Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
I to (powyższe) jest jakieś wyjaśnienie. Wiadomo o co kaman. Choć uważam (tak, wiem, mogę sobie uważać co tam chcę), że wypowiedzi o charakterze wycieczek osobistym powinny być kasowane na wniosek osoby, do której owa wycieczka była adresowana. Nie każdemu każde odniesienie osobiste przeszkadza.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
Ostatnio edytowano Śr lip 09, 2014 17:50 przez Jajko, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr lip 09, 2014 17:49 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jajko napisał(a): Zarzuciłeś mi offtop i kłamstwo w ocenianiu wierzących. Kłamstwa nie było, offtopu zdaniem założycielki wątku też nie. Tak więc powody może i były, ale się zmyły. Kwestia oceny wierzących przez Jajko nie była tematem wątku. I nie ma żadnego znaczenia, czy ta ocena była prawdziwa, czy nie. Uznałem to za trolling i offtop. Koniec dyskusji.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr lip 09, 2014 17:50 |
|
 |
Jajko
|
Ty tu rządzisz.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr lip 09, 2014 17:57 |
|
|
|
 |
lokis
|
Cytuj: Moderator nie ma obowiązku informowania za każdym razem - z jakiego powodu został wycięty post. Czemu to? Nawet Policja ma! Moderacja nie musi sie spowiadac, politycy rowniez. I ci, i ci trwaja. Syjamski kolektyw. Piekny, fasadowy jezyk pod publiczke, prawdopodobnie w kuluarach juz normalnie, inaczej. Moje pytanie: Czy istnieja tasmy (file) z nagran waszych spotkan? Z checia zamienie (szczegolnie wypowiedzi Asienkki i Mariel) na wydanie z lat 80-atych (Pocket Books) "Gargantua i Pantagruel. 
|
Pt lip 11, 2014 20:28 |
|
 |
WIST
|
Lokis, zróbmy tak. Zarządzamy składkę pieniędzy na wypłaty dla moderatorów i wtedy w zależności od stawki użytkownicy niech rządają pewnych rzeczy. Jak mi odpowiednio dużo zaproponujesz, to będę Ci zdawał relację z każdego wyciętego postu, nawet jeśli będzie to zestaw postów z tego samego tematu, a wiadomość wyślę bezpośrednio na pocztę mailową i domową.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt lip 11, 2014 21:49 |
|
|
|
 |
lokis
|
W tym miejscu chcialbym przeslac pewna wiadomosc do moderacji. Gdyby byla mozliwosc zaistnienia swego rodzaju tabeli - "Tego moderatora lubie - tego to ja bym ..." i zeby mozna bylo glosy oddawac, niewatpliwie WIST stalby sie chluba. Moim zdaniem moderator powinien byc grzeczny, wyrozumialy i miec poczucie humoru.
To nie sa jakies zarty. Popatrzcie na katol... .pl(link niepelny, nie chce dewastowac psychiki mlodych). Wojna domowa mozna powiedziec.
|
Pt lip 11, 2014 22:48 |
|
 |
WIST
|
Ty też byś miał u mnie wysoką notę za poczucie humoru i przemycanie w żartach zupełnie poważnych treści. Dzięki. Natomiast myślę że każdy moderator jest inny również przez swój charakter. Trudno to oddać w rankingu. A niema potrzeby żeby ktoś czuł się na ostatnim miejscu, jako niedoceniony. Na tym forum potrzebne są i Lookis-y i WIST-y.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt lip 11, 2014 22:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oficjalne ostrzeżenie od medieval man: Cytuj: Nawet głebokie przekonanie o słuszności swojego zdania nie upoważnia do pisania o wypowiedziach innych userów, że to stek bredni i nazywania ich załganymi fanatykami. Jak rozumiem, moderator nie odróżnia krytyki OSÓB od krytyki logicznej wartości ZDAŃ, a ponadto nie rozumie tego, co czyta. W odpowiedzi do Johnny;ego napisałem: akruk napisał(a): No ale co się dziwić: załgani fanatycy usiłują nawet wmawiać ludziom, że zwolennicy prawa kobiet do usprawiedliwionej sytuacją aborcji, zmuszają je do aborcji. Niby KTÓREGO użytkownika forum nazwałem w tym miejscu "załganym fanatykiem"? Ręce opadają jak płetwy. Nie potrzebuję zgadywać, czy medieval_man stoi po stronie Johnny'ego w dyskusji ani czym się kieruje udzielając takiego kuriozalnego ostrzeżenia.
|
So lip 12, 2014 10:38 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ostatnio ogólnie często szafowałeś "fanatykami", nie tylko "załganymi". Wyszukiwanie: fanaty* - search.php?keywords=fanaty*&ter....&t=0&submit=SzukajNatomiast post, który teraz zacytowałeś (skierowany do Johnny'ego), trzeba przytoczyć w szerszym kontekście: akruk napisał(a): Masz takie samo pojęcie o prawie jak Chazan. Obywatel ma prawo złożenia skargi, a nawet występowania na drogę prawną w przypadku naruszenia swoich praw. Prawo, nie obowiązek. No ale co się dziwić: załgani fanatycy usiłują nawet wmawiać ludziom, że zwolennicy prawa kobiet do usprawiedliwionej sytuacją aborcji, zmuszają je do aborcji. Czytając zdanie po zdaniu nic nie sugeruje, aby w którymś momencie wypowiedź ta przestała odnosić się do Johnny'ego. Dlatego jest odbierana właśnie jako dotycząca rozmówcy.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lip 12, 2014 12:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Łojejku! Nie wiedziałem, że na tym forum w ogóle nie wolno napisać słowa "fanatyk". A napisać "geolog" można? Soul33 napisał(a): Natomiast post, który teraz zacytowałeś (skierowany do Johnny'ego), trzeba przytoczyć w szerszym kontekście: akruk napisał(a): Masz takie samo pojęcie o prawie jak Chazan. Obywatel ma prawo złożenia skargi, a nawet występowania na drogę prawną w przypadku naruszenia swoich praw. Prawo, nie obowiązek. No ale co się dziwić: załgani fanatycy usiłują nawet wmawiać ludziom, że zwolennicy prawa kobiet do usprawiedliwionej sytuacją aborcji, zmuszają je do aborcji. Czytając zdanie po zdaniu nic nie sugeruje, aby w którymś momencie wypowiedź ta przestała odnosić się do Johnny'ego. Że co? Następny moderator, który nie rozumie słowa pisanego? "załgani fanatycy usiłują nawet wmawiać" -- GDZIE tu jest mowa o tym, że Johnny tak robi i że do nich należy? Jeśli do nich należy i to robi, to tak jest. Soul33 napisał(a): Dlatego jest odbierana właśnie jako dotycząca rozmówcy. Niektórzy wszystko biorą do siebie, tak samo jak niektórym się wszystko się z d* kojarzy. Ale to oczywiście moja wina. Jeśli napiszę, że fanatycy to psychopaci, to zaraz dostanę następne ostrzeżenie, że nazywałem użytkownika forum psychopatą. Dobra, dobra, wy tu rzondzicie.
Ostatnio edytowano So lip 12, 2014 16:59 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
poprawione cytowanie
|
So lip 12, 2014 12:41 |
|
 |
lokis
|
W temacie "Etyka ponad prawem" Cawilian ublizyl mi sugerujac, ze chodzilem na religie. Klamstwo wierutne! Zadam by sie publicznie pokajal!
|
Cz lip 24, 2014 13:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uprzejmie proszę o przeniesienie części wątku o symbolu nadchodzących Dni Młodzieży 2016 od tego postu: viewtopic.php?p=821873#p821873do utworzonego przeze mnie wątku Sezon ogórkowy ( viewtopic.php?f=43&t=35922 ), przed otwierający wpis, aby zachować chronologię. P.S. @lokis, chętnie wszystko odszczekam, jeżeli tylko zamieścisz kopię świadectwa niechodzenia na lekcje religii.
|
Pn lip 28, 2014 15:38 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Dopiero po przeniesieniu zauważyłem ankietę. Usunąłem ją, bo uznałem taką ankietę za zbyt nieuprzejmą.
|
Pn lip 28, 2014 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W sumie racja, zresztą już jest taki dział - Hyde Park. Dobrze by było, aby niektóre wątki tam trafiały z automatu. P.S. Zapomniałeś o ostatnim wpisie - Jajka. Teraz wisi osierocony w wątku Dni Młodzieży.
|
Pn lip 28, 2014 16:29 |
|
 |
Jajko
|
Co jest nie tak z podpisem prawdziwego:
equuleuss
Potrafiłem poruszać niewielkie przedmioty które mnie ''słuchały''. Wystarczyło że pomyślałem o tym co chcę i reakcja tego przedmiotu była natychmiastowa. Dopiero potem przeczytałem że psychokineza i telekineza to rejony ezoteryki.
że się go czepiasz, Soul?
|
Pn lip 28, 2014 20:40 |
|
|
|