Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Soul33
Moderator
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Racja, krytykowanie Jajka to coś niedopuszczalnego. Proponuję złożyć wniosek o ban stały. 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt sie 26, 2014 17:15 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Do ewentualnej krytyki (merytorycznej, uzasadnionej, a nie uwag ad personam) służy odpowiedni wątek "Wzajemne uwagi - między użytkownikami". Uważam, że moderator powinien dawać przykład prawidłowego zachowania się na forum, a nie wręcz przeciwnie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
Ostatnio edytowano Wt sie 26, 2014 17:26 przez Jajko, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 26, 2014 17:25 |
|
 |
mareta
|
Soul33 napisał(a): Racja, krytykowanie Jajka to coś niedopuszczalnego. Proponuję złożyć wniosek o ban stały.  "Com napisał napisałem" rzekł 2 tysiące lat temu Piłat i pewnie rzekłby dzisiaj, czyli nieodmiennie Moderacjo popraw się
|
Śr sie 27, 2014 13:27 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jajko napisał(a): Do ewentualnej krytyki (merytorycznej, uzasadnionej, a nie uwag ad personam) służy odpowiedni wątek "Wzajemne uwagi - między użytkownikami". Uważam, że moderator powinien dawać przykład prawidłowego zachowania się na forum, a nie wręcz przeciwnie. Faktycznie, powinienem częściej przenosić posty Jajko do wątku: Trolling i przepychanki z Jajko zamiast je komentować. Proszę o ostrzeżenie dla mnie... 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr sie 27, 2014 16:14 |
|
 |
mareta
|
medieval_man napisał(a): Jajko napisał(a): Do ewentualnej krytyki (merytorycznej, uzasadnionej, a nie uwag ad personam) służy odpowiedni wątek "Wzajemne uwagi - między użytkownikami". Uważam, że moderator powinien dawać przykład prawidłowego zachowania się na forum, a nie wręcz przeciwnie. Faktycznie, powinienem częściej przenosić posty Jajko do wątku: Trolling i przepychanki z Jajko zamiast je komentować. Proszę o ostrzeżenie dla mnie...  Jako żywo, sam proponujesz, wszelako...... " niegodniśmy Panie, niegodni"- napisał mój ulubiony autor w mojej ulubionej powieści. Kurczę, ale mi zeszło na cytaty. To natchnienie z powodu obecności na wątku "uwagi do.... 
|
Cz sie 28, 2014 19:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny raz moderacja złamała regulamin kasując bezpodstawnie i bez uzasadnienia mój komentarz. Rozumiem, że bez uzasadnienia, gdyż jak można uzasadnić coś co jest fałszywe. Proponuję, aby moderacja zapoznała się z regulaminem, nie wiem zresztą czy cała, gdyż nie wiem kto skasował mój komentarz, powtarzam:nie pierwszy raz wbrew regulaminowi.
|
Cz sie 28, 2014 19:56 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Posty miały charakter uwag osobistych, więc zostały przeniesione do wątku Wzajemne uwagi - między użytkownikami. Konkretnie tutaj: viewtopic.php?p=825797#p825797
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz sie 28, 2014 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie skasowała, tylko przeniosła tam gdzie jego miejsce viewtopic.php?p=825797#p825797 Post z uwagami moralizatorskimi do innej użytkowniczki nie mieści się w temacie o ks Lemańskim. Btw, zbyt wiele postów @gity jest zwykłymi uwagami personalnymi i żeby użytkowniczkę zmotywować do pisania merytorycznego od teraz nie będę ich przenosić tylko przyznawać za nie ostrzeżenia.
|
Pt sie 29, 2014 7:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Nie skasowała, tylko przeniosła tam gdzie jego miejsce viewtopic.php?p=825797#p825797 Post z uwagami moralizatorskimi do innej użytkowniczki nie mieści się w temacie o ks Lemańskim. Btw, zbyt wiele postów @gity jest zwykłymi uwagami personalnymi i żeby użytkowniczkę zmotywować do pisania merytorycznego od teraz nie będę ich przenosić tylko przyznawać za nie ostrzeżenia. Nim otrzymam te ostrzeżenia, przypominam, że regulamin mówi o tym, aby poinformować dyskutanta o przeniesieniu, lub skasowaniu komentarza. Z góry dziękuję za regulaminowe ostrzeżenia.
|
Pt sie 29, 2014 7:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Nim otrzymam te ostrzeżenia, przypominam, że regulamin mówi o tym, aby poinformować dyskutanta o przeniesieniu, lub skasowaniu komentarza.
Musisz jednak ten regulamin uważniej przeczytać: Reg. III/11 Moderator nie ma obowiązku informowania o powodach usunięcia postu (jednak zazwyczaj to robi). Informacja może być wysłana na pw, zamieszczona w ocenzurowanym poście lub temacie. Dodatkowo z powodu nader częstych ataków osobistych ( głównie Tw. autorstwa oraz kolegi na banicji) przynajmniej dwukrotnie ostrzegałam: viewtopic.php?p=801995#p801995MARIEL napisał(a): Jeśli z działu Aktualności zniknie czyjś post proszę się nie pytać gdzie się podział, będzie to znaczyło że było w nim tyle uwag osobistych, iż nadawał się tylko do kosza. Od teraz start.
|
Pt sie 29, 2014 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): gita napisał(a): Nim otrzymam te ostrzeżenia, przypominam, że regulamin mówi o tym, aby poinformować dyskutanta o przeniesieniu, lub skasowaniu komentarza.
Musisz jednak ten regulamin uważniej przeczytać: Reg. III/11 Moderator nie ma obowiązku informowania o powodach usunięcia postu (jednak zazwyczaj to robi). Informacja może być wysłana na pw, zamieszczona w ocenzurowanym poście lub temacie. Dodatkowo z powodu nader częstych ataków osobistych ( głównie Tw. autorstwa oraz kolegi na banicji) przynajmniej dwukrotnie ostrzegałam: viewtopic.php?p=801995#p801995MARIEL napisał(a): Jeśli z działu Aktualności zniknie czyjś post proszę się nie pytać gdzie się podział, będzie to znaczyło że było w nim tyle uwag osobistych, iż nadawał się tylko do kosza. Od teraz start. Przyjęłam do wiadomości.
|
Pt sie 29, 2014 7:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=826050#p826050Poniewaz @gita na forum dyskusyjnym nie chce dyskutowac w watku przez siebie zalozonym, uwazam ten watek za trolling. Podobnie zreszta jak watek @quasa o papiezu Franciszku.
|
So sie 30, 2014 9:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wesprzyjmy bpa Hosera w sprawie Lemańskiego i nie tylko
O czym zatem dyskutować w wydzielonym wątku, skoro sprawa ks Grzegorza K została przywołana jedynie jako argument nierównego traktowania win księży przez abp ? 
|
Cz wrz 04, 2014 8:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i w tytule tego watku jest ks Lemanski i "nie tylko".
|
Cz wrz 04, 2014 8:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Została przywołana "jedynie jako argument" i ciągnie się już ile postów... Żaden wątek nie został wydzielony, tylko posty zostały przeniesione do bardziej odpowiedniego tematu. Na forum jest jeden zbiorczy temat "Pedofile w Kościele" i wystarczy.
|
Cz wrz 04, 2014 8:24 |
|
|
|