Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jajko napisał(a): Moim celem nie jest wywołanie kłótni. Moim celem jest pokazanie Prawdy. A że wielu z Was Prawda boli i wyłodowujecie się na mnie, to tylko pokazuje coś co ja nazywam katolackością, czyli podwójne standardy, chęć zamknięcia ust tem co przynosi niemiłe wieści oraz ma inne zdanie i je ogłasza.
Przykład z ostatniej chwili niemal: porównanie Ramadanu do cięcia się żyletką jest uznane przez Administrację i Moderację jako dopuszczalne. A pytanie "kiedy przestaliście wierzyć" jest totalną prowokacją i obrazą. ŚWIAT STANAŁ NA GŁOWIE. Kpisz sobie w żywe oczy, oczywiście w sposób zaowalowany...choćby w tym poście "pokazywanie Prawdy". Prawdy tej na co dzień, czyli "prawdy", czy tej uniwersalnej przez duże "P". Masz świadomość, że wierzący Prawdę odnoszą do Boga( wielokrotnie było o tym pisane), więc "przypadkowo" piszesz o odkrywaniu Prawdy. Podobnie jak tendencyjne były pytania zawarte w ankiecie. I wojujesz o super pozycję na forum, wiecznie "pokrzywdzony". A moderacja?....Kael już napisała - za drobnostki userzy otrzymywali ostrzeżenia i rezygnowali z pisania. Ty panujesz na forum jak święta krowa, która nieustannie ryczy, że jest otaczana zbyt małymi względami..... kończ waść a wstydu oszczędź.
|
So lip 06, 2013 8:51 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
Alus->Cytuj: Masz świadomość, że wierzący Prawdę odnoszą do Boga( wielokrotnie było o tym pisane), więc "przypadkowo" piszesz o odkrywaniu Prawdy. Chrześcijanie, konkretnie. A nie wszyscy wierzący. To, że jakaś grupa wyznawców religijnych chce bezczelnie zaanektować pewne słowa, nie znaczy że reszta świata ma się na to godzić. Słów 'prawda', czy też 'Prawda' może używać każdy człowiek, zgodnie ze swoimi własnymi przekonaniami. Albo Przekonaniami, jak kto woli  Pani sobie może mieć swoją Prawdę, Jajko swoją Prawdę, a ja swoją. Prawdę. No jeszcze tego by brakowało żeby inni ludzie przestali pewnych słów używać, bo katolicy sobie coś chcą uzurpować... Cytuj: Ty panujesz na forum jak święta krowa, która nieustannie ryczy, że jest otaczana zbyt małymi względami..... Tak się składa, że to akurat nie Jajko chce tu być traktowany na zasadach świętej krowy...
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So lip 06, 2013 9:48 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Te "zbyt małe względy" wyłuszczyłem w podpisie  A ja bym chciał tylko równości... za dużo mi się marzy, jak widać...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So lip 06, 2013 9:50 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
A Ty rzucałeś konkretami czy wolałeś sam siebie wybielać? Rozumiem, że i tak wolisz być sędzią w swojej własnej sprawie. Dlaczego nie możesz uznać, że inni oceniają Ciebie inaczej niż Ty sam?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So lip 06, 2013 10:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=759836#p759836Calkowicie sie z medieval_manem zgadzam. Dzialalnosc Jajka na formu to wklejanie faktow medialnych i czekanie na reakcje. Potem trzeba to mozolnie wyjasniac,bo trudno te paszwile pozostawiac bez komentarza. Ai Jajko rozbrajajaco jeszcze przyznaje, ze nie czuje sie w niczym winny, bo przeciez "forum od tego jest". Forum jest dla l udzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga, zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących.Co by ktos nie pisal o innych punktach regulaminu, pierwszy jest podstawowy. Zainteresowanie Jajko chrzescijanstwem polega na robieniu mu czarnego PR.
|
So lip 06, 2013 12:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Chrześcijanie, konkretnie. A nie wszyscy wierzący. To, że jakaś grupa wyznawców religijnych chce bezczelnie zaanektować pewne słowa, nie znaczy że reszta świata ma się na to godzić. Klasą kultury człowieka jest szanowanie zasad gospodarzy Cytuj: No jeszcze tego by brakowało żeby inni ludzie przestali pewnych słów używać, bo katolicy sobie coś chcą uzurpować... Nie ma obowiązku pisania na katolickim forum.
|
So lip 06, 2013 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Te "zbyt małe względy" wyłuszczyłem w podpisie  A ja bym chciał tylko równości... za dużo mi się marzy, jak widać... Tobie się marzy dominacja. A może ma tak wypaczony obraz równości?
|
So lip 06, 2013 12:36 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Val napisał(a): nie pisałam o kogo chodzi... Dla zasady nie ujawniam informacji z PW, a już szczególnie informacji mogących mieć jakiekolwiek znaczenie. Po prostu nie uznałem nicku za informację (tym bardziej za potencjalnie znaczącą). A nie wynika z niego absolutnie nic. Ale masz rację. Trzeba zachować jeszcze więcej rozwagi. Nie da się logicznie wykluczyć, że ktoś mógłby nie chcieć (skasowałem nick). Co do Mike'a, nie zgadzam się. Tyle osób korzysta z obu forów, że jest to wiedza powszechna. Poza taką nie wykraczam (i tu tkwi sedno).
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lip 06, 2013 12:57 |
|
 |
Panna_Funia
|
Z powodu kolejnej akcji forumowego cenzorstwa – kolejnego bezczelnego wyciachania cichaczem mojego posta (w wątku o muzyce tym razem), posta który nie łamał regulaminu tego forum - postanowiłam zakończyć swoje pisanie tutaj. Mam dość, moja czara goryczy właśnie w tym momencie się przelała.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, z którymi pisanie sprawiało mi przyjemność (nie tylko tych, z którymi się zgadzałam). Na niektóre posty, do których nie zdążyłam odnieść się tu na forum, odpiszę na priv. Nie chciałabym urwać ciekawych rozmów i kontaktów Chętnie też wymienię się na PW z wybranymi forumowiczami, informacją gdzie jeszcze ewentualnie można się spotkać w tym wirtualnym świecie 
Do aktywnego pisania nie wrócę, dopóki cenzorów nie zastąpią moderatorzy, a cenzury moderacja.
Jeszcze raz pozdrawiam dużą część forumowiczów, i przesuwam się w cień.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So lip 06, 2013 13:03 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Sorry ale to wygląda niepoważnie. Tak jakbyś sugerowała, że ktoś, kto napisał post tuż po banie stałym, nie spodziewałby się, że ten post wraz z odpowiedzią może zniknąć.
To chyba jest już obraza.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lip 06, 2013 13:13 |
|
 |
Panna_Funia
|
To trzeba było usunąć ewentualnie ten post, który łamał regulamin forum. Mój post tego nie robił. Ja nie mam bana, a piosenki mogę dedykować również tym, których tu nie ma.
To wszystko. To mój ostatni post, przestaję być forumowiczką. A to oznacza koniec relacji na linii ja - osoby pełniące określone funkcje na forum. A to oznacza, że tą chwilą pan akurat przestaje dla mnie jakkolwiek istnieć. Żegnam.
...to be who I am
|
So lip 06, 2013 13:27 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Panna_Funia napisał(a): Z powodu kolejnej akcji forumowego cenzorstwa – kolejnego bezczelnego wyciachania cichaczem mojego posta (w wątku o muzyce tym razem), posta który nie łamał regulaminu tego forum - postanowiłam zakończyć swoje pisanie tutaj. Mam dość, moja czara goryczy właśnie w tym momencie się przelała. Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, z którymi pisanie sprawiało mi przyjemność (nie tylko tych, z którymi się zgadzałam). Na niektóre posty, do których nie zdążyłam odnieść się tu na forum, odpiszę na priv. Nie chciałabym urwać ciekawych rozmów i kontaktów  Chętnie też wymienię się na PW z wybranymi forumowiczami, informacją gdzie jeszcze ewentualnie można się spotkać w tym wirtualnym świecie  Do aktywnego pisania nie wrócę, dopóki cenzorów nie zastąpią moderatorzy, a cenzury moderacja. Jeszcze raz pozdrawiam dużą część forumowiczów, i przesuwam się w cień. wypada się popłakać... 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So lip 06, 2013 14:07 |
|
 |
Lurker
|
Ale Ty płakał nie będziesz, co? Zapłaczę więc w Twoim imieniu: 
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So lip 06, 2013 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, tak z tego forum odchodzily juz rozne osoby, z roznych powodow. Niektore robiac sobie reklame, a niektore po cichu zamykajac konto. I niektore osoby wrocily, a te, ktore stwierdzily, ze im nie po drodze z moderacja (bo jest ona czescia tego forum), badz z uzytkownikami, przeniosly sie tam, gdzie im po drodze. I taki jest sens for internetowych: znalezc to, ktore mi pasuje, a nie zmieniac zastany swiat.
|
So lip 06, 2013 16:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ Panna_Funia
Cóż... szkoda, że już nie będziesz pisała, przyjemnie mi się czytało większość Twoich postów. Żegnaj.
|
So lip 06, 2013 16:25 |
|
|
|