Autor |
Wiadomość |
rozalka
Moderator
|
A skąd wiesz, że już czegoś nie robi? 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Cz lip 19, 2007 17:56 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Nie wiem, a napisałem, że moderacja nic nie robi?
PS: Bo nie widać żeby coś robiła 
|
Cz lip 19, 2007 18:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jak tu nie zacytowac tego wierszyka z lat dzieciecych.
Jan Brzechwa
SKARŻYPYTA
"Piotruś nie był dzisiaj w szkole,
Antek zrobił dziurę w stole,
Wanda obrus poplamiła,
Zosia szyi nie umyła,
Jurek zgubił klucz, a Wacek
Zjadł ze stołu cały placek."
"Któż się ciebie o to pyta?"
"Nikt. Ja jestem skarżypyta."
|
Cz lip 19, 2007 18:33 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Lucyna napisał(a): I jak tu nie zacytowac tego wierszyka z lat dzieciecych.
Och tak, to straszne, że upomniałem się o wywalenie z forum trolla, wybacz mi Lucy (jak by to powiedział zbanowany Polonium).
|
Cz lip 19, 2007 18:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito, nie "straszne" ala dziecinnie smieszne, tak jak i wierszyk o kotku na urodziny kotka. 
|
Cz lip 19, 2007 18:53 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
No cóż ja mogę na to powiedzieć... Twoje poczucie humoru jest dla mnie równie niezrozumiałe co te poloniumowe 
|
Cz lip 19, 2007 19:11 |
|
 |
Kamyk
|
Ja powiem tylko, że sprawa mariolci została podjęta. A czasami nie zawsze działania moderacji są widoczne "na zewnątrz" 
Proszę również o unikanie w tym wątku personalnych uwag
|
Cz lip 19, 2007 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam pytanie, dlaczego w regulaminie jest punkt dotyczący zakazu propagowania treści satanistycznych?? Wszak jest to również religia [stanizm jako religia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Satanizm ], w związku z tym, czyż na równi z innymi systememi wierzeń i nie-wierzeń nie powinien być traktowany. O tyle oczywiście, o ile nie zawiera treści karalnych, nawołujących do nienawiści lub przemocy...
Aha, i czy wstaiwenie sobie w podpis małego pentagramu byłoby uznane za propagowanie satanizmu, czy za wstawienie symbolu reliugijnego po prostu.
Pozdrawiam moderację i liczę na szybką odpowiedź,
dziękuję,
j.
|
Pt lip 20, 2007 10:31 |
|
 |
Zencognito
|
IMHO czepiasz się Jakubie. Naprawdę Cię dziwi, że propagowanie kultu Szatana, który w chrześcijaństwie jest uznawany za największego wroga i źródło wszelkiego zła, jest zabronione na katolickim portalu? Dla mnie to zupełnie naturalne.
|
Pt lip 20, 2007 10:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, wspomniałem o Szatanie, bo to najbardziej kontrowersyjne i odpowiedź byłaby najbardziej jasna i wyraźna. Ale jest również zakaz propagowania ezoteryki, która z Szatanem nie ma nic wspólnego. Wlicza się w to między innymi też żydowską kabałę i całą masę innych rzeczy, które nie tylko są nie groźne, a czasami bardzo ciekawe.
Mogę ewentualnie przekodelować pytanie, żeby nie było odebrane jako prowokacja - czy mówienie/pisanie a żydowskiej kabale jest na forum zakazane, a jeśli tak, to dlaczego.
j.
|
Pt lip 20, 2007 10:44 |
|
 |
vesper
|
Czemu poleciał JakubN ? Wydawał mi się rzeczowym dyskutantem...
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
Pt lip 20, 2007 13:57 |
|
 |
zielona_mrowka
|
w Banicji 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pt lip 20, 2007 14:49 |
|
 |
SweetChild
|
zielona_mrowka napisał(a): w Banicji 
Uważam, że ten wątek jest potrzebny i sporo wyjaśnia, ale dość nieszczęśliwie w § I, 4 czy § II, 4 jest cała masa podpunktów...
|
Pt lip 20, 2007 14:55 |
|
 |
zszywacz
|
Szkoda mi JakubaN  Może faktycznie ostatnio trochę go poniosły emocje, ale większość jego wypowiedzi była ciekawa, rzeczowa, podparta argumentami...
|
Pt lip 20, 2007 16:02 |
|
 |
pedziwiatr
|
Poza tymi, niestety bardzo licznymi, ktore nie byly ciekawe, rzeczowe i poparte rzeczowymi argumentami, a ktore musialy, niestety, znalezc sie w archiwum. To moze dla przypomnienia fragment regulaminu:
§ I, 4 Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, erotyczne (szczególnie w jakikolwiek sposób promujace pedofilię), faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne, neopogańskie itp. czy głoszących naukę sekt (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce). § II, 4. Na forum zabrania się: - łamania prawa; - wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających; - werbowania do sekt; - agitacji na rzecz poglądów i działań sprzecznych z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum; - trollingu
Niestety, w przypadku tego usera, bylo to nagminne lamanie regulaminu Forum i Netykiety, tak wiec: obrazanie, naigrywanie sie z innych,
brak reakacji na upomnienia, ignorowanie pw od moderatorow,
brak kultury wypowiedzi oraz uwagi ad personam, obrazliwe wypowiedzi pod adresem Boga, a co za tym idzie, obraza uczuc religijnych.
Z naszej moderatorskiej strony konczymy wszelkie wyjasnienia pod tytulem: "banicja JakubaN", a decyzja podjeta byla jednomyslnie.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Pt lip 20, 2007 16:23 |
|
|
|