Czy chcesz mieć możliwość edycji postów?
Czy chcesz mieć możliwość edycji postów?
Autor |
Wiadomość |
Lot Orła
|
Też jestem za, ale co z tego skoro moderatorzy nie są... =/ i to od dobrych kilku lat jak widać.
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Pt maja 08, 2009 15:53 |
|
|
|
 |
kaloryfer
|
Jestem ZA!!
... a może moderatorzy też są za tylko nie wiadomo w czyich to jest kompetencjach, albo może chcą ale nie wiedzą jak  ?
może ktoś im pomoże?
Czy jakiś moderator może wydać oficjalny komunikat:
1. że wiecie jak to zrobić
2. a mimo to nie będzie tego
3. bo "to a to"?
|
Pt maja 15, 2009 19:48 |
|
 |
Witold
|
Moderatorzy niestety są przeciw i to jeszcze jak, że zacytuję:
szumi napisał(a): Forum jest w trakcie unowocześniania i opcja edycji postów jest na liście unowocześnień, więc proszę o cierpliwość i wszystko będzie dobrze.
Oczywiście jest to jedna wielka bujda co jest w stanie zauważyć każdy kto kiedykolwiek zetknął się z jakimkolwiek forum phpBB2.
To wygląda mniej więcej tak, że na tym forum administracja/moderacja po prostu NIE CHCE wprowadzić takiej opcji i nie chce też za bardzo wyjaśnić dlaczego, a kiedy przychodzi co do czego to jest zasłanianie się takimi bajkami jak ta szumiego...
|
Pt maja 15, 2009 22:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mniejsza o intencję których nie znamy,czcigodny Witoldzie.Ja także jestem za edycją postów,ale ze względów prowizorycznych.Czyli z powodu błędów,jakie można popełnić przy pisaniu posta i których nie można po czasie poprawić.I to mi się nie podoba.Uważam (jak pewnie już ktoś słusznie zauważył na wcześniejszych stronach tego tematu albo i nie-nie wiem,nie czytałem)-uważam, że powinna być opcja edycji postów ale np. tylko przez godzinę od momentu napisania.To pozwoliłoby uniknąć ewentualnych sztuczek użytkowników i częstych zmian swoich postów,a z drugiej strony poprawiłoby funkcjonalność i przejrzystość forum.Takie jest me zdanie i uważam je za ze wszech miar słuszne.
|
So maja 16, 2009 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jeszcze jedno,co zapomniałem napisać,a przydałoby się wziąć na warsztat: cytowanie selektywne.Zamiast babrać się w wycinanki i wklejanki przy odpowiedzi na czyiś post-proponowałby tę opcję.Apel mój.
|
So maja 16, 2009 10:21 |
|
|
|
 |
kaloryfer
|
A może wprowadzić by 30-dniowy okres próbny. (nie mylić z małeżeństwami na próbę  )
Wtedy można by wyciągnąć wnioski, czy są manipulacje czy nie? Zwolennicy i krytycy mieli by materiał do dyskusji i wszyscy byliby zadowoleni.
Co wy - Szanowni Moderatorzy - tę (powiem nieskromnie  ) salomonową sugestię 
|
So maja 16, 2009 12:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To także miałem napisać-o tym okresie próbnym.A więc podsumujmy 3 sugestie:
1) możliwość edycji własnych postów w ciągu godziny od napisania
2) możliwość cytowania selektywnego interlokutorów
3) okres próbny wynoszący x dni
|
So maja 16, 2009 14:18 |
|
 |
r4dz10
|
ja jestem za opcją zespalania postów "jeden pod drugim".
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So maja 16, 2009 14:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
r4dz10 napisał(a): ja jestem za opcją zespalania postów "jeden pod drugim".
Normalny tryb edycji nie wymaga dodatkowych kombinacji: dopisujesz to, co chcesz dopisać, kasujesz to, co uznajesz za zbędne. Normalny tryb edycji jest oczywiście domyślnie dostępny w phpbb  .
|
So maja 16, 2009 15:45 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Edytuj, edytuj... please
Bo jak nie, to będę tak dopisywać, jak dopisuje, albo jeszcze gorzej  :P
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
N maja 17, 2009 0:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Możecie zapomnieć o tym, że jakiekolwiek zmiany będą miały miejsce 
|
N maja 17, 2009 15:18 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Ja i tak nie rozumiem w czym jest problem. Może ktoś mnie oświeci ?
|
Wt maja 19, 2009 17:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Ja i tak nie rozumiem w czym jest problem. Może ktoś mnie oświeci ?
Mówisz i masz:
"Problem jest w tym", że na tym forum sztucznie jest zablokowana jedna z podstawowych funkcji forum dyskusyjnego. Funkcja podstawowa, naturalna i potrzebna.
A zablokowana jest tylko z powodu paranoicznych poglądów wierzących moderatorów, że źli ateiści będą zmieniać swoje posty i oszukiwać w dyskusjach.
|
Wt maja 19, 2009 19:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
edit:
Zapomniałbym dopisać - zawsze zastanawia mnie, że to ci "dobrzy ludzie" wszędzie dokoła szukają zła. Znajomość podstaw psychologii pozwala wysnuć z tego pewne wnioski.
|
Wt maja 19, 2009 19:49 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Kurcze za mało napisałem. Chodziło mi oczywiście o to że edycja jest jak najbardziej niezbędna i nie rozumiem w czym jest tak naprawdę problem żeby ją wprowadzić.
|
Śr maja 20, 2009 5:41 |
|
|
|