Autor |
Wiadomość |
On
|
saxon napisał(a): On - bo temat jest o Maryi, a nie o Piśmie Świętym
Przecież był o Maryji z podaniem uzasadnienia cytatami z Biblii...o ile pamiętam. Podobnie w innych wątkach.
Przyczyny domyślam się z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością.
|
Pt mar 06, 2009 23:26 |
|
|
|
 |
saxon
|
On napisał(a): Przyczyny domyślam się z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością.
A to już akurat Twój problem, czego się domyślasz. Ja natomiast czytając Twoje posty w Archiwum stwierdzam, że ich usunięcie przez moderatorów było jak najbardziej zasadne. W związku z tym ten temat uważam za zakończony.
|
Pt mar 06, 2009 23:43 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
To jest temat "uwagi do moderacji", a nie do biskupów.
Podtrzymuję to co napisałem wcześniej. Moderatorzy nie mają rzetelnych kontrargumentów, dlatego stosują zawoalowane groźby (dotyczy to oczywiście tematu o V Dogmacie! ). To jest to co mnie zbulwersowało.
Natomiast ironia jaką sie posługujesz, drogi księże, nie pasuje do twej profesji  Pasuje raczej do "politycznej linii" moderowania 
|
So mar 07, 2009 21:49 |
|
|
|
 |
saxon
|
Nie ja zacząłem pisać o biskupach w moderacji - ale skoro ktoś uważa się za katolika, jednocześnie nazywając wniosek kardynałów i biskupów "opierającym się na jakichś tam zwidach" i podważając prawdę o dogmatach stwierdzeniem "purpuraci uznają ten watpliwy Dogmat", to nie pozostało mi nic innego, jak się do tego ustosunkować.
Poza tym nie jest zadaniem moderatorów znajdowanie argumentów czy kontrargumentów w dyskusjach na forum, a w miarę możliwości pilnowanie, by odbywały się one na odpowiednim poziomie.
Regulamin &III pkt 3. napisał(a): Zadaniem moderatora jest czuwanie nad porządkiem na forum. NIE JEST natomiast obowiązkiem animowanie dyskusji. Moderator nie jest zobowiązany do zabierania głosu w danym wątku, szukania argumentów do dyskusji czy podsumowań tematu.
|
So mar 07, 2009 23:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dało-by radę usunąć wszystkie moje posty z forum i pozostawić
tylko te 2 które napisałem dzisiaj ?
|
Cz mar 12, 2009 8:39 |
|
|
|
 |
saxon
|
Technicznie - tak, choć wymagałoby to trochę "klikania".
Natomiast nie praktykujemy czegoś takiego, więc posty pozostaną.
|
Cz mar 12, 2009 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Oddzielny dostajesz publiczne upomnienie. Albo stonujesz swoje wypowiedzi, albo stąd wylecisz. Brak Ci umiaru, szacunku do rozmówców, a ponadto piszesz nie na temat. Słowem Bóg się brzydzi takimi zachowaniami. Naprawde nie jesteś pępkiem świata, ani mądrością narodów, zatem daj sobie na wstrzymanie.
WIST- odkąd to Ty decydujesz, kto ma "wylecieć" ? - Owszem, wypowiedź tego usera była niekulturalna, ale Twoja ma jeszcze niższy poziom ... a od siebie powinieneś więcej wymagać .... Kolejny przykład traktowania userów bez szacunku ...  ty też nie jesteś pępkiem świata... a tak się zachowujesz, jakby Ci władza do głowy uderzyła ...
|
Pt mar 13, 2009 15:46 |
|
 |
saxon
|
Zapewne wyjdę na chama, ale w tym wypadku zgadzam się z WISTEM.
|
Pt mar 13, 2009 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oko za oko, saxon ? Jeśli ktoś nas nie szanuje, to my jego też nie będziemy szanować ?
Tu nie chodzi o to, co o kimś myślisz, ale w jaki sposób to wyrażasz  - owszem, WIST ma rację, że gość przesadził (domyślam się, że o to chodzi w tej wypowiedzi)- ale można to samo wyrazić w sposób kulturalny, szanując człowieka.
Chyba się nie zrozumieliśmy
Zaczynam się cieszyć, że nie jestem już moderatorem- nie chciałabym być kojarzona z równie chamskimi wypowiedziami, jak ta WISTA.
|
Pt mar 13, 2009 19:35 |
|
 |
saxon
|
Napisałem wyżej - moim zdaniem wypowiedź WISTA jest ostra, ale nie przekraczająca granic chamstwa. Twoim zdaniem jest - oki, kwestia wyczucia. Skoro zatem tego typu wypowiedzi uważasz za chamskie i pytasz:
baranek napisał(a): Oko za oko, saxon ? Jeśli ktoś nas nie szanuje, to my jego też nie będziemy szanować ? to pytam dlaczego postępujesz odwrotnie do tego, co piszesz i zwracasz się do WISTA w RÓWNIE CHAMSKI sposób: baranek napisał(a): ty też nie jesteś pępkiem świata... a tak się zachowujesz, jakby Ci władza do głowy uderzyła ... przecież sama stwierdziłaś: baranek napisał(a): można to samo wyrazić w sposób kulturalny, szanując człowieka. baranek napisał(a): Zaczynam się cieszyć, że nie jestem już moderatorem- nie chciałabym być kojarzona z równie chamskimi wypowiedziami, jak ta WISTA.
w świetle powyższego też zaczynam się cieszyć...
|
Pt mar 13, 2009 20:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaczynasz ? - przecież wy się już dawno cieszycie ...
A czemu ja używam słów WISTA równocześnie wymagając, żeby on tak nie pisał?
- bo ja jestem tylko userem.  - A komu więcej dano, od tego więcej będą wymagać- i jego obowiązuje wyższy poziom od zwykłego usera  Poza tym chciałabym, żeby go to dotknęło- bo tylko tak może zobaczyć, że takie słowa nie sa obojętne.
|
Pt mar 13, 2009 20:13 |
|
 |
saxon
|
Rozumiem - czyli podwójna moralność - inna dla siebie inna dla pozostałych... No cóż...
Skoro zatem, jak piszesz, świadomie i z premedytacją odnosisz się w sposób chamski (w swoim rozumieniu) do kogoś na forum - to nie pozostaje mi nic innego jak dać Ci miesiąc odpoczynku od pisania tutaj - dla przemyślenia swojego postępowania.
|
Pt mar 13, 2009 20:25 |
|
 |
dobry_dziekan
|
jacekmi - reklamiarz :>
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Pt mar 13, 2009 20:31 |
|
 |
akacja
|
Saxonie, przesadziłeś z tym banem dla Baranka. Nawet nie wiesz ile jej krzywdy wyrządzasz.
|
Pt mar 13, 2009 20:38 |
|
 |
akacja
|
To temat "uwagi do moderacji", więc nawet Barankowi nie można zwrócić uwagi moderatorowi, że władza moderatorska odbija mu głowy, bo od razu to saxon uważa za hamstwo?
W sumie saxonie, mozesz usunąć moje posty, żeby ich nie przeczytała Baranek.
|
Pt mar 13, 2009 20:44 |
|
|
|