Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Nie ma tam ani słowa o tym, na jakich stanowiskach mają być 'zatrudnieni" kapelani ani jaka ma być wysokość "pensji" kapelanów - ani o tym czy ten pomysł zaaprobował Kościół ...

Starczy w google odpowiednio wpisać.. i wyjdzie na moje.. Ale poco lepiej komuś łatkę przykleić.. a jak.!!
cytat
Cytuj:
Na dodatek z zupełnie innego resortu w którym panują zupełnie inne warunki (wojsko płaci żołnierzom w zależności od posiadanego stopnia wojskowego - dostają określone pieniądze zarówno duchowni katoliccy jak np. protestanccy ...
Moim zdaniem nie ma miejsca na kapelanów w wojsku,, Wojsko to organizacja służąca wyłącznie do zabijania ludzi..
A pro po kapelanów widziałeś kapelana w stopniu szeregowca. zawsze jest to stopień oficerski.. Tak samo jak za komuny politruki były w stopniu oficerskim. dzisiaj politrukom dodano koloratkę taka jest różnica..
Cytat
Cytuj:
Nie wydaje ci się że tak sformułowane tezy na takich przesłankach jakie podałeś mogą okazać się zwykłym fałszywym oskarżaniem

mnie się nic nie wydaje . Prawda ( fakty) bywają bardziej okrutne niż moje pisanie .. taka jest rzeczywistość.. Niezależnie co jeszcze napiszesz na mój temat
Pozdrawiam

N sie 12, 2007 6:34
chciałbym przypomnieć iż np. zgodnie z regulaminem forum:
regulamin forum.wiara § II,3: Prawa i obowiązki użytkownika napisał(a):
Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

Zatem:
tłumaczenie:
Cytuj:
Starczy w google odpowiednio wpisać..

to nie tylko nie jest żadnym tłumaczeniem lecz wręcz przeciwnie:
wygląda na złamanie regulaminu forum i próbę oszczerstwa
Ja nie będę sobie znajdować wytłumaczenia na to, co próbujesz ty insynuować
Masz coś do poparcia swoich tez - podpieraj.
A nie każ innym by próbowali szukać tłumaczenia dla twoich wymysłów .. :oops:
A właśnie o to chodz
i że to ty właśnie próbujesz najwyraźniej

Cytuj:
Ale poco lepiej komuś łatkę przykleić.. a jak.Wykrzyknik
cytat

Na dodatek- każesz sobie szukać komuś poparcia na swoje własne wymysły i jednocześnie brniesz dalej w niczym nie popartych tezach wyglądających na insynuacje:
Cytuj:
mnie się nic nie wydaje . Prawda ( fakty) bywają bardziej okrutne niż moje pisanie ..

Na dodatek - mieszasz kolejne fakty i mity:
Cytuj:
Moim zdaniem nie ma miejsca na kapelanów w wojsku,, Wojsko to organizacja służąca wyłącznie do zabijania ludzi..
A pro po kapelanów widziałeś kapelana w stopniu szeregowca. zawsze jest to stopień oficerski.. Tak samo jak za komuny politruki były w stopniu oficerskim. dzisiaj politrukom dodano koloratkę taka jest różnica..

Przyrównywanie kapelanów wojskowych do komunistycznych 'politruków" uważam za obraźliwe i uwłaczające wobec wszystkich Kapłanów i Kościoła katolickiego oraz wszystkich osób wierzących i praktykujących którzy potrzebują opieki i wsparcia duszpasterskiego (niezależnie od wyznania) zaś sam ten fragment który zacytowałem świadczy albo o kompletnej nieznajomości problematyki albo też o celowej złośliwości.

N sie 12, 2007 9:29
Coś mi się wydaje, że koledzy zapędzili się nieco z tym OT :D
Przyjdzie moderator to wam popędzi (i słusznie) kota :D
To chyba nie temat na takie dywagacje :D

N sie 12, 2007 9:32

Panowie, czy aby wam się wątek nie pomylił? :?

N sie 12, 2007 9:32

Dlaczego Asienkka zamknęła ten temat :?:

Zadałem dość proste i naprawdę związane z nim pytanie - dotyczące po prostu tego, co (o ile chciała) chciała spróbować dowieść osoba, która ów temat założyła...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sie 12, 2007 13:31
Zobacz profil WWW

hmm... no przecież jest informacja moderatora w ostatnim poście :shock:

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N sie 12, 2007 17:45

Ja chciałbym zwrócić uwagę na użytkowników o nickach "pytającyoradę" (http://forum.wiara.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=6230) i "bann" (http://forum.wiara.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=6348). Mam wrażenie, ze to ta sama osoba, na dodatek prowokator.

Pn sie 13, 2007 10:50

Bredzisz, koleś.

Leszek, Jan napisał(a):
Najwyraźniej tak bardzo jesteś skupiony na samym sobie, że zatraciłeś zdolność do czytania tego, co podają najbardziej wiarygodne źródła. Mam nadzieję, że kiedyś z tego wyrośniesz, tym bardziej, że chętnie skłaniasz ucha ku najgłupszym teoryjkom

Leszek, Jan napisał(a):
Nie dla uczczenia obrazu nakłada się korony, lecz dla uczczenia osoby, którą obraz przypomina, symbolizuje itd. Przecież to proste, jak w pysk strzelił. Chyba że macie umysły zupełnie (censored).

Leszek, Jan napisał(a):
Ble, ble, ble...

(Powyższe to cała treść posta).
Leszek, Jan napisał(a):
Konkrety są łątwe do znalezienia w necie, ale nie rzuca się pereł przed wieprze.

(to w odzewie na to, aby podał konkretne argumenty za swoimi tezami)
Leszek, Jan napisał(a):
Zajrzyj do Katechizmu Kościoła Katolickiego, a przekonasz się, że twoje wywody to bredzenie oszołomionego głupotą i nienawiścią umysłu.

Leszek, Jan napisał(a):
Pitolisz, koleś. Lepiej zamilknij, jeśli nie wiesz, co to religia monoteistyczna.

Leszek, Jan napisał(a):
Nie tylko brednie, ale jeszcze pycha. Wbij sobie do łepetyny, że Sobór Trydencki nie tyle określił, które Księgi są natchnione, ile zatwierdził kanon obowiązujący od niepamiętnych czasów.

To kwiatki z jedynie trzech pierwszych stron wyników wyszukiwarki gdy klikniemy "pokaż wszystkie posty" tego użytkownika. Od Leszka, Jana wprost bije postawa pogardy i nienawiści, zamiast podawać argumenty woli wypowiadać się o innych osobach obraźliwie, dlatego proszę by coś z nim zrobiono.

Cz sie 16, 2007 11:27

Cytuj:
Od Leszka, Jana wprost bije postawa pogardy i nienawiści, zamiast podawać argumenty woli wypowiadać się o innych osobach obraźliwie, dlatego proszę by coś z nim zrobiono.

Bez przesady Drogi Kolego.. Z tej wypowiedzi ( czytaj wypowiedzi Leszka Jana ) bije niesamowita miłość do bliźniego.. Szacunek do innych wyznań i i szacunek do ludzi inaczej myślących.. jak Jasiu Leszek.!!
Aż sie prosi o modlitwę ( proponuje przyklęknąć na jedno kolano)
Od takich super Katolików jak Leszek Jan
Zachowaj nas Panie

Cz sie 16, 2007 14:44
godunow, nie przesadzaj, zastanow sie raczej, jakim by byl wspomniany kolega, jezeli by tym katolikiem nie byl.
Jezyk jakim sie on posluguje nie jest wynikiem tego, ze jest katolikiem wiec po co te "wypominki". :)

Cz sie 16, 2007 15:39

godunow, nie przesadzaj, zastanow sie raczej, jakim by byl wspomniany kolega, jezeli by tym katolikiem nie byl.

"Mogło być gorzej" to żadne usprawiedliwienie.

Cz sie 16, 2007 16:03
Zencognito, alez ja sie z Wami calkowicie zgadzam iz nie mozna uzywac jezyka, ktory pogardza czy tez osmiesza innych, tylko chcialam zaznaczyc, iz na nasza kulture osobista katolicyzm dziala dodatnio.

Cz sie 16, 2007 16:17

Cytuj:
chcialam zaznaczyc, iz na nasza kulture osobista katolicyzm dziala dodatnio.

Ja bym kultury do wiary nie mieszał.. A czy dodatnio.. hm można mięć wątpliwości..
Bo to podobnie jak z inteligencją
Jedni mają nabytą inteligencje tudzież i kulturę..
Drudzy mają wrodzoną i kulturę i inteligencje

A więc mamy z ......
Pozdrawiam

Cz sie 16, 2007 17:28
godunow, kulture osobista nabywa sie, to kwestia wychowania i samowychowania rowniez.

Cz sie 16, 2007 17:38

Cytuj:
godunow, kulture osobista nabywa sie, to kwestia wychowania i samowychowania rowniez.
Lucyno jak z domu kultury i inteligencji nie wyniesiesz .
To i tak wcześniej czy później słoma z butów wyjdzie.. i mimo najszczerszych chęci samowychowania.. słomę widać.. będzie..

Cz sie 16, 2007 20:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 125  Następna strona