi historia po zamknięciu tego tematu.

Cytuj:
.Nazwałeś słowa Jezusa głupotą , a teraz się wykręcasz...

Skądże. Jasne, że tak powiedziałem, mogę nawet zacytować swój post 8)

No właśnie rozalko, po chwili pomyślałaś i świat, albo choć to forum byłoby cudowne, gdyby każdy po chwili pomyślał.
No ale nie można uogólniać 8)

And shame on you

Wt paź 24, 2006 20:27
Wot bohater! Mowie oczywiscie o "A.", naszym naczelnym obroncy dumy ateistycznej :D

Wt paź 24, 2006 20:29
Sam tekst nie zawiera przekleństw i nie obraża nikogo.

Nie trzeba używać przekleństw, by obrażać...Można np.w bardzo górnolotny sposób powiedziec dziewczynie, że uważamy ją za k...

Ten tekst obraża...Rozmawiamy tu o rzeczach najswiętszych...Bóg,Matka Boska, Pan Jezus, Liturgia, Kościół Święty...
Czy ktoś mówiłby o obrzyganej prostytutce na urodzinach cioci czy babci?
Czy Bóg nie jest godny większego szacunku niż babcia czy ciocia?

Forumowicze protestujecie przeciwko znieważaniu świętości!!!

Nie wierzę, że to razi tylko mnie i Incognito ( tak a propos dzięki bracie za poparcie :) )

Wt paź 24, 2006 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 275 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna strona