drogi saxonie
w moim wykasowanym poście uzyłem słów "talib prawdy"
po pierwsze jest to pisane w cudzysłowie...
a jak sam pisałeś kilka postów wcześniej... o obraźliwych sformułowaniach tak pisanych...
Cytuj:
Niezbyt to "eleganckie", że tak powiem, chociaż ujęte w cudzysłów i świadczące o pewnej kulturze
pomimo twojej tak liberalnej postawy ciągnałem temat i w swoim poście zapytałem Cię o kilka zwrotów pisanych w cudzysłowie...
między innymi o taliba prawdy....
na co mi odpowiedziałeś:
Cytuj:
outsider - Chcesz szczegółowej listy wyrażeń dopuszczalnych, z pogranicza i niedopuszczalnych? Może nie popadajmy jednak w paranoję.
W przytoczonym przez Ciebie przypadku nie dopatrzyłem się jakiegoś rażącego chamstwa, czy obrażania w sensie jednoznacznym
pomimo takiego stosunku do wyrażeń pisanych w cudzysłowie szefa szefów, moderator kamyk spokojnie uznał to za bezczeln wycieczkę osobistą....
rozumiem, że interpretacja przepisów zależy wyłącznie od urzędnika w okienku pilnującego danego działu...
stąd te róznice w interpretacji "taliba prawdy"
muszę po prostu metodą prób i błędów sprawdzić gdzie "talib prawdy" jest dopuszczalny
wiem, że u saxona tak u kamyka nie
niedługo sprawdzę "PIS-iorów" i "radio ma ryja i ma głos"
to tyle w odniesieniu do pierwszej wykasowanej części mojego posta
co do drugiej - to chciałbym zapytać gdzie moderator kamyk dopatrzył sie osobistej bezczelnej wycieczki w zdaniach uświadamiających komuś, że przyznawanie się do socjalizmu nie jest i nie może być powodem do dumy...
żyjemy w świecie, w którym dokonano manipulacji i tak jak słowo faszysta stało się synonimem ideologii zła tak słowo socjalista synonimem dobra
a tak nie jest
każdy, kto nazywa sam siebie socjalistą musi wobec siebie zastosować tę samą metodę, jaką stosuje wobec "faszysty"
dlatego nie ma nic nagannego w tym, że wyprowadza się taką osobę z błędnego naiwnego mniemania o sobie i uświadomienie mu, że ideologia po stronie której sie opowiada odpowiedzialna jest za śmierć milinów ludzi
a wszystko to dzieki socjalistom wykształconym na paryskich uniwersytetach
to tyle wyjasnień
w związku z tym, że moderacja stosuje podójne standardy i mało precyzyjnie okresla to co wolno i to czego nie wolno
vide moja z tobą saxonie wymiana zdań o cudzysłowie
oraz w związku z tym, że uświadamianie komukolwiek tego, że nie ma powodów do chwały z powodu utożsaqmiania się z ideologią pośrednio odpowiedzialną za śmierć milionów ludzi
wyrażam swój sprzeciw wobec działań (i komentarza) moderatora kamyka zastosowanych wobec mojego posta
pzdr