Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 19:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Cytuj:
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=465266&highlight=#465266

Albo może ja nie rozumiem głębokiego przesłania, jakie niosą jej posty... 8)

Pt wrz 25, 2009 14:21

sorry, nie ten guziciek :D Lub jak kto woli nie ten tag 8)
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=22619

Pt wrz 25, 2009 14:25

saxon napisał(a):
Najpierw pewna uwaga odnośnie skarg niektórych dyskutantów bardzo proszę o nie obrzucanie się wzajemnie niezbyt eleganckimi epitetami. Kilka osób ma to na sumieniu - więc albo konsekwencje poniosą wszyscy albo nikt. Uznajmy to za pewnego rodzaju "amnestię". Proszę jednak od tej pory bardziej uważać na dobór słów.

Więc może zanim zaczniesz się skarżyć na kogoś, sam się zastanów, czy nie używasz obraźliwych określeń.

Sheeta

Ponieważ nie był to pierwszy raz, więc:

viewtopic.php?p=465395#465395

Pt wrz 25, 2009 22:30

Jakim prawem komunistyczna cenzura wycina post o treści:

P.S. Jeśli ktoś doszukuje się w Potterze nawoływania do okultyzmu i satanizmu to świadomie stwierdzam, że ma za dużo czasu wolnego i jest kretynem.

mimo, iż do nikogo personalnie się to nie odnosi?

Czekam.

N wrz 27, 2009 10:57
...bo spośród trzech synów Noego (Sem, Jafet i Cham) tylko dwu pierwszych może być wzorem zachowania na forum...

N wrz 27, 2009 11:22

N wrz 27, 2009 12:52

Mroczny - wyjaśnienie jest w temacie. Twoje twierdzenie jest obraźliwe dla każdego, kto się z Tobą we wspomnianym temacie nie zgadza. Zagranie w stylu przedszkolaka, który nie mogąc pierwszy dobiec do mety woła: kto pierwszy dobiegnie ten [wszystko jedno co].

N wrz 27, 2009 19:21

Mroczny - wyjaśnienie jest w temacie. Twoje twierdzenie jest obraźliwe dla każdego, kto się z Tobą we wspomnianym temacie nie zgadza. Zagranie w stylu przedszkolaka, który nie mogąc pierwszy dobiec do mety woła: kto pierwszy dobiegnie ten [wszystko jedno co].

Czyli już nie mogę powiedzieć "politycy to złodzieje"? Bo przecież jeszcze jakiś biedny wejdzie i przeczyta...

Twierdzenie jest obraźliwie, owszem, ale bezpośrednio nikomu tego nie wytknąłem dlatego Twoje zarzuty są bezpodstawne.

N wrz 27, 2009 21:48

Nazywanie kubka kubkiem nikogo nie obraża. Tak samo, jak nazwanie kraetyna kretynem...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn wrz 28, 2009 7:36

Kubek to po prostu nazwa bytu. Kretyn to subiektywna ocena czyjejś kondycji intelektualnej, jednoznacznie pejoratywna. To samo można powiedzieć w inny, nieobraźliwy sposób

Pn wrz 28, 2009 8:36
zbanowany na stałe

To samo można powiedzieć w inny, nieobraźliwy sposób

Jasne, że tak :D
Oto kilka przykładów dla tych co ich czasem ponosi (ja też się do nich zaliczam :-D ).
Zamiast: głupek, kretyn, idiota, debil...itp. Mozna napisac:
- niepełnosprytny
- umysłowo odmienny
- intelektualnie zubożały
- ofiara lobotomii
- porażony pradem
- dysfunkcyjny społecznie

Niby to samo, a jak miło brzmi :D

Pn wrz 28, 2009 11:26
Tak, ale mimo tego nie pisałbym nawet czegoś takiego, takie uwagi na temat osoby z którą się rozmawia niczego nie wnoszą do tematu, jedynie podkręcają napiętą atmosferę. Po co pisać "jesteś niepełnosprytny, umysłowo odmienny, jeśli twierdzisz że .... " .... jeśli masz odmienny pogląd niż ja.

Bez sensu takie uwagi, każdy pogląd ma prawo zostać zaprezentowany, jeśli tylko dobrze uargumentowany. A jeśli się nie zgadza z własnym światopoglądem to nie powód by rzucać na kogoś epitetami, zwłaszcza gdy nie można mu udowodnić błędu, a jego teoria jest tylko alternatywą do pewnych tez.

Wt wrz 29, 2009 0:31

Tak, ale mimo tego nie pisałbym nawet czegoś takiego, takie uwagi na temat osoby z którą się rozmawia niczego nie wnoszą do tematu, jedynie podkręcają napiętą atmosferę. Po co pisać "jesteś niepełnosprytny, umysłowo odmienny, jeśli twierdzisz że .... " .... jeśli masz odmienny pogląd niż ja.

Bez sensu takie uwagi, każdy pogląd ma prawo zostać zaprezentowany, jeśli tylko dobrze uargumentowany. A jeśli się nie zgadza z własnym światopoglądem to nie powód by rzucać na kogoś epitetami, zwłaszcza gdy nie można mu udowodnić błędu, a jego teoria jest tylko alternatywą do pewnych tez.

Wszystko o czym piszesz odnosi się bezpośrednio do danej osoby. Nie użyłem sformułowań "jesteś kretynem", użyłem ogółu. Obraziłem wielką część społeczeństwa? Oh jejku, to przykre, od teraz forum wiara jest obrońcą anonimowych obrażonych?

Wt wrz 29, 2009 10:35
zbanowany na stałe

W temacie "Dwa oblicza Jezusa" napisalem, ze wygnanie kupcow ze swiatyni bylo bledem wyplywajacym z natury czlowieka, ze w przypadku kobiety ktora chciano ukamieniowac, Jezus bronil wlasciwie swojej osoby(chcieli go "wkopac"). Post zniknal. Wiem gdzie pisze, prosze jednak w tym szczegolnym wypadku (takich bylo wiele) o podanie przyczyny usuniecia.

Wt wrz 29, 2009 11:02

Myślę, że temat używania słowa "kretyn" przez Mrocznego możemy uznać za zakończony. W pełni zgadzam się z jo_tką i Kamykiem. Nie ma tu miejsca na taką formę "dyskusji". Pewnie też bym takie coś wykasował.

Wt wrz 29, 2009 11:40
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 222  Następna strona