Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście zamiast "brubieńsko" powinno być grubiańsko. 
|
Pn lip 16, 2007 12:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do Moniki, tudzież Paschalisa - chciałbym się dowiedzieć, jak dalej sprawa z moim postem.
Post ten w żaden sposób nie łamał regulaminu forum - dawał linki mające ukazać rozmiar zagrożenia.
Przypominam, że kiedyś linki do zdjęć kampanii antyaborcyjnej, które moim skromnym zdaniem były obrzydliwe i przechodziły wielokrotnie poczucie dobrego smaku - przeszły.
Czekam na odpowiedź
Crosis
|
Pn lip 16, 2007 15:22 |
|
 |
Paschalis
|
Zencognito napisał(a): Moniko, zwróciłaś uwagę na jakość postów Kriegera i outsidera w tym temacie?
Monika ci napisała, że to nie chodzi o wypowiedzi pojedynczego usera, bo one nie są przyczyną zamykania wątków, i nie były również w wątku o wkładzie ateizmu do świata. Chodzi o uporczywe przepychanki między userami, którym należy dać czas na ochłonięcie. Rozumiem więc, że masz na myśli dyskusje obu userów z innymi userami (ze sobą nigdy nie dyskutowali), które miałyby spełniać te wymogi poważnych przepychanek personalnych, uprawniających do zamknięcia tego wątku. A więc przejdźmy do konkretów.
Outsider dyskutował z paroma userami na tym forum. Personalne przepychanki toczył z banitą derek i w mniejszym stopniu z killing-joke.
Outsider po bardzo długiej przerwie gdy w ogóle nie wchodził na forum, pisał posty w wątku o homoseksualizmie między: Czw Lip 05, 2007 13:35, a Pon Lip 09, 2007 11:52
Mnie tymczasem zupełnie nie było na forum od wczesnego czwartkowego popołudnia do poniedziałku. Napisałem o tym nawet w ukrytym forum moderacyjnym, co mogą potwierdzić inni moderatorzy. Następne kilka dni po powrocie zdecydowałem przeznaczyć na odpoczynek od forum i nieco rzadsze zaglądanie na forum, o czym również wspomniałem. Istotne jest więc to, że zupełnie nie było mnie na forum w momencie gdy outsider toczył te dyskusje z derkiem i killing-joke bo działo się to dokładnie między moim wyjazdem (czwartek), a powrotem (poniedziałek). Nie miałem więc żadnych możliwości oceny czy takie przepychanki mają miejsce i odpowiednio na nie zareagować, bo poza pierwszym jego postem w tym wątku o 13:35 w czwartek (+ jednym będącym gramatyczną korektą) nie mogłem zobaczyć tych przepychanek. Natomiast w momencie gdy wróciłem w poniedziałek sytuacja była taka, że derek miał już lecieć (i poleciał w poniedziałek lub wtorek), a outsider się uspokoił i nie pisał już w tym wątku. Zamykanie w tej sytuacji wątku ze względu na przeszłą kłótnię między nimi byłoby więc zupełnie bezpodstawne.
A co do Kriegera to dyskutował on w wątku o homoseksualizmie tylko z userem JakubN. Miał jeszcze krótką słowną przepychankę z banitą goodboy, ale po moich prośbach by nie dyskutować z banitą, powiedział na forum, że już nie będzie. A w rozmowie ze mną na PW przyznał, że się uniósł i przeprosił. Dlatego zależnie od tego, którą dyskusję Kriegera miałeś na myśli prosiłbym cię żebyś odpowiedział na jedno z poniższych pytań:
Jeśli wątek powinien zostać zamknięty ze względu na dyskusję Kriegera z goodboy'em to dlaczego uważasz, że mimo obietnic i przeprosin Kriegerowi nie należy mu ufać i na wszelki wypadek zamknąć temat?
Jeśli wątek powinien zostać zamknięty ze względu na dyskusję Kriegera z JakubemN to dlaczego uważasz, że dyskusja między Kriegerem, a JakubemN była zwyczajną, zupełnie personalną kłótnią słowną i niczym więcej, tak jak ostatnie kilkanaście postów w wątku o ateizmie, z wyjątkiem jednego posta tommy'ego?
_________________ www.onephoto.net
|
Pn lip 16, 2007 15:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis - Miałeś napisane w PW kiedy dostaniesz odpowiedź. Nie rozumiem w jakim celu umieszczasz to pytanie tutaj na forum.
|
Pn lip 16, 2007 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis z tym "poczuciem dobrego smaku" to mnie rozbawiles.
Chyba wiesz dlaczego. 
|
Pn lip 16, 2007 16:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem
Ale pamiętaj, że ono też jest subiektywne;)
Crosis
|
Pn lip 16, 2007 16:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
napisałem to w temacie o gejach, nie widziałem wcześniej tego wątku dlatego, w którym bardziej mój post pasuje - z gejowa mozna spokojnie to usunąć
Cytat:
Krieger nie został zbanowany, a jego posty (podobnie jak outsidera) też były na żenująco niskim poziomie. Daj im więc ochłonąć i nie wykręcaj się już, Paschalisie.
podobają mi się takie posty na wyjątkowo wysokim poziomie czynienia dobra (samemu sobie)
na wyższym niż żenującym poziomie nie można z wami rozmawiać - trzeba posługiwać się językiem, który rozumiecie
innego - nie
a co robi moderacja z moim postami - buhahahahaha - z czego mam ochłonąć - z tego, że ktos wykonuje swoja pracę?
a nie mówiłem ci, żebyś był mniej rozemocjonowany i nie przykładał tyle wagi do literek - czy to w swoim nicku, czy na forum
a jak ktos chce popolemizować, to 30-40 stron wcześniej pisałem językiem, którego pojąć nie mogliście -
coż mogłem zrobić - zmieniłem język dostosowawszy go do interlokutorów (do kogo?)
a milczę w tym temacie bo nie mam więcej nic do powiedzenia poza tym co pisałem wcześniej -
|
Wt lip 17, 2007 8:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chciałbym zgłosić naruszenie regulaminu przez użytkownika mariolcia, która norotycznie obraża ateistów przypisując im równo łatkę: "zły". Narusza tym samym punkt 4 regulaminu, który mówi: "4. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym...". Podobnie obraża wyznaców innych religii. Ja poczułem się wielokrotnie obrażony przez nią jej nieprawdziwymi zresztą stwierdzeniami. Ostatni przykład z dziś:
"Ateiści istnieją bo w naturze ktoś jest zły a ktoś dobry." [temat o pierwszym pofrorum]
"Buddyzm to czyste wstecznictwo i zwykły wyzysk ludzi przez grupkę "niby-mędrców"" [Czw Lip 12, 2007 12:39 Temat: Przyszłość religii...]
"Czym wirzący różnią sie od niewierzących?
Wierzący mają duszę, są ludźmi lepszymi dla innych i dla samych siebie..." [Czw Lip 12, 2007 9:23 Temat: Brak łaski wiary i ateizm]
W związku z powyższymi wypowiedziami [więcej nie chciało mi się szukać], porsiłbym moderatorów o zwrócenie użytkowniczce uwagi [PW jakieś, albo co], że jej nieprawdziwe, kategoryczne i obraźliwe wypowiedzi łamią regulamin i żeby bardziej ważyła słowa.
Dzięki,
j.
|
Wt lip 17, 2007 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy mogę liczyć na odpowiedź jakiegoś moda, bo widziałem ich kilku w międzyczasie i jakoś nikt nie znalazł chwilki, żeby odpisać. Chyba własnie po to jesteście, prawda? - by rozstrzygać takie kwestie.
Od razu piszę, że jeśli sam pewnie niejedną osobę na tym forum obraziłem, ale jakoś nikt nie składał tu rzeczowych skrag. Ja jednak takową złożyłem i poparłem dowodami i odniesieniem do regulaminu, w związku z tym chciałbym dowiedzieć się, co można w takim przypadku zrobić. Żeby też nie było wątpliwości, że to jednorazowy wybryk, dałem kilka cytatów.
Dzięki,
j.
|
Wt lip 17, 2007 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha, przepraszam, w tej właśnie chwili rozalka zrobiła "czyszczenie". Dzięki. 
|
Wt lip 17, 2007 12:43 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Jakubie a ja Cię proszę zamiast co chwile latać na skargami zacznij z tymi ludźmi dyskutować. Jeśli ktoś uważa się za lepszego tylko dlatego, że jest osobą "wierzącą" to... co tu moderacja może pomóc poza pogłębieniem ogólnej frustracji userów "bo moderzy umieją tylko ciąć". W takich przypadków należy rozmawiać, argumentować i pokazywać błędy w rozumowaniu a nie wszystko co nie w smak Tobie ciąć. Mam nadzieję, że zrozumiesz.
Pozdrawiam
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt lip 17, 2007 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozumiem, dzięki. Tylko że jest to złamanie regulaminu a nad złamaniem regulaminu i konsekwencjami z tego płynącymi mają piecze moderatorzy. Czasem korzystają z tego mądrze [rozalka], czasem korzystają z tego źle [Paschalis] a czasem nie robią nic.
Cytuj: zamiast co chwile latać na skargami zacznij z tymi ludźmi dyskutować.
A próbowałaś kiedyś dyskutować z mariolcią?? Polecam, doskonała lekcja rzucania grochem o ścianę.  Najpierw sięgasz do słownika i tłumaczysz jej poszczególne słowa. Potem pokazujesz powiązanie tych słów, potem przytaczas źródła, które wyjaśniają daną kwestię [wystarczy zajrzeć i zmniejszyć swoją ignorancję] a potem na końcu i tak słyszysz, że buddyzm to badna grubych, leniwych, bezczeszczących zwłoki barbardzyńców. To tak jak tłumaczenie komuś, że 2+2=4 i pokazujesz na paluszkach i mówisz, jak się dodaje paluszki a potem znów słyszysz: "ja i tak wiem lepiej - 2+2=5".  Dlatego, jeśli takie stwierdzenia są obraźliwe [a często z jej ust są] postanowiłem zareagować. Bo myślę, że w tym zacietrzewieniu jej PW od jakiegoś moda albo usunięcie jawnie nieprawdziwych postów mogłoby pomóc.
Pozdrawiam,
j.
|
Wt lip 17, 2007 15:30 |
|
 |
Mark Zubek
|
Droga moderacjo, proszę o reakcję na post w dziele " z życia kościoła"
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 22:35 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Ks. Isakowicz-Zaleski, nie przysparza hierarchom kasy, a to ogromnie ważny czynnik kształtujący poparcie. Dlatego tez zawsze będzie mniej ceniony od Rydzyka.
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich hierarchów, ale jest wielu matołów w KEP, którzy za kase dali by sobie jajka ogolić
----------------------------------------------------------------------------------
Ja rozumiem że macie wiele pracy, ale nie dajmy sie zwariować
takim > profosom20< z których to na dwudzestu profosów , dziesięsciu jest faszystami a drugich dziesięciu libro-inter-maso-fanatykami.
PS.
Niech sobie będą i nawet golą swoje "jajka" i nie tylko,
najlepiej gdzieś w zakladzie zamkniętym, na księżycu albo
bezludnej wyspie.
W końcu forum katolickie nie jest zobowiązane żadnym przykazaniem
do brania udziału w dyskusjach rodem z rynsztoka lub szynkwasu.
Chyba że w taki sposób rozumiecie ekumeniczną tolerancję :-//
Jeśli tak to zmieńcie topic z katolickiego na libro-katolicki.
Aby każdy wiedział z kim ma doczynienia.
|
Wt lip 17, 2007 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do Moniki, albo innego z moderatorów:
możecie mi w takim razie na PW wysłać treść tamtego posta?
Dziękuję z góry
Crosis
|
Wt lip 17, 2007 19:30 |
|
 |
Paschalis
|
Mark Zubek napisał(a): Ja rozumiem że macie wiele pracy Mamy, szczególnie odkąd pewien user pisujący krzykliwą czcionką zaczął zastępować dyskusję donosami, ale to inna sprawa. Cytuj: ale nie dajmy sie zwariować takim > profosom20< z których to na dwudzestu profosów , dziesięsciu jest faszystami a drugich dziesięciu libro-inter-maso-fanatykami. Jeśli idzie o profosa to już otrzymał PW z prośbą by nie używał takich słów, ale na dobrą sprawę również powyższe sformułowanie można by zaliczyć do obelżywych. P.S. W kwestii dat, wg czasu letniego w Polsce jest GMT +2.  Crosis napisał(a): Do Moniki, albo innego z moderatorów: możecie mi w takim razie na PW wysłać treść tamtego posta? Dziękuję z góry  Crosis
Chodzi o ten ze skinheadami? Nie ma problemu.
_________________ www.onephoto.net
|
Wt lip 17, 2007 19:32 |
|
|
|