Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
aprylka napisał(a): Regularne czyszczenie ciasteczek i pamięci podręcznej jest konieczne np. do bezproblemowego logowania się na czat wiara.pl. No i ogólnie do sprawnego surfowania po Internecie.
Ja nie pamiętam kiedy ostatnio czyściłem ciasteczka czy pamięć podręczną, a śmiem twierdzić, że ogólnie sprawnie surfuję po Internecie.. Przyznaję jednak, że z czatu wiara.pl nie korzystam...
|
Cz lis 12, 2009 14:47 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
SweetChild napisał(a): aprylka napisał(a): Regularne czyszczenie ciasteczek i pamięci podręcznej jest konieczne np. do bezproblemowego logowania się na czat wiara.pl. No i ogólnie do sprawnego surfowania po Internecie. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio czyściłem ciasteczka czy pamięć podręczną, a śmiem twierdzić, że ogólnie sprawnie surfuję po Internecie.. Przyznaję jednak, że z czatu wiara.pl nie korzystam...
Wyczyść, poczujesz różnicę w prędkości działania programu, szczególnie jeśli to FF. Do tego warto czasem wyczyścić historię, o plikach tymczasowych nie wspomnę.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz lis 12, 2009 15:47 |
|
 |
bert04
|
|
Cz lis 12, 2009 16:19 |
|
|
|
 |
Kancermeister
|
bert04 napisał(a): http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=477043#477043
no comments Jak się zapiszę, to napiszę.
Cz lis 12, 2009 16:43 |
|
 |
SweetChild
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Wyczyść, poczujesz różnicę w prędkości działania programu, szczególnie jeśli to FF. Nie jestem taki nerwowy, aby szukać oszczędności rzędu ułamków sekundy. Kiedyś czyściłem i uznałem, że nie widać różnicy. Więcej czasu zabiera czyszczenie  Mroczny Pasażer napisał(a): Do tego warto czasem wyczyścić historię, o plikach tymczasowych nie wspomnę. Historii w żadnym razie nie czyszczę, mam zacięcie archiwisty. Jedynie w przypadku plików tymczasowych się zgodzę Kancermeister napisał(a): bert04 napisał(a): http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=477043#477043
no comments Jak się zapiszę, to napiszę.
Może Mroczny ma już jakieś doświadczenia na tym polu.
|
Cz lis 12, 2009 17:07 |
|
|
|
 |
bert04
|
@Kancermeister + SweetChild
Sorry, mój błąd. Myślałem że tu nie pozwala się na tego typu reklamy, ale widocznie pomyliłem fora 
|
Cz lis 12, 2009 17:52 |
|
 |
r4dz10
|
jo_tka napisał(a): Przekażę osobom, które w tej kwestii decydują. A poza tym mogę tylko radzić adblocka.
co z tego, że zablokuję reklamę, jak pojawi się następna inna od innego sponsora...
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz lis 12, 2009 18:35 |
|
 |
SweetChild
|
r4dz10 napisał(a): jo_tka napisał(a): Przekażę osobom, które w tej kwestii decydują. A poza tym mogę tylko radzić adblocka. co z tego, że zablokuję reklamę, jak pojawi się następna inna od innego sponsora...
Zainstaluj AdBlocka, a zdziwisz się, jaki jest skuteczny 
|
Cz lis 12, 2009 19:14 |
|
 |
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
No pięknie, zamiast zablokować reklamę, to ją skopiowali na główną stronę portalu.
A na blokadach (typu AdBlock) się nie znam. 
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
Cz lis 12, 2009 19:35 |
|
 |
r4dz10
|
SweetChild napisał(a): r4dz10 napisał(a): jo_tka napisał(a): Przekażę osobom, które w tej kwestii decydują. A poza tym mogę tylko radzić adblocka. co z tego, że zablokuję reklamę, jak pojawi się następna inna od innego sponsora... Zainstaluj AdBlocka, a zdziwisz się, jaki jest skuteczny 
przecież go mam.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz lis 12, 2009 19:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zainstalujcie sobie AdBlocka, a:
- po pierwsze: zobaczycie jego skuteczność,
- po drugie: zobaczycie, że nie trzeba się na nim znać.
Ewentualnie trzeba przeczytać jedną stronę z opisem, ale to już jest "for dummies".
Crosis
|
Cz lis 12, 2009 22:06 |
|
 |
Stanisław Adam
|
W FireFoxie warto dodać wtyczkę NoScript - pozwala dynamicznie włączać i wyłączać obce skrypty. Nie koliduje z AdBlockiem, a są sytuacje że jest skuteczniejsza.
Cz lis 12, 2009 22:59 |
|
 |
Kancermeister
|
Stanisław Adam napisał(a): W FireFoxie warto dodać wtyczkę NoScript - pozwala dynamicznie włączać i wyłączać obce skrypty. Nie koliduje z AdBlockiem, a są sytuacje że jest skuteczniejsza. - NoScript koliduje z Adblock Plus (proszę sobie poczytać na stronie autora)
- NoScript razem z Adblock Plus zwalnia Firefoksa całkiem podobnie jak dwa firewalle zwalniają komputer.
- NoScript posługując się "białymi listami" jest tak restrykcyjny, że używanie go do filtrowania reklam to jak strzelanie z armaty do muchy; większość użytkowników wyłącza jego funkcje.
- NoScript miał w swojej historii czarną kartę, mianowicie uniemożliwiał Adblock'owi filtrowanie niektórych komercyjnych reklam. I choć był to krótki epizod, z którego twórca NoScript szybko się wycofał, to ja bym jednak nie polecał go użytkownikom.
Pt lis 13, 2009 7:18 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
bert04 napisał(a): @Kancermeister + SweetChild
Sorry, mój błąd. Myślałem że tu nie pozwala się na tego typu reklamy, ale widocznie pomyliłem fora :lol:
To nie reklama, to info o portalu + propozycja zaproszenia jak ktos bedzie chcial. Tez sie z tego smialem, ale z ciekawosci sie pobawilem i wygralem pare rzeczy. :d
Sweet: oj czyszczenie historii pomaga, ja wywalilem ponad polroczna ostatnio i roznice czuc od razu.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt lis 13, 2009 7:38 |
|
 |
r4dz10
|
najlepiej nie prowadzić historii i nie zapamiętywać pobranych plików, pól formularzy czy wyszukiwania. według mnie jest to wszystko zbędne.
|
Pt lis 13, 2009 9:03 |
|
|
|