Autor |
Wiadomość |
m_q
|
Crosis napisał(a): Oczywiście, pytanie brzmi, czy m_q nie mógłby zmienić tego podpisu na coś takiego: Cytuj: "W okresie sezonowego zagrożenia grypą i wzmożonego zagrożenia sepsą łączenie wszelkie czynności wymagające osobistego kontaktu, także te występujące w czasie Mszy św. (przekazywania znaku pokoju przez podanie ręki i przyjmowania Komunii św. na rękę) mogą być poważnym zagrożeniem dla zdrowia." Bo widzisz Zen, interesujące jest to, że m_q podał tutaj akurat przykłady z mszy, a jazdy w komunikacji miejskiej już nie. Jaki jest sens ostrzegania, jeśli ostrzega się tylko o jednym z całej grupy zagrożeń jaką jest przebywanie z obcymi ludźmi i kontakt z nimi?
Cóż Crosisie - w komunikacji miejskiej dotykamy rur i uchwytów dotykanych przez innych (odpowiednik podania ręki na znak pokoju) ale zwykle nie przyjmujemy zaraz potem tymi samymi rękami pokarmu (odpowiednik Komunii św. przyjmowanej na rękę).
Ostrzegałem przed łączeniem obu tych zachowań a jesteśmy na forum wiara.pl a nie np. komunikacja.pl.
Konstrukcja logiczna pod nazwą koniunkcja jest dziedziną, której, niestety wielu tutaj nie opanowało - między innymi dlatego jestem zwolennikiem zdawania matury z matematyki.
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Śr lis 28, 2007 10:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja Ci m_q odpowiem
Tak istnieje, to jest każda religia uznająca spotykanie się wielu osób w zamkniętych pomieszczeniach.
Jako przykłady mogę podać:
chrześcijaństwo,
islam,
judaizm,
buddyzm,
pocztę polską,
ZUS,
służbę zdrowia,
Urząd Skarobowy,
uczelnie,
szkoły,
przedszkola,
komunikację miejską.
Można więc wyprowadzić twierdzenie, że przy procencie osób chodzących do Kościoła mają oni mały udział w rozprzestrzenianiu grypy, na dodatek to Kościoła iść nie musisz. Na pocztę, do ZUS, banku, US, uczelnię, czy do tramwaju często musisz.
podpis jest nadal tendedncyjny i niskich lotów
Crosis
|
Śr lis 28, 2007 10:43 |
|
 |
m_q
|
Religia ZUS?

|
Śr lis 28, 2007 10:44 |
|
|
|
 |
m_q
|
Crosis napisał(a): podpis jest nadal tendedncyjny i niskich lotów 
Przekonałeś mnie - zmieniam.
Co nie zmienia faktu, że tutejsza moderacja w większości nie zna nie tylko logiki matematycznej ani wiary katolickiej na której rzekomą obrazę się powołuje ale tez stosuje poidwójne standardy dla różnych użytkowników, czego najlepszym dowodem jest Twój podpis.
|
Śr lis 28, 2007 10:49 |
|
 |
SweetChild
|
m_q napisał(a): Co nie zmienia faktu, że tutejsza moderacja w większości nie zna nie tylko logiki matematycznej ani wiary katolickiej na której rzekomą obrazę się powołuje ale tez stosuje poidwójne standardy dla różnych użytkowników, czego najlepszym dowodem jest Twój podpis.
To akurat baranek logicznie wyjaśniła: "Jeden obraża religię, drugi nie. Taka jest podstawowa różnica."
Problematyczne jest jedynie stwierdzenie, że Twój podpis obrażał religię, ale od takiej oceny jest moderacja.
|
Śr lis 28, 2007 11:03 |
|
|
|
 |
m_q
|
SweetChild napisał(a): To akurat baranek logicznie wyjaśniła: "Jeden obraża religię, drugi nie. Taka jest podstawowa różnica."
Problematyczne jest jedynie stwierdzenie, że Twój podpis obrażał religię, ale od takiej oceny jest moderacja.
JAKĄ 5religię obrażał?
Proszę o udowodnienie w oparciu o dogmaty i nauczanie Kościoła.
|
Śr lis 28, 2007 11:04 |
|
 |
SweetChild
|
m_q napisał(a): SweetChild napisał(a): To akurat baranek logicznie wyjaśniła: "Jeden obraża religię, drugi nie. Taka jest podstawowa różnica."
Problematyczne jest jedynie stwierdzenie, że Twój podpis obrażał religię, ale od takiej oceny jest moderacja. JAKĄ 5religię obrażał? Proszę o udowodnienie w oparciu o dogmaty i nauczanie Kościoła.
Nic nie zamierzam udowadniać, bo to nie moje stwierdzenie, a baranek już podała uzasadnienie. Prywatnie mogę się z tym nie zgadzać, co nie zmienia faktu, że wiążąca na forum jest ocena moderacji a nie użytkownika.
A jeśli przyjąć za dane wejściowe ocenę baranka ("jeden podpis obraża religię, a drugi nie"), to nie ma podstaw do stawiania zarzutu o "podwójne standardy dla różnych użytkowników".
|
Śr lis 28, 2007 11:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz, biorąc pod uwagę wygląd ZUSowych gmachów, będących świątyniami zimnego marmuru z bożyszczami urzędników przekonanych o własnej nieomylności oraz o ich kapłańskim oddaniu dla magicznej PROCEDURY, tudzież do pomniejszych świętych takich jak RMUA, ZMUA itp... rzesze modlących się w kolejkach, niektórzy bogatsi składający ofiary w postaci kopert...
Crosis
|
Śr lis 28, 2007 11:25 |
|
 |
m_q
|
SweetChild napisał(a): A jeśli przyjąć za dane wejściowe ocenę baranka ("jeden podpis obraża religię, a drugi nie"), to nie ma podstaw do stawiania zarzutu o "podwójne standardy dla różnych użytkowników". Co nie zmienia faktu, że poza kategorycznym acz gołosłownym stwierdzeniem Baranek: Cytuj: Podpis obraża moją religię: katolicyzm. nie ma żadnego argumentu (bo takowego w oparciu o naukę Kościoła być nie może). Czy jeśli Baranek stwierdzi,że Ziemia jest płaska i stoi na czterech słoniach to też mam się zgodzić bo Cytuj: wiążąca na forum jest ocena moderacji a nie użytkownika
Ani mój podpis ani podpis Crosisa nie obraża żadnej religii (wzbudzają tylko pewne SUBIEKTYWNE obiekcje części użytkowników), za to Baranek czepia się tylko mojego podpisu - i to są te podwójne standardy.
Howgh!
|
Śr lis 28, 2007 14:11 |
|
 |
SweetChild
|
m_q napisał(a): Czy jeśli Baranek stwierdzi,że Ziemia jest płaska i stoi na czterech słoniach to też mam się zgodzić bo Cytuj: wiążąca na forum jest ocena moderacji a nie użytkownika  A kto mówi, że musisz się z tym zgodzić? Ocena moderacji jest wiążąca dla działań podejmowanych przez moderację, mających na celu zapewnienie przestrzegania Regulaminu, ale nie dla naszych myśli. Jeśli więc baranek stwierdzi np., że podpis "Ziemia jest okrągła" jest obraźliwy i łamie Regulamin, to nie muszę się z nią zgodzić, ale muszę ten podpis usunąć lub zmienić. m_q napisał(a): Ani mój podpis ani podpis Crosisa nie obraża żadnej religii (wzbudzają tylko pewne SUBIEKTYWNE obiekcje części użytkowników), za to Baranek czepia się tylko mojego podpisu - i to są te podwójne standardy.
A są jakieś obiektywne kryteria, pozwalające stwierdzić, że coś jest obraźliwe?
|
Śr lis 28, 2007 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Podpis jest nadal tendedncyjny i niskich lotów"
Coz za hipokryzja! Krytyka kogos a calkowity brak krytyki wobec siebie i swojego podpisu.
|
Śr lis 28, 2007 15:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Krytyka nie kogoś, a czyjegoś podpisu
Ale to miło Lucyno, zobaczyć Cię w standardowym bojowym nastroju
Przyłbicę już włożyłaś? Zlokalizowałaś wiatrak?
Odpowiem Ci: mój podpis nie celuje w jakieś szczególne religie, grupy społeczne itd. Myślałem, że 15 stron tematu na jego temat (przy którym muszę przyznać, uśmiałem się do łez) Ci wystarczą, ale widzę, że nie.
Poza tym, mój podpis nie jest tendencyjny. Chyba, że zorientowanie na to, że małostkowe jednostki, cierpiące niezidentyfikowane kompleksy odnośnie własnego ja i mające wieczne pretensje do otaczającego je świata i do ludzi, którzy takowych nie mają uznasz za oznakę tendencyjności.
Wtedy, odpowiadam:
tak jest
Crosis
|
Śr lis 28, 2007 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, tak Crosis,
Twoj podpis nie jest tendencyjny,
nie jest niskich lotow,
nie jest szokujacy,
nie jest tandetny,
nie jest wulgarny,
nie jest nieestetyczny,
nie jest nietaktowny,
nie jest w zlym guscie,
nie jest szmirowaty itd. itd.
A nie jest taki, tylko dlatego, ze jest wklejony przez Ciebie.
Niewazne jest to, ze wiele osob prosilo Cie abys go usunal, nie zrobiles tego aby postawic na swoim. Dlaczego zatem nie potrafisz zrozumiec m_q? Przeciez on rowniez chce tego samego co Ty, chce aby nie usuwano jego podpisu. Kto jak kto, ale Ty powinienies go najlepiej zrozumiec i stac po jeg ostronie. Przeciez tak kochasz wolnosc. Niestety nie mierzysz ta sama miara innych co siebie.
A wysmiewanie mojej osoby mozesz sobie darowac gdyz nie wychodzi Ci to najlepiej, dlatego zapewne umieszczasz tak czesto emoticony.
To wyglada mniej wiecej tak, ty masz prawo do wypowiedzi, ale jak ja sie wypowiadam, to juz nalezy to skomentowac i stwierdzic, ze "walcze". Ty sie wypowiadasz a ja "walcze".
Nie, nie, ja sie nie gniewam, rozumiem, ze masz taki sposob rozmowy i nie mozesz sie tego wyzbyc.
|
Śr lis 28, 2007 17:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moja Droga Lucyno
Emotikonów używam, kiedy nie piszę w 100% poważnie, kiedy mnie coś bawi. W tym momencie bawisz mnie Ty i rozpoczynająca się wielce obiecująca konwersacja z Tobą.
Cytuj: Tak, tak Crosis, Twoj podpis nie jest tendencyjny, nie jest niskich lotow, nie jest szokujacy, nie jest tandetny, nie jest wulgarny, nie jest nieestetyczny, nie jest nietaktowny, nie jest w zlym guscie, nie jest szmirowaty itd. itd. A nie jest taki, tylko dlatego, ze jest wklejony przez Ciebie.
Z pierwszym się zgadzam, uważam, że nie jest tendencyjny.
Z drugim się nie zgadzam - piosenka, z której pochodzi, jest niskich lotów. Mniej więcej 0,7 litra wódki na głowę. To dość niskie loty, aczkolwiek nie dotyka jeszcze podłogi.
Z trzecim się też nie zgodzę. Ogólnie rzecz ujmując, Kury to dandeta.
Z czwartym... ujmę to tak: estetyka to kwestia personalna i zależy tez od sytuacji. Nie zaprzeczę komuś, kto mi powie, że jest nieestetyczny.
Tamo z taktem. I z gustem. Ale z gustami się nie dyskutuje, czyż nie, droga Lucyno?
Widzisz, tak naprawdę dla Ciebie istota tego podpisu jest właśnie taka, że został wklejony przez Crosisa. Przez Crosisa, podłego ateistę który swoim jadem zatruwa serca katolików na tym forum. Przez wrednego, bezczelnego, egocentrycznego i konsumpcyjnie nastawionego mężczyznę, który czerpie radość z życia i ze swoich kontaktów z kobietami. I wiesz co Ci jeszcze powiem? W Twoich ustach to jak komplement.
Wiele osób prosiło mnie, żebym go usunął, a wiele osób mówiło, żebym go nie usuwał. Cóż, posłuchalem jednych, a nie drugich. Przykro mi, że Ty byłaś akurat po tej stronie, której nie posłuchałem. Na znak mojej skruchy przyjmij proszę te oto kwiaty  wraz z jakże dekadenckim całusem w rączkę...
Ja m_q doskonale rozumiem, i on też rozumie mnie. Ja mu nie mówię, żeby zmienił podpis. Ja po prostu oceniłem jego podpis, tak, jak swego czasu on ocenił mój. Negatywnie, jak pamiętam. W każdym bądź razie, moja droga Lucyno, wolność cenię i kocham i wyobraź sobie, że jej nikomu nie odmawiam. m_q ma wolność ustawienia sobie takiego podpisu, a ja mam wolność krytyki tegoż. Tak samo jak m_q kiedyś raczył skorzystać ze swojej wolności i skrytykował mój.
Nie oceniaj więc proszę mojego spojrzenia na wolność, bo nie masz o nim pojęcia.
I, moja droga Lucynko, to nie jest tak, że ja się wypowiadam, a Ty walczysz. Ja mam swój styl wypowiedzi, Ty masz swój styl... bez problemu wyzbywam się go rozmawiając z innymi, ale Ciebie tak lubię na tym forum, że uważam, że zasługujesz na podniosły styl, na cmokanie w rączkę i podobne dekadenckie gesty, które niestety wypadły już z naszego życia. I nie musisz mówić, że się nie gniewasz. Wierzę, że kobieta z tak pięknym, walecznym stylem wypowiedzi nawet, kiedy się gniewa staje się piękniejsza.
Z dekadenckim uśmiechem na twarzy,
Kłaniam się w Pas,
P
|
Śr lis 28, 2007 17:45 |
|
 |
SweetChild
|
Lucyna napisał(a): Kto jak kto, ale Ty powinienies go najlepiej zrozumiec i stac po jeg ostronie. Przeciez tak kochasz wolnosc. Pozwolę sobie jeszcze dodać, że Eee... wg mnie też przesadziłaś, Baranku. Oczywiście, podpis ten odnosi się ewidentnie do praktyk spotykanych w KrK... ale cóż, on nie jest obraźliwy.
|
Śr lis 28, 2007 19:04 |
|
|
|