Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Johnny99 napisał(a): Jajko napisał(a): Cóż, moja bezlitosna logika i kultura Poczucie humoru jak widzę nie opuszcza. Grunt to dobre samopoczucie 
|
Pt cze 28, 2013 16:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): bramin napisał(a): Mam zasade, ze o oczywistych rzeczach sie nie dyskutuje ale pozwole sie tu wtracic.
Fakt popierania polityki Stalina, jego terroru i czystek przez intelektualistow Zachodu jak i USA jest znany i nie jest niczym odkrywczym. Literature na ten temat mozna znalezc praktycznie w kazdym jezyku. Ogranicze sie tu tylko do dwoch linkow jezyku niemieckim. Skoro tego tak pełno to poproszę o coś po polsku. Zwracam jednocześnie uwagę, że wrzucanie tu wpisów w językach obcych (bez tłumaczenia) jest niezgodne z regulaminem: §I.5. A pierwszy link jest popsuty. @Jajko nie kompromituj sie twoimi lukami w wyksztalceniu. Cytuj: „Auf dem 1935 in Paris abgehaltenen und von der Komintern (der Kommunistischen Internationale) aus dem Hintergrund gesteuerten Ersten Internationalen Schriftstellerkongreß zur Verteidigung der Kultur, auf dessen Podium Leute wie André Malraux, Klaus Mann, Ludwig Marcuse, Max Brod, Ernst Bloch, Isaak Babel, Egon Erwin Kisch, Alfred Kerr, Lion Feuchtwanger, Sinclair Lewis, George Bernard Shaw, Selma Lagerlöf, Louis Aragon und André Breton saßen, ließen die aus 38 Ländern stammenden Teilnehmer keine Zweifel daran, welchem politischen System ihre Sympathien galten“. Cytuj: Na sterowanym przez Komintern (Miedzynarodowke Komunistyczna), pierwszym miedzynarodowym kongresie pisarzy dla obrony kultury w roku 1935 w Paryzu, na podium kotrego zasiadali tacy ludzie jak André Malraux, Klaus Mann, Ludwig Marcuse, Max Brod, Ernst Bloch, Isaak Babel, Egon Erwin Kisch, Alfred Kerr, Lion Feuchtwanger, Sinclair Lewis, George Bernard Shaw, Selma Lagerlöf, Louis Aragon i André Breton, uczestnicy z 38 krajow nie pozostawili zadnych watpliwosci, z ktorym systemem politycznym sympatyzuja Cytuj: Die Ausstellung zeigt ehrlich wie nie zuvor die Bedeutung dieser Lieferungen für die Sowjetunion. Im Zuge des Kalten Krieges war dieser Aspekt der Zusammenarbeit in der Anti-Hitler-Koalition verdrängt worden. Stalin verschwieg die Lieferungen, auf dass der Ruhm seiner Truppen nicht angekratzt werde; in den USA galt die Unterstützung des nunmehrigen Feindes auch nicht mehr als besonders gute Idee. Cytuj: Wystawa pokazuje szczerze jak nigdy dotad, znaczenie tych dostaw (USA dla ZSRR podczas II wojny swiatowej). Podczas zimenj wojny milczano o tym aspekcie wspolpracy koalicji antyhitlerowskiej. Stalin milczal o dostawach, zeby nie slabiac chwaly armii radzieckiej, a dla USA te dostawy, dla obecnego najwiekszego wroga uwazane byly za nienajlepszy pomysl. http://www.welt.de/kultur/article361833 ... aster.html
|
Pt cze 28, 2013 17:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 do uwag wzajemnych
fuller nie wiem czy się śmiać czy płakać. Niektórym się widać fora pomyliły.
|
Pt cze 28, 2013 21:37 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Fuller->Cytuj: czy istnieje możliwośc wyodrębnienia działu, który przeznaczony byłby tylko i wyłącznie dla satanistów, okultystów, osób parajacych sie magiją, dział w którym osoby zainteresowane wymieniałyby sie spostrzeżeniami, informacjami, linkami do stron o tematyce satanistycznej czy też najnormalniej w świecie ze sobą dyskutowały? Tylko i wyłącznie? Fuller, ale to Ty jako chrześcijanin przecie, nie mógłbyś tam pisać  A na serio, to Twój pomysł, chociaż pewnie bez szans, oczywiście mi się podoba. Nie ograniczałabym tego jednak do okultystów itp., raczej dla wszelkich 'inności'. Myślę, że ci dogadaliby się bez większych problemów, a dział byłby ciekawy 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt cze 28, 2013 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Panna_Funia napisał(a): Fuller-> Nie ograniczałabym tego jednak do okultystów itp., raczej dla wszelkich 'inności'. \ W sumie mogłoby to byc miejsce dla osób, którym bliskie są idee transgresyjne wobec dominujacego wzorca. Poszerzyłbym to nawet o kwestie dotyczace ludzkiej seksualności, jej przejawów w sztuce, w filmie bez ograniczania sie do utartych schematów ale zachaczajace o homoseksualizm, masochizm, sadyzm i wogóle perwersje wszelakie 
|
Pt cze 28, 2013 21:52 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ja już kiedyś proponowałem utworzenie nowego działu. I spodziewam się podobnego entuzjazmu moderacji viewtopic.php?p=715605#p715605Przydałby się taki o wszelkich skandalach i nieprawidłowościach. Po pierwsze, zbierałby wszystko w jednym miejscu, ku przestrodze i świadectwu. Po drugie, osoby nie lubiące czytać o grzechach i grzeszkach kapłanów nie musiałyby brukać swych oczu natykając się na takie tematy w innych działach.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 28, 2013 22:02 |
|
 |
Panna_Funia
|
Fuller->Cytuj: W sumie mogłoby to byc miejsce dla osób, którym bliskie są idee transgresyjne wobec dominujacego wzorca. Poszerzyłbym to nawet o kwestie dotyczace ludzkiej seksualności, jej przejawów w sztuce, w filmie bez ograniczania sie do utartych schematów ale zachaczajace o homoseksualizm, masochizm, sadyzm i wogóle perwersje wszelakie  No, no, robi się coraz ciekawiej...  Myślę że wiele fajnych tematów można by tam poruszyć. Ja raczej niechętnie bym nos z takiego działu wyściubiała. Co najwyżej po to by wyskoczyć na chwilę do działu jajkowego (tego, co Jajko proponuje) 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt cze 28, 2013 22:05 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
No ale 'działu jajkowego' nie będzie, bo to nie w smak administracji. Najwyżej mogę założyć jeden zbiorczy wątek, ale mnie to nie pasi, bo to byłoby totalnie nieczytelne, więc z łaskawości administracji nie skorzystałem.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 28, 2013 22:08 |
|
 |
Panna_Funia
|
Ech, no widzisz... a ja to bym się nawet jednym wątkiem zbiorczym zadowoliła, dla tematyki jaką proponuje Fuller. Tak niewiele mi potrzeba do szczęścia 
...to be who I am
|
Pt cze 28, 2013 22:16 |
|
 |
Asienkka
|
Coz, pewne rzeczy moga pozostac tylko w sferze marzen 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So cze 29, 2013 0:16 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Panna_Funia napisał(a): Ech, no widzisz... a ja to bym się nawet jednym wątkiem zbiorczym zadowoliła, dla tematyki jaką proponuje Fuller. Tak niewiele mi potrzeba do szczęścia  Jest kilka polskich for satanistycznych. Możesz tam czerpać szczęście pełnymi garściami 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So cze 29, 2013 10:03 |
|
 |
Panna_Funia
|
Dzięki za info. Co konkretnie chciałby mi Pan polecić? 
...to be who I am
|
So cze 29, 2013 11:14 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Ja? Nic. Z tego, co ja polecam i tak nie skorzystasz, a fora satanistyczne pewnie znasz lepiej ode mnie. Dziwię się tylko, że tak się biczujesz i zadręczasz tutaj zamiast realizować swoją potrzebę szczęścia gdzie indziej. Nie, żebym chciał się Ciebie stąd pozbyć. Nie odczytuj tego w ten sposób. Jest we mnie jakies głębokie współczucie dla osób, które niepotrzebnie się męczą. 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So cze 29, 2013 11:42 |
|
 |
Panna_Funia
|
Zatem muszę Pana rozczarować i odesłać ze współczuciem pod inny adres. Ja ani się męczę, ani biczuję. Nie byłoby mnie tu, gdybym tego nie chciała. Najwidoczniej w morzu tego co mi nie leży, jest jakiś element, który przyciąga mnie jak magnes. Bycie tu w niczym mnie nie ogranicza. Gdzie indziej realizuję swoje żądze wszelakie  a tu korzystam z tego (kogo, może  ), czego nie mam tam. Forum typu wiara.pl jest naprawdę ciekawym skokiem w bok dla takich osób jak ja 
...to be who I am
|
So cze 29, 2013 12:07 |
|
 |
ARHIZ
|
Hmmm, mam nadzieję, że nikt nie ma do mnie uwag, bo zwyczajnie nie śledzę tego wątku...
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
So cze 29, 2013 16:13 |
|
|
|