Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Skoro trzeba grubą i kolorową czcionką deklarować nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę, automatycznie nasuwa się refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija. Strzał w kolano  Alus, możesz mi przybliżyć sposób Twego rozumowania, bo nie załapałem? Skoro ktoś deklaruje, że nie kradnie, nie zabija i nie wierzy, to Ty wyciągasz wniosek, że skoro nie wierzy, to kradnie i zabija??? O co tu chodzi?? Twoja deklaracja ewidentnie to sugeruje. Niebo błękitne nade mną a prawo moralne we mnie - Bóg obdarzył każdego człowieka prawem moralnym.
|
Wt wrz 24, 2013 10:12 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Nie pojmuję kompletnie toku Twego rozumowania. Skoro piszę, że nie kradnę, nie zabijam i nie wierzę, to znaczy, że nie wierzę, kradnę i zabijam??? Może ktoś mi to wyjaśni??
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt wrz 24, 2013 10:22 |
|
 |
Asienkka
|
Jajko, jajko, jajko... Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że czasami rozmawiam z nastolatkiem, a nie dorosłym mężczyzną  Takim, który przechodzi już od kilku lat okres buntu... i końca nie widać  Tylko ciągłe podkreślanie swojej odrębności, prowokowanie... Czekam jednak cierpliwie 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt wrz 24, 2013 11:25 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Dzięki za komplement. Wytrwałość w buncie przeciw Złemu jest cnotą. 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt wrz 24, 2013 11:27 |
|
 |
Asienkka
|
Kiedy się kończy czas buntu, zaczyna się okres wchodzenia w dojrzałość - czego Ci życzę z całego serca 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt wrz 24, 2013 11:45 |
|
|
|
 |
lokis
|
Cytuj: czego Ci życzę z całego serca Jestem mocno dotkniety! Czy wypada slicznej moderatorce poswiecac cale serce jednemu userowi? Jak sie maja czuc inni? Owszem Jajko balansuje na krawedzi brzytwy, ale jest konsekwentny, trzyma sie zasad. Choc bity z prawa i lewa, przestrzega regulaminu. Ja bym nie zdzierzyl tych zaczepek! Jego stoicyzm najprawdopodobniej wyplywa z prochow ("ziolek") ktore zazywa (popala), niech robi co chce, wolnym czlowiekiem jest! 
|
Wt wrz 24, 2013 14:30 |
|
 |
lokis
|
 Re: Lektury katolickie
Jestem ateista, jako taki ksiazek nie czytam. Ogladam seriale i filmy w TV. Na podbudowe wiary proponuje serial "Ranczo" ukazanujacy cechy mi podobnych; "wojta", "Czerepacha" i utrapienia ksiezy katolickich. Cytat: "Pani Michalowo, czemu sniadanie sie spoznia! Glodny jestem!". Mozna tez popatrzec na film (oparty na faktach) opowiadajacy o korzeniach chrzescijanstwa pt. "Zywot Briana". Warto! Wstrzasajacy dokument! 
|
Wt wrz 24, 2013 15:55 |
|
 |
aremac
|
może zacznij czytać książki bo przydałaby Ci sie lekcja czytania ze zrozumieniem
|
Wt wrz 24, 2013 16:06 |
|
 |
aremac
|
przepraszam lokis, jeżeli mnie ktoś nie zaprasza to sie tam nie pcham więc prosze zrób to samo
|
Wt wrz 24, 2013 16:16 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
aremac napisał(a): przepraszam lokis, jeżeli mnie ktoś nie zaprasza to sie tam nie pcham więc prosze zrób to samo 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt wrz 24, 2013 16:21 |
|
 |
lokis
|
Ups! Intelektualista nam sie trafil.  Co rozumiesz przez "zrozumienie"? "Ide sobie, deszcz pada, baru nie widze". jak rozumiesz to zdanie? Idzie, deszcz, chce sie napic? Moze mieszka przy barze? Trafic do domu nie sposob? Moze zamkniete oczy ma i tylko z deszczem w komitywie? A moze to user "Jajko",chodzac po miescie, na przeszpiegi ksiezy do baru zmierza, rolnetke mu zamoczylo, nastepnego posta nie napisze?  Wiec co mam zrozumiec z tego zdania?
|
Wt wrz 24, 2013 16:27 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: przepraszam lokis, jeżeli mnie ktoś nie zaprasza to sie tam nie pcham więc prosze zrób to samo  Tu wystepuje niescislosc. "Nie pcham" sie w tematy przeznaczone dla katolikow. W cale dzialy wysegregowane mozna powiedziec. Posty umieszczasz w niewlasciwym miejscu. Twoja wina. (i MARIEL - tez nie kuma, wiadomo kobieta!  ) A ty "sredniowieczny", tak sie nie chichocz, bo ci sredniowieczny zoladeczek, na rozgotowanej kaszce ksztalcony, "popusci" i klopot bedzie! 
|
Wt wrz 24, 2013 16:59 |
|
 |
mareta
|
Alus napisał(a): Skoro trzeba grubą i kolorową czcionką deklarować nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę, automatycznie nasuwa się refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija. Strzał w kolano  Chyba miało być inaczej: wierzy, zatem kradnie i zabija, inaczej nie byłoby prowokacji i nasz przyjaciel Jajko nie byłby usatysfakcjonowany
|
Wt wrz 24, 2013 17:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): MARIEL - tez nie kuma Nie no, kuma... Jasne, że kuma.  Kuma Mariel.
|
Wt wrz 24, 2013 17:31 |
|
 |
mareta
|
 Re: Pijany ksiądz za kierownicą. Komu mamy już wierzyć?
[quote="Jajko) niż bezmyślnego wypicia pół literka przed samym wsiąściem za kierownicę, nie?[/quote] Lepiej pomyśl przed wsiąściem na krześle w celu, gdyż, aby, albowiem pisawszy kolejnego posta. 
|
Wt wrz 24, 2013 17:40 |
|
|
|