Autor |
Wiadomość |
Ukyo
|
Mam uwagę do moderatorów.
Zauważyłam że moderatorzy częściej blokują ciekawe tematy niz używaja opcji "wydziel". Mówie tu o wątkach, w których dyskusja choc zjechała na nieco inny tor, nadal ejst prowadzona a ludzie czynnie w niej uczestniczą.
Np. 2 razy zdarzyło sie to Monice75 (broń Boże nie ejst to skarga ani krytyka, tylko sugestia) - ostatnio w temacie o "Defraudacji pieniędzy z WOŚP". W tym momencie temat "umarł" - dyskusję, która wpadzie zjechała nieco z tematu wątku ucięto, zaś w temacie macierzystym (moim zdaniem nieco niefortunnym i "nierozwojowym") zapewne nikt już się nie wypowie.
Moderator obok opcji "kasuj" i "blokuj" ma równie potrzebna, jak nie potrzebniejszą "wydziel" - pozwoli to mu na przeniesieniu części wypowiedzi do nowego tematu, tym samym pozwalając zainteresowanym na kontynuacje dyskusji. Offtop offtopem, ale czasem mozna pomyślec i zamiast upominać/blokować ciekawe wątki rozdzielić je tak, aby offtopem być przestały.
Dlatego w tym miejscu prosiłabym moderatórów o wydzielenie z wątku o WOŚP posty dotyczące "afery krwistej".
|
Cz sie 09, 2007 13:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wydzialiłam osobny wątek. Miałam zamiar to zrobic później (teraz szczerze mówiąc nie za bardzo miałam na to czas).
Co do wątku głównego to nie zgadzam się z Tobą - padły tam dośc powazne zarzuty i według mnie powinny być wyjaśnione.
PS. Gdzie jest według Ciebie ten drugi wątek, który po upomnieniu "umarł"?
|
Cz sie 09, 2007 14:10 |
|
 |
Ukyo
|
O, to dobrze że wydzieliłaś
Ten o o. Rydzyku - ocena jego osoby. Mozna było po prostu usunąć/wydzielić/uciąć offtop a temat zostawić. Na forum rpzybywa zapewne osób, na pewno niejeden chciałby sie tam wypowiedzieć.
Pozdrawiam i nie bierz do serca krytyki. 
|
Cz sie 09, 2007 14:31 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
Temat " co sądzisz o ojcu Rydzyku" był juz na forum i został zamknięty
z powodu nadmiernej gorliwości uczestników dyskusji.
Otwieranie następnego byłoby zbędną nad-gorliwością moderatorów.
Jednak ...wasza wola.
Róbta co chceta.
|
Cz sie 09, 2007 16:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja mam pytanie do moderatorow.
Czy na forum dopuszczalne jest obrazanie ksiezy z kazdego zgromadzenia, czy tylko z zakonu Redemptorystow?
|
Cz sie 09, 2007 18:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obrażanie- NIE. Ocena działalność- TAK. I byłoby miło, gdyby niektórzy to oddzielali 
|
Cz sie 09, 2007 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba ci chodzi o tego przypadkowo wyświęconego biznesmena Rydzyka i uległych mu współbraci 
|
Cz sie 09, 2007 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy dopuszczalne sa epitety i plotkarstwo?
Czy dopuszczalne jest obrazanie mnichow?
Baranku czy slowa ponizsze mieszcza sie w "ocenie dzialalnosci czy juz sa obrazniem"?
"przypadkowo wyświęconego biznesmena Rydzyka"
|
Cz sie 09, 2007 19:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jak tu zrobic proponowane przez Baranka rozdzielnie?
Jest to obrazanie czy ocena dzialalnosci?
Czy na forum panuje wolnosc wypowiedzi czy juz raczej swawola?
Czy moderatorom byloby przyjemnie w takim tonie czytac krytyke na ich temat?
"Na temat Zdzisia Klafki i tego "zgromadzenia" mnichów to sie już wypowiedziałem - siedzą na łasce (finansowej) Rydzyka i nie podskoczą. Gdyby trzeba było to nawet by mu tyłek podtarli. KASA! Ot czym się od zawsze kierowali mnisi".
"Tadzio, Zdzisio i kumpel pojechali sobie na wyprawę za kasę oszalałych emerytek. Ale w końcu to kasa emerytek - nie moja! To nie będę zazdrościł.
Niech sobie Tadzio z kumplami jeździ i niech jeździ szczęsliwie, bo jak dojdzie do jakiejś (Nie daj Boże) tragedii, to ja kasy nie mam zamiaru tracić.
Zresztą tutaj problemu nie ma - Tadzio nie jeździ z kiepskimi "pielgrzymkami". Tadzio ma swój własny środek transportu godny Głów Państwa, a może nawet i lepszy. Cóż, oszalałe emerytki są dojne.."'
|
Cz sie 09, 2007 19:09 |
|
 |
Mark Zubek
|
Nasz drogi profos20, ogłosił już że "czesze kasę z wystapień
antyrydzykowych" a ja domyślam sie że jest to "kasa" w obcej walucie
i raczej niemała ( sądząc po aktywności profosa)
W związku z tym że forum stało się "tubą propagandową",
proponuję moderacji "kasowanie opłat" od w/w agitatora.
W końcu do dobrych manier należy płacić choćby dobrowolne składki,
za usługi. Tymbardziej te które dają komuś dobrą "kasę".
Jeśli jednak profos20 już płaci, proponuję umieścić tabelę opłat
tak, aby każdy mógł uczestniczyć w takim procederze.
Pozdrawia Was, jak zawsze "moherkowy" Mark.
|
Pt sie 10, 2007 2:27 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Czy na forum dopuszczalne jest obrazanie ksiezy z kazdego zgromadzenia, czy tylko z zakonu Redemptorystow?
Kapłani mnisi tudzież i Redemptoryści .. sami siebie obrażają swoim postępowaniem.  !
Skoro księża w publicznej TV ( TVP -1 Wiadomości ) mówią o konieczności powołania kapelanów służb celnych.. każdy z kapelanów ma dostać etat w wysokości 6 tysięcy złotych  A przeciętny Polak na rekę dostaje 1.500 złotych u z tego musi nieraz utrzymać siebie rodzinę i samochód.  Księdzu na utrzymaniu pozostaje fizycznie tylko fura.. . I realnie o wirtualizaji wole nie pisać.)
No chyba , ze tak ma wyglądać nowy model polityki prorodzinnej.. Kasa dla kapłanów a nędza dla ludu..
Na pewno wielu księży.. jest uczciwych znałem nawet takich czy znam.. ale tych paru wybitnych jak wspomniany nieraz tu na forum Ojciec Redemptorysta , taki ksiądz z Gdańska i paru im podobnych chluby kosciołwi katolickiemu nie przynoszą..
|
Pt sie 10, 2007 7:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ciekawe skąd masz te informacje o wysokości "zarobków" kapelanów w służbach celnych Godunowie
bardzo prosiłbym o podanie konkretnego źródła
Bo ostatnio dużo podobnych rzeczy sie nasłuchałem - m. in było począwszy coś o pedofilii i pederastii panujących wśród księży z skończywszy na kategorycznym twierdzeniu że księża pozabierali emerytury emerytom ...
I cosik mi się wydaje że powraca sprawdzona metoda walki z Kościołem opracowana przez jeszcze UB a która była uznana przez "służby" za metodę o wiele bardziej skuteczną nawet od torturowania i morderstw na Kapłanach.
Chodzi tu o tzw. "szeptankę" - czyli o podawanie nieprawdziwych informacji oczerniających Kościół i osoby związane z Kościołem bądź broniących nauczania Kościoła .
Dlatego też uważam, ze każdą taką informację należałoby dokładnie sprawdzić - najlepiej bezpośrednio u źródeł.
|
So sie 11, 2007 9:03 |
|
 |
godunow
|
DDV a choćby za
http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=121664
Kapelani mają być zatrudniani na etatach komisarzy.. służb celnych..
myślisz za Bóg zapłać..
To jest chore co si dzieje w naszym kraju..
Pazerność niektórych ludzi w chałatach sięga zenitu.
A ile zarabia kapelan w Wojsku Polskim..
Też tyle około 6 tysięcy pln zarabia nowy politruk ( ksiądz w W wojsku Polskim)
Dobrze .. że idą wybory .. Komuna wygra..
|
So sie 11, 2007 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Informacja podana przez RMF dotyczy jedynie pomysłu ministerstwa Cytuj: Finansów, które chce, by w każdej izbie celnej pracował kapelan
Nie ma tam ani słowa o tym, na jakich stanowiskach mają być 'zatrudnieni" kapelani ani jaka ma być wysokość "pensji" kapelanów - ani o tym czy ten pomysł zaaprobował Kościół ...
Nie ma też informacji czy jest to tylko propozycja czy też coś więcej ...
reszta zaś twierdzenia które tak kategorycznie sformułowałeś oparta jest jak widzę - na przypuszczeniach.
Na dodatek z zupełnie innego resortu w którym panują zupełnie inne warunki (wojsko płaci żołnierzom w zależności od posiadanego stopnia wojskowego - dostają określone pieniądze zarówno duchowni katoliccy jak np. protestanccy ...
Zatem - czyżbyś Godunowie propagował "szeptankę" na forum opierając sie wyłącznie na mglistych informacjach i własnych wyobrażeniach
Nie wydaje ci się ze stanowczo za daleko posuwasz się w twierdzeniach
Nie wydaje ci się że tak sformułowane tezy na takich przesłankach jakie podałeś mogą okazać się zwykłym fałszywym oskarżaniem 
|
So sie 11, 2007 18:49 |
|
 |
Zencognito
|
ddv163 napisał(a): Nie ma tam ani słowa o tym, na jakich stanowiskach mają być 'zatrudnieni" kapelani ani jaka ma być wysokość "pensji" kapelanów - ani o tym czy ten pomysł zaaprobował Kościół ...
http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&channel=452&video_id=26445
Jak podaje dziennikarka, pomysł jest z inicjatywy Kościoła. Jest też mowa o wynagrodzeniu i wypowiedzi różnych stron. Wątek o sprawie o której mówimy zaczyna się od 22:45 - nie należy czekać aż od początku filmu dojdzie do tej sceny, tylko trzeba postarać się przesunąć suwak jak najbliżej 23 minuty. Materiał jest przesyłany strumieniowo, nie jako cały plik, który trzeba wgrać od początku.
|
So sie 11, 2007 21:19 |
|
|
|