Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A gdziez jest owo "oszczerstwo"?
|
N lip 22, 2007 18:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Nie chodzi o obarczanie ale o rzetelne wykonywanie swoich obowiazkow.
Tu jest owe oszczerstwo, gdyż wynika z tego zdania, że ktoś nie wykonuje rzetelnie swych obowiązków. Należałoby to udowodnić. Taki sąd powinien być wynikiem jakiejś dobrze udokumentowanej obserwacji. A tak sprawia wrażenie pierwotnego uprzedzenia.
|
N lip 22, 2007 19:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PTRqwerty, przesadzasz i to bardzo. Nadinterpretujesz to co napisalam.
Mozna podac wiele punktow ktore powinien spelniac dobry moderator i to wcale nie oznacza tego, ze sie ma na mysli ze, ktorys z moderatorow ich nie spelnia.
Mam w zwyczaju jasno pisac o danej sprawie bez owijania w bawelne, wedel zasad "jasne uklady dluga przyjazn".
Uwagi podane z zyczliwoscia nie sa oszczerstwem.
Dla przypomnienia
oszczertswo jest to " niezgodna z prawda, zlosliwa obmowa mogaca ponizyc obmawianego w opinii publicznej; kalumnia, potwarz".
|
N lip 22, 2007 19:23 |
|
|
|
 |
akacja
|
Moderatorzy mają pilnować porządku w czasie dyskusji na forum.
Ja stwierdzam fakt że na forum istnieje problem forumowych przepychanek, kłótni i sporów i niewłaściwego odnoszenia sie rozmówców.
Należy coś z tym problemem zrobić i to należy do kompetencji i obowiązków moderatorów.
Nie stawiam zarzutu wobec moderatorów że ponoszą winę za zachowanie jakieś osoby.
Chodzi mi o to że przez swoje uwagi moderatorzy mogą mieć wpływ na to, że ta osoba może te zachowanie zmienić. Moderatorzy mogą komuś zwrócić uwagę, poprosić o zmianę postępowania, powiedzieć że takie postępowanie na forum jest złe i należy je zmienić, ze na forum należy czynić inaczej, że należy w inny sposób dyskutować niż to czynią. I te osoby mogą te uwagi moderatorów przyjąć do siebie, i do nich sie dostosować.
|
N lip 22, 2007 19:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie moze istniec na forum taka sytuacja, ze ciagle obrazany jest ksiadz katolicki.
Mozna kogos nie darzyc sympatia, mozna nie zgadzac sie calkowicie z czyimis pogladami ale nie mozna pod zaslona wlasnego nicka, anonimowo niszczys godnosc drugiego czlowieka. Nie mozna o nikim wyrazac sie z pogarda.
To wielkie tchorzostwo uderzac w kogos imiennie samemu pozostajac w ukryciu. Na forum powinno byc to zabronione a wszelkie posty, w ktorych ktos jest obrazany, powinny zostac wykasowane.
|
N lip 22, 2007 19:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): PTRqwerty, przesadzasz i to bardzo. Nadinterpretujesz to co napisalam. Mozna podac wiele punktow ktore powinien spelniac dobry moderator i to wcale nie oznacza tego, ze sie ma na mysli ze, ktorys z moderatorow ich nie spelnia. Mam w zwyczaju jasno pisac o danej sprawie bez owijania w bawelne, wedel zasad "jasne uklady dluga przyjazn". Uwagi podane z zyczliwoscia nie sa oszczerstwem.
Dla przypomnienia oszczertswo jest to " niezgodna z prawda, zlosliwa obmowa mogaca ponizyc obmawianego w opinii publicznej; kalumnia, potwarz".
A zatem Twoje stwierdzenie, że "Nie chodzi o obarczanie ale o rzetelne wykonywanie swoich obowiazkow", z którego wynika, że ktoś nie wykonuje rzetelnie swych obowiązków, wcale nie oznacza że ktoś nie wykonuje rzetelnie swych obowiązków. A zatem powiedziałaś, że niektórzy moderatorzy są X, ale wcale to nie znaczy, że powiedziałaś, że niektórzy moderatorzy są X.
Albo więc Twoje słowa nie znaczą, tego co powszechnie znaczą, albo w sposób świadomy prowadzisz grę.
|
N lip 22, 2007 19:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Moderatorzy mają pilnować porządku w czasie dyskusji na forum. Ja stwierdzam fakt że na forum istnieje problem forumowych przepychanek, kłótni i sporów i niewłaściwego odnoszenia sie rozmówców. Należy coś z tym problemem zrobić i to należy do kompetencji i obowiązków moderatorów. Nie stawiam zarzutu wobec moderatorów że ponoszą winę za zachowanie jakieś osoby. Chodzi mi o to że przez swoje uwagi moderatorzy mogą mieć wpływ na to, że ta osoba może te zachowanie zmienić. Moderatorzy mogą komuś zwrócić uwagę, poprosić o zmianę postępowania, powiedzieć że takie postępowanie na forum jest złe i należy je zmienić, ze na forum należy czynić inaczej, że należy w inny sposób dyskutować niż to czynią. I te osoby mogą te uwagi moderatorów przyjąć do siebie, i do nich sie dostosować.
A skąd wiesz, że moderatorzy tego nie czynią? Wszak odbywa się to na PW, a nie publicznie, ponieważ uwagę najlepiej zwracać w sposób postronny, a nie nadając publiczne piętno. A to dlatego, że uwaga publiczna wymusza obronę "dobrego imienia". PW już nie. Uwagę na PW można przyjąć lub odrzucić. Tobie jednak nie będzie wiadome nic o takich PW, ponieważ nie są one właśnie publiczne. Zwracasz więc uwagę moderatorom, że nie widać by czynili rzeczy, które z samej swej natury są postronne.
|
N lip 22, 2007 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja- przykro mi, że muszę to napisać. Jednak Twoja działalność na Forum opiera się w znacznej mierze na krytykanctwie. Nie na krytyce- bo krytyka jest konstruktywna- a Ty zamiast zrobić coś samej, żeby było inaczej, czekasz, aż inni przejmą się Twoim pisaniem o grzechu i zaczną spełnuiać Twoje postulaty --> moderować Forum wg Twojej wizji.
Jest to nierealne. Zastanów się dobrze, czemu to służy- bo na razie tylko powoduje kłótnie i koncentrację nie na tym, co trzeba.
Lucyna- na Forum mogą być wyrażane kontrowersyjne opinie. Jeśli chodzi o o. Rydzyka, to jest on osobą publiczną. Osobiście go nie lubię i uważam, że wiele słów, które wypowiada, nie pasuje do nauki Koscioła. Uważam też, że powinien odejść. Jest to moje prywatne zdanie.
- Wydaje mi się, że dla niektórych osób jest on osobą "nietykalną"... a to grube nieporozumienie.
|
N lip 22, 2007 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PTRqwerty, chyba wiem jakie mialam intencje piszac, wiec uwierz mi prosze, ze tak bylo. Nie szukaj dziury w calym i nie doszukuj sie jakiejs gry z mojej strony. Zawsze szczerze pisze na forum a wszelkiego rodzaju gry sa dla mnie nie do przyjecia. Nie nakladam masek, to nie w moim stylu.
Byc moze nie zawsze wyrazam sie jasno, ale to tylko wynika z mojej ludzkiej ulomnosci. Prosze patrz na calosc wypowiedzi a nie na jakies nieopatrznie napisane slowo czy tez zdanie, ktore moze czasem nawet nie brzmi dla wszystkich zbyt logicznie.
Analizowanie jednego zdania jest calkowicie niepotrzebne (dobre jest to na lekcjach logiki ale nie na forum).
Wymagam od siebie duzo, zancznie wiecej niz od innych.
Pozdrawiam zyczac milego wieczoru
|
N lip 22, 2007 19:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Baranku, chodzi mi slowa pogardliwe wypowiedziane w stosunku do o. Rydzyka a takowe nie powinny miec na forum miejsca.
Nie nam decydowac o tym kto ma byc derektorem RM, nie mozna wkraczac w nie swoje kompetencje.
|
N lip 22, 2007 20:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): PTRqwerty, chyba wiem jakie mialam intencje piszac, wiec uwierz mi prosze, ze tak bylo. Nie szukaj dziury w calym i nie doszukuj sie jakiejs gry z mojej strony. Zawsze szczerze pisze na forum a wszelkiego rodzaju gry sa dla mnie nie do przyjecia. Nie nakladam masek, to nie w moim stylu. Byc moze nie zawsze wyrazam sie jasno, ale to tylko wynika z mojej ludzkiej ulomnosci. Prosze patrz na calosc wypowiedzi a nie na jakies nieopatrznie napisane slowo czy tez zdanie, ktore moze czasem nawet nie brzmi dla wszystkich zbyt logicznie. Analizowanie jednego zdania jest calkowicie niepotrzebne (dobre jest to na lekcjach logiki ale nie na forum). Wymagam od siebie duzo, zancznie wiecej niz od innych.
Pozdrawiam zyczac milego wieczoru
Pisz więc na przyszłość intersubiektywnie
|
N lip 22, 2007 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale można o tym dyskutować, Lucyno .... 
|
N lip 22, 2007 20:05 |
|
 |
akacja
|
PTR, Lucyna odniosła się do Twojego zarzutu wobec mnie że obarczam winą moderatorów za zachowanie użytkowników stwierdzając że chodzi tu o rzetelne wypełnienie obowiązków moderatorów.
I to należy do obowiązków moderatorów by pilnowali przebiegu dyskusji, by nie było w czasie nich obrażania i ataków personalnych.
Nie stawiam tu żadnego zarzutu wobec moderatorów.
Tylko zasygnalizowałam że istnieje na forum jakiś problem, który należy rozwiązać i dalej trochę napisałam jakbym to widziała że można to rozwiązać.
I wiem że moderatorzy ciągle coś czynią w tym zakresie.
Odniosłam się do postu Paschalisa zgadzając się z nim że samo kasowanie postów nie rozwiązało by problemu, bo te osoby czyniłyby dalej to samo lecz czasem potrzebna jest rozmowa osobista
Od siebie dodałam że uwagi moderatorów uświadamiające userów jakie są zasady dyskusji mogą być cenne i prowadzić do zmiany postępowania.
|
N lip 22, 2007 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PTRqwerty, pisze tak jak najlepiej potrafie, wiem, ze nie jestem w tym najlepsza ale ucze sie, ucze,
tylko "jak ktos urodzil sie kolem to nie umrze kwadratem".
Ide poplywac, to super relaks.
|
N lip 22, 2007 20:08 |
|
 |
akacja
|
baranek napisał(a): akacja- przykro mi, że muszę to napisać. Jednak Twoja działalność na Forum opiera się w znacznej mierze na krytykanctwie. Nie na krytyce- bo krytyka jest konstruktywna- a Ty zamiast zrobić coś samej, żeby było inaczej, czekasz, aż inni przejmą się Twoim pisaniem o grzechu i zaczną spełnuiać Twoje postulaty --> moderować Forum wg Twojej wizji.
Baranku, a mi chodziło o to by dzielić się z Wami swoimi uwagami, spostrzeżeniami, propozycjami, by zasygnalizować występowanie jakiegoś problemu na który trzeba znaleźć rozwiązanie.
A mówię to w zaufaniu, bo darzę Was moderatorów sympatią, i od was wszystko zależy na forum.
Ja natomiast sama nie dam rady zmienić tego, że jest tak a nie inaczej na forum
|
N lip 22, 2007 20:20 |
|
|
|