Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Przeważnie reakcje moderacji wobec użytkowników są stopniowane. Istotne jest, jak bardzo czyjeś wypowiedzi przeszkadzają userom. Dodatkowo podkreślam, że ważne są też raporty. Zwracają uwagę na określone posty i w pewnym stopniu ukazują nastroje na forum. Oczywiście niewykluczone, że lepiej byłoby bardziej literalnie podchodzić do regulaminu, poniekąd w stylu bota.

W każdym razie, ze mnie doskonałego moda raczej nie będzie.
Ale jesteśmy otwarci na kandydatury. Można zgłaszać na PW.
Tylko nie zapchajcie nam skrzynek :mrgreen:

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt lip 09, 2013 21:57

Zamieszcze tu dwie wypowiedzi, pierwsza skierowana do Johnny99.
J99 chcialbym ci uzmyslowic jedna rzecz, prawdopodobnie za 3-metrowymi murami klasztoru w ktorym realizujesz zycie nie mozesz zrozumiec wypowiedzi wspolczesnego czlowieka. Skoro czytasz dzien po dniu jedyna prawde Zydow z roku 33, trudno ci zrozumiec prawde gloszona przez lokisa, tym bardziej, ze jest przeciwienstwem wspomnianej. Nie toleruje niewolnictwa, faszyzmu, religijnego zaprzedania.
Nie bede dyskutowal o moim wyksztalceniu, mam w d..e twoje zdanie, dla formalnosci - prawnikiem nie jestem, prawie ze, ale nie! :)
Na zakonczenie, uwazam cie za inteligentnego czlowieka, o calkowicie innych pogladach. Moim zdaniem jestes wyksztalconym trepem, znaczy czlowiekiem nie umiejacym wykorzystac zdobytej wiedzy.
Jak juz pisze o "cizemkach" to "Bawie sie plywajacym u buta Johnnym99". Parafraza wieszcza, kto mnie zrozumie? :D

Sprawa druga.
Przeczytalem nastepujaca wypowiedz kurii; "Imputowanie Księdzu Arcybiskupowi, że miałby dopytywać ks. Lemańskiego o znak obrzezania i o przynależność do Narodu Żydowskiego, jest bezsensowne z powodu braku motywów i celu".
Mam pytanie, czy w kurii pracuja wylacznie jednostki postepujaco celowo i z motywacja? Przypuszczam, ze pracownicy kurii sa ludzmi dokladnie podobnymi do mnie. Moze mi kuria wytlumaczyc jaka mam motywacje, cel pierniecia przy pouczaniu przez mojego szefa, jaka pierniecie ksiedza przy wyglaszaniu nauk przez biskupa? Moze pracownicy kurii nie pierdza, prosze o wytlumaczenie.
Uwaga Soul33, nie ostrz sobie zebow! :)
Pierniecie nie jest slowem obrazliwym, jedynie w kregach mi niedostepnych, otoczeniu abp Hozera, Krolowej Anglii, tutejszej moderacji itp., jest wyjasniane niedorzecznym "Oj, przepraszam, ha ha ha". :P

Pt lip 12, 2013 20:48

P.S.
Jak widac, mylilem sie! "Kuria-pierniecie" jest slowem zakazanym przez Bota! Pracownicy kurii, inni katolicy nie (censored), oni nie wypuszczaja gazow w ogole! Moze nie znaja zagrozenia? Dobrze, ze mamy ks. Bashobora, wyleczy w razie czego! :D

Pt lip 12, 2013 20:54

Lokis...
Widzę, ze wieczorek masz dosyć udany i opływający w %.
Piszesz o jakimś "piernieciu", nie wiem co to czy też kto to - idź wyleż/cz to choróbsko (?) i będzie dobrze ;)

Pt lip 12, 2013 22:00

Masz calkowita racje moja przemila konkwistadorko. :)
Niebawem poloze glowe na przepieknym lonie natury kobiecej (lono, natura - odbierz jak chcesz) :)
Niestety, nie wycofam sie z tego pierniecia, czlowiek pierdzi czy chce czy nie. Zwalczanie przez Kosciol powyzszego, nic nie da. Przypuszczam (niesmialo), ze i Jezus pierdzial. Jedno co mnie dziwi, skad wy ludzie "doskonali w wierze", nie mozecie czegos tak naturalnego przyswoic?
Po co Pan stworzyl odbyt? Dlaczego on (znaczy odbyt) nie jest kwadratowy by szelmy pedofilski nie mogly sobie tam "wsadzac"? jest wiele pytan ktore mnie nurtuja, na ktore moglabys dac odpowiedz i co z tego, ukrywasz sie za "karta moderatora", pomoc nie chcesz!

Pt lip 12, 2013 22:33

Droga Asiennko, dzisiaj, juz w pelni sil umyslowych choc pozbawiony tych "witalnych", wytlumacze dokladniej.
Cytowana wypowiedz kurii uwazam za bezsensowna. "Co ma piernik do wiatraka?", niby abp Hozer nie dal plamy "obrzezaniem", bo rozmowa byla o czyms innym. Czyli jest czlowiekiem nie popelniajacym bledow, idealem ktoremu nigdy nie zdarzylo sie pier..c w nieodpowiednim momencie. Strach stanac przy takim ideale, przeciez moze spojrzec w oczy, spojrzeniem z nog powalic!
Gdyby byl uczciwy (nawet w stosunku do podwladnych), to by przeprosil, gafe jednak strzelil! Chyba, ze ksiadz jest klamca, kuria wie lepiej, tam tez ksieza. :D
Wiele tutaj piszecie o Kosciele. Nasz Kosciol, Kosciol wspolnoty itp.. No to ja poczekam, wywalicie nieszczesnika do Domu Starcow, bede mial do was pretensje, Kosciol przeciez wasz.

So lip 13, 2013 19:10

lokis napisał(a):
Droga Asiennko, dzisiaj, juz w pelni sil umyslowych choc pozbawiony tych "witalnych", wytlumacze dokladniej.
Cytowana wypowiedz kurii uwazam za bezsensowna. "Co ma piernik do wiatraka?", niby abp Hozer nie dal plamy "obrzezaniem", bo rozmowa byla o czyms innym. Czyli jest czlowiekiem nie popelniajacym bledow, idealem ktoremu nigdy nie zdarzylo sie pier..c w nieodpowiednim momencie. Strach stanac przy takim ideale, przeciez moze spojrzec w oczy, spojrzeniem z nog powalic!
Gdyby byl uczciwy (nawet w stosunku do podwladnych), to by przeprosil, gafe jednak strzelil! Chyba, ze ksiadz jest klamca, kuria wie lepiej, tam tez ksieza. :D
Wiele tutaj piszecie o Kosciele. Nasz Kosciol, Kosciol wspolnoty itp.. No to ja poczekam, wywalicie nieszczesnika do Domu Starcow, bede mial do was pretensje, Kosciol przeciez wasz.

Lokis, teraz to poniosły Cię wodze fantazji :)
Po pierwsze - znasz ułamki sytuacji - przedstawione przez media, a wygłaszasz swoje mądrości (przynajmniej to co zdołałam zrozumieć ;) ) - tak jakbyś rozmawiał i z Księdzem i Arcybiskupem.
Po drugie - cóż to za wywód na temat "człowieka idealnego"? Skąd to wziąłeś?!
Po trzecie - jakie pretensje?! Na jakiej podstawie? Czyżbyś należał do grupy ludzi, którzy mają Kościół w 4 literach, ale jeżeli pojawi się już jakaś kwestia dotycząca właśnie KK - to mają najwięcej do powiedzenia? Wytłumacz mi na jakiej podstawie dajesz sobie prawo do tych pretensji? Dlatego, że liczy się dla Ciebie dobro Kościoła i osób do niego należących...? Dlaczego?

Kilka lat temu miałam okazję doświadczyć jak wygląda "rzetelne" przekazywanie informacji przez media :) Od tamtej pory mam duży dystans do informacji, z którymi mam okazję się zapoznać dzięki mediom (szczególnie mam "ulubione" dwie gazety) :)

N lip 14, 2013 0:13
Post Re: Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa"
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Jak zwykle Johnny, który nie daj Boże nie jest zwolennikiem PiS, sprowadzi każdy temat do kwestii PiS.....bo katastrofa smoleńska tyczy jedynie PiSu....oj Johnny spasuj.
Dla mnie ukrywanie się za woalkami daje dowód podwójnych standardów. Jeśli jest się za kimś/za czymś lub przeciw to mówi się, okazuje to jawnie.

Tylko dla takich ludzi, jak Alus czy pilaster, kwestia, czy Radwańska była "przed Pałacem w rocznicę" i co tam robiła, jest istotna. Nie wspominały o tym nawet media pisowskie. Ja o tym słyszę pierwszy raz w życiu. Ale Alus musi wiedzieć, czy Radwańska jest "za kimś/za czymś" (wiadomo, że chodzi o "za Kaczyńskim/za PiS") i wkurza ją, że Radwańska chce to "ukryć", bo założyła woalkę. Masz Alus totalną obsesję. Dobrze by było, gdybyś to sobie uświadomiła.

Dobrze byłoby abyś sobie uświadomił, że nie masz zielonego pojęcia czyją pamięć Radwańska chciała uczcić w 2 rocznicę katastrofy.
Na Twoją wizję rzeczywistości wiążącą katastrofę smoleńską jedynie z PiS-em chyba lekarstwa nie ma :(
Podobnie jak nie da Ci się wytłumaczyć, że Twoja subiektywne postrzeganie innych ludzi, wcale nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością.

A ukrywanie się Radwańskiej za woalką nadal uważam za dziwactwo.

N lip 14, 2013 11:34

Alus napisał(a):
Dobrze byłoby abyś sobie uświadomił, że nie masz zielonego pojęcia czyją pamięć Radwańska chciała uczcić w 2 rocznicę katastrofy.

Oczywiście że nie! Nie wiedziałem nawet, że tam była! A nawet gdybym wiedział, nic by mnie to nie obchodziło, bo to jej prywatna sprawa. To ty masz z tym jakiś problem i jeszcze jakieś idiotyczne pretensje - że się "ukryła", i nie było widać, "za kim/czym jest" :shock: To jest nienormalne.

Cytuj:
Na Twoją wizję rzeczywistości wiążącą katastrofę smoleńską jedynie z PiS-em chyba lekarstwa nie ma :(

To raczej na twoje urojenia lekarstwa nie ma. Niczego takiego nigdy nie napisałem.

Cytuj:
A ukrywanie się Radwańskiej za woalką nadal uważam za dziwactwo.

Ależ oczywiście - dla was, fanatyków, jest zupełnie niezrozumiałe, jak ktoś może ukrywać, czy jest za PO, czy za PiS :shock: POstwo odebrało wam rozum. Staliście się niezdolni do normalnej dyskusji, a wręcz do normalnego postrzegania świata. Jest to tragiczne i nie mogę na to nie zwracać uwagi.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lip 14, 2013 11:54
Cytuj:
Oczywiście że nie! Nie wiedziałem nawet, że tam była! A nawet gdybym wiedział, nic by mnie to nie obchodziło, bo to jej prywatna sprawa. To ty masz z tym jakiś problem i jeszcze jakieś idiotyczne pretensje - że się "ukryła", i nie było widać, "za kim/czym jest" :shock: To jest nienormalne.

Nie wiedziałeś, nie interesuje Cie, ale każda okazja jest dobra aby diagnozować kto jest nienormalny.

Cytuj:
To raczej na twoje urojenia lekarstwa nie ma. Niczego takiego nigdy nie napisałem.

Oczywiście :D
Ja napisałam, ze Radwańska w 2 rocznice katastrofy stała obok ojca i siostry ukryta za woalką, a Ty z miejsca wiedziałeś, że jest to atak na PiS.
Otrząśnij się.

Cytuj:
Ależ oczywiście - dla was, fanatyków, jest zupełnie niezrozumiałe, jak ktoś może ukrywać, czy jest za PO, czy za PiS :shock: POstwo odebrało wam rozum. Staliście się niezdolni do normalnej dyskusji, a wręcz do normalnego postrzegania świata. Jest to tragiczne i nie mogę na to nie zwracać uwagi.

I znów obraz Johnny daje obraz jak pojmuje swoje motto - A ty kimże jesteś byś sądził bliźniego :brawo:

N lip 14, 2013 16:35

Soul33 napisał(a):
W każdym razie, ze mnie doskonałego moda raczej nie będzie.

Szczery jesteś aż do bólu i mściwy....

N lip 14, 2013 17:09

Asiennko!
Media nigdy nie beda rzetelne, media to czyjas wlasnosc, interes w pozyskaniu Kowalskiego. Moze one nie powinny miec tak znaczacego wplywu na zycie, ale maja!
W internetowej TV widzialem kilka wywiadow z ks.Lemanskim, zadnego z biskupem. Czy abp Hozer stracil swiadomosc otaczajacego go swiata? Moze jest tak "ambitny", ze holocie sie nie tlumaczy?
Jesli nie mam mozliwosci sprawiedliwej oceny ich spotkania (milczenie jednrj ze stron) kieruje sie tym co przeczytalem, widzialem.
Asiennko, uwazam za calkowicie zrozumiale dzialanie abp Hozera, wasz Kosciol jest zbudowany na zasadach sredniowiecznego krolestwa, chce, wywali ksiedza, prawo ma! Jak do tej pory przekonania, wypowiedzi apb Hozera odbiegaja od tych ktore uwazam za sluszne, wiec ide "za ciosem", moja opcja - bronic "pyskujacego". :)

W kwestiach dotyczacych Kosciola mam zdanie, nie jest to "miec najwiecej do powiedzenia". Kosciol nie wisi w prozni na drewnianym wieszaku, jego dzialanie dotyczy rowniez osoby lokisa. Skoro Kosciol hamuje np. prawo do eutanazji, co bedzie ze mna za te 180 lat? Nie pozwolicie? Czemu chcecie "uzdrowic" wszystkich?

Na koniec, juz nie raz wyrazalem zdanie o potrzebie religii w spoleczenstwie. Ostatnio doszlismy do plotu ktorego ja nie jestem w stanie przeskoczyc. Ks. Bashobora, sadzac po nazwisku prawdopodobnie Polak po kadzieli, na Stadionie Narodowym. Ciekaw jestem co za intelekt spowodowal to przedstawienie? :P

N lip 14, 2013 20:21
Hosi napisał(a):
Kael napisał(a):
Jak to bylo? "Kto nie jest przeciwko nam, jest z nami."
Wole szczerego dyskordianina, ktory nie nagina Ewangelii do swoich przekonan, niz kogos, kto wierzy w Koran i dopisuje w Pismie sw tresci, ktorych tam nigdy nie bylo, jako Prawde Objawiona (inaczej).

Jan Paweł II opowiedział sie po stronie Koranu całując go :!:
Możesz wziąć przykład Kael :) .

A z tym co powiedział Jezus było również inaczej.
Mat 12:30
"Kto nie jest ze Mną jest przeciwko Mnie"

@Hosi: Jan Pawel II postapil, jak uwazal za stosowne (w danych okolicznosciach).
Na pewno nigdy nie naginal nauki Ewangelii i Slowa Bozego do nauk Mahometa.

I Kosciol nigdzie nie mowi, ze Koran jest wazniejszy niz Biblia. Jezeli chcesz szacunku - szanuj tez innych.
A cytat, ktory przytaczasz jest bardziej znany. Jednak jest takze cytat przytoczony przez mnie dla wszystkich, ktorzy chca byc bardziej chrzescijanscy niz Jezus Chrystus.
A juz ty szczegolnie nie masz zadnych uprawnien do wyrzucania kogokolwiek poza nawias chrzesciajnstwa ...

Wt lip 16, 2013 18:15

Kael napisał(a):
Wole szczerego dyskordianina, ktory nie nagina Ewangelii do swoich przekonan, niz kogos, kto

Szczerość poznaje się po czynach ,a nie po deklaracjach.
Faktem jest że Lurker był Katolikiem.Teraz jest zwolennikiem Bogini Erydy.To też fakt.

Jak mówi Pismo:
"Nie bedziesz miał innych bogów oprócz mnie"

Cytuj:

@Hosi: Jan Pawel II postapil, jak uwazal za stosowne (w danych okolicznosciach).

To spróbuj to nazwać :)

Cytuj:
Na pewno nigdy nie naginal nauki Ewangelii i Slowa Bozego do nauk Mahometa.

Zgoda.
Natomiast faktem jest także że całował Koran, a Allaha uznał za tego samego Boga co Jahwe.(KKK również)
Jak dla mnie świadczy to o tym, że miał pozytywny stosunek zarówno do Koranu jak i Allaha :)

Cytuj:
I Kosciol nigdzie nie mowi, ze Koran jest wazniejszy niz Biblia.

Zgadza sie.

Cytuj:

A juz ty szczegolnie nie masz zadnych uprawnien do wyrzucania kogokolwiek poza nawias chrzesciajnstwa ...

Ja nikogo nie wyrzucam.
Lurker sam odszedł,a ja tylko stwierdziłem ten fakt, dodatkowo podając kilka wersetów.Nie obraziłem Go.W przeciwieństwie do niego,niestety.

Wt lip 16, 2013 18:31
Co mam nazwac: jak postapil Jan Pawel II? Z szacunkiem. Co o muzulmanach powiedziec rzadko mozna, kiedy np zadaja w krajach europejskich zdjecia krzyzy ze scian, bo ich w oczy kola.

Problem z muzulmanami jest taki, ze kloca sie miedzy soba bardziej niz chrzescijanie i tak naprawde nie wiadomo jakie maja przekonania w stosunku do chrzescijan. To ze na dystans, to pol biedy. Gorzej, kiedy zmuszaja "niewiernych" do dostosowania sie do ich tradycji, ale sami oczekuja przywiliejow ze wzgledu na swoja wiara, bedac goscmi w innych krajach..

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/arabia- ... omosc.html

Wt lip 16, 2013 19:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 498  Następna strona