Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 19, 2025 3:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Chrześcijanin, to ktoś, kto jak sama nazwa wskazuje, wierzy w Chrystusa. Katolik to ktoś, kto jak sama nazwa wskazuje, katuje innowierców

Czy będzie obraźliwy? ;>

Szkoda tylko, że po części taki prawdziwy.

Cz lis 29, 2007 5:11
Crosis:Poza tym, mój podpis nie jest tendencyjny. Chyba, że zorientowanie na to, że małostkowe jednostki, cierpiące niezidentyfikowane kompleksy odnośnie własnego ja i mające wieczne pretensje do otaczającego je świata i do ludzi, którzy takowych nie mają uznasz za oznakę tendencyjności

A niektore jednostki dowartosciowuja sie na forum,blogu,czasami [dawniej] czacie,prawda Crosisie?

Cz lis 29, 2007 12:21
Sugerujesz, że pisując tutaj, czy też na moim blogu mam na celu dowartościowanie się?

zuco, nie wiem jak na to wpadłeś, ale w takim razie można uznać, że każdy tutaj dowartościowuje się w pewien sposób... w sumie, to będzie w pewnym sensie prawdą.

Tymniemniej nie widzę powodu, żeby zorientowanie mojego podpisu, które raczyłeś przytoczyć i wygrubić miało jakikolwiek związek z dowartościowywaniem się.

PS
Nie, nie chcę się tutaj dowartościować :) W kwestii ustalania własnej wartości mam swoje życie realne, forum i internet traktuję jako formę wyrażania się szerzej i od razu upubliczniania swoich myśli. Jeśli tak zdefiniujesz dowartościowywanie się, to wszyscy tutaj jesteśmy w tym samym celu.

Crosis

Cz lis 29, 2007 12:32

Cytuj:
Tego posta kieruję wyłącznie do ludzi wierzących i proszę osoby niewierzące o niewypowiadanie się w tym temacie - dziękuję.

viewtopic.php?t=14079

a potem na kolejny mój post otrzymałem taką odpowiedź

Cytuj:
Buddyjska droga z założenia nie prowadzi do Boga. Przekonania możesz sobie mieć jakie chcesz, nikt ci nie każe być wewnętrznym konformistą. Po prostu w dyskusji nie ma sensu wychodzić z postawy "ja mam rację i tyle", bo wtedy zwyczajnie dyskusja nie ma sensu. Jak by wyglądała dyskusja, gdyby każdy z zakutym łbem pchał przed sobą swoją prawdę absolutną niczym spychacz?
Outsider: Mój Bóg jest prawdą ostateczną!
Zencognito: Twój Bóg po pewnym czasie umrze, a niebo nie będzie wieczne.
Outsider: Nieprawda, Objawienie jest inne.
Zencognito: A właśnie że prawda, bo tak nauczał Buddha.
Outsider: Nieprawda, to ja mam rację, bo po mojej stronie jest Objawienie.
Zencognito: Prawda, to ja mam rację, bo po mojej stronie jest Dharma wszystkich Buddhów.
Outsider: Moja jest tylko racja...
Zencognito: Buuuuu!
Outsider: i to święta racja...
Zencognito: Hańba!
Outsider: Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza... że właśnie moja racja jest racja najmojsza!

Jaki jest sens takich postaw na forum dyskusyjnym?

a to przypominam moderatorom

Cytuj:
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.

Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.

pędziwiatr & rozalka

viewtopic.php?t=10561

życzę więc konsekwencji

Pt lis 30, 2007 0:14

Nie ma sprawy, nie mam nic przeciwko usunięciu :-)

Pt lis 30, 2007 0:29

a to przypominam moderatorom

Cytuj:
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.

Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.

pędziwiatr & rozalka

viewtopic.php?t=10561

życzę więc konsekwencji

No cóż, nawet o wiele lepszy, przemyślany i oczekiwany podział działów nie pomoże, gdy moderatorom brak konsekwencji w stosowaniu ustanowionych zasad.

Pt lis 30, 2007 17:40
Cóż, widać uczął się od userów, którzy mimo, że wiele razy zapewniali o odejściu z forum jakoś tej konsekwencji nie mają.

Crosis

Wt gru 04, 2007 14:30

mimo, że wiele razy zapewniali o odejściu z forum jakoś tej konsekwencji nie mają.

Jak już to tylko mówiłam o wycofywaniu się na jakiś czas z forum, aby od tego odpocząć i uporządkować sprawy osobiste. I to moja sprawa aktywność na forum lub jej brak.
A widać Ty chcesz się mnie stąd pozbyć, ale od dłuższego czasu czuję się związana z portalem i czegoś na nim szukam (niekoniecznie na forum ale na serwisie) więc nie masz prawa chcieć mnie stąd wyrzucić, bo przypuszczam że i moderatorzy by tego nie chcieli.

Wt gru 04, 2007 18:04
Ależ akacjo - Twoja obecność czy na portalu czy na forum obchodzi mnie mniej więcej tyle, co zeszłoroczny śnieg. Nie wyobrażaj sobie za wiele, bo żebym chciał się Ciebie pozbyć musiałabyś nie być mi obojętna. A jesteś.

Po prostu odnoszę się do Twoich poprzednich postów, w których już przynajmnije 3 razy anonsowałaś opuszczenie forum (nie piszę o opuszczeniu portalu, bo do niego nic nie mam).

Crosis

Wt gru 04, 2007 22:47
Jak obojetnosc, to obojetnosc.
Sam sobie zaprzeczasz bedac przy tym niemily i wrecz arogancki.

Wt gru 04, 2007 22:54
Lucyno, sama obecność akacji jest mi obojętna, natomiast na forum nie ma opcji blokowania userów przez userów, więc siłą rzeczy czytuję jej posty na temat forum (zresztą jak na osobę, która tyle razy powtarza komunikaty o planowanej absencji to strasznie dużo się wypowiada na tematy ogólnoforumowe). A skoro pisze to publicznie, to publicznie ustosunkowuję się do tego.

A nie podpisywałem żadnej deklaracji, że będę miły dla wszystkich.

Crosis

Wt gru 04, 2007 22:57
1)Czy podpis taki nie lamie regulaminu, i nie jest obrazliwy dla ludzi, ktorzy zyja w czystosci i kieruja sie wstrzemiezliwoscia?

"Najbardziej dziwacznym ze wszystkich zboczeń seksualnych jest zachowanie wstrzemięźliwości."

2) Czy temat o kobiecie papiezu, gdzie tyle bzdur zostalo napisane nie nalezaloby zamknac?

Wt gru 04, 2007 23:02
"Najbardziej dziwacznym ze wszystkich zboczeń seksualnych jest zachowanie wstrzemięźliwości."

Wiesz, to jest subiektywna ocena... nie każdy musi się z tym zgadzać, ale ja w tym nic obraźliwego nie widzę.

Crosis

Wt gru 04, 2007 23:06
Crosis, no tak, jak sie nie "podpisze deklaracji", to kultura osobista i dobre maniery ida w odstawke. Ale ty chyba nie jestes za podpisywaniem jakichkolwiek deklaracji?

Wt gru 04, 2007 23:07
Crosisi, a ja sie nie dziwie, ze cytat ten nie uwazasz za obrazliwy, zdziwila bym sie, jakbys uwazal inaczej.
Ja jestem subiektywna w swojej oceni, ty jestes sybiektywny a swojej ocenie a kto w takim razie moze byc obiektywny? A moze, wedlug Ciebie obiektywnej oceny nie ma?

Wt gru 04, 2007 23:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 222  Następna strona