Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
mareta napisał(a): Alus napisał(a): Skoro trzeba grubą i kolorową czcionką deklarować nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę, automatycznie nasuwa się refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija. Strzał w kolano  Chyba miało być inaczej: wierzy, zatem kradnie i zabija, inaczej nie byłoby prowokacji i nasz przyjaciel Jajko nie byłby usatysfakcjonowany A to już by było bardziej zrozumiałe, choć nie wiem skąd odwrócenie kolejności i dodanie przyczynowości, która u mnie nie występowała. Dlaczego nie zabija, zatem kradnie i wierzy?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt wrz 24, 2013 17:41 |
|
|
|
 |
Jajko
|
 Re: Pijany ksiądz za kierownicą. Komu mamy już wierzyć?
Niezrozumiały bełkocik...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt wrz 24, 2013 17:43 |
|
 |
mareta
|
Jak to u pijanego przed wsiąściem....
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt wrz 24, 2013 17:47 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Czepiasz się rzeczownika wsiąście czy jak? Rzeczywiście rzadko się tak mówi, ale to spotykana forma rzeczownika odczasownikowego. Ale rozumiem. Do meritum się przyczepić się nie możesz, więc czepiasz się dupereli. Tylko co to wnosi do dyskusji??? Proponuję te kilka ostatnich wypowiedzi wykasować, bo tylko śmietnik się robi. Zgłoszę to moderacji w odpowiednim dziale i nie będę już tu odpowiadał na pozamerytoryczne zaczepki.
|
Wt wrz 24, 2013 17:54 |
|
 |
mareta
|
MARIEL napisał(a): lokis napisał(a): MARIEL - tez nie kuma Nie no, kuma... Jasne, że kuma. [Kuma Mariel.[/quote To raczej jakaś czarownica ( wiedźma?) 
|
Wt wrz 24, 2013 18:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mareta napisał(a): To raczej jakaś czarownica No. Trudno...Jak to mówią czarodziejką się jest przed trzydziestką, a po - czarownicą 
|
Wt wrz 24, 2013 18:46 |
|
 |
Asienkka
|
Jak ja lubię poczucie humoru niektórych użytkowników  ))))
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr wrz 25, 2013 1:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Skoro trzeba grubą i kolorową czcionką deklarować nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę, automatycznie nasuwa się refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija. Strzał w kolano  Alus, możesz mi przybliżyć sposób Twego rozumowania, bo nie załapałem? Skoro ktoś deklaruje, że nie kradnie, nie zabija i nie wierzy, to Ty wyciągasz wniosek, że skoro nie wierzy, to kradnie i zabija??? O co tu chodzi?? Ty wyciągasz taki wniosek, skoro potrzebujesz składać podobne deklaracje. Dla każdego myślącego kradzież czy zabójstwo nie jest prostym uzależnieniem od deklaracji wiary/niewiary.
|
Śr wrz 25, 2013 7:46 |
|
 |
Jajko
|
Ja wyciągam taki wniosek?? Przecież to Ty tak napisałaś, a nie ja. To Tobie nasunęła się taka dziwna i niezrozumiała przez nikogo chyba refleksja. Mareta próbowała to interpretować, ale nie wiem czy słusznie, bo nie odniosłaś się do tego.
|
Śr wrz 25, 2013 8:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Ja wyciągam taki wniosek?? Przecież to Ty tak napisałaś, a nie ja. To Tobie nasunęła się taka dziwna i niezrozumiała przez nikogo chyba refleksja. Mareta próbowała to interpretować, ale nie wiem czy słusznie, bo nie odniosłaś się do tego. Chyba dla wszystkich naturalnym zachowaniem jest nie zabijanie i nie okradanie. Jeśli ktoś musi takie zachowanie manifestować, to oznacza, że nie rozumie, że człowiek z natury jest dobry. A dobrego i ateizm nie zdeprawuje.
|
Śr wrz 25, 2013 11:32 |
|
 |
Jajko
|
Alus napisał(a): Jajko napisał(a): Ja wyciągam taki wniosek?? Przecież to Ty tak napisałaś, a nie ja. To Tobie nasunęła się taka dziwna i niezrozumiała przez nikogo chyba refleksja. Mareta próbowała to interpretować, ale nie wiem czy słusznie, bo nie odniosłaś się do tego. Chyba dla wszystkich naturalnym zachowaniem jest nie zabijanie i nie okradanie. Jeśli ktoś musi takie zachowanie manifestować, to oznacza, że nie rozumie, że człowiek z natury jest dobry. A dobrego i ateizm nie zdeprawuje. No więc jak właśnie pokazuję, że ateizm mnie nie zdeprawował! Bo nie wierzę, a i tak nie zabijam i nie kradnę. Skąd tu refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija?? Gdzie tu strzał w kolano??? Coś chyba Ci się poplątało.
|
Śr wrz 25, 2013 11:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Jajko napisał(a): Ja wyciągam taki wniosek?? Przecież to Ty tak napisałaś, a nie ja. To Tobie nasunęła się taka dziwna i niezrozumiała przez nikogo chyba refleksja. Mareta próbowała to interpretować, ale nie wiem czy słusznie, bo nie odniosłaś się do tego. Chyba dla wszystkich naturalnym zachowaniem jest nie zabijanie i nie okradanie. Jeśli ktoś musi takie zachowanie manifestować, to oznacza, że nie rozumie, że człowiek z natury jest dobry. A dobrego i ateizm nie zdeprawuje. No więc jak właśnie pokazuję, że ateizm mnie nie zdeprawował! Bo nie wierzę, a i tak nie zabijam i nie kradnę. Skąd tu refleksja: nie wierzy, zatem kradnie i zabija?? Gdzie tu strzał w kolano??? Coś chyba Ci się poplątało. Skoro przyznajesz, że nie zabijanie i nie okradanie jest naturalnym zachowaniem, to komu i czemu na służyć Twoja deklaracja?.....
|
Śr wrz 25, 2013 11:46 |
|
 |
Jajko
|
Może uświadomieniu że ateizm nie deprawuje?
|
Śr wrz 25, 2013 11:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Może uświadomieniu że ateizm nie deprawuje? To zawsze kwestia jednostkowa - dobrego i karczma nie zepsuje a złego i kościół nie naprawi.
|
Śr wrz 25, 2013 12:02 |
|
 |
Jajko
|
No więc chyba mogę podkreślić, że mimo "wyznawanego" ateizmu nie zabijam i nie kradnę? Przeszkadza Ci to?
|
Śr wrz 25, 2013 12:05 |
|
|
|