Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 7:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

"niezła zciema" tak to chyba młodzi ludzie teraz mówią na obracanie
kota ogonem.

Dialog to rozmowa ( żywa) czasami przybierajaca formę sprzeczki,
w której obie strony mogą się uzewnętrznić na tyle aby siebie poznać.

Jeśli sądzicie że można prowadzic dialog bez emocji w formie
intelektualnego monologu, to zapewniam że taka forma rozmowy
uwzględniająca każdą poprawność nie jest dialogiem lecz
bezowocną rozmową w której pycha i miłość własna, blokuje
każdą inicjatywę do otwarcia się na drugiego człowieka.

Zniechęcenie "akacji" moim dialogiem ( przepychanką) z profos, nie
jest wcale prawdą, bo jeszcze niedawno pisała jak bardzo zniechecają
ją wystąpienia agnostyków i ateistów oraz ich zdanie na forum
katolickim.
Lepiej wykluczyć i zamknąć im tematy zamiast podjąć z nimi owocny dialog?

Rozumiem że wielu szuka "cichej przystani" w której można tworzyć
kółka wzajemnej adoracji.
Tam gdzie niepokorne i niepoprawne politycznie myśli, nie zniszczą
błogiego i nostalgicznego stanu uśpionej świadomości.

Ograniczając tak dalej swobodę wypowiedzi , sami zamienicie forum na tubę ideologiczną.

Tym truizmem kończę aby "zgorszone" moim pisaniem osoby,
mogły ochłonąć.

So lip 21, 2007 15:13
Popieram w całej rozciągłości powyższy post mego umiłowanego brata-emigranta :D
Z radością popieram jego zdanie w tej kwestii (ale tylko w tej ;) )

So lip 21, 2007 16:22

A jednak personalne przepychanki na tym forum zniechęcają mnie bo ogólne wrażenie gdy tu się wchodzi i na to patrzy powstaje że to forum to miejsce sporów i przepychanek, niewłaściwego odnoszenia się do siebie rozmówców dlatego tu powstaje okropna atmosfera.

Jeny, już chyba pięćdziesiąty raz to piszesz... :? Przestań w końcu jęczeć, jak się nie podoba to droga wolna, marudo wiecznie niezadowolona.

So lip 21, 2007 17:43

Wcale że nie marudzę, tylko postuluję o poprawę merytoryczności i kultury dyskusji w związku z tym że wrażenie wchodząc tu jest takie że to miejsce forumowych sprzeczek, zatargów i przepychanek.
Domagam się więc czegoś pozytywnego, by dyskutanci kierowali się pewnymi zasadami obowiązujacymi w czasie dyskusji, by była kultura dyskusji i wypowiedzi, dyskutowanie z poglądami a nie atakami na osobę, o wzajemny szacunek rozmówców dla siebie, rzeczowe przedstawianie argumentów bez obrażania itp.

N lip 22, 2007 15:58

To pisz to osobom których wypowiedzi Ci się nie podobają, a nie moderatorom którzy przecież nie mają wpływu na osobowość i cele użytkowników.

N lip 22, 2007 16:22
Moderatorzy maja duzy wplyw na to, jaka atmosfera panuje na forum gdyz swoimi uwagami moga na nia wplywac, dlatego tez uwagi akacji sa jak najbardziej uzasadnione, i nie sa zadanym "marudzeniem" (no ale kazdy oczywiscie moze odbierac je wedle wlasnego nastawienia).

N lip 22, 2007 16:28

O ile dobrze pamiętam to nawet niektórzy moderatorzy pisali akacji żeby przestała narzekać. Jeśli ktoś nie łamie regulaminu to może sobie olać wszelkie uwagi moderatorów i tyle na temat wpływania na atmosferę. Regulamin nie zabrania bycia złośliwym lub krytykowania czyichś doznań religijnych, nie nakazuje też bycia miłym, także akacja realizacją swoich postulatów powinna się zająć sama a nie dokładać pracy moderatorom.

N lip 22, 2007 16:43
Zencognito, co sie z Toba dzieje? Ty ciagle narzekasz i marudzisz, to wiersz czyjs Ci sie nie podoba, to znow ktos pisze, wedlug Ciebie, nie na temat , to znow czyjes poczucie humoru Ci nie pasuje, czyjes uwagi Cie denerwuja itd....

Troszke wiecej radosci i zyczliwego spojrzenia na slabosc drugiego czlowieka potrzebne jest nam wszystkim, bez wyjatku.

N lip 22, 2007 16:49

Piszę to moderatorom, ponieważ oni mają istotny wpływ na sytuację na forum i na to w jaki sposób przebiegają dyskusje na forum.
I z tego co wiem, to praca moderatorów zmierzała ku poprawieniu kultury i merytoryczności dyskusji i wyeliminowaniu niepotrzebnych sporów i kłótni oraz niewłaściwego odnoszenia się do siebie dyskutantów a moje uwagi właśnie tego dotyczyły.
Ja tylko sygalizuje że istnieje na forum pewien problem, który należy rozwiązać

N lip 22, 2007 17:08
Piszę to moderatorom, ponieważ oni mają istotny wpływ na sytuację na forum i na to w jaki sposób przebiegają dyskusje na forum.
I z tego co wiem, to praca moderatorów zmierzała ku poprawieniu kultury i merytoryczności dyskusji i wyeliminowaniu niepotrzebnych sporów i kłótni oraz niewłaściwego odnoszenia się do siebie dyskutantów a moje uwagi właśnie tego dotyczyły.
Ja tylko sygalizuje że istnieje na forum pewien problem, który należy rozwiązać

pustosłowie

N lip 22, 2007 17:23
PTRqwerty, dlaczego wedlug Ciebie jest to "pustoslowie"?

N lip 22, 2007 17:39

A to co chciałam napisać , to że istnieje na forum problem forumowych przepychanek, sporów, kłótni i niewłaściwego odnoszenia się do siebie dyskutantów i że trzeba coś z tym problem zrobić.
Że zgadzam się z Paschalisem że samo kasowanie postów z atakami personalnymi nie rozwiązałoby problemu, że bardziej byłaby potrzebna w tym wypadku rozmowa osobista.
I że moderatorzy poprzez swoje uwagi mają istotny wpływ na to jak wygląda dyskusja i jak odnoszą się do siebie rozmówcy , że potrzeba by było by moderatorzy swoimi uwagami uświadomili i pokazali użytkownikom w jaki sposób mają dyskutować i jakich zasad przestrzegać w dyskusji by dyskusje toczyły się bez ataków personalnych lecz w duchu wzajemnego szacunku do siebie i były rzeczową i merytoryczną wymianą zdań bez wzajemnego obrażania.

N lip 22, 2007 17:48
A to co chciałam napisać , to że istnieje na forum problem forumowych przepychanek, sporów, kłótni i niewłaściwego odnoszenia się do siebie dyskutantów i że trzeba coś z tym problem zrobić.
Że zgadzam się z Paschalisem że samo kasowanie postów z atakami personalnymi nie rozwiązałoby problemu, że bardziej byłaby potrzebna w tym wypadku rozmowa osobista.
I że moderatorzy poprzez swoje uwagi mają istotny wpływ na to jak wygląda dyskusja i jak odnoszą się do siebie rozmówcy , że potrzeba by było by moderatorzy swoimi uwagami uświadomili i pokazali użytkownikom w jaki sposób mają dyskutować i jakich zasad przestrzegać w dyskusji by dyskusje toczyły się bez ataków personalnych lecz w duchu wzajemnego szacunku do siebie i były rzeczową i merytoryczną wymianą zdań bez wzajemnego obrażania.

A to już nie jest pustosłowie.
Jest to skarga na kondycję ludzką, która łatwo upada w pychę, skłonność do kłótni, co w konsekwencji prowadzi do uniemożliwienia dyskusji ze sobą. Ale gdy już jakaś osoba zamknie się w ten sposób w sobie, otoczy się częstokołem wyniosłości, cóż ktokolwiek zdziałać może? Rozsądniej by było obarczyć odpowiedzialnością ową wyniosłą osobę za to czym jest, niż kogokolwiek z zewnątrz. Albowiem liczne zewnętrzne przyczyny mogą mieć wpływ na nasze postępowanie, nie znaczy to jednak, że ten kto pragnie dobra, nie zdoła przełamać tych dążących do zniewolenia tendencji.
Obarczanie jakiejkolwiek osoby z zewnątrz, choćby była moderatorem, za zachowanie konkretnej osoby, jest w moim odczuciu stawianiem jej przed zadaniem niewykonalnym. Nawet Bóg nie może ingerować w ludzką wolę. Aczkolwiek niektórzy uważają moderatorów za byty wyższe od Boga.

N lip 22, 2007 18:28

"Obarczanie jakiejkolwiek osoby z zewnątrz, choćby była moderatorem, za zachowanie konkretnej osoby, jest w moim odczuciu stawianiem jej przed zadaniem niewykonalnym. Nawet Bóg nie może ingerować w ludzką wolę. Aczkolwiek niektórzy uważają moderatorów za byty wyższe od Boga'

Nie chodzi o obarczanie ale o rzetelne wykonywanie swoich obowiazkow.
Kto ma na forum upominac i lagodzic spory? Kto ma nie pozwalac aby godzic w dobre imie osoby?
Nikt nie uwaza "moderatorow za byty wyższe od Boga", tereaz to Ty sam dopuszczasz sie pustoslowia. :)

N lip 22, 2007 18:45
PTRqwerty, napisales

"Obarczanie jakiejkolwiek osoby z zewnątrz, choćby była moderatorem, za zachowanie konkretnej osoby, jest w moim odczuciu stawianiem jej przed zadaniem niewykonalnym. Nawet Bóg nie może ingerować w ludzką wolę. Aczkolwiek niektórzy uważają moderatorów za byty wyższe od Boga'

Nie chodzi o obarczanie ale o rzetelne wykonywanie swoich obowiazkow.
Kto ma na forum upominac i lagodzic spory? Kto ma nie pozwalac aby godzic w dobre imie osoby?
Nikt nie uwaza "moderatorow za byty wyższe od Boga", tereaz to Ty sam dopuszczasz sie pustoslowia. :)

Ja polemizowałem z zarzutem Akacji:
"A to co chciałam napisać , to że istnieje na forum problem forumowych przepychanek, sporów, kłótni i niewłaściwego odnoszenia się do siebie dyskutantów i że trzeba coś z tym problem zrobić. "

Ty zaś, Lucyno, stawiasz zarzut inny niż Akacja - niedopełnienie przed moderatorów obowiązków. Twój zarzut nie jest tożsamy z zarzutem Akacji. Moja odpowiedź nie odnosi się do Twojego zarzutu, lecz jest polemiką z Akacją.

Co do Ciebie, wypada jedynie prosić o udowodnienie, że moderatorzy nie realizują swych obowiązków. Wszak dopuściłaś się oszczerstwa a nie podałaś uzasadnienia.

N lip 22, 2007 18:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 125  Następna strona