Autor |
Wiadomość |
neutralny
|
Mam prośbę do moderatorów żeby wykazali się pewną dozą wyobraźni. Napisałem komentując stosunek pewnych osób do Owsiaka: "psy szczekają, karawana idzie dalej" i zostało to wycięte. Spieszę więc z wyjaśnieniem dla tych mniej bystrych a bardzo zajadłych ze to jest metafora pewnego sposobu postępowania i nie ma na celu porównywania kogoś z psem. Jestem, przyznam szczerze, zdegustowany postawą osoby o nicku Spidy - usunął on rzeczony post bo nie zrozumiał o co chodziło. Czy tak będzie zawsze że metafory nie rozumiane przez moderatorów od razu wylądują w koszu? Bo jeśli tak to nie wydaje mi się żebym na tym forum długo zagościł.
|
So sty 14, 2006 15:57 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
angua Cytuj: Nikt nie usuwał żadnego postu ToMu z wątku o chomikach. W związku z tym nie miał pod czym się podpisać, nawet gdyby bardzo chciał.
dochodze downiosku, że wy jednak swoich postów nie czytacie...
skoro użytkownicy zauważają , iż się nie podpisujecie to znaczy, ze to trzeba sprawdzić a nie mówić o niepodpisanych postach bo sie je wycięło.... to jest jasne jak słońce , ze w poście którego nie ma, nie będzie widniał podpis a to z tego prostego powodu , że go nie ma !
takie odpowiedzi są śmieszne o :
my tu rozmawiamy o postach gdzie nie wiadomo o co chodzi dałem wam link do postu a wy to zignorowaliście przychodza tutaj osoby z problemami a wy dalej swoje... zastanówcie się choć troche nad tym co robicie
jesli podpisujecie sie teraz to dobrze lecz wcześniej nie zawsze o ile dobrze wiem... bo spotykałem takie posty na forum kiedyś
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So sty 14, 2006 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak zwykle ignorujac post Mieszczka, chcialem tym razem zwrocic Wam na cos uwage.
Ja wiem, ze to forum jest katolickie. Wiem, ze pewne poglady tu nie przejda. Wiem o tym. Wiem, ze tniecie linki do stron poganskich, ezoterycznych, satanistycznych itp.
Dbacie tez o poziom dyskusji, nie obrzucanie sie blotem i miesem itp... jak wiec dlugo mam czekac, az ktos z Was zamknie watek Crusadera pod tytulem "wytwornie dla sodomistow". Dlaczego zamknac? Bo chodzi o wytwornie dla homoseksualistow. Wybaczcie, ale do jasnej cholery to jest ewidentne obrazanie innych ludzi. Na tej samej zasadzie ja napisze: Lagiewniki dla sodomistow. Jak sie poczujecie? Nie halo, prawda? Wiec wykazcie sie poszanowaniem pogladow innych niz katolickie i chrzescijanskie (chociaz geje tez sa chrzescijanami) i albo zmiencie temat watku, albo go zamknijcie. Bo na forum, o ktorym ja sam mowie, ze ma wysoki poziom i dyskusji i kultury, taki watek to wstyd.
Crosis
|
So sty 14, 2006 17:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Słusznie. Zrobione.
|
So sty 14, 2006 18:54 |
|
 |
Telchar
|
Co za bzdura. Sodomita to jest nawet biblijne określenie! Używane jako inne określenie pederastów. Każdy wie co się działo w Sodomie i co Pan Bóg z tym zrobił. Nazywajmy więc rzeczy po imieniu.
|
So sty 14, 2006 20:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crusader użył go w celu obrażenia homoseksualistów. Istnieją bardziej kulturalne formy ujęcia tego problemu. I nie jest to wszystko takie proste. Definicja sodomii zmieniała się przez wieki. Zawsze dotyczyła nietypowych zachowań seksualnych.
W średniowieczu określano tak stosunki homoseksualne między mężczyznami. W XVII i XVIII w. sodomia oznaczała stosunek analny między mężczyznami lub mężczyzny z kobietą. Obecnie tym terminem określa się zoofilię. http://www.wiedza.servis.pl/haslo/Grzech_sodomski
Skądinąd zaś wiemy, że nie wszystkie pary homoseksualne utrzymują stosunki analne ze sobą. A nawet spotkać się można z opinią, że procent takich par homoseksualnych jest zbliżony do procentu par heteroseksualnych praktykujących tego typu stosunki.
Ten termin nie jest taki jednoznaczny jakbyś chciał.
Pomijając to wszystko Crusader zaś użył go w celu obrażenia homoseksualistów i nie mydlij oczu.
|
So sty 14, 2006 20:38 |
|
 |
Mieszek
|
sodomia to jest uprawianie sexu ze zwierzętami jak już
Crosis:
Cytuj: (chociaz geje tez sa chrzescijanami)
jak bys sie czuł jakby ktos powiedział nieateiści sa też ateistami...
głupie co nie??
a wiesz dlaczego?
bo chodzi o idee chrześcijaństwa tak samo jak o idee ateizmu dla ateistów
gej swoim zachowaniem wskazuje na zerwanie zKościołem i jego ideami tak samo zresztą i wogóle chrześcijanami... [jak również niektóre sekty zaliczane pochopnie do chrześcijan ] prosił bym więc tak entuzjastycznie nie nazywac i zrównywać z ideami chrześcijan pewnych postepowań... gej to nie to samo co chrześcijanin twoje posty kreuja zrównanie religii jak i sugerowanie , iż chrześcijanie są podli z powodu jakichś marginalnych zachowań odstępców od wiary sami odstępcy zwykle zresztą przyznaja się do tego, ze nie chca mieć nic wspólnego z chrześcijaństwem
więc ich sugestie powinny działac w obie strony...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So sty 14, 2006 21:52 |
|
 |
Awa
|
a zoofilia to teraz co to jest?,bo juz sie nie moge w tych innych ...orientacjach połapac?
|
So sty 14, 2006 23:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PTRqwerty napisał(a):
Crusader użył go w celu obrażenia homoseksualistów. Istnieją bardziej kulturalne formy ujęcia tego problemu.
itp itd
nie mam najmniejszych powodów, aby sytuacje stricte grzeszne nazywać eleganckiemi słówkami. Jest wolność słowa i o żadnych "gejach" nie będę się rozpisywał.
Sodomia - http://www.slownik-online.pl/kopalinski ... 059D69.php
sodomia stosunki płciowe ze zwierzętami; przest. pederastia, rozpusta.
sodomita człowiek oddający się sodomii.
Etym. - od Sodomy, w której mężczyźni mieli skłonności homoseksualne; por. Biblia (Gen., 19, 1-11); por. Sodoma i Gomora.
jak z tego wynika, słówko zostało przezemnie uzyte w sposób najzupełniej poprawny. Podobnie jak używano go na przykład tutaj:
http://piotrskarga.pl/k,07,01.php3
Istnieją już słowa opisujące nieuporządkowane związki funkcjonujące poza małżeństwem.
Związek mężczyzny i kobiety nie związanych węzłem małżeńskim ma swoja nazwę. Określa się go mianem utrzymywania stosunków pozamałżeńskich.
Związek dwóch osób, z których jedna jest zamężna/żonata ma swoją nazwę. Jest to cudzołóstwo.
Związek dwóch osób tej samej płci też ma swoja nazwę. Jest to sodomia.
oczywiście nie mam nic przeciwko temu, aby forum.wiara.pl zmieniło nazwę tudzież stało się przybudówką strony www.gejowo.pl Ale takie rzeczy trza pisać wprost
odpowiadac na bezpodstawny zarzut PTcośtam: pisząc "sodomita" nikogo nie zamierzam obrażać. Ja jedynie nie posługuję się słówkami zaakceptowanemi przez polit_poprawność. Słówka obrażające homoseksualistów to np. "pedał", "cwel". Nie używam ich i proszę łaskawcę o nie przypisywanie mnie intencyj, których nie żywię
z wyrazami
|
N sty 15, 2006 8:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Forum Wiara.pl nie zamierza stać się Gejowo.pl. Nie zamierzamy jednak stać się forum jakiejś tam Młodzieży Wszechpolskiej lub okolic. Sposób ujęcia homoseksualistów przez Ciebie pięknie się wpisuje w Twój sposób dyskusji na forum.
|
N sty 15, 2006 11:11 |
|
 |
neutralny
|
Cytat ze słownika wyrazów obcych:
Cytuj: Sodomia stosunki płciowe ze zwierzętami; przest. pederastia, rozpusta. Sodomita człowiek oddający się sodomii. Etym. - od Sodomy, w której mężczyźni mieli skłonności homoseksualne; por. Biblia (Gen., 19, 1-11)
Zwracam uwagę na takie słówko między słowami "zwierzętami" a "pederastia" - "przest". Co oznacza "przestarzale" to chyba jest jasne dla większości - chodzi o termin używany w takim znaczeniu kiedyś. Określenie "sodomia" zachowało się do dzisiaj ale zawęziło się jego znaczenie i w świadomości ogółu społeczeństwa oznacza stosunki płciowe ze zwierzętami. Oczywiście w pewnym sensie można powiedzieć że Crusader miał rację bo człowiek też jest zwierzęciem ale wydaje mi się że nie o to mu chodziło.
|
N sty 15, 2006 11:41 |
|
 |
neutralny
|
Awa napisał(a): a zoofilia to teraz co to jest?,bo juz sie nie moge w tych innych ...orientacjach połapac?
Zoofilia to to samo co sodomia.
|
N sty 15, 2006 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
widzę, że skoro niejaki "neutrealny" nie uważa, że "zrobiłem z siebie głupka" to nie ma najmniejszych powodów, by blokować wolną dyskusję nt Sony i tego, co ona uważa za stosowne promować
zboczenie polegające na stosunkach ze zwierzętami to bestialstwo. Wpisując oba słowa (sodomia, bestialstwo) można dostrzedz, że drugie z wymienionych występuje częściej
zwracam uwagę, że w regulaminie forum nie ma zakazu używania słów, które przez część językoznawców uważane są za przestarzałe. Równocześnie, słownik Kopalińskiego nie wskazuje, iż termin "sodomici" jest obraźliwy itp. A to, że jest nacechowany negatywnie, przyznaję sam, łącząc to z moją intencją
politycznie poprawnemu świątobliwemu moderatorowi zwracam uwagę, że wskazana przezeń wypowiedź Crosisa viewtopic.php?p=124831#124831 w sposób jawny łamie regulamin:
do jasnej cholery
vs viewtopic.php?p=66505
4. Na forum zabrania się:
- łamania prawa;
- wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających;
myslę więc ze powinniście poszukać belki we własnem oku zanim zobaczycie źdźbło w oku swego brata
|
N sty 15, 2006 12:44 |
|
 |
neutralny
|
Osoba z źdźbłem w oku nie widzi co czyni. Jej postępowanie jest nacechowane zaślepieniem. Kogoś kto miota się na oślep i uderza w innych jak najbardziej należy potraktować belką.
|
N sty 15, 2006 13:33 |
|
 |
Lideczka
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 10:43 Posty: 219 Lokalizacja: Słupsk
|
ja tylko w kwestii formalnej
jednym z czterech grzechów wołających o pomstę do nieba jest grzech sodomski brrrr jak to brzmi
|
N sty 15, 2006 15:31 |
|
|
|